Ειδήσεις

15 Δεκ 2008

Πόσο επικίνδυνα είναι τα δακρυγόνα

Σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Crowd Control Τechnologies» (Λουξεμβούργο 2000): «Τοξικολογικές μελέτες σχετικές με την εισπνοή δείχνουν ότι το CS, σε υψηλά επίπεδα έκθεσης, μπορεί να προκαλέσει χημική πνευμονία και θανατηφόρο πνευμονικό οίδημα. Μελέτες στοματικής τοξικολογίας επισημαίνουν την ευκολία με την οποία το CS προκαλεί σοβαρή διατρητική γαστρεντερίτιδα.
…..
Συνεχίζεται…


Έκθεση ακόμη και σε χαμηλή συγκέντρωση CS ανεβάζει την πίεση της κυκλοφορίας και υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος βλάβης στην υγεία οποιουδήποτε ατόμου άνω των 30 ετών, που βρίσκεται σε υπερένταση ή έχει μη εντοπισμένο ανεύρυσμα. Σε υψηλότερα επίπεδα, το CS έχει συσχετιστεί με καρδιακή ανεπάρκεια, ζημιά στο συκώτι και θάνατο. Η ίδια ουσία προερχόμενη από βομβίδες έχει επίσης προκαλέσει οξέα μαζικά χημικά εγκαύματα.
Εργαστηριακά πειράματα έχουν δείξει ότι το CS προκαλεί διατάραξη των χρωμοσωμάτων και γενετική μετάλλαξη. Αλλες έρευνες καταλήγουν ότι το CS προκαλεί αύξηση του αριθμού των ανώμαλων χρωμοσωμάτων. Οι κίνδυνοι σωρευτικής έκθεσης αυξάνονται εξαιτίας του εθισμού στο CS.
Μια στρατιωτική μελέτη για τις δυνατότητες καρκινογένεσης δεν κατέληξε πουθενά, παρατήρησε όμως ότι η παρατεταμένη έκθεση σε πολύ χαμηλή συγκέντρωση CS είναι ανησυχητική και θα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα ασφαλείας και για τους αστυνομικούς που ενδέχεται να εκτίθενται τακτικά σε διασταυρούμενη μόλυνση όταν κάνουν χρήση CS, αφού πρόκειται για ουσία ιδιαίτερα ανθεκτική.

…………..
Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8334&pubid=2018800

1 σχόλια:

Unknown είπε...


Για να βοηθήσουμε τους χρυσαυγίτες της αστυνομίας και τους οννεδίτες ειδικούς φρουρούς για την επιβολή της καθεστωτικής κομματικής πειθαρχίας στους Πολίτες,


"Μεταδίδωμεν δεξιούς ύμνους,
παρακρατικά εμβατήρια,
νεοδημοκρατικήν μουσικήν,
χορωδίας και ορχήστρας"

τρόμπα-τρόμπα, βούπα-βούπα!