Ειδήσεις

8 Οκτ 2008

«Η Βρετανία δεν είναι διατεθειμένη να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα αρνείται να αποδεχθεί ότι τα κατέχουμε νόμιμα»

"Η Βρετανία δεν είναι διατεθειμένη να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ούτε δανεικά, γιατί η Ελλάδα αρνείται να αποδεχθεί ότι οι Βρετανοί κατέχουν νόμιμα τα φημισμένα αριστουργήματα".
Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Άντριου Μπερνέλ σε αυστραλιανό κανάλι.
……..
Συνεχίζεται…

Συγκεκριμένα η ομογενής δημοσιογράφος, Ελένη Βατσικόπουλου ετοίμασε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ για το κρατικό αυστραλιανό κανάλι του ABC και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα "Foreign Correspondent", που προβλήθηκε χτες.

Στην εκπομπή η κυρία Βατσικόπουλου "ξενάγησε" τους Αυστραλούς τηλεθεατές στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης μη κρύβοντας τον ενθουσιασμό της και λέγοντας: "Σ' αφήνει με κομμένη την ανάσα. Θεωρείται το πιο αξιόλογο κτίριο που έγινε στην Ελλάδα, μετά τον Παρθενώνα. Αποπνέει ένα αξεπέραστο μεγαλείο, αλλά και μια σεμνότητα αφοπλιστική. Είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο του σήμερα που σέβεται το χτες. Τόσο φως! Είναι αυτό που οι αρχαίοι θα ήθελαν να απολαμβάνουμε το αττικό, μοναδικό φως".

Η εκπομπή χαρακτήρισε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και ως "το νέο σύμβολο της Αθήνας" και το μόνο που απομένει είναι, πλέον, η επιστροφή των Γλυπτών .
Όπως τονίστηκε στην εκπομπή όμως ο αναπληρωτής διευθυντής του Μουσείου Άντριου Μπαρνέλ οι Βρετανοί είναι ανένδοτοι.

Ο κ. Μπαρνέλ δήλωσε ότι επισκέφτηκε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το βρήκε θαυμάσιο, αλλά "αυτό δεν αλλάζει τίποτε, τα μάρμαρα, μας ανήκουν, τα αποκτήσαμε νόμιμα, πληρώνοντας γι' αυτά. Επομένως δεν υπάρχει θέμα επιστροφής", είπε.

Ονομάζει δε τον λόρδο Έλγιν μεσολαβητή της οθωμανικής κυβέρνησης.
……..
Από: ΑΠΕ

2 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Απο πούστη γάϊδαρο, τι περιμένεις;

Unknown είπε...

The rain in Spain, stays mainly in the plane...

ΑΓΓΛΟΙ!
Οι αιώνιοι πειρατές, οι κλέφτες των πολιτιστικών μνημείων ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Σας λείπει κάτι; Σας κλέψαν κάτι;

Now they go it!
I'm sure THEY got it!
Be sure THEY got it!

χορηγός επικοινωνίας: εμείς.