Ειδήσεις

26 Νοε 2008

Εκδηλώσεις ανοικτού διαλόγου για τους μετανάστες και τους ανασφάλιστους εργαζόμενους

Δύο εκδηλώσεις ανοικτού διαλόγου για τους μετανάστες και τους ανασφάλιστους εργαζόμενους διοργανώνει την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) «Ανδρέας Παπανδρέου».
……..
Συνεχίζεται…

ΑΘΗΝΑ
Στις επτά το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, οι φορείς και οι πολίτες της πρωτεύουσας καλούνται να λάβουν μέρος στην εκδήλωση με θέμα: «Μετανάστευση και πολιτισμικό κεφάλαιο στο Δήμο της Αθήνας: Η πολυπολιτισμικότητα ως συντελεστής ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου».
Εισηγητές είναι η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, Βουλευτής Α’ Αθηνών και Πολιτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ σε θέματα παιδείας, ο κ. Αντώνης Κόντης, αναπληρωτής καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Niko Ago, δημοσιογράφος και ο κ. Μάρκος Παπακωνσταντής, επιστημονικός συνεργάτης ΙΣΤΑΜΕ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Θεοδωράκης.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονες μορφές κοινωνικού αποκλεισμού: πολιτικές για την προώθηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας», με τη συμμετοχή των φορέων και των πολιτών της πόλης θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.
Εισηγητές της εκδήλωσης είναι η κυρία Μαίρη Ματσούκα, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, ο κ. Άρις Καζάκος, καθηγητής νομικής του ΑΠΘ, ο κ. Νίκος Τζίκας, γενικός γραμματέας της ΕΣΕΕ και η κυρία Μαίρη Τζουβάρα, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Άρσις. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κυρία Λίνα Παπαδοπούλου, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ.