Ειδήσεις

19 Δεκ 2008

Ατύχημα στο λιμάνι της Σαμοθράκης - Βίντεο



Βίντεο από το πλοίο Corsica Express III στο λιμάνι της Σαμοθράκης στις 18/12/2008.
Το πλοίο αποβιβάζει τον κόσμο, όταν το χτύπησε ξαφνικό μπουρίνι σπάζοντας την άγκυρά του.
Το πλοίο παρασύρθηκε για 100 μέτρα και τελικά σταμάτησε πάνω στις τράτες.
Ευτυχώς υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές.
……….
Συνεχίζεται…


Την Πέμπτη στις 2:30 το μεσημέρι, στο λιμάνι της Σαμοθράκης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία αποβίβασης επιβατών και οχημάτων, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα δυσμενείς και αιφνίδιες καιρικές συνθήκες, αποκόπηκε η άγκυρα του «Corsica Express III», το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη, μεταφέροντας 115 επιβάτες, τέσσερα ΙΧ, 8 φορτηγά και 2 δίκυκλα.

Αποτέλεσμα της απώλειας της άγκυρας ήταν αρχικά η ελαφρά πρόσκρουση της πρύμνης του πλοίου στον προβλήτα, ενώ στη συνέχεια, επειδή έσπασε και ένας από τους κάβους πρόσδεσης, η πλώρη του πλοίου, προσέκρουσε σε πέντε αλιευτικά σκάφη, προξενώντας τους υλικές ζημιές.

Με συνδρομή αλιευτικού σκάφους, το «Corsica Express III», εξήλθε του λιμένα, αφού η παραμονή του εντός αυτού ήταν επισφαλής, κατά δήλωση του Πλοιάρχου.


Από την πρόσκρουση το πλοίο είχε υποστεί μικρή στρέβλωση στον πρυμναίο προσκρουστήρα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Στις 5:20 το απόγευμα το πλοίο αναχώρησε για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, με 218 επιβάτες, 51 εκ των οποίων είχαν προορισμό την Σαμοθράκη καθώς και 3 φορτηγά.


Στις 18:45, το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, όπου και προσέδεσε με ασφάλεια.


Από την Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους.


Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης.