Ειδήσεις

19 Οκτ 2008

Τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα που "ευλόγησαν" το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου και οι αποφάσεις που υπέγραψαν

Έξι υπουργικές αποφάσεις, πέντε γνωμοδοτήσεις και τρία ακόμη επίσημα έγγραφα «εξιστορούν» την παραχώρηση της Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπαιδίου και σκιαγραφούν τα πρόσωπα στα οποία εντοπίζονται οι πολιτικές και, ενδεχομένως, ποινικές ευθύνες.
Δύο εκ των τριών προσώπων που κατονομάζει το ΠΑΣΟΚ στην πρότασή του για Προανακριτική Επιτροπή, ο Ευάγγελος Μπασιάκος και ο Πέτρος Δούκας, έχουν υπογράψει τις επίμαχες αποφάσεις, ενώ σε κάποιες έχει συμπράξει και ο Αλέκος Κοντός.
Αντίθετα, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος κατονομάζεται ως «ηθικός αυτουργός» λόγω της πνευματικής του σχέσης με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, χωρίς όμως να φαίνεται αναμεμιγμένος σε καμία εκ των αποφάσεων ή σε άλλη πράξη ανταλλαγής δημόσιας έκτασης.

Περισσότερα: e-tipos

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Στα τελευταία 25 χρόνια πολλά άλλαξαν στην δημοσιογραφία.

Από τις "σχολές" εμπειρικών και τα σεμινάρια του Δήμου ΜοσΚάτου, της κοινότητας Δρυμιτατοκλάνων, του νομού Κωλόπης και του ΕΛΚΕΠΑ, περάσαμε στα πανεπιστημιακά πτυχία και τους "διπλωματούχους δημοσιογράφους". Καμία σχέση πάντως με τις αντίστοιχες έδρες στο εξωτερικό.

Δυο όμως δημοσιοκαφρικές "αξίες" παρέμειναν σταθερές. Είναι η παντελής "παράβλεψη" της δεοντολογίας και ο αναλφαβητισμός στην ιστορική, δηλαδή ετυμολογική, πλευρά της ορθογραφίας στη γλώσσα μας. Ο ΕΤ συνεχίζει να γράφει το Βατοπέδι(ο) ως "βατοπαίδι". Με αυτή την ανορθογραφία φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση αυτούς που τον αναδημοσιεύουν καθώς από τακτ δεν μπορούν να διορθώσουν τα ορθογραφικά.

Πάντως εγώ, δεν προτίθεμαι να διαβάζω αυτόν που δεν γνωρίζει καν γραφή και ανάγνωση.
Αλλά από εφημερίδα με παπαγαλοδημοσιογράφους-φερέφωνα όπως ο διάσημος προπαγανδιστής του Ρουσσόπουλου Κωττάκης, καλό είναι να μην περιμένει κανείς πολλά...

Ας γράψουν και το "και" με έψιλον, αυτοί είναι ικανοί για όλα!

snb

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

ΑΞΙΟΣ!

ο ειδικός μας επί των ξεχεσμάτων snb!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλαβάνος έχει απόλυτο δίκιο.
ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ;
Μήπως κύριε Καρχιμάκη γνωρίζετε το όνομα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΛΛΗΣ;
Μήπως κύριε Καρχιμάκη γνωρίζετε το όνομα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΚΗΣ;
Μήπως κύριε Καρχιμάκη ξέρετε τη σχέση ανάμεσα στις προμήθειες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης μεταξύ 1999-2004 και τη μονή Τοπλού;
Μήπως έχετε κάποια σχέση με το Mega - Έθνος – Πρώτο Θέμα-Ημερησία και το λοιπό συγκρότημα Μπόμπολα, μέτοχο στην «βρετανική» εταιρία που ανέλαβε την αξιοποίηση;;;;;
Δεν ξέρετε τίποτε λοιπόν από μεσολαβήσεις, ερωτήσεις στη βουλή, πιέσεις κλπ για την επένδυση των Κυπρίων (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΛΕΖΟΙ) ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ.
TΙΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ;
ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΝΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ BLOGS ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ.
Περιμένουμε ΑΚΟΜΗ την απάντησή σας, κύριε !

Ανώνυμος είπε...

Μέρες τώρα σκεπτόμουνα ότι κάποιον μου θυμίζει ο Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν μπορούσα να το συνδιάσω.
Έβλεπα τα γιαλάκια του, τα άψογα κουστουμάκια του και έλεγα, που τον ξέρω, πού τον ξέρω;
Και xθές, βλέποντάς τον για δέκατη-πέμπτη φορά την ίδια μέρα στα κανάλια των καναλο-εκβιαστών, έκανα το κλίκ.
Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
Ακριβώς!!!!!!!!
Σε ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ έξυπνος και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ φανατικός.
Επιτέλους οι σοσιαληστές βρήκαν τον εκπρόσωπο που τους ταιριάζει (και ο Γιωργάκης ένα συνεργάτη που άν και είναι απίθανος ψεύτης, δεν είναι απόλυτο ρεντίκολο).
Μπράβο Γκιόργκο.