Ειδήσεις

15 Δεκ 2008

Πριν από δυο χρόνια, προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ ένας διαγωνισμός που αφορούσε σε 2.000 θέσεις εργασίας για την ΔΕΗ...

Μήνυμα αναγνώστη
…..

Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να εκφράσω την βαθύτατη λύπη και οργή μου για τον χαμό του 15χρονου Αλέξανδρου. Είμαι και εγώ μάνα και μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει να σου παίρνει κάποιος ασυνείδητος δημόσιος υπάλληλος (και ίσως διορισμένος από κάποιο μεγάλο πολιτικό στέλεχος) την ζωή του παιδιού σου. Κάποιος που δεν αφήνει περιθώρια σ' ένα παιδί να κάνει λάθη, αν φυσικά επρόκειτο για λάθος. Κάποιος που τον πληρώνουμε εμείς οι πολίτες να μας προστατεύει και αυτός μας σκοτώνει.
……
Συνεχίζεται…


Δεν θα σας πω, τι επάγγελμα ασκώ. Όταν ζεις στην Ελλάδα και είσαι στην ηλικία των 30 ετών, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχεις πτυχία και να δουλεύεις το πολύ για 500 ευρώ.
Μια από αυτούς είμαι και εγώ.
Μέσα στον γενικό χαμό που επικρατεί στην χώρα μας, θα ήθελα να εστιάσετε την προσοχή σας και στην Πτολεμαΐδα. Μια πόλη των 45.000 κατοίκων που η διαφθορά έχει ξεπεράσει κάθε λογική πλέον.
Πριν από δυο χρόνια, προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ ένας διαγωνισμός που αφορούσε 2000 θέσεις εργασίας για την ΔΕΗ. Η προκήρυξη σαφώς και ήταν φωτογραφική αλλά επίσης είχε και ως κριτήριο την προφορική συνέντευξη. Αν διαβάσει κανείς την προκήρυξη θα διαπιστώσει ότι δεν λαμβάνονται υπ' όψη τα πτυχία και οι βαθμοί τους, οι ηλεκτρονική υπολογιστές, οι ξένες γλώσσες κ.τ.λ., παραμέτρους που τις ζητά το ίδιο το ΑΣΕΠ σε κάθε διαγωνισμό του, παρά μόνο στέκεται στην προφορική συνέντευξη. Αν κάποιος τα πάει δηλαδή πολύ καλά στην συνέντευξη αυτομάτως καταλαμβάνει μια μόνιμη θέση εργασίας στην επιχείρηση.
Οι ερωτήσεις της συνέντευξης διέρρευσαν από τους ίδιους τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ καθώς και από διάφορα πολιτικά γραφεία. Έτσι όλοι οι συμμετέχοντες ήξεραν τις απαντήσεις μιας και η πόλη μας είναι ένα μικρό χωρίο που ο ένας τα λέει με τον άλλον.
Τα αποτελέσματα μετά οπό δύο χρόνια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βγήκαν. Οι λίστες των επιτυχόντων με τα ονόματα που κατά καιρούς κυκλοφορούσας στη πόλη ήταν πολλές και διάφορες. Κάθε τόσο άλλαζαν και η αναστάτωση γινόταν όλο και πιο έντονη. Ποιοι είναι τελικά οι επιτυχόντες του διαγωνισμού; Φυσικά οι Elite της πόλης και της ΝΔ. Παιδιά αντιδημάρχων, παιδιά συνδικαλιστών της ΔΕΗ, παιδιά ιδιαιτέρων σε πολιτικά γραφεία, ενεργοί δυνατοί ψηφοφόροι της ΝΔ. Άνθρωποι που δεν έχουν ένα ένσημο, άνθρωποι που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή του για ειδικότερα στη ΔΕΗ, καταλαμβάνουν θέσεις παιδιών που τρώνε την τέφρα(καρκίνο) καθημερινά με το κουτάλι για 500 το πολύ ευρώ. Από μια οικογένεια έχουν περάσει ακόμα και τρία και δύο αδέρφια!!
Αυτή είναι η χώρα μας, αυτή είναι η πόλη μας!!!!!!! Ρίξτε λοιπόν και μια ματιά στην Πτολεμαΐδα, την πόλη των βραβείων που μόνο για αυτά είμαστε υπερήφανοι, που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, που κάθε βδομάδα χάνουμε και ένα παιδί από τα ναρκωτικά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai na tan mono ayto ?ypopsifios me 48 mhnes empiria moriodoti8ike sthn sinentsfksi me arista to 1 0.55 ypopsifios me 0 empiria ba8mologi8ike me 0.99 posa perisotera hksere apoton alon me thn empiria?afoy logika ayto me 0 empiria den eixe perasi oyte eksw apo ta oryxeia tis DEH

Ανώνυμος είπε...

simbasioyxos me 11 simbasis emine ektos logo orioy ilikias epidi htan 38 etwn kai h DEH orizi mexri 35 ypopsifios me ka8oloy empiria zi kai basileyei stoys pinakes epitixonton omos. telika h DEH th 8eli na proslambani atoma me texnognosia?h na xame na legame diladi oti kaname proslipsis?th 8imi8ika twra re gamoto ?ton karamalh poy elege oti oloi oi simbasioyxoi 8a moriodoti8oyn kai 8a proslif8oyn ston forea poy eixan kani tis simbasis toys tipota apo ola ayta den egine htan ola psemata eime 38 me 11 simbasis sthn DEH alla me afini ektos logo oti h DEH PROSLAMBANI mexri 35. san den trepeste ligo lew egw.