Ειδήσεις

1 Οκτ 2008

Αν δεν προλάβουν να κάνουν μικροβιολογικές εξετάσεις το πρώτο τετραήμερο κάθε μήνα, υπάρχουν και τα ιδιωτικά ιατρεία!

Οι κάτοικοι της Σάμου δεν αντέχουν άλλο και έγραψαν επιστολή στο νομάρχη.
Μικροβιολογικές εξετάσεις στο ΙΚΑ μπορούν να κάνουν το πρώτο τετραήμερο κάθε μήνα. Αν δεν προλάβουν, πρέπει να πάνε σε ιδιώτες.
Αποτέλεσμα να συνωστίζονται έξω από τα ιατρεία από τα χαράματα…
………….
Συνεχίζεται…

Διαβάστε την επιστολή με τα παράπονα των πολιτών της Σάμου στο νομάρχη κ. Κάρλα:


Κύριε Νομάρχη

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε μια κατάσταση η οποία επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Αφορά την αντιμετώπιση των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ και ειδικά την περίοδο που έχει οριστεί για εξετάσεις μικροβιολογικές κλπ., από 1-4 κάθε μήνα. Σε περίπτωση που δεν προλάβουμε αυτές τις μέρες, πρέπει να απευθυνθούμε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο.

Αλλά το θέμα δεν εξαντλείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Κάθε φορά που βρεθήκαμε στα κεντρικά ιατρεία του ΙΚΑ στη Σάμο, ζήσαμε τριτοκοσμικές στιγμές, σε συνθήκες που όχι μόνο δεν προάγουν την υγεία, αλλά την υποβαθμίζουν. Για τη συμπεριφορά μερικών εργαζομένων, καλύτερα να μη μιλήσουμε, γιατί είναι γνωστό σε όλους το πώς αντιμετωπίζουν τους ασθενείς. Λυπούμαστε και διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη κατάσταση. Συνωστισμός από τα χαράματα, τα βιβλιάρια ασθενείας στη σειρά αφύλαχτα με αποτέλεσμα να χάνονται (εμείς χάσαμε το δικό μας), φωνές, διαμαρτυρίες και στο τέλος να μην υπάρχει ούτε κατανόηση των προβλημάτων υγείας, ούτε εξυπηρέτηση. Οι επισκέψεις σε χώρους που δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής και λέγονται ιατρεία, δεν είναι ευχάριστες, αλλά οι μικροσυνταξιούχοι κι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δικαιούμαστε όμως, να μας φέρονται ανθρώπινα κι όχι να μας βρίζουνε. Να μπορούμε να κάνουμε τις εξετάσεις μας, χωρίς ταλαιπωρία, με αξιοπρέπεια. Δεν απαιτούμε σεβασμό, τον δικαιούμαστε. Αρκετά έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή μας.


Όχι σε αυτή την κοροϊδία. Υπάρχει και ο τρόπος των ραντεβού για εξετάσεις. Ας γίνει κι εδώ έτσι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι κι οι ελλείψεις ειδικοτήτων γιατρών, όπως γυναικολόγου, οφθαλμίατρου, ορθοπεδικού κλπ.

Ελπίζουμε ότι θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες , ώστε να λυθούν προβλήματα που έχουν γίνει μόνιμες απαράδεκτες καταστάσεις κι υποβαθμίζουν το νομό μας.
Πιστεύουμε ότι το θέμα της υγείας είναι πρωτεύον ζήτημα.

Δεν μπορούμε να πληρώσουμε γιατρούς, δικαιούμαστε σωστή κι ανθρώπινη περίθαλψη.

Κύριε Νομάρχη, σας παρακαλούμε να βρείτε λύση σε ένα θέμα που αφορά ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους του Νομού μας. Σκεφτείτε όχι μόνο εμάς, αλλά και την ταλαιπωρία των κατοίκων της Ικαρίας.


http://aegaio.blogspot.com/