Ειδήσεις

3 Νοε 2008

Ληστεύουν και τους λαθρομετανάστες!

Μήνυμα αναγνώστη

....
Με ερώτηση που κατέθεσε την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης θέτει το πρόβλημα των ληστειών επί των λαθρομεταναστών στην περιοχή της Συκαμιάς Λέσβου και της αδυναμίας ελέγχου της αθρόας λαθρομετανάστευσης και στην παραλιακή ζώνη της Πέτρας.
Ο κ. Σηφουνάκης επισημαίνει ότι τα παραπάνω δημιουργούνται από τη μη επαρκή στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και του Λιμενικού Σταθμού των περιοχών.
……….
Συνεχίζεται…

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς


α) τον Υπουργό Εσωτερικών

β) τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Σχετ: η από 22/10/2008 επιστολή του Δημάρχου Πέτρας κ. Παπουτσάνη και η από 30/10/2008 επιστολή του Δημάρχου Μήθυμνας κ. Καραντώνη

Πριν ένα περίπου χρόνο, με ερώτησή μου στη Βουλή, αναφέρθηκα στα προβλήματα που δημιουργούνται στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου και στη Λέσβο ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση και διαχείριση απ την Ελληνική Πολιτεία του σύγχρονου, οξύτατου κοινωνικού ζητήματος, της λαθρομετανάστευσης.

Στο θέμα επανήλθα και τον προηγούμενο μήνα με τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στους ειδικούς χώρους παραμονής αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) που στήθηκαν και λειτουργούν στα νησιά με ευθύνη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Το φαινόμενο της αθρόας λαθρομετανάστευσης όμως δημιουργεί και επιπρόσθετα προβλήματα όπως τα φαινόμενα ληστειών επί των λαθρομεταναστών στην περιοχή της Συκαμιάς Λέσβου, που καταγγέλλει ο Δήμαρχος της Μήθυμνας και η αδυναμία ελέγχου και φύλαξης από το Λιμενικό Σώμα στην παραλιακή ζώνη της Πέτρας, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος της πόλης.

Τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται από το γεγονός ότι τόσο ο Λιμενικός Σταθμός των περιοχών, όσο και τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα.

Με βάση τα παραπάνω:
Ερωτούνται οι κύριοι Υπουργοί:
1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα επιθέσεων και ληστειών στους λαθρομετανάστες που φθάνουν στα παράλια του νησιού ;

2) Ποιος είναι ο σχεδιασμός των Υπουργείων σας για την στελέχωση τόσο του Λιμενικού Σώματος όσο και των Αστυνομικών Τμημάτων των περιοχών και πότε πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή ;

3) Που θα τοποθετηθούν τα τμήματα συνοριοφυλάκων, που θα λειτουργήσουν στη Λέσβο και ποιος προβλέπεται να είναι συνολικά ο αριθμός των στελεχών που θα τοποθετηθούν ;



http://aegaio.blogspot.com/