Ειδήσεις

9 Οκτ 2008

Γκρίζες ζώνες και στους διεθνείς ναυτιλιακούς χάρτες του Αιγαίου;

Μήνυμα αναγνώστη
………..

«Δώσε θάρρος στον χωριάτη και θ’ ανέβει στο κρεβάτι» είναι μια παροιμία λαϊκής σοφίας, αντικατοπτρίζοντας τη νέα πραγματικότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται πλέον από τις ελληνικές υποχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα.
Πρόσφατο παράδειγμα η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου των Εξωτερικών στο ζωτικής σημασίας θέμα που προέκυψε με την εκτύπωση των διεθνών ναυτιλιακών χαρτών κλίμακας 1: 500.000 για την περιοχή του Αιγαίου.
Οι συγκεκριμένοι χάρτες αποτυπώνουν εκτός των άλλων την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο (στην προκείμενη περίπτωση) και με αυτούς εφοδιάζονται όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.
……..
Συνεχίζεται…

Οι χάρτες χρησιμοποιούνται από τις διπλωματικές και στρατιωτικές υπηρεσίες προκειμένου να υποστηριχθούν με επιχειρήματα ζητήματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων.

Όπως είθισται, η Ελλάδα έχει την ευθύνη για τη σύνταξή τους βάσει σχετικής απόφασης του Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού.

Ωστόσο, η Τουρκία αντέδρασε και ζήτησε να σταματήσει η έκδοσή τους γιατί - σύμφωνα με την παγιωμένη τακτική της - στο Αιγαίο υπάρχουν νήσοι και νησίδες των οποίων το νομικό καθεστώς κυριαρχίας δεν έχει καθοριστεί και συνεπώς συνιστούν γκρίζες ζώνες.

Μάλιστα, οι Τούρκοι προχώρησαν σε ένα προετοιμασμένο και καλοσχεδιασμένο μπαράζ πιέσεων στον πρόεδρο της επιτροπής που είναι αρμόδια για την Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα, ο οποίος είναι Τυνήσιος.


Οι πιέσεις απέδωσαν και «έντρομο» το Υπουργείο Υποχωρήσεων… δηλαδή των Εξωτερικών, αποδέχθηκε τη διαμεσολάβηση συντονιστή που θα επιληφθεί του θέματος με τη συνεργασία των δύο χωρών.

Έτσι, η Ελλάδα πιστή στη διαπραγματευτική αρχή της μη πρόκλησης των Τούρκων, θα συζητήσει στο Παρίσι το προσεχές διάστημα τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις, παρά την έντονη αντίδραση του Πολεμικού Ναυτικού και κατ΄επέκταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την όποια εξέλιξη μέσω της οποίας θα καταγραφούν για πολλοστή φορά οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

http://egersis.blogspot.com/2008/10/blog-post_4076.html

4 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Καραμαν τζα Fuhrer είπε...


Mην κάνετε CLICK στον σύνδεσμο αν δεν έχετε popup blocker, antivirus και firewall.

Αν πάτε στο EGERSIS, θα πεταχτεί στο παρασκήνιο ένα αόρατο παράθυρο περιήγησης για να συνδεθείτε εν αγνοία σας με μια επισφαλή και σεσημασμένη τοποθεσία online games, και θα κατεβάσετε χωρίς να το γνωρίζετε adware.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

το ερευνήσαμε.
μαλακίες λέει!

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...


GARMIN GPS (worldmap v4)


H garmin κατασκευάζει τα gps για τα περισσότερα μη στρατιωτικά αεροσκάφη και τα πλοία.
Οι χάρτες της garmin είναι επίσημοι χάρτες πλοήγησης και απεικονίζουν τα λεγόμενα blue charts για την ναυσιπλοΐα.