Ειδήσεις

9 Οκτ 2008

Ραδιοακτινοβολία στο Αιγάλεω

Μήνυμα αναγνώστη
…….

Είμαι κάτοικος Αιγάλεω και ενοχλήθηκα αφάνταστα όταν πριν δύο εβδομάδες η πλατεία του Εσταυρωμένου σαν κέντρο της πόλης έγινε αφετηρία για μία συγκέντρωση και πορεία μίας δήθεν κίνησης για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της υποβάθμισης της Δυτικής Αττικής.
Η προσπάθεια με το κατάλληλο promo προσέλκυσε αρκετούς Γραμματείς και Φαρισαίους που με επικεφαλή τον κ. Καλογερόπουλο, δήμαρχο Αιγάλεω και πρόεδρο του ΤΕΔΚΑΝΑ, κατόρθωσαν βγάζοντας κραυγές άναρθρες να επιβεβαιώσουν πως τα πάντα σε αυτή τη χώρα είναι επικοινωνιακό τρυκ και όχι επί της ουσίας.
…….
Συνεχίζεται…

Η ουσία είναι πως, μεταξύ άλλων, ο κόσμος της Δυτικής Αττικής είναι ανάστατος με την αυθαίρετη εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κεντρικά σημεία των Δήμων.
Όλοι το συζητούν και ανησυχούν μα επειδή δεν είμαστε ενήμεροι για το ποιοι νόμοι ισχύουν επ' αυτού και για τις ακριβείς επιπτώσεις της μακροχρόνιας έκθεσης σε ραδιοακτινοβολία στον άνθρωποι δεν μπορούμε να έχουμε άποψη. Πιστεύω δε πως στα παραπάνω επίτηδες πλανάται ασάφεια έτσι ώστε να μη διαμαρτύρεται ο κόσμος. Παρακαλώ λοιπόν για δεύτερη φορά σαν πολίτης και σαν γονιός για την ενημέρωση πάνω στο νομικό πλαίσιο που καλύπτει την παραπάνω περίπτωση, την ενημέρωση υπεύθυνα για το τι επίδραση έχει η μακροχρόνια έκθεση στην ραδιοακτινοβολία.
Τέλος, σας προκάλω να κάνετε μία βόλτα πεζοί με έναν ειδικό μετρητή ραδιοακτινοβολίας στο χέρι στην πλατεία του Εσταυρωμένου Αιγάλεω για να δείτε οι ίδιοι σε τι περιβάλλον ζούμε και προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας…Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

3 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Καμία επιστημονική, τεχνική, νομική ή άλλη ασάφεια υπάρχει στο ζήτημα των επιτρεπομένων επιπέδων rf και lf ακτινοβολίας. Αντίθετα υπάρχουν αμόρφωτοι που περιφέρουν νεκρά κοτόπουλα ανά χείρας, καταπατητές οικοπέδων "οικιστές" αυθαιρετάκηδες που ανησυχούν για την αξία του οικοπέδου που έκλεψαν, γραφικοί άσχετοι που απευθύνονται στο κομμωτήριο αντί της ΕΕΤΤ κλπ κλπ.

Επι τη ευκαιρία, σας καλώ κι εγώ, να έρθετε με ένα μπουζούκι, με ένα ταμπουρίνι, με ένα γαλακτομπούρεκο (γιατί όχι;) να μετρήσετε και στη δική μου γειτονιά την πυκνότητα πεδίου.

Ποιος είπε ότι η Αθήνα δεν είναι πλέον γραφική; Αυτούς τότε τι τους έχουμε;

Ανώνυμος είπε...

Στο Αιγάλεω και ειδικά πάνω στο κτίριο του Hondos, ιδιοκτησίας Λυκούδη υπάρχουν άγνωστο πόσες κεραίες. Σε μέτρηση που είχε κάνει η ΕΕΤ και την έχει ο Δήμος Αιγάλεω οι ακτινοβολίες ήταν τεράστιες. Ενημερώνω ότι η κεραία βάσης κιντητής στην Μ. Μπότσαρη έφυγε μετά από στενό μαρκάρισμα σε χρόνο ρεκόρ !!! 11 μήνες !!! από την εγκατάσταση της. Υπάρχει κοινητοποιήση στο
Αιγάλεω, μεμενομένα βέβαια. Πριν 2-3 μέρες στο κτίριο του Σάκη στην πλ. Εσταυρωμένου διαπιστώθηκαν ύποπτες κινήσεις στην ταράτσα. Κάποιοι επαγρυπνούν.