Ειδήσεις

16 Δεκ 2008

Τα πέντε πορίσματα και τα έντεκα πρόσωπα που εμπλέκονται

Ένδεκα πολιτικά πρόσωπα (εννέα της περιόδου της ΝΔ και δύο επί ΠαΣοΚ) εμπλέκονται στις πέντε (όσα και τα κόμματα που μετείχαν στην Εξεταστική) διαφορετικές εκδοχές των πορισμάτων που υπεβλήθησαν χθες. Οι αποδιδόμενες ευθύνες ωστόσο ποικίλλουν σε καθένα εξ αυτών.

…….
Συνεχίζεται…

Η ΝΔ αναφέρεται γενικώς σε πολιτικές ευθύνες χωρίς να κατονομάζει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.
Το ΠαΣοΚ αποδίδει πολιτικές ευθύνες στους κκ. Μπέζα, Αλογοσκούφη και Μαγγίνα και ενδεχόμενες ποινικές για τους κκ. Ρουσόπουλο,Δούκα,Μπασιάκο,Κοντό και Βουλγαράκη.
Το ΚΚΕ αποδίδει πολιτικές ευθύνες σε πέντε υπουργούς της ΝΔ, αν και στον κ. Ρουσόπουλο τηρεί επιφυλακτική στάση, διατυπώνοντας τη θέση του με ερωτηματικό, όσο και στους κκ. Δρυ και Φωτιάδη, διευκρινίζοντας ότι θα στηρίξει την Προανακριτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες σε εννέα πρόσωπα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι για τους κκ. Δρυ και Φωτιάδη έχουν παραγραφεί τυχόν αδικήματα και άρα οι ευθύνες τους είναι «πολιτικές», όπως και για τους κκ. Κιλτίδη και Μπέζα, ενώ για τους υπόλοιπους πέντε στηρίζει την Προανακριτική. Ο ΛΑΟΣ συμφωνεί με την παραπομπή της «γαλάζιας» πεντάδας, αν και είναι επιφυλακτικός για τους κκ. Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη, καθώς και με τον καταλογισμό πολιτικών ευθυνών στο «πράσινο» ντουέτο.


Από: Το Βήμα

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρειάστηκαν τέσσερεις μήνες για να μιλήσει ο σημερινός πρωθυπουργός για τα όσα "σκανδαλώδη" έγιναν αναφορικά με τη Μ. Βατοπεδίου. Ούτε τη λέξη "σκάνδαλο" δεν μπόρεσε να πει.
Χρειάστηκαν τέσσερεις μήνες συνεχών αποκαλύψεων για να μας πει ότι "δεν γνώριζε όλες τις διαστάσεις του θέματος".. Μετά δήλαδή από τους "παραπλανηθέντες υπουργούς", ανακαλύψαμε σήμερα ότι έχουμε και παραπλανηθέντα πρωθυπουργό.
Χρειάστηκαν τέσσερεις μήνες για να αναλάβει πολιτικές ευθύνες. Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει όμως παραίτηση. Και ο πρωθυπουργός, δεν είχε ούτε σήμερα το θάρρος να ζητήσει έστω μία παραίτηση. Παραμένει αμετανόητος στην πράξη. Κάλυψε τους πάντες και τα πάντα: όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς του στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς του στην απαξίωση της ελληνικής οικονομίας, όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς του που οδήγησαν, 10 μέρες τώρα, τη χώρα στο χάος...

1. Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου. Η Ν.Δ. επιχειρεί και πάλι κουκούλωμα, στέλνοντας μήνυμα ατιμωρησίας σε μία κοινωνία που βράζει.
2.. Δέκα ημέρες ταλανίζεται η κοινωνία, διασύρεται η χώρα διεθνώς και κανένας από την κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
3.. Οικονομία. Παρακαλούμε κάποιος να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει τίποτα, για την κατάσταση που έχει οδηγήσει η κυβέρνησή του την οικονομία.
- 160% αύξηση στις ακάλυπτες επιταγές μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.
- Πρωτοφανής αύξηση στο κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου. Γυρίσαμε σε προ ευρώ επίπεδα...

''PASOK poisonous''