Ειδήσεις

9 Νοε 2008

Περισσότεροι από 20 είναι οι νεκροί σε δυστύχημα, που συνέβη σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ρωσικού στόλου

Περισσότεροι από 20 είναι οι νεκροί σε δυστύχημα, που συνέβη σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Αρχηγού Στόλου Ίγκορ Ντιγκάλο.

"Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων δοκιμών, ως αποτέλεσμα απρόβλεπτης λειτουργίας των συστημάτων πυρόσβεσης βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εργάτες ναυπηγείου και στρατιωτικοί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Στόλου της Ρωσίας.
Πάντως, δεν διευκρίνισε προς το παρόν το όνομα του σκάφους, ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το δυστύχημα, που ονομάζεται στην επίσημη ανακοίνωση "περιστατικό".……..

Συνεχίζεται…

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του αρχηγείου του ρωσικού Στόλου, το υποβρύχιο δεν έπαθε καμία βλάβη, τα επίπεδα ραδιενέργειας στο σκάφος είναι φυσιολογικά, και έπειτα από τη διακοπή των δοκιμών αποφασίστηκε να επιστρέψει στη μόνιμη βάση ελλιμενισμού του.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Ανατόλι Σερντιουκόφ ενημέρωσε για το ατύχημα των πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διέταξε να συνεχιστεί η ενημέρωσή του για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο υποβρύχιο, να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα και να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων.
……
Από: http://www.skai.gr/