Ειδήσεις

13 Δεκ 2008

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Λαζαρίδη και ο τραυματισμός της τραγουδίστριας Αγγελικής Ηλιάδη

Σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, με κίνητρο πιθανότατα ανοιχτούς λογαριασμούς στη νύχτα, αποδίδουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας τη «μαφιόζικη» δολοφονία του 40χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων Μπάμπη Λαζαρίδη και τον τραυματισμό της συντρόφου του τραγουδίστριας Αγγελικής Ηλιάδη 31 ετών, που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα έξω από το ξενοδοχείο που διέμεναν στην οδό Αλκυονιδών 1 στη Βούλα.
…..
Συνεχίζεται…
Ο επιχειρηματίας και η τραγουδίστρια μόλις είχαν βγει από το ξενοδοχείο και μπήκαν στο πολυτελές τζιπ μάρκας BMW του Λαζαρίδη όταν δέχθηκαν επίθεση από δύο αγνώστους που φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας.

Οι δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν κρυμμένοι μέσα σε πρασιά απέναντι από το ξενοδοχείο και μόλις είδαν το ζευγάρι τους πλησίασαν γρήγορα και ο ένας γάζωσε τον 40χρονο με όπλο καλάσνικοφ. Ο Λαζαρίδης δέχθηκε σε όλο το σώμα τουλάχιστον είκοσι σφαίρες, ενώ η Ηλιάδη τραυματίστηκε στο πόδι και νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας.

Η Αστυνομία αποδίδει σε προσωπικές διαφορές τη δολοφονία δεδομένου ότι από το παρελθόν ο Λαζαρίδης έχει απασχολήσει τις Αρχές για διάφορες υποθέσεις. Πριν από ένα χρόνο κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονίας του ανταγωνιστή του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου "Καραμέλα" Γιάννη Βουτυράκου, που είχε γίνει στις 28/10/2007, με εκτελεστή πρώην υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές. Για την υπόθεση αυτή ο Λαζαρίδης απαλλάχθηκε με βούλευμα. Στις 4 Μαρτίου του 2008 εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός από εφτά μασούρια δυναμίτιδας στο κέντρο "Μούσες", στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτης ο Λαζαρίδης, που από την ισχυρή έκρηξη έπαθε σοβαρές ζημιές. Τότε είχε πει στους αστυνομικούς ότι δεχόταν απειλές.
Προανάκριση για την δολοφονία και έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και πιθανόν του ηθικού αυτουργού διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Από: ΑΠΕ