Ειδήσεις

2 Οκτ 2008

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση Άλεξ

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες καταθέσεις, ως προς την εμπλοκή τού αλβανικής καταγωγής αγοριού στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ, έδωσαν σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, η μητέρα και ο ανήλικος αδελφός του 14χρονου κατηγορούμενου.
…………
Συνεχίζεται…

Η μητέρα του Αλβανού φέρεται να εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο γιος της συμμετείχε με την παρέα των υπολοίπων κατηγορούμενων παιδιών στο επεισόδιο που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του Άλεξ κι ότι το άψυχο σώμα του 11χρονου μεταφέρθηκε στο ρέμα «Μπαρμπούτα», υιοθετώντας το σενάριο που περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.
Με την κατάθεση της μητέρας του ήρθε να διαφωνήσει πλήρως ένας εκ των αγοριών της. «Δεν νομίζω ότι ο αδελφός μου έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Όπως μου είπε, δεν γνώριζε καν τον Άλεξ. Έμαθε για αυτόν μετά την εξαφάνισή του», φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο το αγόρι. Σύμφωνα δε με παράγοντες της δίκης, ισχυρίστηκε ότι ο αδελφός του ομολόγησε προανακριτικά την εμπλοκή του υπό το βάρος των απειλών, που δέχονταν από τις αστυνομικές αρχές.

Πάντως, ο εν λόγω μάρτυρας με την σημερινή του κατάθεση ανασκεύασε όσα είχε πει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, όταν παραδέχθηκε την εμπλοκή του αδελφού του στο περιστατικό. Σημειώνεται ότι λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή κατάθεση του ανήλικου μάρτυρα, το δικαστήριο ζήτησε από τους κατηγορούμενους να βγουν έξω από την αίθουσα, ώστε να μιλήσει ανεπηρέαστος και χωρίς την πίεση που ενδεχομένως να του δημιουργούσε η παρουσία των παιδιών.
Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε κατά τη σημερινή -6η- μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, το ξέσπασμα της μητέρας του ανήλικου Αλβανού, όταν υπό τον κλοιό των ερωτήσεων που δεχόταν από τους συνηγόρους υπεράσπισης, εγκατέλειψε την αίθουσα του δικαστηρίου λέγοντας: «Φεύγω, δεν αντέχω άλλο. Να σας πουν αυτοί που ξέρουν την αλήθεια. Αυτοί που μας ταλαιπωρούν τόσο καιρό, ας ομολογήσουν».
Ο συνήγορος της οικογένειας, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για μία «ανθρώπινη έκρηξη».
«Από την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Άλεξ, ζει ένα απίστευτο πογκρόμ. Θεοί και δαίμονες στράφηκαν εναντίον της», είπε.
Από τη διαδικασία εξαιρέθηκε ο πατέρας του ανήλικου Αλβανού, ύστερα από δικό του αίτημα, επειδή, όπως δήλωσε, αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αλκοόλ και οι προανακριτικές του καταθέσεις έγιναν υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ουσιών.
Η διαδικασία διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, εφεξής το δικαστήριο θα συνέρχεται τρεις φορές την εβδομάδα -κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη- για τη διευκόλυνση των παραγόντων της δίκης.
……
Από: ΑΠΕ