Ειδήσεις

5 Δεκ 2008

Η Παναγία να σουβλίζει το Χριστό και ο Χριστός να συνευρίσκεται ερωτικά με τη Λερναία Ύδρα! - Βίντεο

Σε έκθεση έργων ζωγραφικής που διεξάγεται στην Ομόνοια και θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου, σε πίνακες του Διονύση Καβαλλιεράτου, απεικονίζεται η Παναγία να σουβλίζει το Χριστό και ο Χριστός να συνευρίσκεται ερωτικά με τη Λερναία Ύδρα!
……..
Συνεχίζεται…


Σύμφωνα με περιγραφή του έργου του καλλιτέχνη: Τα γλυπτά και τα σχέδια του Διονύση Καβαλλιεράτου ξεχειλίζουν από δηλητηριώδες μαύρο χιούμορ που, χωρίς ενδοιασμούς, χλευάζει την πολιτική ορθότητα και τη στειρότητα του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι. Μέσα από τα Δονκιχωτικά ταξίδια των ιστορικών και φανταστικών προσώπων που αποτελούν τους ήρωές του, ο καλλιτέχνης μάς χαρίζει σαρκαστικά σχόλια γύρω από τον ανδρισμό, τη βία και τη σεξουαλικότητα.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Μάνο Μεϊμαράκη που δημοσιοποίησε το θέμα, από εχθές οι υπεύθυνοι της έκθεσης έχουν τοποθετήσει security στους χώρους της έκθεσης. Οι αντιδράσεις είναι έντονες. Πολίτες ζητούν την καταστροφή των πινάκων.Απαγορεύεται η είσοδος σε τηλεοπτικά κανάλια.
…….

Δείτε το βίντεο από το εσωτερικό της Έκθεσης με τους συγκεκριμένους πίνακες και γλυπτά:

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ανθρωπος είναι γελοιος με τετοια τεχνη

Ανώνυμος είπε...

Σα δε ντρέπεται ο άθλιος,αν αυτό είναι τέχνη,εγώ είμαι ο Εφραίμ!

Unknown είπε...

Με συγκινεί ο προβληματισμός σας για την τέχνη (και τη σάτιρα) αλλά κυρίως για τα "όρια" που ορισμένοι σκιζόσαστε να μπουν.

Αντίστοιχοι με εσάς απαίδευτοι άμουσοι και γραφικοί, αντέδρασαν στην γνωστή υπόθεση με τα κόμικς για το κοράνι. Δεν είσαστε τίποτα περισσότερο, τίποτα καλύτερο. Βάλτε κελεμπίες επειγόντως.

σιχτήρ!

lampis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
lampis είπε...

Ας μας εξηγησει ο δημιουργος των εργων το μηνυμα που θελει να δωσει μεσω αυτων.