Ειδήσεις

16 Οκτ 2008

Συστήνεται ως blog για τη Μονή Βατοπαιδίου «από ανθρώπους που έχουν γνωρίσει το Άγιο Όρος και μαζεύει υπογραφές συμπαράστασης

Όπως αναφέρεται στο blog: «Έχει περάσει αρκετός καιρός που γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση σχετικά με τη Μονή Βατοπαιδίου. Οι περισσότερες απόψεις προέρχονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη Μονή και την αδελφότητά της.
Γι’ αυτό εμείς που γνωρίζουμε και έχουμε επισκεφθεί τη Μονή θα προσπαθήσουμε μαζί με μερικούς φίλους να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα».

Εκτός από το να διευκρινίσουν ορισμένα πράγματα, οι εμπνευστές του ιστολόγιου μαζεύουν και υπογραφές συμπαράστασης στη Μονή Βατοπαιδίου.
Διαβάζουμε:
Μπορείτε να δείτε τη Δήλωση Συμπαράστασης για τη Μονή Βατοπαίδιου και αν θέλετε να την υπογράψετε.Για όσους δεν διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση επισυνάπτεται η Δήλωση σε αρχείο dilosi-filon-0081008 για εκτύπωση. Και στα Αγγλικά dilosi-simparastasis-english-final.
………
Συνεχίζεται…
Τα χειρόγραφα υπογραμμένα υπομνήματα παρακαλούμε όπως αποστέλλονται σε ένα από τα ακόλουθα φαξ: +30 2117152578, +357 22318886.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Έχοντας πληροφορηθεί όσα γράφονται και ανακοινώνονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εναντίον του Αγίου Όρους και της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και έχοντας προσωπική εμπειρία του Αγιορείτικου πνεύματος είτε ως επισκέπτες της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου είτε ως αποδέκτες της αγάπης τους κατά τις εκάστοτε εξόδους τους στον κόσμο :
- Εκφράζουμε την έντονη και ειλικρινή διαμαρτυρία μας για τις απαράδεκτες, και χυδαίες επιθέσεις που υφίστανται τόσο συνολικά η Αγιορείτικη Κοινότητα όσο και προσωπικά οι μοναχοί της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.
- Καταδικάζουμε το δημόσιο διασυρμό και τους διωγμούς των Μοναχών, χωρίς καν να έχουν ακουστεί οι απόψεις και θέσεις τους. Στηλιτεύουμε τις συνεχείς και καθημερινές προσβλητικές και ασεβείς αναφορές σε βάρος των Μοναχών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πνευματικός ρόλος και η ιδιότητά τους δεν τους επιτρέπει να απαντούν και αυτό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης.
- Λυπούμαστε βαθύτατα για την αδικία που υφίστανται οι Μοναχοί του Αγίου Όρους και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου ειδικότερα όταν πληροφορούμαστε εξωπραγματικά και φανταστικά γεγονότα από διάφορα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν ούτε καν την ελαχίστη γνώση ως προς το πραγματικό πνευματικό, ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και εθνικό τους έργο και το καθήκον που υπηρετούν επί εκατοντάδες έτη για τη διατήρηση της Ορθοδοξίας.
- Εκφράζουμε ταπεινά τη βαθιά και ανιδιοτελή συμπαράστασή μας προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στην επίθεση που δέχονται για την αμφισβήτηση μακραίωνων τίτλων, έγγραφων, εισηγήσεων νομομαθών, δικαστικών αποφάσεων και νομοθετικών πράξεων που επανειλημμένα έχουν κατοχυρώσει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματά τους.
- Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις αυτές ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου συκοφάντησης του μοναχισμού και της Ορθόδοξης πίστης μας από ποικίλα συμφέροντα. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αδρανείς να απαξιώνονται αξίες και δόγματα διελθόντα ακλόνητα επί εκατοντάδες έτη ως στυλοβάτες της Ορθοδοξίας, τα οποία ούτε η Τουρκοκρατία δεν κατάφερε να ανατρέψει.
- Θέλουμε ειδικά να σταθούμε στον τρόπο που παρουσιάζεται ο ηγούμενος Εφραίμ από τα ΜΜΕ και να τονίσουμε ότι όλα αυτά που λέγονται ή υπονοούνται δεν έχουν καμία σχέση με την προσωπικότητα και τη δράση του.
Η προσπάθεια στέρησης της περιουσίας των Ιερών Μονών αποβαίνει αποκλειστικά σε βάρος του κοινωφελούς πνευματικού, ιεραποστολικού, κοινωνικού, φιλανθρωπικού, πολιτιστικού και εθνικού τους έργου.
Σήμερα υψώνουμε τη φωνή μας για να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης και να φτάσει η αλήθεια σε κάθε πολίτη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να συμπαρασταθούμε στον διωκόμενο μοναχισμό και εργαζόμαστε με πίστη και καρτερία για την υπεράσπιση των αξιών του Αγίου Όρους και την τελική ηθική δικαίωση.

ONOMA
ΕΠΩΜΥΜΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ

2 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

μάλιστα... το γνωστό πολυσυζητημένο θέμα της "ανωνυμίας" (χαχαχα) στο διαδίκτυο.
Πάμε ένα δημόσιο ξεβρακωμα λοιπόν:

το "έξυπνο πουλί από τη μυτη πιάνεται 1"

το "έξυπνο πουλί από τη μυτη πιάνεται 2"

Ανώνυμος είπε...

Θεμιστοκλής Σοφός: Δικηγόρος του Βατοχερίου.

Γιατι δεν εκπλήσσομαι...