Ειδήσεις

11 Οκτ 2008

Τι είναι το "New Deal" που προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ως μόνη λύση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘30 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φρανκλίνος Ρούζβελτ ανήγγειλε μια σειρά προγραμμάτων και μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής ύφεσης εξαιτίας του χρηματιστηριακού κραχ λίγα χρόνια νωρίτερα. Στόχος αυτών των προγραμμάτων ήταν η οικονομική στήριξη των φτωχών που είχαν φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης και η προοπτική ανόρθωσης της οικονομίας μέσα από την μεταρρύθμισή της.
Το σύνολο του προγράμματος Ρούζβελτ ονομάστηκε "New Deal" και αποδείχτηκε η αρχή μιας μακροχρόνιας οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας που κορυφώθηκε μέχρι τη δεκαετία του ΄60.
......
Από: http://en.wikipedia.org/wiki/New_Deal

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου να είχαμε τα επιπόλαια πράσινα ανθρωπάκια να κυβερνάνε τη χώρα. Μπερδεμένα μυαλά επιπόλαιων ανθρώπων.
Η Διεθνής κρίση, βρε άσχετοι, οφείλεται στο κράτος πάλι. Ο ανεύθυνος ο Μπούς εγγυάτο τα δάνεια των ημικρατικών Fannie Mae και Freddie Mac (7 τρισ. δολάρια εκταμιεύσεις), που έδιναν αφειδώς δάνεια για να δίνει την ψευδαίσθηση ότι ακόμη και ένα υπαλληλάκι μπορεί να αγοράσει βίλα, προφανώς για περνάει το μήνυμα όλα πάνε καλά, γιαυτό ξαναψηφίστε μας.
Εάν σε αυτή την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ προσθέσεις τη δίψα για προμήθειες των στελεχών των τραπεζών φτάσαμε στην κατάρρευση όλου του συστήματος.
Εάν λειτουργούσαν οι κρατικοί έλλεγχοι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ο καπιταλισμός ή ο κρατισμός;
Εάν οι δύο ανωτέρω εταιρίες ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ θα τα σκόρπαγαν αφειδώς όπως έκαναν;
Ο καπιταλισμός φίλε μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ αλλά είναι το καλύτερο σύστημα που έχουμε!