Ειδήσεις

8 Οκτ 2008

Με τον κύριο Αβραμόπουλο έχουμε συναντηθεί τέσσερις φορές, έχουμε αποσπάσει αλλεπάλληλες δεσμεύσεις, και δεν έγινε τίποτα

Μήνυμα αναγνώστη
….
Δηλώσεις νομάρχη Δωδεκανήσου για Κάρπαθο, Αβραμόπουλο και υπαλλήλους ΠΥΡ
Το κλίμα απαισιοδοξίας των κατοίκων της Καρπάθου μετέφερε σήμερα με δηλώσεις του ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης με αφορμή τον πολυήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού (και της Κάσου).
…….
Συνεχίζεται…


Επιστρέφοντας από την Κάρπαθο, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση του νησιού, αναφέρθηκε στις παρενέργειες και στα προβλήματα που προκαλεί ο αποκλεισμός, καλώντας το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η δικαστική διένεξη της ΛΑΝΕ με την ΠΝΟ, να δώσει άμεσα λύση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι νησιώτες.


Επίσης, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης περιέγραψε με μελανά χρώματα τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση τραγική.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή είναι τέτοιες που διαμορφώνουν μια εικόνα που δεν περιποιεί τιμή στη συντεταγμένη Πολιτεία.
Ερωτηθείς σχετικά, ο νομάρχης ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να επιδιώξει νέα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, εν όψει της επίσκεψης του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Ρόδο, προσκεκλημένος σε συνέδριο.


«Με τον κύριο Αβραμόπουλο έχουμε συναντηθεί τέσσερις φορές, έχουμε αποσπάσει αλλεπάλληλες δεσμεύσεις, και δεν έγινε τίποτα.


Έλθει δεν έλθει, είναι ένα και το αυτό» τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης, κάνοντας γνωστό ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη περιοδεία του στην Αστυπάλαια.


«Αλληλεγγύη για το κοινό συμφέρον»



Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο νομάρχης εξέφρασε τη θλίψη του για την ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ρόδου, λέγοντας πως για το κοινό συμφέρον πρέπει να υπάρχει συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών.



Θύμισε δε τις περιπτώσεις που η Νομαρχία, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, έσπευσε να συνδράμει το έργο και τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες με έργα, παρεμβάσεις και προμήθεια πολύτιμου υλικού.



«Όλα αυτά, καλό είναι να λαμβάνονται υπόψη» υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης, σημειώνοντας πάντως ότι η καλή συνεργασία Νομαρχίας και Πυροσβεστικής θα συνεχιστεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.


Ο νομάρχης, τέλος, σχολίασε την πρόθεση του δημάρχου Αρχαγγέλου να προχωρήσει από αύριο στο κλείσιμο των γεωτρήσεων των Μασσάρων, με αποτέλεσμα τη μη υδροδότηση των άνυδρων νησιών του νομού μας, λέγοντας πως, κατ’ αρχήν, κατανοεί το αίτημα του Δήμου να διεκδικεί ανταποδοτικά οφέλη από την Πολιτεία για έργα που βελτιώνουν τη ζωή των δημοτών.


Εξέφρασε όμως την ευχή ότι δεν θα προχωρήσει ο Δήμος Αρχαγγέλου στο κλείσιμο των γεωτρήσεων, στερώντας τα νησιά μας από το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, το νερό.


Πρόσθεσε επίσης, ότι οι γεωτρήσεις βρίσκονται σε δημόσια έκταση, συντηρούνται από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου και το κόστος μεταφοράς του νερού είναι ευθύνη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο νομάρχης επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι «το νερό, τα λήμματα κλπ πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία και όχι αποσπασματικά».




Από: http://aegaio.blogspot.com