Ειδήσεις

5 Οκτ 2008

Με αφορμή την εξυγίανση της Ολυμπιακής...

Παρακολουθούσα τις δύο τελευταίες ημέρες τις συνεδριάσεις της Βουλής και ένοιωθα ότι για μια ακόμη φορά ήμουν θεατής… φαρσοτραγωδίας.
Με αφορμή την εξυγίανση της Ολυμπιακής βουλευτές και κόμματα ευρίσκονταν σε σύγχυση εν κρανίω!
Κάποιος πρέπει επιτέλους να τους τραβήξει το αυτί και αφού τους καθίσει κάτω να απαιτήσει αυτοκριτική και αυτεπίγνωση. Δεν πάει άλλο!
Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση είναι προ των πυλών της Ευρώπης. Μας κλείνει ήδη το μάτι πονηρά.
……….
Συνεχίζεται…

Δεν πρόκειται για ακόμη μια κυκλική κρίση, το τέλος της οποίας είναι υπόθεση χρόνου. Πρόκειται για κρίση που έχει δομικά χαρακτηριστικά.
Βιώνουμε τον μεγαλύτερο κίνδυνο οικονομικού κραχ από το 1929 και η Βουλή… χτενίζεται..
Αναφέρονταν στην Ολυμπιακή λες και δεν γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτός ο ασθενής ήταν ο… ορισμός της κρατικής παράνοιας.
Ειπώθηκαν σημεία και τέρατα . Eγώ θυμάμαι ότι αυτοί που αντιδρούν τώρα για την εξυγίανση της Ο.Α κάποτε λέγανε… άλλα.

Ο κ. Βερελής, τότε Υπουργός Μεταφορών, δεν έλεγε το 2000 ότι «η Ολυμπιακή Αεροπορία έχει δύο δυνατότητες. Ή να βρεθούν ταχύτατα ιδιωτικά κεφάλαια ή να αφεθεί να πτωχεύσει»;
Ο κ. Πάγκαλος δεν δήλωνε το 2000 ότι «η Ολυμπιακή δεν πρόκειται να ορθοποδήσει, εάν δεν πωληθεί σε ιδιώτη»;
Πώς λοιπόν αυτοί οι ίδιοι ακριβώς πολιτικοί σήμερα λένε τα αντίθετα; Πολύ απλά προς άγρα των ψήφων των εργαζομένων στην Ο.Α .
Το έργο αυτό ,με τις διάφορες χρωματιστές εναλλαγές του, το έχουμε ξαναδεί επανειλημμένα τις δύο τελευταίες δεκαετίες.
Αντί για λύση , σπρώχνουν πονηρά το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, μεταθέτοντας το για τους επόμενους και αυτοί για τους επόμενους… και εν τω μεταξύ ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει . Τι τους νοιάζει αυτοί πληρώνουν ;
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν τρεις αποτυχημένες προσπάθειες αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής , αλλά τώρα οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί δηλώνουν ότι η Ολυμπιακή θα πρέπει να λειτουργεί υπό την εποπτεία του κράτους!

Αυτή που έχει 1 εκατ ευρώ ζημιές την ΗΜΕΡΑ , καλούμαστε να την πληρώνουμε συνεχώς εμείς. Πήραμε… πήραμε!
Το κράτος της λούφας και της παραλλαγής , το χρηματοδοτήσαμε επανειλημμένα. Για τις οικονομικοκοινωνικές παθογένειες αυτού του κράτους προβαίναμε σε ανενδοίαστο διεθνή δανεισμό , που οδήγησε σε ασύστολο δημόσιο χρέος.
Αυτού , που οι ΤΟΚΟΙ του μόνο ετησίως ξεπερνούν τα δέκα (10) δις ευρώ (!!) και τους οποίους καλούμαστε να πληρώνουμε ετησίως όλοι οι πολίτες από την τσέπη μας και το υστέρημα μας.
Η Ο.Α. έχει συσσωρευμένες ζημιές συνεχώς από το 1994 και μετά, γιατί αν θυμάστε και τότε δώσαμε πάνω από 2 δις. Μετά τη διαγραφή των χρεών έχουμε συσσωρεμένες ζημιές πάνω από 2.6 δις ευρώ.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ; Αφουγκράζεστε για τι χρηματικό ποσό μιλάμε ;

Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαμε να είχαμε φτιάξει πενήντα μεγάλα νομαρχιακά νοσοκομεία .

Αυτή είναι η πραγματικότηταμ Υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα και η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη. Επιμένει!
Και τι κάνουμε εμείς;
Σφυρίζουμε αδιάφορα αδυνατώντας να καταλάβουμε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να χρωστάνε και τα εγγόνια μας. Ότι ρίχνουμε τον οβολό μας σ`ένα βαρέλι... δίχως πάτο!
Κάποια στιγμή μάλιστα νομίζω ότι έχουμε αυτοπαραιτηθεί από το μέλλον μας.
H υποκρισία και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός σε αυτή την χώρα θα πρέπει επιτέλους να επισημανθεί, να καυτηριαστεί και να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας να σπάσουν αυτό τον φαύλο κύκλο της ανακολουθίας.
Η ανάγκη γίνεται, πλέον, επιτακτική. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια και εάν θέλουμε κάποια στιγμή να αναδειχθούμε σε φορείς κοινωνικής υπευθυνότητας έναντι της επόμενης γενιάς, ας τραβήξουμε και κανένα αυτί .
Ίσως τότε καταλάβουν τι ζητάμε οι πολίτες από τους πολιτικούς !
…………………
Από: http://politis-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_03.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κρίση δεν είναι προ των πυλών της Ευρώπης .Είναι εντός των πυλών αυτής.Η τράπεζα Northern Rock που κρατικοποιήθηκε για να μην χάσουν τα χρήματά τους οι καταθέτες , είναι Βρετανική.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

πολύ σωστά η κυβέρηση καραμανλή επισημαίνει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από ηλιθίους, διεφθαρμένους και ανίκανους με αποτέλεσμα να αδυνατεί να διαχειριστεί σωστα την ολυμπιακή όπως και όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να καλεί τους ιδιώτες να το πράξουν. Με το αζημίωτο φυσικα...

Αν υπάρχε θετική και αρνητική ενέργεια, αν υπάρχουν εθνικοί ευεργέτες, τότε υπάρχουν και εθνικοί κακούργοι, εθνικοί προδότες. Είναι αυτοί που κάνουν έργο το αντίστροφο από αυτό των ευεργετών.

Ειναι η "ευρύτερη" παράταξη της δεξιάς που υπάρχει μέσα στα δυο μεγάλα μιζοκόμματα της Ζήμενς...

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ;
Μήπως έχει σχέση με το Έθνος – Πρώτο Θέμα και το συγκρότημα Μπόμπολα, μέτοχο στην βρετανική εταιρία που ανέλαβε την αξιοποίηση;;;;;
Με τα χίλια σπρώχνουν τον Καρχιμάκη οι 5 καναλο-εκβιαστές. Και τι κερδίζουν από αυτόν; Στηρίζει με κάθε τρόπο την επένδυση στο ΤΟΠΛΟΥ εδώ και πολλά χρονια. Ερωτήσεις στη βουλή, πιέσεις, μεσολαβήσεις.
Δεν αναρωτιεστε ΓΙΑΤΙ ο Καρχιμάκης μετά τις φωνές του για το Βουλγαράκη εριξε τους τόνους στο θεμα του Βατοπεδίου, ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ KAI ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ;;;;;;
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ.