Ειδήσεις

7 Δεκ 2008

Δελτίο Τύπου από τη Συνέλευση κατάληψης του κτιρίου της Νομικής

Εργαζόμενοι, φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι πολίτες πραγματοποιήσαμε κατάληψη έπειτα από πορεία στο κτήριο της Νομικής Σχολής, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του μαθητή.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 6/12/2008 στις 21.15 αστυνομικός δολοφόνησε εν ψυχρώ 16χρονο μαθητή χωρίς να έχει προηγηθεί συμπλοκή, χωρίς με κανένα τρόπο να απειλείται η σωματική του ακεραιότητα. Η προκλητική στάση της αστυνομίας συνεχίστηκε και στον Ευαγγελισμό κατά τη διακομιδή του 16χρονου, με θρασεία παρουσία διμοιρίας ΜΑΤ, συνεχείς κατασταλτικές επιθέσεις και πολιορκία της περιοχής των Εξαρχείων όλο το βράδυ. Θα σπεύσουν, κυβέρνηση και ΕΛΑΣ, να χρεώσουν τη δολοφονία στην «απειρία», την «επιπολαιότητα», το «κακό χαρακτήρα» και τη «ψυχολογική κατάσταση» του αστυνομικού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την πιο ακραία εκδήλωση της κυβερνητικής καταστολής, αυθαιρεσίας και ποινικοποίησης ενάντια, όχι μόνο στους κοινωνικούς αγώνες, αλλά τελικά και σε κάθε υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά. Η ίδια η κυβέρνηση που αποφασίζει και εφαρμόζει πολιτική ασφυκτικής λιτότητας για τους εργαζόμενους και ταυτοχρόνως δωρίζει 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες, η ίδια η κυβέρνηση που αναβαθμίζει το ρόλο της αστυνομίας ως απάντηση στην κοινωνική αδικία που η ίδια δημιουργεί, είναι η ίδια κυβέρνηση που, ως άξια διάδοχος των προηγουμένων του ΠΑΣΟΚ, συνδιαμορφώνει, στο πλαίσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρομο-νόμους ενάντια σε αγωνιστές και κινήματα, δολοφονεί και απαγάγει μετανάστες σε αστυνομικά τμήματα, συλλαμβάνει διαδηλωτές, καταστέλλει και ποινικοποιεί εργατικούς αγώνες. Πολιτικό εργαλείο της, ο δικαστικός μηχανισμός βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, φυλακίζει αγωνιστές και καλύπτει κάθε αστυνομική βία και αυθαιρεσία.
Σε αυτό το πλαίσιο καλλιεργεί και αναπαράγει το φόβο, εντείνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα (ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία, δικαιώματα και κατακτήσεις). Αυτή η πολιτική οπλίζει το χέρι των οργάνων καταστολής και είναι αυτή που δολοφόνησε το 16χρονο μαθητή!
Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι οι συντονισμένοί μαχητικοί εργατικοί, νεολαιίστικοι και κοινωνικοί αγώνες. Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, φοιτητικό σύλλογο να συμμετέχει μαζικά:
ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 13.00 ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.
ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ-ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ!
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!

Εργαζόμενοι, φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι πολίτες πραγματοποιήσαμε κατάληψη έπειτα από πορεία στο κτήριο της Νομικής Σχολής, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του μαθητή.


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ
.
Από: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=933780

6 σχόλια:

Unknown είπε...


Ο ανήθικος μαλάκας της τιτλέζας...

ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αυτός είναι ο τίτλος που βάζει ο ηλίθιος του ALPHA TV στο ρεπορτάζ. Τέτοιοι τίτλοι υποκινούν εκτελέσεις, τέτοιοι τίτλοι παρασύρουν βλαμμένους πιστολέρο, τέτοιοι τίτλοι φανατισμού, προκατάληψης, απεριόριστης άγνοιας, μαύρης προπαγάνδας και άπατης βλακείας υποκινούν και αυτουργούν ηθικά σε τέτοιες καταστάσεις με τις αντιδράσεις που αυτές συνεπάγονται.

"Ταραχές και καταστροφές στις διαδηλώσεις για το φόνο από πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό" θα ήταν πιο σωστό, πιο αντικειμενικό. Τι να περιμένει όμως κανείς από τον ALPHA και τον Κοντομηνά?

Σας καλωσορίζουμε στο πελατολόγιο.

StudioA-blog είπε...

Να είστε σίγουροι ότι και ο τίτλος που προτείνετε εσείς οδηγεί στις καταστάσεις που περιγράφετε.

Και μην τον κάνετε τόσο μεγάλο θέμα τον "μαλάκα της τιτλέζας" όπως τον αποκαλείτε.

StudioA-blog είπε...

Μπορείτε να κρίνετε γενικότερα την εκπομπή και να μη στέκεστε σε ένα σημείο της.
Θα ήταν πιο αντικειμενικό...

StudioA-blog είπε...

Αλήθεια, τι πιστεύετε ότι σημαίνει αυτός ο τίτλος;
Τι πιστεύετε ότι "υπονοεί";

Την εκπομπή την ακούτε ή μόνο τη βλέπετε;

Unknown είπε...

Δεν κρίνουμε το σύνολο της θεματολογίας ή της εκπομπής.

Είμαστε (το γνωρίζετε) θετικοί ως προς την εκπομπή, άκρως επικριτικοί για το συγκεκριμένο φαινόμενο. Τέτοια πράγματα μπορεί να είναι εμπορικά επιβεβλημένα αλλά πιστέψτε μας, είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνα και για τη δημοκρατία αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών. Εμείς λέμε "αυτοσυγκράτηση" προς κάθε κατεύθυνση.

Το τηλέφωνο της ομάδας στην Αθήνα είναι στην διάθεση σας, το ξέρετε.

Ανώνυμος είπε...

Σάββατο βράδυ 6/12/08 :Εξάρχεια, Οι πραιτωριανοί του κράτους εισβάλλουν στα Εξάρχεια και ένα μπατσόνι χειρίστου είδους δολοφονεί εν ψυχρώ ένα 15χρονο μαθητή που τόλμησε να αντιπαρατεθεί λεκτικά με τα όργανα της τάξης. Η είδηση διαδίδιεται παντού νεολαία και εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους και καταλαμβάνουν την πόλη. Καταλαμβάνεται, η Νομική και το Πολυτεχνείο -οι κομπάρσοι γίνονται πρωταγωνιστές...
Κυριακή απόγευμα 7/12/08 : Κέντρο Αθήνας ,μια μεγάλη πορεία απο νέους εργαζόμενους και φοιτητές κατευθύνεται προς το εγκληματικό άσυλο της ΓΑΔΑ. Για πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια που συμμετέχω σε πορείες δεν βλέπω κανέναν να τρομάζει βλέποντας τους μπάτσους. Ο τρόμος έχει αλλάξει πια στρατόπεδο...
Δευτέρα πρωί 8/12/08 : Ιπποκράτους, Ειμαι καθοδόν προς την δουλειά αλλά δεν θέλω να φτάσω. Ψάχνω αφορμή να μείνω και άλλο στο κέντρο... και μου δίνεται. Μια πορεία μαθητών κατεβαίνει την ιπποκράτους προς Ακαδημίας. Βρίσκομαι ιπποκράτους και καλλιδρομίου, στο αστυνομικό τμήμα του δολοφόνου. Οι μπάτσοι τρέμουν στο άκουσμα των συνθημάτων, υποχωρούν απο την ιπποκράτους και λουφάζουν στο στενάκι της καλλιδρμίου. Ήταν μόνο 15χρονα παιδιά , μαθητές και όμως τρομάζουν μόνο στην θωριά τους , μόνο στο άκουσμα της οργής τους. Είναι αλήθεια ο τρόμος έχει άλλάξει στρατόπεδο....
Όσο για τους μαγαζάτορες και τους νοικοκυραίους να αποζημιωθούν για τις υλικές ζημιές στα εμπορεύματά τους. Να τους αποζημιώσει το κράτος που είνα υπεύθυνο για την εκτροφή πληρωμένων δολοφόνων στις τάξεις της αστυνομίας, απο το υστέρημα των ελλήνων εργαζόμενων. Το κράτος είναι υπέυθυνο για την μετατροπή κατώτατων κρατικών υπαλλήλων σε σερίφηδες με απόλυτη εξουσία στις ζωές των ελλήνων πολιτών. Το κράτος να πληρώσει για την επιλογή του να εμπιστεύεται την κοινωνική ειρήνη και συνοχή σε ταγματασφαλίτες και φασιστοειδή που έχουν στελεχώσει την κατα τα άλλα σύγχρονη ελληνική αστυνομία. Αποχουντοποίηση τώρα....
Και το πιο σημαντικό, σήμερα και αύριο στις 6 το απόγευμα το ραντεβού είναι Προπύλαια για νέες πορείες ενάντια σε ένα κράτος που εκτρέφει και προωθεί τον φασισμό και τους δολοφόνους και βυθίζει την πλειοψηφία του ελληνικου λάου στην φτώχεια και στην εξαθλίωση