Ειδήσεις

15 Δεκ 2008

Κηδεύεται σήμερα ο Τάσσος Παπαδόπουλος

Τη νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, στη Λευκωσία, τελεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος.
Νωρίς το πρωί έφτασε στην Κύπρο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, για να εκπροσωπήσει την Ελληνική κυβέρνηση στην κηδεία του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
……..
Συνεχίζεται…


Χωρίς να προβεί σε δηλώσεις, ο κ. Καραμανλής αναχώρησε από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το Προεδρικό όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Νωρίτερα έφθασε για να παραστεί στην κηδεία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Κατά την άφιξή του δεν προέβη σε δηλώσεις.
Στην Κύπρο έχει κηρυχθεί δημόσιο πένθος έως τις 15 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια του οποίου οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και σχολεία κυματίζουν μεσίστιες, ενώ πραγματοποιούνται επίσημες εκδηλώσεις και δεν συμμετέχουν σε δημόσιες δραστηριότητες τα μέλη της κυβέρνησης και αξιωματούχοι του κράτους.Η οικογένεια και οι στενοί φίλοι του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας τέλεσαν την Κυριακή το απόγευμα στην κατοικία του εκλιπόντος ηγέτη τρισάγιο.