Ειδήσεις

14 Νοε 2008

Τι έγραφαν τα φυλλάδια που πέταξαν στον Αλογοσκούφη

Από τις 3 Νοέμβρη, πάνω από 5.500 κρατούμενοι, 45% όλων των φυλακισμένων στην Ελλάδα, κάνουν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι/ες για τις συνθήκες κράτησης τους σε ένα από τα αθλιότερα σωφρονιστικά συστήματα της Ευρώπης.

Ενώ οι χιλιάδες των κρατουμένων βρίσκονται χωρίς καν επαρκή περίθαλψη, το κράτος αρνείται να προσλάβει μόνιμο γιατρό σε κάθε ίδρυμα λόγω της υποτιθέμενης “έλλειψης κονδυλίων” – ξοδεύοντας όμως παράλληλα δισεκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση νέων φυλακών υψίστης ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτεροι και κατ΄εξοχήν εγκληματίες όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά τους χαρίζονται κιόλας αμύθητα ποσά δημόσιου χρήματος, προερχόμενου από το μόχθο των λαών, προκειμένου να βγούνε από την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Θέλοντας να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους οπλίζονται με κάθε μέσο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, ποινικοποιώντας και καταστέλλοντας κάθε αγώνα αντίστασης στο καταρρέον σύστημα τους.
Ενάντια στη δολοφονική ειρήνη των αφεντικών, των νομοταγών ιδιοκτητών, της σιωπηλής πλειοψηφίας:
Αλληλεγγύη με όσους και όσες επιλέγουν να αγωνίζονται, μέσα και έξω από τις φυλακές. Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των απεργών φυλακισμένων
Αλληλεγγύη στους τρεις φυγόδικους αγωνιστές Κώστα Χαλαζά, Δήμητρα Συριανού και Ηλία Νικολάου
Το σύστημα δεν είναι σε κρίση, το σύστημα είναι η κρίση
Νίκη σε όσους και όσες αντιστέκονται στη λεηλασία του κεφαλαίου