Ειδήσεις

2 Δεκ 2008

Τι διαλαλεί ο μικροπωλητής;

Ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις τριγύρω σου:

την καθημερινότητα των χυδαίων παραστάσεων, των ανυπόληπτων δημοκόπων και των απαθών θεατών.
- το πρωί αφιερώνεται στην ¨δήθεν¨ ενημέρωση των "γνωστικών¨ σχολιαστών!
(να τη χαίρεστε, μονάχα σε μένα μη μου πείτε πως να σκεφτώ)
- το μεσημέρι αφιερώνεται στη λαγνεία των ψυχών και των σωμάτων!
(να τη χαίρεστε κι αυτή, μονάχα μακριά από μένα)
- το βράδυ αφιερώνεται στην προπαγάνδα των μισαλλόδοξων χειραγωγών της γνώμης και της αισθητικής μου.
( πλεονάκις επολέμησάν με, εκ της νεότητός μου και γαρ ουκ ηδυνήθησάν μοι)
………
Συνεχίζεται…

Η καταστροφή της ψυχής των Ελλήνων που είχε προαναγγείλει ο ευήθης δρ. Κίσσινγκερ συνετελέσθη
Ο ευνουχισμός της ψυχής των ανθρώπων μας είναι στο ανώτατο όριο.
-για το AIDS παίζουν μπάσκετ οι βουλευτές για να περάσουνε καλά,
-για τη φτώχεια, δίνουν 28 δις ευρώ στους τραπεζίτες,
-για τους ληστές, αφαιρούν τα πιστόλια από την αστυνομία
-για το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα, τους το παίρνουν οι διαιτητές,
-για τα νοσοκομεία, βάζουν άσχετους νεκροθάφτες γιατρούς
-στα δικαστήρια στήνουν το παραδικαστικό
-στα ταμεία μοιράζονται τα λεφτά μας σε ομόλογα
-την πατρίδα την βούλιαξαν σ΄ένα βράχο στα Ίμια
-τη θρησκεία τη ξέσκισαν στο Βατοπέδι
-τα σχολεία τα χαντάκωσαν στην άγνοιά τους και την αγραμματοσύνη.
-κούρσεψαν την ύπαιθρο, στέγνωσαν τα χωράφια και σκότωσαν τους αγρότες.
-βούλιαξαν τα καράβια, τα νησιά μείναν στη μοναξιά τους.
-κάψανε τη Πελοπόννησο και αγόρασαν προς 30 αργύρια την οργή τους
-γέμισαν με αδερφές τα σπίτια μας μπαίνοντας απ' τη τηλεόραση.
-όταν γλεντούν, μας βάζουν και τους παρακολουθούμε...
φτάνει πια! όπου τους βρείτε, βαράτε τους!

Από εδώ, από μένα μπορείτε να προμηθευτείτε τα αυγά και τς ντομάτες!
Δεν είναι βιολογικά όμως κάνουν για τη δουλειά μας!

(πλανόδιος μικροπωλητής λαϊκής αγοράς της Θεσσαλονίκης, διαλαλώντας το εμπόρευμά του!)

2 σχόλια:

Δ' Ενδειαν Δένδιαν Ν. είπε...

Ποιος αστήρ της μαλακίας το έγραψε πάλι αυτό; Πάλι οι χρυσαυγουλιέρες;

Ορίστε η αλήθεια:


Αστικός μύθος:
Η Δήλωση Κίσσινγκερ


ΤΙ ΛΕΕΙ:
«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

ΠΟΙΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗ ΔΙΕΤΥΠΩΣΕ:
Ο Χένρυ Κίσσινγκερ, Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. στην κυβέρνηση Νίξον και με άκρως αμφιλεγόμενο ρόλο στην έγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής τη δεκαετία του '70 (ανατροπή Αλιέντε στη Χιλή του 1973 και άνοδος του δικτάτορα Πινοσέτ κ.λπ.) αλλά και ενδεχόμενη ανάμιξή του στην τουρκική εισβολή σητν Κύπρο το 1974.

ΠΟΤΕ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ:
Οι απόψεις διίστανται. Η δήλωση αυτή φαίνεται ότι έλαβε χώρα περί το Σεπτέμβριο του έτους 1994 στην Ουάσιγκτων των Η.Π.Α., σε συνέδριο, όπου ο κ. Κίσσινγκερ βραβεύτηκε από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου. Υπάρχει και η άποψη ότι αυτή η δήλωση διατυπώθηκε νωρίτερα, ήτοι το έτος 1973. Επικρατέστερη φαίνεται η άποψη ότι η "δήλωση" αυτή διατυπώθηκε το έτος 1994.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ:
Στις 17.2.1997 η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα "TURKISH DAILY NEWS" φέρεται ότι δημοσίευσε την επίμαχη δήλωση. Τον ίδιο μήνα, στο περιοδικό "ΝΕΜΕΣΙΣ" της κ. Κανέλλη δημοσιεύεται η επίμαχη δήλωση. Έκτοτε, θα δημοσιευθεί σε πολλά έντυπα της ημεδαπής, ήτοι στα "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ", την "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ", τον "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ" κ.λπ. Δημοσιογράφοι, όπως ο Μάριος Πλωρίτης και ο Χρήστος Γιανναράς αλλά και πρόσωπα, όπως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης και ο τέως βουλευτής Στέλιος Παπαθεμελής θα υιοθετήσουν τη δήλωση αυτή ως γνήσια. Μάλιστα, ο επιρρεπής στην υιοθεσία και προβολή θεωριών συνωμοσίας κ. Γιανναράς θα επιτεθεί πλείστες όσες φορές στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση προβάλλοντας τη δήλωση αυτή ως απόδειξη της αδιαφορίας της χώρας μας για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΠΛΑΣΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ:
Η ίδια η εκδότης του περιοδικού "ΝΕΜΕΣΙΣ", όταν της ζητήθηκε να προσκομίσει ένα αντίγραφο της παραπάνω αγγλόφωνης τουρκικής εφημερίδος, απάντησε ότι αυτό δεν βρίσκεται ούτε στο Διαδίκτυο ούτε καν στα γραφεία της εφημερίδας. Λεπτομέρεια : ένας μέσος χρήστης του Διαδικτύου μπορεί να πληκτρολογήσει www.turkishdailynews.com.tr/searchadv.php?o=35685 και θα βρεθεί στο αρχείο της παραπάνω εφημερίδος για τις 17.2.1997. Ο γράφων προσπάθησε να βρει στοιχεία από τα παραπάνω άρθρα, από τα οποία να αποδεικνύεται ότι η δήλωση Κίσσινγκερ όντως υπήρξε αλλά εις μάτην! Και αναρωτιέμαι ποια σοβαρή εφημερίδα θα απέκρυπτε τεύχη της, προκειμένου να εξυπηρετήσει ποικίλους σκοπούς; Εδώ επαρχιακές εφημερίδες, που βιοπορίζονται από τις συνδρομές, τηρούν αρχείο ετών στα γραφεία τους, όπου ο καθένας μπορεί να βρει ζητήματα, που τον ενδιαφέρουν.
Περαιτέρω, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νικόλαος Αλιβιζάτος, επεχείρησε να καταρρίψει τα περί αυθεντικότητας της δηλώσεως Κίσσινγκερ. Αμέσως κατηγορήθηκε ως απολογητής του Κίσσινγκερ, απόδειξη ότι στη χώρα μας βιαζόμαστε να βαφτίσουμε απολογητές, εγκάθετους, τσάτσους, πουλημένους και άλλα πολλά από τον πλούτο της γλώσσας μας όσους επιχειρούν να αρθρώσουν μια συγκροτημένη άποψη κόντρα στις άναρθρες κραυγές της συνωμοσιολογίας.

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ (ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ) ΠΙΣΤΕΥΤΗ:
Διότι η αναπαραγωγή της από διάφορα ιστολόγια και ιστοσελίδες, ως, επίσης, η τακτική ανάσυρσή της από διάφορους υποστηρικτές της, όπως ο κ. Γιανναράς αλλά και η πρόσφατη ανάγνωσή της από τον κ. Λαζόπουλο στην εκπομπή του "ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ" στις 8.4.2008 προκαλεί την εντύπωση στον ανυποψίαστο και απαίδευτο μέσο Έλληνα ότι για να ακούγεται τόσο συχνά αυτή η δήλωση, δεν μπορεί, θα είναι αληθινή. Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως, που μας έλεγαν στο σχολείο μπας και στρωθούμε να διαβάσουμε. Η προβολή της από πρόσωπα, όπως ο κ. Λαζόπουλος, δημιουργεί απατηλές εντυπώσεις στην παραπάνω κατηγορία των συμπατριωτών μας. "Δεν μπορεί, αφού το λέει ο Λαζόπουλος θα είναι αληθινό".
Έπειτα, το φαιοκόκκινο μέτωπο, που συντηρεί τη συνωμοσιολογία στην Ελλάδα, φροντίζει να τονίζει το ποιόν του κ. Κίσσινγκερ. Εβραιοσιωνιστής, μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. με αρκούντως βρώμικο ρόλο στην ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική, εμπνευστής του Σχεδίου "ΚΟΝΔΩΡ", που προέβλεπε την εξόντωση αντικαθεστωτικών λατινοαμερικάνων και, φυσικά, εμπνευστής της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 και της κατάληψης του βορείου τμήματος της νήσου αυτής.
Καμμία αντίρρηση ως προς πολλά από τα επιχειρήματα αυτά. Χαρακτηρισμοί, που αποδίδονται στον κ. Κίσσινγκερ, όπως "Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΤΟΥ ΜΑΝΧΑΤΤΑΝ", αποδίδουν πιστά το ποιόν του. Η προτροπή αρκετών, όπως ο κ. Χιτσενς, συγγραφέας του βιβλίου "Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ" να δικαστεί ο υποτιθέμενος εκφραστής της ανωτέρω δηλώσεως για τη συμμετοχή του σε ποικίλα εγκλήματα, έχει επαρκή βάση.
Όμως, το ποιόν του κ. Κίσσινγκερ δεν θα πρέπει να μας οδηγεί στο ολίσθημα του ασπασμού τέτοιων θεωριών συνωμοσίας. Εντάξει, είναι εβραϊκής καταγωγής, πλην, όμως, δεν σημαίνει ότι κάθε εβραίος είναι έχθρα κείμενος απέναντι σε όλα τα έθνη. Τα ιερά κείμενα του λαού αυτού περιέχουν, είναι αλήθεια, πλείστες όσες δυσμενείς κρίσεις για τους χριστιανούς και, εν γένει, για όσους δεν είναι εβραίοι, τούτο, όμως, δεν σημαίνει ότι αποδέχεται όλ' αυτά τα δυσμενή σχόλια το σύνολο των Εβραίων. Η παρουσία Εβραίων στον ελληνικό στρατό κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ο θάνατος πολλών από αυτούς στο αλβανικό μέτωπο αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Δεκτό, επίσης, ότι ο ρόλος του κ. Κίσσινγκερ στην εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο το 1974 είναι δεδομένος. Μήπως, όμως, παραλείπουμε σκόπιμα ότι η χώρα μας βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη για την εισβολή αυτή; Ξεχνάμε ότι ο Ιωαννίδης, επικεφαλής του δικτατορικού πολιτεύματος εκείνη την περίοδο, είχε αποσύρει τα ελληνικά στρατεύματα από την Κύπρο παραμονές της τουρκικής εισβολής; Λησμονούμε τις προσπάθειες της ελληνικής χούντας να ρίξει το Μακάριο, προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση του τον εκλεκτό της Σαμψών, εξασθενώντας την ήδη καταπονημένη άμυνα της Κύπρου;
Ο ρόλος των Η.Π.Α., ανεξάρτητα από το αν στην ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών του βρίσκεται ο κ. Κίσσινγκερ ή κάποιος άλλος, είναι να προωθούν την κυριαρχική θέση τους στον κόσμο. Άλλοτε το πετυχαίνουν με την εισβολή σε τρίτες χώρες και το παράδειγμα του Ιράκ είναι ενδεικτικό. Άλλοτε αρκεί η εισβολή των πολιτιστικών αγαθών τους. Τα ταχυφαγεία ξεκίνησαν από τις Η.Π.Α. και επεκτάθηκαν τάχιστα σε όλο τον κόσμο λανσάροντας το εύκολο και χωρίς θερμίδες αλλά με πάμπολλα λιπαρά φαγητό. Η κυριαρχία των αμερικανικών ταινιών είναι δεδομένη και η προτίμηση των πολλών στις συνήθως πιο εύπεπτες "αμερικανιές" αποτελεί το μόνιμο βραχνά των ευρωπαϊκών παραγωγών κινηματογραφικών ταινιών. Όσοι δε ευρωπαίοι αποφάσισαν να κοιτάξουν κατάματα το Χόλλυγουντ, κατέληξαν να αντιγράψουν τις συνταγές του, ώστε να έχουν πέραση στο ευρωπαϊκό κοινό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να δικαιολογήσουμε την κακοδαιμονία μας και την κυριαρχία των άλλων, ιδίως των "κακών αμερικανών" . Υπάρχουν πολύ πιο ρεαλιστικές λύσεις, αρκεί να έχουμε την υπομονή να τις αναζητήσουμε. Και, κυρίως, να κλείνουμε τα αυτιά μας στους ρήτορες της ευκολίας, που κατακλύζουν αρκετά από τα Μ.Μ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

πάτερ αφες αυτί, ουστ γαρίδα σοι τι πεινούσι...

Οχι μόνο μισάνθρωπος ναζί αλλά και αρχαιλάγνος παπάρας! Α να χαθείς ρε μηδενικό, τιποτένιε.