Ειδήσεις

24 Νοε 2008

Αν στις 27 Μαρτίου 2007 η ΚΕΔ θεωρούσε δεδομένο, ότι δεν θα μεταφερόταν στο Ολυμπιακό ακίνητο το υπουργείο, γιατί δεν το ήξερε ο τότε υπουργός;

«Ανέλαβα τον Φεβρουάριο του 2006 και παραιτήθηκα τον Απρίλιο του 2007 από τη θέση του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Σε όλο αυτό το διάστημα το θέμα της μετεγκατάστασης του υπουργείου ήταν ένα ανοιχτό θέμα. Τρεις επιτροπές τις οποίες είχα συστήσει ασχολούνταν με αυτό και εξέταζαν όλες τις παραμέτρους προκειμένου οι υπηρεσίες του υπουργείου να μετεγκατασταθούν στο συγκεκριμένο κτίριο, στο Ολυμπιακό Χωριό. Όταν έφυγα από το υπουργείο δεν μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη και τελικώς ματαιώθηκε η μετεγκατάσταση» λέει στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Έθνος» ο Σάββας Τσιτουρίδης.

Ο «Alpha» αποκάλυψε σήμερα τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στις 27 Μαρτίου 2007.

Σε εκείνη την συνεδρίαση ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κώστας Γκράτζιος είχε εισηγηθεί προφορικά, να δοθούν 260 ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου και αυτή να τα επιστρέψει, όταν θα γίνει η ανταλλαγή με το Ολυμπιακό ακίνητο. Και έτσι έγινε, άσχετα από το ότι τελικά, η Μονή Βατοπεδίου δεν επέστρεψε 70 ακίνητα μεγάλης αξίας σε Ουρανούπολη, Άγιο Αθανάσιο στο Καϊμακτσαλάν και Ξηροπόταμο και όπως κατήγγειλε στον «Alpha» ο τέως Νομάρχης Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης, τα πούλησε κερδίζοντας μεγάλα ποσά.
Επομένως, στις 27 Μαρτίου 2007 η ΚΕΔ θεωρούσε δεδομένο, ότι δεν θα μεταφερόταν στο Ολυμπιακό ακίνητο το υπουργείο Απασχόλησης.

Ο τότε υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης ο οποίος παραιτήθηκε έναν μήνα μετά, στις 28 Απριλίου του 2007, δεν ήξερε τίποτα για την αλλαγή των πλάνων;