Ειδήσεις

24 Οκτ 2008

Θα χαθεί το τρένο της Προανακριτικής σήμερα;

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική θα απορριφθεί σήμερα αφού στην καλύτερη περίπτωση ο αριθμός των παρόντων βουλευτών θα είναι 148, δήλαδή, σε κάθε περίπτωση μικρότερος του ελάχιστου ορίου των απαιτούμενων ψήφων (151).
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, (άρθρο 155, παράγραφος 7): Αν η Βουλή αποφασίσει να μη συγκροτηθεί η Επιτροπή αυτή, δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση άσκησης δίωξης στηριζόμενη στα ίδια πραγματικά περιστατικά.
Στελέχη της κυβερνητικής παράταξης όπως ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος υποστηρίζουν ότι η επιμονή του ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία της Παρασκευής οδηγεί σε παραγραφή τυχόν ποινικών ευθυνών.
Γιατί αν από την Εξεταστική προκύψουν ποινικές ευθύνες αυτές δεν θα μπορούν να αποδοθούν γιατί δεν θα μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση για Προανακριτική.
Αντιθέτως, στελέχη της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζουν ότι από μόνο του το πόρισμα της Εξεταστικής αποτελεί αυτό που απαιτεί ο Κανονισμός, είναι ένα νέο, πραγματικό περιστατικό με το οποίο μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση για Προανακριτική.


2 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Δείτε πως κατάντησε η Δημοκρατία μας από αυτούς.

Δείτε τι σημαίνει κατά τον παράνομο πρωθυπουργό η λέξη κοινοβουλευτισμός.

Δείτε πόσο κότα και πόσο χέστης είναι, δείτε πόσο επιζήμιος και επικίνδυνος μπορεί να γίνει όχι μόνο για την Δημοκρατία, αλλά για την Ελλάδα την ίδια.

Φτού σας μη σας ματιάσω ανάξιοι "βουλευτές".

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Η διαδικασία για την ψήφιση της προανακριτικής, έχει νόημα ακόμα και εαν δεν ολοκληρωθεί.

Κατέδειξε με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι υπάρχει ενοχή που μάλιστα είναι γνωστή στον Καραμανλή και χαίρει της κάλυψης του Μαξίμου. Ακόμα, απέδειξε ότι έχουμε "κοινοβουλευτικοφανή πρωθυπουργισμό", ένα ιδιώνυμο πολίτευμα, μια πραξικοπηματική κυβέρνηση, έναν παράνομο πρωθυπουργό συμβουλευόμενο και κατευθυνόμενο από προστάτες εμπόρων ναρκωτικών, συνενόχους σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, ενεχόμενους σε υποθέσεις κατάχρησης και κλεπταποδοχής, απατεώνες και φυγόδικους/φυγόποινους, που στηρίζεται από ανήθικους χοντρόπετσους διορισμένους "βουλευτές".

Αυτή δεν είναι απλά μια κυβέρνηση επικίνδυνη για την Δημοκρατία και την Ελλάδα, είναι η ίδια η κατάλυση της Δημοκρατίας.

Είναι μια παράνομη κυβέρνηση βουτηγμένη στην παρανομία, με έναν παράνομο πρωθυπουργό. Κάθε Πολίτης, με βάση το αρθρ.120 του Συντάγματος, δικαιούται και υποχρεούται να υπερασπιστεί το Σύνταγμα και το πολίτευμα της χώρας.

Η Δημοκρατία είναι αυτή που νομιμοποιεί την εξουσία, ποτέ το αντίστροφο.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ!