Ειδήσεις

20 Οκτ 2008

Το… «κελί του Ρουσόπουλου», το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και τα σχόλια των αναγνωστών μας

Το μήνυμα του αναγνώστη που δημοσιεύσαμε το πρωί υποστηρίζει ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» το οποίο αναφέρεται σε συγκεκριμένο κτίριο στο Βατοπέδι, είναι αναληθές.



Ο ΜΥΘΟΣ: "Γνωρίστε το Βατοπέδιο μέσα από τέσσερις αεροφωτογραφίες - Δείτε το κελί του Ρουσόπουλου!"
Βαγγέλης Περρής, εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", 12 Οκτωβρίου 2008.
Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για τον "δημοσιογράφο" Περρή και την παρέα του: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "κελί Ρουσόπουλου", όπως φαίνεται από τις έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του Google Earth (γιατί άραγε η εφημερίδα δημοσίευσε ασπρόμαυρες χαμηλής ανάλυσης;).
Προφανώς, κάποιος εξυπνάκιας (για να μην πούμε κάτι άλλο), με στοιχειώδεις γνώσεις Photoshop, πρόσθεσε τη "σουίτα" έτσι ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις.


Σχόλιο αναγνώστη:

Ο/Η the Bloopers Team (CA) άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Φωτογραφίες από τις... σουίτες της Μονής Βατοπεδίου":

Sorry but... ταλιμπανοφαφαριές...

40°18'50.72"Βόρεια
και
24°12'43.97"Ανατολικά.

Έχει δίκιο η εφημερίδα

αεροφωτογραφία εδώ

και
RWV πλάγια όψη εδώ.


ΝΔταλιμπάνοι,
σόρυ που ερευνάμε ενώ εσείς απλώς... πιστεύετε.
Σε αυτό ακριβώς είναι που διαφέρει διαφέρει η κριτική σκέψη από τον θρησκόληπτο ή τον πολιτικά θρησκόληπτο φανατισμό.
....
..
.
StudioA-Blog: Ασχέτως από το αν υπάρχει ή όχι το συγκεκριμένο οίκημα, πώς αποδεικνύεται ότι πρόκειται για το... "κελί του Ρουσόπουλου";


3 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Οχι, δεν αποδεικνύει τίποτα περισσότερο από την ύπαρξη του οικήματος και την αναξιοπιστία/ανακρίβεια της προηγούμενης ανάρτησης.

Τα υπόλοιπα ούτε τα γνωρίζουμε ούτε μας απασχολούν. Οχι όμως και "φωτοshop-άδες" τα οφθαλμοφανή και αυταπόδεικτα, ε, όχι, ε ανκόρ αν πλί φουά, ΟΧΙ.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Ακόμα κάτι:

Επειδή εμείς έχουμε εταιρική συνδρομή στη google, οι "έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του Google Earth" δεν είναι... GOOGLE EARTH! Είναι αεροφωτογραφία από ελικόπτερο όπως και οι άλλες της εφημερίδας. Αυτό το ίδιο το ελικόπτερο που θα σφάξουμε για το δείπνο.

Ας μην φάει λοιπόν, θα έχουμε ελικοπιττουράκι...

:-)

Hellas-Orthodoxy είπε...

Kανε μας τη χαρη μπλουπερα.Απο τις εικονες που παρεθεσες δε φαινεται απολυτως ΤΙΠΟΤΑ και σε προκαλω να βρεις οποιαδηποτε αεροφωτογραφια της Μονης Βατοπαιδιου στην οποια να φαινεται το συγκεκριμενο οικημα.Αντε τωρα,μας εγινες και υπερασπιστης της "δημοσιογραφιας" του Θεμου,ελεος...

Αληθεια,δε διαβασα κανενα σχολιο για τα ¨τζακουζι",τα "ασανσερ μεγαλης βρετανιας",τα "μαρμαρα" κλπ των "σουιτων" του μοναστηριου...γιατι αραγε;Δε σε παιρνει μηπως;