Ειδήσεις

9 Οκτ 2008

Πάρκο «Αντώνη Τρίτση» - Δημόσιο και ανοιχτό Πάρκο για όλους

Μήνυμα αναγνώστη
...

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», κινδυνεύει µε αφανισµό.
Τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, η ανευθυνότητα των συν-διαχειριστών Δήµων (Αγ. Αναργύρων, Iλίου, Καµατερού) που τόσα χρόνια ή αδιαφορούν ή καταπατούν εκτάσεις του Πάρκου, αλλά και η διαχρονική ανεπάρκεια του Οργανισµού Διοίκησης και Διαχείρισης απειλούν τόσο το δηµόσιο όσο και τον αυστηρά περιβαλλοντικό χαρακτήρα του.
……
Συνεχίζεται…

Οι πολίτες γνωρίζουν:

= Ότι στο Πάρκο συντελείται εδώ και χρόνια ένα οικονοµικό, περιβαλλοντικό και πολιτικό έγκληµα.
Οικονοµικό
γιατί δεν έχουν αποδοθεί παραστατικά αξίας 1.359.000€.
Περιβαλλοντικό
γιατί η χλωρίδα και η πανίδα τελεί υπό εξαφάνιση και δίνουν τη θέση τους σε ένα εγκαταλελειµµένο σκουπιδότοπο.
Πολιτικό
γιατί απειλείται άµεσα ο κατοχυρωµένος δηµόσιος και περιβαλλοντικός χαρακτήρας του Πάρκου.
= Ότι στο έγκληµα αυτό ηθικός αυτουργός είναι διαχρονικά οι κυβερνήσεις, µε συνένοχους τον Φορέα Διοίκησης και τις Δηµοτικές Αρχές των Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καµατερού που τόσα χρόνια ή αδιαφορούν ή καταπατούν εκτάσεις του Πάρκου.

οι πολίτες πρέπει να µάθουν:

= Ότι το Προεδρικό Διάταγµα 184/2002 κατοχυρώνει τον αυστηρά δηµόσιο και αµιγώς περιβαλλοντικό χαρακτήρα του Πάρκου.
= Ότι Πρόεδροι του Οργανισµού έχουν διατελέσει οι Δήµαρχοι ή τέως Δήµαρχοι (κ. Κουκουβίνος και κ. Τρίγκας) και ότι µέλη του Διοικητικού Συµβουλίου του Πάρκου είναι µέχρι και σήµερα πέντε εκπρόσωποι (πλειοψηφία) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Νοµαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του ΑΣΔΑ.
= Ότι όλες οι αποφάσεις για εµπορευµατοποίηση και καταπάτηση του Πάρκου ήταν οµόφωνες (λούνα παρκ - σχολή πολεµικών τεχνών - φυτώριο - νέο γήπεδο και πάρκινγκ - show τύπου Αρναούτογλου κ.λπ.)
= Ότι όσα προεδρικά διατάγµατα που αφορούσαν ελεύθερους χώρους (Ελαιώνας, Ποικίλο όρος κ.λπ.) άλλαξαν µε πρόσχηµα τη διασφάλιση του δηµόσιου χαρακτήρα τα εκµεταλλεύτηκε ο κάθε µεγαλοκαρχαρίας ιδιώτης.
οι πολίτες ρωτούν:

= Ο ΑΣΔΑ και οι εκπρόσωποι των Δηµοτικών Αρχών που τελευταία κόπτονται για τη σωτηρία του Πάρκου, πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια;
= Γιατί τόσα χρόνια που γνώριζαν τι γινόταν, δεν έκαναν έστω και την παραµικρή καταγγελία για τα εγκλήµατα που συντελούνται στο Πάρκο;
= Πώς ακριβώς σκοπεύει ο ΑΣΔΑ να αναλάβει το Πάρκο; Μήπως η χωρίς σχέδιο απόπειρα του ΑΣΔΑ κρύβει κινδύνους αλλαγής του νοµικού πλαισίου και κατ' επέκταση σοβαρές αλλοιώσεις τόσο του δηµόσιου όσο και του αµιγώς περιβαλλοντικού χαρακτήρα του Πάρκου;
= Δεν γνωρίζει ο ΑΣΔΑ πως µε το δεδοµένο νοµικό καθεστώς δεν µπορεί να διοικήσει αυτός;

να αγωνιστούµε όλοι µαζί για ένα Πάρκο

= Ελεύθερο, δηµόσιο και ανοιχτό για όλο το λαό - Ούτε ένα µέτρο γης σε ιδιώτη.
= Η προάσπιση του δηµόσιου χαρακτήρα διασφαλίζεται µόνο από αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλων των πολιτών. Γι' αυτό:
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
= Άµεση παύση όλων των ιδιωτικών επιχειρηµατικών δραστηριοτήτων µέσα στο Πάρκο αλλά και άµεση απόδοση, στο βαθµό που υπάρχουν, καταπατηµένες εκτάσεις από τους Δήµους.
= 100% χρηµατοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισµό.

Προτείνουµε:

= Πλήρη εφαρµογή των διατάξεων του Π.Δ. 184/2002.
= Να µην παραιτηθεί κανένα αυτοδιοικητικό στέλεχος από το Δ.Σ. του Φορέα µέχρι να ολοκληρωθεί ο οικονοµικός και διαχειριστικός έλεγχος. Οι παραιτήσεις αποτελούν άλλοθι για την κυβέρνηση που αποσκοπεί στην παραπέρα εγκατάλειψη και αλλοίωση του δηµόσιου χαρακτήρα του Πάρκου.
= Εκπόνηση, µέσα σε 6 το πολύ µήνες µελέτης βιωσιµότητας και λειτουργίας του Πάρκου από τον Φορέα σε συνεργασία µε ειδικούς επιστήµονες.
=Στελέχωση του Δ.Σ. του Φορέα (άρα και οι εκπρόσωποι που ορίζουν οι Δήµοι, ο ΑΣΔΑ και η Νοµαρχία) να γίνεται από όσους πραγµατικά προασπίζουν το δηµόσιο χαρακτήρα του Πάρκου σε συνδυασµό µε επιστηµονικό προσωπικό που σχετίζεται µε τους σκοπούς και το χαρακτήρα του Πάρκου.
= Μέχρι τότε, το Πάρκο να συντηρείται από τους δήµους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τόσο µε δηµοτικά συνεργεία όσο και µε την εθελοντική προσφορά των πολιτών, στην οποία είµαστε αποφασισµένοι να συµµετέχουµε µε όλες µας τις δυνάµεις.


Άµεση δέσµευση των τριών δήµων (και του ΑΣΔΑ) ότι θα υποστηρίξουν νοµικά όποιες τυχόν διώξεις προκύψουν από τα αποτελέσµατα του οικονοµικού και διαχειριστικού ελέγχου, όποιον ή όποιους κι αν αφορούν.

• δηµοτική κίνηση «Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΗ» - Αγ. Ανάργυροι

• δηµοτική κίνηση «Αριστερό Σχήµα Ιλίου»
• δηµοτική κίνηση «Εξοδος» – Καµατερό

www.a-po-drasi.gr