Ειδήσεις

23 Οκτ 2008

Ολόκληρη η ομιλία του Καρατζαφέρη στη Βουλή (22.10.2008) - Το σύστημα Ρουσόπουλου, τα εξαπτέρυγα και η προσπάθεια να μπει στο "κάδρο" ο Καραμανλής

Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 144 του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής και ογδόντα Βουλευτές του Κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Επικρατείας, εάν στον πνευματικό σας κάνετε τέτοιες εξομολογήσεις σαν κι αυτή που κάνατε στην Αίθουσα, δεν έπρεπε να σας έχει κοινωνήσει ποτέ, γιατί έχετε πει μισές αλήθειες.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΛΑ.Ο.Σ.)
Και απ’ ό,τι λένε οι σοφοί, οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από τα ψέματα.
Είδα ένα θέαμα οξύμωρο και αντιφατικό στην Αίθουσα. Και από αυτά τα έδρανα και από αυτά τα έδρανα είδα κόσμο να σας χειροκροτεί. Είδα κόσμο να σας χειροκροτεί, που πριν από λίγο, έξω στα περιστέρια, έλεγαν τα μύρια όσα που δεν άκουσα ούτε από τους Εισηγητές της Αντιπολιτεύσεως.
Επιτέλους, η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός δεν έχουν θέση στην Αίθουσα.
Εσείς κατηγορείτε, κύριε Υπουργέ, τον εαυτό σας.
Εξηφανίσθη ο κύριος Υπουργός; Εν πάση περιπτώσει.
Ο κ. Ρουσόπουλος –και ήθελα να τον ρωτήσω, γι’ αυτό προφανώς έφυγε- παραιτήθη την Κυριακή. Και ήθελα να του πω του κ. Ρουσόπουλου και τι λέει στην παραίτησή του. Και να του πω του κ. Ρουσόπουλου ότι παραιτήθη χωρίς ημερομηνία. Για να δει τι λεπτομέρειες έχω. Γιατί παραιτήθη ο κ. Ρουσόπουλος χωρίς ημερομηνία την Κυριακή, εάν δεν αισθανόταν ότι υπάρχει πρόβλημα;
Άρα, λοιπόν, ο πρώτος που κατηγόρησε τον εαυτό του είναι ο ίδιος δια της παραιτήσεώς του. Άνευ ημερομηνίας, επαναλαμβάνω.
Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Έχει αποφασίσει να συνωμοτήσει ο ελληνικός λαός; Το 91% του ελληνικού λαού αποδοκιμάζει τον κ. Ρουσόπουλο σε αλλεπάλληλες σφυγμομετρήσεις. Περισσότερο από το 50% των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.
Και ερωτώ τους έντιμους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας: Έχει αμφισβητηθεί ποτέ πράξη, ενέργεια του Πρωθυπουργού από το Κόμμα σας, από τη βάση σας; Κι, όμως, εδώ αμφισβητεί το 50% και πλέον την πράξη του κ. Καραμανλή να κρατάει τον κ. Ρουσόπουλο. Υπάρχει Υπουργός που να μη λέει ότι πρέπει να φύγει ο Ρουσόπουλος και διευκολύνει; Υπάρχει Βουλευτής που δεν το λέει; Και φταίμε εμείς της Αντιπολιτεύσεως που φωτίζουμε μία πραγματικότητα;
Το τέχνασμα της επικοινωνίας της διαρκούς αναφοράς στον κ. Παπανδρέου το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Το δίδασκα για χρόνια στις σχολές δημοσιογραφίας. Δεν θυμάμαι αν τον είχα και μαθητή τότε. Μάλλον μαθητή τον είχα, γιατί δεν θυμάμαι να έχει πάει σε καμία σχολή. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σημασία.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
Ναι, είναι η αλήθεια. Μην σας ενοχλεί η αλήθεια.
Έρχομαι, όμως, κυρίες και κύριοι, στην ουσία των πραγμάτων. Τι ζούμε σήμερα:
Δεν είναι ένα σκάνδαλο σαν τα άλλα. Είναι ένα ειδικό σκάνδαλο. Απ’ ό,τι ακούστηκε, ένας καλόγερος μπόρεσε και έμπλεξε τα δύο Κόμματα της εξουσίας. Από το ένα πήρε το κάτι τι και περιμένοντας να έρθει το άλλο, πήρε το άλλο «τι». Αυτή είναι η ιστορία. Ένας καλόγερος έκανε μαντάρα την Ελλάδα. Ένας καλόγερος μπόρεσε και έβαλε πράγματι στο ράσο του δύο μεγάλα Κόμματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι ο ανταγωνισμός εδώ είναι όχι ποιος από τους δυο σας είναι αθώος, αλλά ποιος έχει μεγαλύτερες ευθύνες. Μπράβο σας που το κατορθώσατε. Μπράβο σε όλους!

Πρέπει, όμως, να καταλάβει η Νέα Δημοκρατία πού ζει, πού βρίσκεται. Δεν ξέρω εάν θα αποδειχθούν τα ανομήματα ηθικής ή ουσιαστικής συμμετοχής του κ. Ρουσόπουλου. Να καταλάβετε πού σας έχει μπλέξει. Θα κάνετε χρόνια να ξεμπλέξετε. Και ίσως τιμωρηθείτε γι΄ αυτό το σύστημα Ρουσόπουλου. Και δεν μιλάω αποκλειστικά για το σύστημα Ρουσόπουλου στη Δικαιοσύνη -διότι αν δεν είχαν υπάρξει οι δύο δικές μας μηνύσεις και εν συνεχεία η μία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ίσως σήμερα να μην είχαν διαβιβαστεί από τον κ. Καρούτσο οι φάκελοι στη Βουλή- πηγαίνω στο σύστημα, στον Τύπο.

Ποιος από εσάς τους Νεοδημοκράτες, από εκείνους, δηλαδή, που ήταν Νεοδημοκράτες, όταν δίναμε τη μάχη -όχι από τον κ. Ρουσόπουλο ο οποίος διαφοροποιήθηκε τώρα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν είκοσι μήνες πριν από την ημέρα που ήρθε στη Νέα Δημοκρατία, ήταν με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., στα ίδια έδρανα, στην Τρίπολη, μαζί με τον Λαλιώτη, τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, μαζί με το Ρέππα, μαζί με τον Σπυρόπουλο- θυμάται ότι προπαγάνδιζε υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπέρ του υποψηφίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και φώναζε «ζήτω το ΠΑ.ΣΟ.Κ.» κι εγώ ήμουν στο άλλο μετερίζι και φώναζα «ζήτω ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιαννόπουλος»; Τότε, λοιπόν, πώς ήταν απέναντι, εφόσον ήταν μαζί;

Γέννημα θρέμμα της Αριστεράς ο Ρουσόπουλος.
Τώρα τον μαζέψατε για κάποιο λόγο. Γιατί τον μαζέψατε, εσείς ξέρετε. Εσείς ξέρετε.
Βέβαια, μέσα στη σπουδή του να μειώσει τον αξιότιμο Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ξευτέλισε τον Αρχηγό του. Με προσβλητικό τρόπο είπε –και το ακούσατε- το εξής: «Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εγώ είμαι ο γιος του ταχυδρόμου…» - κι έψαχνα να δω γιατί πάει το γράμμα στη Μονή, το διαπίστωσα σήμερα-…(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΛΑ.Ο.Σ.)
…«αλλά ταυτοχρόνως εσύ ήσουν ο γιος της εξουσίας».
«Εσύ που μεγάλωσες στην εξουσία», έλεγε στον Παπανδρέου. Ο Αρχηγός του πού μεγάλωσε; Εάν ο Παπανδρέου είναι γέννημα θρέμμα της εξουσίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τι είναι; Καταλάβατε τι έκανε; Για να σώσει τον εαυτό του, άδειασε τον Πρωθυπουργό! Αυτό έκανε μέσα στην Αίθουσα. Και εσείς χειροκροτούσατε που άδειασε τον Πρωθυπουργό και Αρχηγό του.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού)

Αυτό κάνατε. Χειροκροτούσατε τον άνθρωπο που άδειασε τον Καραμανλή. Γιατί το να λέω εγώ, ο γιος σανοπώλη, ότι «ο Καραμανλής ήταν ο γιος της εξουσίας» δεν έχει καμιά σημασία, αντιπολίτευση του κάνω. Αλλά να το λέει το δεξί του χέρι, ο άνθρωπος με τον οποίο λέει «καλημέρα» το πρωί και «καληνύχτα» το βράδυ! Επιτρέπεται να τον αδειάζει μέσα στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να σωθεί;

Και δεν είναι η μοναδική φορά. Θα σας πάω βαθιά, για να καταλάβετε. Γιατί κάποιοι από εσάς είτε βαθιά νυχτωμένοι είστε είτε αδιαφορείτε για το μέλλον σας. Ποιος από εσάς, από τους παλιούς καλούς αγωνιστές, διαφωνεί ότι ο Δημήτρης ο Ρίζος υπήρξε η κορυφή του αγώνα και στη δεκαετία του ‘80 και στη δεκαετία του ’90; Υπάρχει ανάμεσά μας κανείς Νεοδημοκράτης που να αμφισβητεί τον αγώνα του Δημήτρη του Ρίζου; Ένας να μου πει. Εγώ θυμάμαι σε όλα τα μετερίζια, σε όλους τους αγώνες ήμασταν μαζί. Μαζί παίρναμε τις πλακέτες. Μάλιστα, θυμάμαι ότι τον κορόιδευα, γιατί προηγούμουν καμιά δεκαριά πλακέτες. Είχα πιάσει τις 420 από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και είχε μείνει στις 410. Αυτός είναι ο Ρίζος.

Ακούστε, λοιπόν, το σύστημα Ρουσόπουλου. Και εδώ έχω τα επίσημα έγγραφα που μου έστειλε το Υπουργείο για τη διαφημιστική δαπάνη, τα λεφτά του Έλληνα πολίτη, του φορολογουμένου. Ακούστε πώς τα διαχειρίστηκε το σύστημα Ρουσόπουλου. Ελάτε να δείτε. Απάντηση: Εις τον κ. Δημήτρη Ρίζο, το μεγάλο αγωνιστή της παράταξης, για όλο το χρόνο ο κ. Ρουσόπουλος του έδωσε 76.000 ευρώ.

Σας πηγαίνω σε μία άλλη εφημερίδα. Είναι ένας εκδότης, ο οποίος έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 1993. Σε μένα τον ίδιο μου έχει εξομολογηθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι «μας έφαγε ο Τράγκας». Κάθε πρωί από το ΣΚΑΙ είχαμε τρελαθεί. Έβρισε ο Τράγκας και μετά στον πρωϊνό καφέ ψάχναμε να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τον Τράγκα. Είναι ή δεν είναι έτσι; Γιατί δεν βλέπω να είναι κανένας στην Αίθουσα από τον πρωινό καφέ εκείνης της εποχής. Στον Τράγκα έδωσε 454.000 ευρώ. Με ποια κυκλοφορία; Δεν ντρέπεστε; Σε ανύπαρκτη εφημερίδα, στη «ΧΩΡΑ» των πεντακοσίων φύλλων, δώσατε 454.000 ευρώ; Γιατί; Για να βγαίνει μετά στα παράθυρα του κ. Χατζηνικολάου και να στηρίζει το σύστημα Ρουσόπουλου; Πλήρωσε ο ελληνικός λαός 450.000 ευρώ στον Τράγκα γι’ αυτόν το ρόλο. Εδώ είναι τα στοιχεία.

Θα σας πάω αλλού. Ξέρετε, μια παλιά ιστορική εφημερίδα την βγάζει κάποιος τώρα, ένας Μαυρίκιος. Είναι η εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ». Δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα, δεν την έχω δει. Ποιος από εσάς έχει δει την εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»; Την έχει δει κανείς; Έχει δώσει ο κ. Ρουσόπουλος στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» 107.000 ευρώ, μιάμιση φορά πάνω από το Ρίζο. Το κόλπο, για να φτιάξει το σύστημα ο Ρουσόπουλος, το σύστημα για το ατομικό του συμφέρον.

Και τον άκουσα να λέει για πολιτικό κόστος. Εγώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξέρω ότι πολιτικό κόστος έχουν οι αιρετοί. Οι δοτοί πώς μπορούν να έχουν πολιτικό κόστος; Εξηγήστε μου. Είναι δοτός ο κ. Ρουσόπουλος. Δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ εις τον πολιτικό στίβο. Για ποιο πολιτικό κόστος μας μιλάει; Και αύριο, εάν θέλει να ξαναείναι Βουλευτής, πάλι θα τον διορίσει. Γιατί, αν τρέξει με σταυρό, πολύ φοβούμαι ότι με όλα αυτά που τον συνοδεύουν θα μείνει στα Μεσόγεια.

Και το χειρότερο ποιο είναι; Γιατί ο κ. Ρουσόπουλος τρέμει. Και δεν χρειάζεται να μας περιγράψει το ότι «δεν ανησυχώ», γιατί φαινόταν εις την όψη, κατακίτρινος και εμφανώς αδυνατισμένος, σε σημείο που σκέφθηκα να μη μιλήσω. Πράγματι. Χρεώστε μου, εάν θέλετε, ότι είμαι ιδιαίτερα λυπησιάρης. Όπως τον είδα, λέω «να μη μιλήσω». Η προκλητικότητά του, όμως, με οδήγησε να πάρω θέση.

Το χειρότερο, λοιπόν, ποιο είναι; Κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και εσείς της Κυβερνήσεως, ο κ. Ρουσόπουλος τον τελευταίο καιρό, όταν είδε το πράγμα να αγριεύει και διαπίστωσε ότι η πιθανότητα να πάει στον Κορυδαλλό είναι εμφανής πλέον, προσπάθησε να τα ρίξει στον Πρωθυπουργό. Στον Πρωθυπουργό! Σε εκείνον που σας έκανε Υπουργούς, σε εκείνον που πολλούς από εσάς σας έκανε Βουλευτές.

Όταν, λοιπόν, ο κ. Ρουσόπουλος είδε ότι κινδυνεύει, έβαλε κάποια εξέχουσα προσωπικότητα του επικοινωνιακού χώρου να κάνει αναλύσεις στο ραδιόφωνο του στυλ ότι «μαζί ήταν και ο Καραμανλής και ο Ρουσόπουλος». Μόλις το άκουσα αυτό, λέω «ο Ρουσόπουλος βάζει στη σέντρα τον Καραμανλή».
Μέχρι που εχθές ένα εξαπτέρυγο του συστήματος Ρουσόπουλου, ο δημοσιογράφος ο κ. Χιώτης, γράφει εις το ΒΗΜΑ το εξής εκπληκτικό, που είναι σταλμένο από τον κ. Ρουσόπουλο. Ακούστε να δείτε πως βάζει τον Καραμανλή στο κάδρο, δια πλαγίου τρόπου ο κ. Ρουσόπουλος, γιατί έτσι ενεργεί ο κ. Ρουσόπουλος. Ο κ. Χιώτης, λοιπόν, λέει: «Ο κ. Καραμανλής εξακολουθεί να στηρίζει τον κ. Ρουσόπουλο, αλλά αντιλαμβάνεται κάθε ημέρα και περισσότερο ότι αυτή η επιλογή στοιχίζει ακριβά στον ίδιο και πολύ περισσότερο στοιχίζει πανάκριβα στον ίδιο τον συνεργάτη. Και οι δύο πληρώνουν το τίμημα της κακής εκτίμησης που έκαναν, όταν χειριζόταν την υπόθεση Βατοπεδίου. Δεν σκέφθηκαν –και οι δύο τότε- ότι άλλο πράγμα να ευεργετείς μία μονή και άλλο πράγμα να δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιους επιχειρηματίες να επωφεληθούν από την δυναμική δραστηριότητα των παροχών. Μαζί, οι δύο. Στο κάδρο και ο Καραμανλής. Οι δύο, από τη γραφίδα του κ. Ρουσόπουλου. Το καταλάβατε ποιος είναι ο Ρουσόπουλος; Είναι αυτός ο οποίος έρχεται και ναρκοθετεί την καλή εικόνα του Πρωθυπουργού. Βάζει, λοιπόν, τις οικείες γραφίδες, βάλτε και τον Πρωθυπουργό στο παιχνίδι σιγά-σιγά. Ο Πρωθυπουργός!

Έχετε ακούσει κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ή το ακούτε πρώτη φορά από εμένα, ότι τον τελευταίο μήνα έχει αρχίσει στο κάδρο να εμφανίζεται και ο κ. Αγγέλου. Όταν ξεκίνησε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είχε αναφερθεί ποτέ ο κ. Αγγέλου; Είναι η προσπάθεια του κ. Ρουσόπουλου να μπλέξει και τον κ. Καραμανλή. Πρώτα δια του κ. Αγγέλου και επειδή το πράγμα δεν ανέβαινε, πλέον δια δημοσιευμάτων και μικροφώνων που τα ελέγχει απολύτως. Πώς; Με τα λεφτά τα οποία σας είπα. Ξέρετε πόσα λεφτά διαχειρίζεται ο κ. Ρουσόπουλος;

Πόσα υπολογίζετε; Δεν ξέρω, εάν διαχειρίζεται περισσότερα ή λιγότερα από αυτά που έβαλε στο χέρι ο κ. Ευφραίμ. Πολλά λεφτά. Μόνο 40.000.000 ευρώ είναι η COSMOTE, η διαφήμιση. Πενήντα εκατομμύρια ευρώ είναι του ΟΠΑΠ. Μόνο αυτά. Και τα διαχειρίζεται. Και τα δίνει εκεί που θέλει, για να ελέγχει απολύτως το παιχνίδι. Και αυτόν τον άνθρωπο εσείς τον χειροκροτήσατε πριν από λίγο, τον άνθρωπο που βάζει στο κάδρο τον Πρωθυπουργό, το κεφάλαιό σας. Αυτόν που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ακόμη κρατάει. Αυτόν τον βάζει στο κάδρο ο κ. Ρουσόπουλος. Και εγώ καλώ τον κ. Ρουσόπουλο και καλώ και εσάς, νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες που γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά. Αύριο το πρωί μαζευτείτε σε μία Αίθουσα στη Γερουσία ή στη Ρηγίλλης -σε αυτή που μαζευόμασταν- και κάντε μια κλειστή ψηφοφορία, να φύγει ή να μείνει ο Ρουσόπουλος. Εάν ο Ρουσόπουλος πάρει περισσότερα από δύο κουκιά, εγώ θα φύγω από την πολιτική. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το ξέρετε.
Ποιός από εσάς πηγαίνει στην εκλογική του περιφέρεια το Σαββατοκύριακο και του είπαν «μπράβο» για τον Ρουσόπουλο; Πείτε μου ένας. Να σηκωθεί και να πει, ναι, εμένα μου είπαν μπράβο, ναι, εμένα μου είπαν να μείνει. Διαφορετικά αυτιά έχετε; Δεν ξέρετε ότι όλη η βάση δεν τον θέλει; Όλη η βάση κατηγορεί γι’ αυτό το μεγάλο σκάνδαλο. Έχουμε τρεις συνεχόμενους μήνες. Όλα τα κανάλια τρελάθηκαν και συνωμοτούν εναντίον σας; Όλες οι εφημερίδες, ακόμη και οι φιλικές, όλα τα ραδιόφωνα; Αυτή είναι η κατάσταση και αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό, λοιπόν, εμείς θέλουμε να το ψάξουμε και να το ψάξουμε σε βάθος.

Όχι αν ο Ρουσόπουλος τα πήρε και πόσα πήρε. Αλλά να μπορέσουμε να καταδείξουμε ότι το σύστημα Ρουσόπουλου είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία και ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη δικαιοσύνη. Και εκεί κατέτεινε η μήνυση του κ. Σανιδά για παράβαση καθήκοντος. Εκεί κατέτεινε και η μήνυση που κάναμε με τα εκατόν τριάντα τέσσερα για εσχάτη προδοσία. Για να τον αναγκάσουμε καταλυτικά να πάρει κάποιες αποφάσεις, τις οποίες αρνείται πεισμόνως να πάρει και τις πήρε σήμερα μέσα σε λίγες ώρες.

Πρέπει να αποκρούσουμε το σύστημα Ρουσόπουλου, γιατί δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου. Το ξέρετε κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας ότι έτσι είναι το πράγμα. Εμένα να μην με ακούσετε, ακούστε τη συνείδησή σας. Μιλήστε με την καρδιά σας, μιλήστε με την ψυχή σας και εάν σας πει ότι αυτός ο άνθρωπος προάγει το έργο και τις αρχές για τις οποίες μαζί δουλέψαμε, μαζί πολεμήσαμε, μαζί ματώσαμε, μαζί δακρύσαμε, μαζί ιδρώσαμε, τότε να τον στηρίξετε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο μεγάλες εκπλήξεις και δύο αναμενόμενα κατακάθια από τη χθεσινή βουλή.
-Έκπληξη πρώτη, η φοβερή σε περιεχόμενο και εκφραστική δεινότητα ομιλία του Ρουσόπουλου άφησε άφωνους τους πάντες (όχι μόνο τους 300 αλλά και όλους τους τηλεθεατές)
-Έκπληξη δεύτερη, η μετριότατη ομιλία του πολυδιαφημισμένου καθηγηταρά Μπέννυ, που ήταν διαφήμιση του ξύλινου λόγου της δεκαετίας του 80, η απόλυτη βαρεμάρα.
-Αναμενόμενο κατακάθι πρώτο, ο Γιωργάκης που εκτός από το ότι δεν ξέρει ούτε να διαβάζει τους λόγους που του γράφουν, ήταν και εξαιρετικά υποτονικός στην έκφραση (μήπως έχει αναιμία, ή πρόβλημα με τα αιμοπετάλια, να το κυτάξει επειγόντως).
-Αναμενόμενο κατακάθι δεύτερο, ο έτερος Γιωργάκης ο Καρατζαφέρης, η αμετροέπεια και η εξυπναδίστικες ατάκες του οποίου απευθείνονταν σε παντελώς αγράμματους, κάτι μεταξύ Στάθη Ψάλτη και αρκούδας!

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...


Σώστε την χελώνα Καραμανλέτα-Καραμανλέτα.
Σώστε την όρκα Καραμανλή-Καραμανλή


Νέα Δημοκρατία,
Πραξικοπηματική διακυβέρνηση,
κακουργηματικού χαρακτήρα.