Ειδήσεις

5 Οκτ 2008

Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Mist A.E. επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα...

Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», http://www.protothema.gr/content.php?id=15864 , η Mist A.E. επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
Κατ’ αρχάς υφίσταται σαφής διαφορά μεταξύ των όρων «ιδιοκτησία» και «μεσιτεία». Οι ιδιοκτησίες της εταιρίες ανέρχονται σε συνολικό ποσό χαμηλότερο του 1,000,000 ευρώ.
Η Mist Α.Ε. αγοράζει εγκαταλελειμμένες και ερειπωμένες πετρόκτιστες κατοικίες σε ορεινά, απομακρυσμένα χωριά της Ανατολικής Κρήτης και τα ανακατασκευάζει. Αυτά είναι ιδιόκτητα. Τα υπόλοιπα ακίνητα, στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι μεσιτείες, χωρίς καμία συμμετοχή στην ιδιοκτησία, ανακατασκευή ή εκμετάλλευση. Στη τελευταία περίπτωση η εταιρία αναλαμβάνει ρόλο μεσίτη, όπως και χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες του χώρου.
…………..
Συνεχίζεται…

Τα ακίνητα προωθούνται κυρίως σε κατοίκους του εξωτερικού. Στην ιστοσελίδα μας www.mistsa.com, υπήρχαν και υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρίας.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση, η Mist Α.Ε. δεν έχει λάβει ποτέ, ούτε ένα ευρώ από Ευρωπαϊκά κονδύλια! Είναι μία μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, δημόσιο χρήμα, εθνικές επιδοτήσεις.
Τα μέλη της Mist A.E., η σύζυγος και τα τρία παιδιά του Χρήστου Φώλια, ξεκίνησαν αυτήν την εταιρία το 2007, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών των παιδιών. Είναι δε σαφές ότι ο ίδιος ο κ. Φώλιας δεν μετέχει ούτε ως μέτοχος ούτε ως μέλος του ΔΣ.
Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε εντελώς αυθαίρετα και αβάσιμα τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, μπαίνουμε στην διαδικασία να απαντήσουμε στα δήθεν «καυτά εννέα ερωτήματα», διότι πολύ απλά δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.
1. Είναι ηθικά και πολιτικά αποδεκτό μέλη της οικογένειας εν ενεργεία υπουργού να συστήνουν εταιρία Real Estate αλλά και μελετών αναπτυξιακών και κοινοτικών προγραμμάτων, όταν μάλιστα εκείνος βρίσκεται στο αρμόδιο υπουργείο και ειδικά στον ίδιο ακριβώς τομέα δράσης;

Ουδέποτε είχαμε σχέση με ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ!

2. Πώς η επίμαχη εταιρία αγόρασε ακίνητα τεράστιας αξίας (περίπου 6 εκατ. ευρώ) και ανακατασκεύασε τόσα άλλα εξοχικά σπίτια όταν το μετοχικό της κεφάλαιο φτάνει μόλις τα 60 χιλ. ευρώ;

Τα ποσά που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι αυθαίρετα, παραπλανητικά και εκ του πονηρού κατασκευασμένα. Επιπροσθέτως, οι ισολογισμοί της εταιρίας θα δημοσιευθούν σύμφωνα με το νόμο. Όποιος επιθυμεί περαιτέρω πληροφόρηση να απευθυνθεί στον πληρεξούσιο δικηγόρο της εταιρίας.

3. Αυτό έγινε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με δάνεια ή με ιδιωτική χρηματοδότηση;

Η εταιρία έχει πλήρως την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις όποιες επενδύσεις αποφασίσει. Τα κεφάλαια αντλούνται με τραπεζικό δανεισμό και ιδιωτική χρηματοδότηση.

4. Αν ισχύει η τελευταία περίπτωση, πώς προχώρησαν επενδύσεις της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το «πόθεν έσχες» του ο υπουργός δηλώνει καταθέσεις 950 χιλ. ευρώ;

Το πόθεν έσχες του Υπουργού δεν έχει καμία σχέση με τη εταιρία. Τα περί επενδύσεων 6 εκατομμυρίων υπάρχουν μόνο στη φαντασία του συντάκτη του δημοσιεύματος και στις σκοπιμότητες που υπηρετεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναφορά στην αγορά «ολόκληρου χωριού», όταν στην πραγματικότητα πρόκειται για 8 ερείπια!

5. Παράλληλα, εάν έχει υπάρξει τραπεζικός δανεισμός, με τι όρους και με ποιες προσωπικές εγγυήσεις (και φυσικά από ποια τράπεζα) δόθηκαν τα χρήματα;

Δανειακές συμβάσεις έχουν συναφθεί με την τράπεζα Πειραιώς και στη βάση αμιγώς τραπεζικών κριτηρίων.

6. Γιατί υπήρξε αλλαγή του Δ.Σ. του εταιρίας 18 μόλις ημέρες μετά τη καταχώρηση της εταιρίας στο μητρώο Α.Ε.; Υπήρχε κάποιος λόγος για τον οποίο τα τρία του παιδιά που φέρουν το επώνυμο του, κάτι που δεν συμβαίνει με την σύζυγο του αποχώρησαν;

Για να μην θεωρηθεί ότι τα παιδιά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το όνομα του πατέρα τους.

7. Μπορεί μία εταιρία, σε μόλις 21 μήνες λειτουργίας να παρουσιάζει τόσο μεγάλες δραστηριότητες; Μήπως προΰπήρχε κάποιο άλλο σχήμα, το οποίο και δεν δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες»;

Ούτε μεγάλες δραστηριότητες παρουσίασε η εταιρία, ούτε υπήρξε ποτέ στο παρελθόν άλλη παρόμοια εταιρία.

8. Η εταιρία συμφερόντων της οικογένειάς του έχει εκπονήσει μελέτες για κοινοτικά προγράμματα και, αν ναι, ποιες είναι αυτές και για ποιους;

Καμία απολύτως μελέτη.

9. Η Mist Α.Ε. έχει εισπράξει κοινοτικές και εθνικές επιδοτήσεις;

Ούτε ένα ευρώ!


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Ιωάννη Τσαμούρη, πληρεξούσιο δικηγόρο της εταιρίας MIST AE, στο τηλέφωνο 6944 362 449.

Η εταιρία επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της σχετικά με τα στοιχεία του δημοσιεύματος που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τόσο για τους συντάκτες του δημοσιεύματος όσο και για αυτούς που θα είχαν την πρόθεση να το αναπαράγουν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος,στ'αληθεια πιστευει ακομα πως αυτη η κυβερνηση δεν ηλθε στην εξουσια μονο και μονο για να κανει μπιζνες ξεπουλωντας την δημοσια περιουσια και πλουτιζοντας εις βαρος του Ελληνα πολιτη?Ποιος πιστευει τελικα πως ο πρωθυπουργος της χωρας δεν γνωριζει τι γινεται στο ιδιο του το μαγαζι,οταν οι πιο πιστοι και διαλεγμενοι φιλοι του ειναι,η υποδικοι η υποπτοι για ολα αυτα τα σκανδαλα που ακουμε καθημερινα?Αλλα ακομα και αν ο ιδιος δεν εχει αναμυχθει σ'αυτα'ειναι απλα γιατι βαριεται!!Βαριεται να κυβερνησει,βαριεται να δουλεψει,γενικα βαριεται.Ας ψαξει καποιος ολα τα χρονια που ηταν βουλευτης,ποσες επερωτησεις ειχε καταθεσει στην Βουλη,τι ενδιαφερον ειχε επιδειξει για τα κοινωνικα προβληματα.Δυστυχως παμε απ'το κακο στο χειροτερο.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Ασε, θα τα πούμε εμείς, τα μαθαμε πια...

"είναι μια πολιτική δίωξις, σήμερα καταδικάζεται ο κυνο-υπουργισμός και η (υπουργική) επιχειρηματικότητα".

Επίσης:
"ολα στο φώς",
"όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω",
"σπα-σπα-σπαρταράααει!",
"καρέκλες-τραπέεεζααα!"
"είμαστε εδώ!"
και τέλος,
"θα φύγουμε νύχτα με διαβατήρια τριανταφυλλίδης".

κόπροι!