Ειδήσεις

10 Νοε 2008

Η μισή κυβέρνηση και σίγουρα το Μαξίμου γνώριζαν για τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές-παραχωρήσεις των οικοπέδων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου

Στις παραχωρήσεις 76 οικοπέδων-φιλέτων στη Θεσσαλονίκη αναφερόταν η επιστολή του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη ο οποίος πριν τρία χρόνια προειδοποιούσε Καραμανλή αλλά λαι υποργούς για τις συνέπειες.
Η επιστολή, με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2005 στάλθηκε πέντε μόλις μέρες πριν υπογραφούν, στο συμβολαιογραφείο της Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη στην Αθήνα, από τον ηγούμενο Εφραίμ και από τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Γιώργο Ξηραδάκη τα δύο πρώτα συμβόλαια που παραχωρούσαν στη Μονή τα οικόπεδα της Θεσσαλονίκης.
……..
Συνεχίζεται…


Στην επιστολή ο νομάρχης έκανε λόγο για «μυστικά μεθοδευμένη χαριστική ανταλλαγή» και προειδοποιούσε πως πιθανή δημοσιοποίηση του θέματος, πέρα από την αλγεινή εικόνα που θα προκαλούσε στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, θα ξεσήκωνε και θύελλα αντιδράσεων.

Αποδέκτες της επιστολής εκτός από τον πρωθυπουργό, ήταν οκτώ υπουργοί και υφυπουργοί, ο τότε γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και ο γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Αργύριος Καρράς.
Διαβάστε αναλυτικά τους αποδέκτες στης επιστολής στην εφημερίδα «’Εθνος».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΟ?
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΙΤΑΙ!