Ειδήσεις

11 Οκτ 2008

Βατοπέδι Α.Ε. - Ούτε οι πολυεθνικές δεν κάνουν τέτοιες συμφωνίες!

Δάνεια 134 εκατ. ευρώ για μπίζνες έκλεινε το Βατοπέδι. Αυτός είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου του «Πρώτου Θέματος» που παρουσιάζει την τραπεζική πρόταση συνεργασίας, που ισχύει ακόμη και σήμερα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Ηγούμενος Εφραίμ σε δύο φάσεις με 134.000.000 ευρώ.
Βραχυπρόθεσμα προβλέπεται δάνειο 54.000.000 ευρώ και μακρυπρόθεσμα άλλο δάνειο 80.000.000 ευρώ. Για την εκταμίευση του ποσού – μαμούθ, η Μονή θα προχωρούσε στην προσημείωση ακινήτων που έχει στην κυριότητά της, των οποίων η εμπορική αξία ξεπερνά τα 40.000.000 ευρώ.
…………
Συνεχίζεται…

Η Μονή Βατοπεδίου είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Και όμως σκοπός της χρηματοδότησης είναι να προχωρήσει η Μονή σε επενδύσεις, από τις οποίες θα επιστρέφει το 20% των κερδών στην Τράπεζα.
«Επιλήσμονες της αποστολής τους, όπως ο εν λόγω ηγούμενος, έχουν απαξιώσει με τα έργα και τις ημέρες τους όχι μόνο την ορθόδοξη πίστη αλλά και το ανατολικό μοναχικό ιδεώδες», δήλωσε ο πρόεδρος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, π. Ευστάθιος Κολλάς.
«Το παρασύστημα καλογέρων και κυβέρνησης έχει εκτοξευθεί σε σημεία απίστευτης φαυλότητας όταν φτάνει ακόμη στο σημείο να πουλά 2.000 στρέμματα επιφάνειας νερού λίμνης 2 φορές», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ, μόνο από ενοίκια τα τελευταία 5 χρόνια ο Ηγούμενος Εφραίμ έβαλε στο ταμείο του 16.5 εκατομμύρια ευρώ.
Τα υπέρογκα και αφορολόγητα έσοδα, μόνο από ενοίκια από διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες και θέσεις πάρκινγκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατατάσσουν τη Μονή Βατοπεδίου στους μεγαλύτερους εισοδηματίες της χώρας. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η Μονή Βατοπεδίου είχε παλαιότερα στην ιδιοκτησία της πολλά διαμερίσματα που νοίκιαζε μέχρι το 1996 που αποφάσισε να τα πουλήσει.
………….
Από: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=32611