Ειδήσεις

26 Νοε 2008

Απόστολος Κακλαμάνης: Δούκας, Δρυς, Φωτιάδης, δεν έχουν ευθύνες...

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι οι πρώην υπουργοί Πέτρος Δούκας, Απόστολος Φωτιάδης και Γιώργος Δρυς δεν σχετίζονται με τις ανταλλαγές ακινήτων.

«Όποιος έχει να κάνει με ενδεχόμενα δικαιώματα του Δημοσίου πρέπει να απευθυνθεί στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, σε αυτούς τους εμπειρογνώμονες των οποίων τις γνωμοδοτήσεις απεδέχθησαν οι προϊστάμενοι της υπηρεσίας αυτής υφυπουργοί. Εγώ ερευνώντας, βρήκα ότι από το 2000 - διότι δυστυχώς δεν τηρούν καν στοιχεία για να ξέρουμε τι γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, αν χάνει το Δημόσιο ή κερδίζει την περιουσία του - από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περί τις 700 τέτοιες γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής αυτής Εμπειρογνωμόνων από τις οποίες μόνον δύο δεν έγιναν αποδεκτές από τους αρμόδιους υφυπουργούς. Για αυτό κι εγώ λέω, Δούκας, Δρυς, Φωτιάδης, δεν έχουν ευθύνες. Οι ανταλλαγές πρέπει να μας απασχολήσουν», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης αναφερόμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της τροπολογίας για το Κτηματολόγιο στην Ολομέλεια.
Αργότερα, μιλώντας με δημοσιογράφους και αναφερόμενος στον Πέτρο Δούκα, διευκρίνισε ότι αναφερόταν στο σκέλος των γνωμοδοτήσεων και όχι στην παραίτηση του Δημοσίου από τη διεκδίκηση της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η προσέγγιση του τ. Προέδρου της Βουλής με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γ. Ραγκούση ότι "το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν πρόκειται στη συγκεκριμένη περίπτωση να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου";.
Μήπως δηλαδή οι κ.κ. Κακλαμάνης και Ραγκούσης, χρησιμοποιούνται ως "λαγοί" για τη σταδιακή αλλαγή της τακτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου;
Οι δηλώσεις αυτές πάντως δεν κινούνται στο πνεύμα της αρχικής στάσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο διερεύνησης τις πιθανές ευθύνες από το 1998 μέχρι σήμερα.
Φοβάμαι ότι σταδιακά επιχειρείται ένας ένοχος συμβιβασμός με στοιχεία συμψηφισμού και "άφεση αμαρτιών" για τις εμφανείς - τουλάχιστον πολιτικές - ευθύνες Υπουργών τόσο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και τις Ν.Δ. Γιατί πριν από τις ανταλλαγές και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας από τους Υπουργούς της Ν.Δ., προηγήθηκε η αναγνώριση δικαιωμάτων κυριότητας στην Μονή Βατοπεδίου από τους Υπουργούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Μακάρι να κάνω λάθος αλλά αν η διαίσθηση μου είναι σωστή, τότε εκεί κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη θα πρέπει να αρχίσουν να συμφιλιώνονται με την ιδέα ότι το σημερινό προβάδισμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πολύ πιθανό να εξανεμιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Και όχι τίποτε άλλο, αλλά θα τα βάψει "μαύρα" και ο Γιαννέτος στον οποίο, πολλοί από αυτούς που με την αλαζονεία, την έπαρση, τον αυταρχισμό και τον κυβερνητισμό που τους διακρίνει, οδήγησαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε δύο διαδοχικές εκλογικές ήττες, είχαν αρχίσει να ράβουν ξανά κοστούμια.

ΥΓ:Πολλοί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που δεν είναι άλλος από τα εκκατομύρια των υποστηρικτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι οποίοι δεν πρόκειται να τους διευκολύνουν να ξανακαθίσουν στα Υπουργικά Γραφεία...

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη Ιωαννίνων εξασφάλισε με υπουργικές αποφάσεις τη διαχείριση των κληροδοτημάτων ευεργετών, αντί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως προβλέπουν οι νόμοι και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τα κληροδοτήματα περιλαμβάνουν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, μεγάλο αριθμό ακινήτων και αρκετές εκτάσεις.

Στο νέο «Βατοπέδι» εμπλέκονται οι πρώην υφυπουργοί Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς και Απόστολος Φωτιάδης καθώς και νομικός σύμβουλος του κράτους που γνωμοδότησε υπέρ της Μητρόπολης, όπως ακριβώς έκανε και στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

Τα έχουν δοκιμάσει όλα!

Υπέκλεπταν τις συνομιλίες του, αναγνώρισαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία ΜΙΑ ημέρα μετά την εκλογή του, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την Τουρκία στο Κυπριακό, απειλούν για το θέμα των Σκοπίων, φωνάζουν για τους ρώσικους αγωγούς, κλπ.

Πέντε χρόνια πλουσιοπάροχες αμοιβές στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση (με κάθε αθέμιτο μέσο και καθημερινό πόλεμο φθοράς) και αυτός ο ξεροκέφαλος ακόμη αντιστέκεται!

Μετά την παντελή έλλειψη στοιχείων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας στο Βατοπέδι αλλά και την απρόσμενη αποκάλυψη της συνομωσίας του πασόκ (εκβιασμοί, Κουκουβίνος, Σωτηροπούλου, κλπ) χάθηκε και αυτή η ευκαιρία να σπιλωθεί ο Καραμανλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

Η ψήφιση του προυπολογισμού είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία.

Με πέντε-δέκα εκατομμυριάκια θα εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους κάποιοι πειναλέοι νεοδημοκράτες βουλευτές.

Και θα βγαίνουν και στα κανάλια να λένε ότι ήταν για το καλό της χώρας, όπως ο Τατούλης.

Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθεί η πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια.