Ειδήσεις

20 Οκτ 2008

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού για την επανεμφάνιση της αρκούδας στην περιοχή Πιερίων

Δελτίο Τύπου
.
Ο "Αρκτούρος" επισκέπτεται ορεινές περιοχές που έχει επαναποικήσει η αρκούδα με σκοπό να ενημερώσει τους κατοίκους των περιοχών, να απαντήσει σε ερωτήσεις και προβλήματα που τους απασχολούν καθώς και να συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δασαρχείων, του ΕΛΓΑ, της Θηροφυλακής, της Αγροφυλακής και της Αστυνομίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αγ. Δημήτριο Πιερίων, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, ώρα 17.30, στο Δημοτικό Σχολείο και με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
…….
Συνεχίζεται…

Στο πάνελ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ειδικές εισηγήσεις για την δασική πολιτική και τη λήψη των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων στην Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την ενίσχυση των κατοίκων της υπαίθρου στο θέμα της συνύπαρξής τους με την άγρια ζωή, καθώς και για την άμεση εφαρμογή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την επιδότηση των αγροτών και κτηνοτρόφων για την αγορά ηλεκτροφόρων περιφράξεων και ελληνικών ποιμενικών σκύλων, που μπορούν να προστατεύσουν το αγροτικό κεφάλαιο από πιθανές ζημιές αρκούδας και λύκου.
Για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ είναι πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση των κατοίκων στις περιοχές που επανεμφανίστηκε η αρκούδα, καθώς οι ίδιοι οι κάτοικοι είναι οι μόνοι που μπορούν να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της ύπαρξής της.
ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ