Ειδήσεις

9 Οκτ 2008

Οι σημερινές εξελίξεις στη δίκη για την υπόθεση Άλεξ

Με τις καταθέσεις δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Βέροιας και της αδελφής του ανήλικου Αλβανού, συνεχίστηκε στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, η δίκη των πέντε παιδιών που κατηγορούνται για την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ στη Βέροια.
Ένας εκ των δύο αστυνομικών που κατέθεσε ήταν αυτός που εξέτασε προανακριτικά τους πέντε ανήλικους μετά την αρχική τους ομολογία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ότι διέπραξαν το έγκλημα.
……..
Συνεχίζεται…
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός φέρεται να κατέθεσε ότι οι ανήλικοι τού υπέδειξαν πέντε διαφορετικά σημεία σε ακατοίκητο κτίριο της οδού Έλλης στη Βέροια όπου φέρονται να είχαν μεταφέρει τον 11χρονο Άλεξ μετά το επεισόδιο που προηγήθηκε.
Ο έτερος αστυνομικός που κατέθεσε σήμερα αναφέρθηκε στις έρευνες που διενεργήθηκαν από την Ασφάλεια Βέροιας για τον εντοπισμό του άτυχου μαθητή έπειτα από την εξαφάνισή του, στις 3 Φεβρουαρίου 2006.
Από την πλευρά της, η ανήλικη αδελφή του εκ των κατηγορουμένων 14χρονου Αλβανού, φέρεται να εμφανίστηκε προβληματισμένη ως προς το εάν ο αδελφός της συμμετείχε ή όχι στο περιστατικό που οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό του μικρού Άλεξ.
Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, αρχικά ήταν πεπεισμένη ότι ο αδελφός της διέπραξε μαζί με την παρέα των πέντε παιδιών το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται. Ωστόσο, όπως είπε, το γεγονός ότι ο αδελφός της διαθέτει ευάλωτη προσωπικότητα, σε συνδυασμό με το ότι φέρεται να πιέστηκε από αστυνομικούς να ομολογήσει, την καθιστούν προβληματισμένη. Μάλιστα, σχετικά με το τελευταίο, αναφέρθηκε σε φραστικό επεισόδιο που φέρεται να είχε η ίδια και ο αδελφός της με αστυνομικό της Βέροιας, όταν ο τελευταίος τούς απείλησε να ομολογήσουν το έγκλημα.
Η δίκη, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα με τις καταθέσεις αστυνομικών της Ασφάλειας Βέροιας και της Θεσσαλονίκης. Την επομένη έχει προγραμματιστεί να καταθέσουν τα δύο αδέλφια του θετού πατέρα του μικρού Άλεξ.
……
Από: ΑΠΕ