Ειδήσεις

10 Οκτ 2008

Ένα προσβλητικό κείμενο σε πιστή μετάφραση από την τουρκόφωνη «Μπιρλίκ» της Κομοτηνής

Δεν θα πούμε, ούτε θα γράψουμε τίποτα περισσότερο από την απόδοση σε πιστή μετάφραση ενός δημοσιογραφικού κειμένου που φιλοξενήθηκε ανερυθρίαστα στην τουρκόφωνη εφημερίδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», ένα κείμενο εξυβριστικό και απαράδεκτο που κάτω από το πρόσχημα του χιούμορ γράφει ό,τι γράφει…
………
Συνεχίζεται…

Δημοσίευμα εφημερίδας Μπιρλίκ στις 20/08/2008 που έχει επίσης δημοσιευθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας Μπιρλίκ (http://www.birlikgazetesi.info/?pid=8&id_aktualno=12).
«Τα όμορφά μου παιδιά. Όταν ήμουν παιδί υπήρχε ένα τραγούδι που έλεγε, «Βρε, Έλληνα βίασαν (γαμ…) την μάνα σου;».

Δεν ξέρω αν βιάστηκε η μάνα του Έλληνα όμως, αυτός ο Έλληνας τσορμπατζής είναι αποφασισμένος να μας διαλύσει. Βρε μην με νευριάζετε, πώς να μην μας διαλύσει όταν ανάμεσα μας υπάρχουν άχρηστοι άνθρωποι. Για αυτό από εμάς δεν γίνονται ούτε καν σκατά.
Βρε στα δεξιά κοιτάω βλέπω χαφιέδες συνεργάτες, στα αριστερά μου κοιτάω βλέπω ανθρώπους γλείφτες. Τι να κάνουμε λοιπόν όταν υπάρχουν τέτοιοι; Εμείς αντί να ασχολούμαστε με τον Έλληνα τσορμπατζή, ασχολούμαστε με τους εαυτούς μας.

Να τώρα, έμεινε λίγος χρόνος για να ανοίξουν τα σχολεία και από τον μεγάλο υπουργό μου Στυλιανίδη δεν βγαίνει τσιμουδιά. Ο άνθρωπος πήγε στην Αθήνα και νομίζω πως έπιασε το πράγμα (πουλί) του Παπά. Και εμείς δεν βγάζουμε φωνή.

Από την άλλη, οι γονείς δεν ενδιαφέρονται για το σχολείο των παιδιών τους, δεν σκέπτεται κανείς αν ο δάσκαλος ξέρει καλά να διδάσκει ή όχι. Τότε τι θα γίνει η κατάσταση αυτών των παιδιών;
Όποιος δεν αναζητάει κάτι, δεν τον δίνει κανείς τίποτα. Άντε λοιπόν κουνηθείτε λίγο!

Εμείς κάποτε είχαμε ένα νομάρχη που τον λέγανε Άρη Γιαννακίδη. Ο άνθρωπος βγήκε νομάρχης και προσέχει τώρα μόνο αν έγιναν οι εργασίες του Πανθρακικού σταδίου ή όχι.

Βρέ νομάρχη Άρη, εμείς γι’ αυτό σε ψηφήσαμε; Βρε, δεν σκέπτεσαι καθόλου τους ψήφους του μειονοτικού κόσμου; Εάν έχεις τύψεις εκπλήρωσέ τα! Όμως θα σου κάνω μόνο μια ερώτηση. Εσύ κ. νομάρχη Άρη, ΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ;


Λες συνέχεια ότι έκανες δρόμους κ.ά. Βρε αυτά ούτως ή άλλως πρέπει να τα κάνεις. Δεν παίρνεις λεφτά από εμάς;
Βρε όταν πληρώνουμε φόρο στην εφορία βγαίνει η πίστη μας! Όμως όταν στριμώχνουμε τους αντινομάρχες τότε σου ζητάνε συγνώμη.

Εσύ έτσι βρήκες τη λύση. Εάν εγώ ήμουν αντινομάρχης θα δήλωνα την παραίτησή μου στο κέντρο της πλατείας και θα εξηγούσα όλα τα βρόμικα που γίνονται μέσα στην νομαρχία.

Εάν κ. νομάρχα μου σε στεναχώρησα με αυτά που είπα και αν με κατάλαβες λάθος, δεν θα σου ζητήσω συγγνώμη. Διότι αυτή η στήλη είναι μια σατιρική στήλη και εσύ βρέθηκες εδώ με αυτά που δεν έχεις κάνει.

Τώρα θέλω να ρωτήσω στους νέους κάτι. Αυτοί που παίρνουν με παραπλάνηση τους ψήφους μας και πηγαίνουν στην Αθήνα και εκλέγονται βουλευτές από την αντιπολίτευση, γιατί συνέχεια καταθέτουν επερωτήσεις στη βουλή;

Μήπως αυτές οι επερωτήσεις που καταθέτουν πηγαίνουν και σε άλλα υπόλοιπα κόμματα; Λέω ότι αυτοί πρέπει να κάνουν μια πιο ανοιχτή πολιτική με θάρρος και να διεξάγουν περισσότερο αγώνα αναζήτησης των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Και αυτό πρέπει να είναι γνωστό από όλα τα πολιτικά κόμματα ακόμη και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο μουφτής μου Ιμπραχήμ Σερίφ φυλακίστηκε όπως και ο μακαρίτης Σαντίκ Αχμέτ. Ο κ. Αγκά ξυλοφορτώθηκε όπως και ο Φαΐκογλου. Όμως αυτοί οι άνθρωποι τι κάνουν; Αλλά είναι φυσιολογικό, διότι όταν εκλέγεσαι μπαίνεις στη σειρά για να πάρεις μια Μερσεντές και φεύγεις και οι υπόλοιποι μένουν από πίσω σου να τρώνε την σκόνη. Ο Θεός ας βοηθήσει να έχουμε ένα καλό τέλος.

Υπογραφή,


Ο εκδότης της εφημερίδας ΜΠΙΡΛΙΚ και ανταποκριτής ΤΡΤ, ΙΛΧΑΝ ΤΑΧΣΙΝ (Η φράση «Anasύnύ Bellemek» χρησιμοποιείται ως ύβρις που σημαίνει βιασμό της μητέρας). Πηγή: «Tόrkηe’nin Argo Sφzlόπό, Ali Pόskόllόoπlu, Arkadaώ Yayύnevi, 2004» (Το αργκό λεξικό της τουρκικής γλώσσας, Αλί Ποσκολλούογλου, εκδόσεις Αρκαντάς, 2004)


………
Από: http://www.xronos.gr/minority/detail.php?ID=42050

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί να του απαγορευτεί να γράφει ότι θέλει. Ασφαλώς δεν μπορεί να απαγορευτεί σε όλους εμάς του υπόλοιπους, να τον χορτάσουμε με το μπινελίκι της αρκούδας για την μανούλα του την ^%$#%& και τον πατερούλη του τον ευνούχο πο^%$+Η και την αδελφή του την ξε^%&$^* και όλο του το γαμ^%$#& το σόϊ. Δεν ξέρουμε βέβαια αν υπάρχουν, αλλά το "σπέσιαλ" το φάγανε δις και μάλλον θέλουν "αν πλι φουα" γιατί τους άρεσε...

Αστεία κάνω βρε αδερφέ, δεν πιστεύω να παραξηγηθεί...