Ειδήσεις

11 Οκτ 2008

Η μεγαλύτερη απόδειξη της παγκοσμιοποίησης…

Κανείς δεν γνωρίζει που θα φτάσει η κατρακύλα των απανταχού χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο και ποια θα είναι τα αποτελέσματά της.
Σύμφωνα με παγκοσμίου φήμης έγκυρους οικονομολόγους αυτή μπορεί να διαρκέσει 2 χρόνια και μετά να έρθει … η ύφεση.
Αυτή είναι η αισιόδοξη πλευρά, αφού για άλλους η άμπωτη μετά το χρηματιστηριακό κραχ θα έρθει μετά από 10 χρόνια!!!


Διαβάστε περισσότερα


Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στην Κομοτηνή, το πρωινό της 11ης Οκτωβρίου.

Ο κύριος Χρήστος Γ. πετυχημένος επαγγελματίας, ομιλητικότατος, χαμογελαστός και κοινωνικός πάντα, έτσι τον θυμάμαι από μικρός, βγαίνει από το σπίτι του καθημερινά πολύ νωρίς το πρωί και ψάχνει κάτι για να γεμίσει το στομάχι του από τους κάδους των απορριμμάτων. Σήμερα με είδε και χωρίς να μιλήσει έφυγε τρομαγμένος και ντροπιασμένος.

Η μεγαλύτερη απόδειξη της παγκοσμιοποίησης…

Από: http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω αν το σύστημα καταρρέει, αλλά υποψιάζομαι ότι παρακολουθούμε μια από τις μεγαλύτερες λεηλασίες στην ιστορία του κόσμου, με θύματα για μια ακόμη φορά τα εκατοντάδες εκατομμύρια των εργαζομένων σε Ανατολή και Δύση.

Γιατί η κρίση της πραγματικής οικονομίας διογκώνεται, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι αγορές που παραμένουν σε κώμα παρά τις συνεχείς μεταγγίσεις τρισεκατομμυρίων ευρώ από τα κράτη στις τράπεζες. Ετσι, ύστερα από 25 χρόνια άκρατου φιλελευθερισμού και μονεταρισμού, ύστερα από 25 χρόνια μαζικής πλύσης εγκεφάλου της κοινωνίας για «λιγότερο κράτος και περισσότερη αγορά», οι άρχοντες του νεοφιλελευθερισμού ζητούν από το κράτος βοήθεια. Αλλά χωρίς όρους.

Λεφτά για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα δίνονται. Το καθεστώς ιδιοκτησίας όμως δεν θίγεται. Δεν προβλέπεται ούτε καν πρόστιμο για τους απατεώνες μάνατζερ που αποχωρούν με αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά ακόμη και αν υπάρχει κάποια ιδέα για (φτου κακό) κρατικοποιήσεις, το σύστημα έχει λάβει τα μέτρα του. Εχει ήδη βάλει τα παπαγαλάκια του και τους γελωτοποιούς του να προειδοποιούν ότι αυτές οι ιδέες είναι επικίνδυνες, ανατρεπτικές, κομμουνιστικές. Και να ζητούν εμείς να βάλουμε τα λεφτά και τα αφεντικά τους θα κρατήσουν τις τράπεζές τους και τις επιχειρήσεις τους. Αλλιώς θα καταρρεύσουν ο πολιτισμός, η δημοκρατία, η οικονομία, ο δυτικός τρόπος ζωής.

Η λογική είναι άψογη: τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας. Αυτή είναι η λογική του συστήματος. Η μεγάλη απάτη που στήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια με τη συνενοχή πολλών, πάρα πολλών «αριστερών».

Η νέα απάτη είναι έτοιμη να στηθεί ξανά με την απροκάλυπτη απαλλοτρίωση του δημοσίου χρήματος και στο τιμόνι τους ίδιους ανθρώπους που επί 25 χρόνια μας υπόσχονται ότι όλοι θα ευημερήσουμε με χαμηλότερους μισθούς, συντάξεις πείνας, επισφαλείς εργασίες, ελεύθερες απολύσεις αλλά με απεριόριστα καταναλωτικά δάνεια. Αυτούς που χρεοκόπησαν την οικονομία πλουτίζοντας από την κερδοσκοπία και σήμερα ζητούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να πλουτίσουν ξανά.

Αυτό που λείπει δεν είναι το μοντέλο σωτηρίας της «ελεύθερης αγοράς», αυτό υπάρχει, αλλά η πρόταση της Αριστεράς για ένα άλλο μοντέλο Ανάπτυξης.
Το πρόβλημα της Αριστεράς είναινα πει στους εργαζομένους τι θα έκανε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα αν ήταν κυβέρνηση: για την άνοδο του εισοδήματος, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την εκπροσώπηση στις αποφάσεις των αδύναμων ομάδων και τάξεων. Περιμένουμε...

Ανυπόμονος Αριστερός