Ειδήσεις

6 Μαρ 2008

Facebook-mania!

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι μεταξύ των οποίων και κάποιοι πολύ γνωστοί δεν αντιστάθηκαν στο νέο τρόπο επικοινωνίας μέσω διαδικτύου που ακούει στο όνομα “Facebook”.
O Κυριάκος Μητσοτάκης, ένθερμος οπαδός των νέων τρόπων επικοινωνίας, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Εύα Καϊλή και ο Μιλτιαδης Βαρβιτσιώτης είναι κάποιοι από τους πολιτικούς των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και μάλιστα φαίνεται πως διαχειρίζονται οι ίδιοι το προφίλ τους,
Με ένα κλικ στον υπολογιστή λοιπόν, μπορούμε να δούμε ποιοι από τους φίλους της Άννας Διαμαντοπούλου της ευχήθηκαν για τα πρόσφατα γενέθλιά της, καθώς και το ευχαριστήριο μήνυμα της ίδιας.
Στο προφίλ της Εύας Καϊλή βλέπουμε πως η όμορφη βουλευτίνα πρόκειται να περάσει το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα βρίσκεται σε συνέδριο για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.
Στην κοινότητα του “Facebook” υπάρχουν και καταχωρίσεις για τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δε φαίνεται όμως να ασχολούνται οι ίδιοι με αυτές και μάλλον τη… «δουλειά» της επικοινωνίας με τους «φίλους» τους, την έχουν αναθέσει σε κάποιον συνεργάτη τους.
Αμφίβολης γνησιότητας είναι τα προφίλ των Βύρωνα Πολύδωρα και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μάλλον κάποιοι τα έχουν φτιάξει για να κάνουν “πλάκα”.
Έτσι μόνον εξηγείται το ότι ο Επίτιμος Πρόεδρος εμφανίζεται συχνά να εύχεται για καλοτυχία σε κάποια ποδοσφαιρική ομάδα.
Φύσει… περίεργα, αλλά και επικοινωνιακά όντα, οι Έλληνες ρεπόρτερ εμφανίζονται να κατέχουν τα πρωτεία στο “Facebook” αφού ξεπερνούν τους 100 εγγεγραμμένους(!).
Αν επρόκειτο να τους αναφέρουμε σε μια λίστα θα προτιμούσαμε να γράψουμε ποιοι δεν ασχολούνται με το… σπορ.
Αναρωτιόμαστε πού βρίσκουν χρόνο για ρεπορτάζ αφού καθημερινά είναι αρκετές ώρες online επικοινωνώντας με συναδέλφους και άλλων καναλιών αλλά και με αυτούς που κάθονται σε διπλανά τους γραφεία.

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γράμμα σε έναν φίλο

Μια βιβλιοκριτική από καρδιάς...

Όλα ξεκίνησαν ένα συννεφιασμένο φθινοπωρινό πρωινό όταν την ώρα του πολιτιστικού ρεπορτάζ ερωτηθήκαμε για το αν ξέρουμε κάποιον εκπρόσωπο της λογοτεχνικής γενιάς του 30’. Νεκρική σιγή απλώθηκε μονομιάς στην αίθουσα, ξέρεις τώρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο να πρέπει αξημέρωτα να αραδιάσεις μερικά ονόματα συγγραφέων, ειδικά όταν το προηγούμενο βράδυ είχες ξενυχτήσει στα μπουζούκια. Άρχισα να κοιτάω τον Αντώνη μήπως μας κατέβει καμία ιδέα, μετά τον Πέτρο, μετά το ταβάνι, μάταια όμως.
Τώρα θα μου πεις τι κάθομαι και σου γράφω… Μπορεί και να έχεις δίκιο πάντως, τη στιγμή εκείνη ένιωσα ότι κάπου την έχω ξαναζήσει.
Ναι, την είχα ξαναζήσει τότε στο Πέμπτο Εξαρχείων, τελευταίο θρανίο, μες τη λούφα και την καλοπέραση, μεγαλεία, ένα τσιγάρο στα κλεφτά πριν μπούμε στο μάθημα και μετά κοπάνα μέχρι το μεσημέρι στο Λυκαβηττό για μπάλα ή στην πλατεία για καφέ με τα κορίτσια.
Έπειτα ήρθε και τ’ άλλο, πήραμε μια εργασία, να διαβάσουμε ένα βιβλίο και να γράψουμε ένα γράμμα σ’ έναν φίλο γι’ αυτό. Ωχ! σκέφτηκα, πάλι θεωρία, τίποτα Βελτσικοί λαβύρινθοι θα ‘ναι πάλι και εγώ να προσπαθώ να ξετυλίξω το μίτο που θα με βγάλει στην πολυπόθητη έξοδο.
Σάββατο πρωί λοιπόν ξεκινάω αγουροξυπνημένος για το βιβλιοπωλείο της Εστίας. Βαριέμαι! Μπαίνω μέσα κακόκεφος και μουρτζούφλης, βγάζω τον κατάλογο των βιβλίων απ’ την τσέπη μου και τον περιεργάζομαι , τουλάχιστον είχα να κάνω με πεζογραφία και όχι με φιλοσοφικούς λαβύρινθους. Ευτυχώς! Κατεβαίνω στο υπόγειο και εντοπίζω την λεία μου. “Λεωνής» του Γεωργίου Θεοτοκά. Κατεβάζω το βιβλίο από το ράφι και διαβάζω την τελευταία σελίδα: « Εξομολογητικό μυθιστόρημα όπου τα προσωπικά βιώματα του συγγραφέα μετατρέπονται σε καθολική θεώρηση μιας εποχής». Μικρό καθώς ήταν μου κίνησε την περιέργεια και η φωτογραφία του παιδιού στο εξώφυλλο μου θύμιζε λίγο τον παππού μου πιτσιρικά.
Θα σου φανεί παράξενό αλλά κάτι με ώθησε να το πάρω. Ξέρεις… με έλκουν κυρίως τα ιστορικά βιβλία αλλά κάτι περίεργο με τράβηξε να το διαβάσω.
Πήγα λοιπόν στο παλιό το στέκι, κάτω από το σχολείο, που κάθε Κυριακή το μετατρέπω σε αναγνωστήριο για να διαβάσω τις Κυριακάτικες εφημερίδες. Εκεί, με τη συνοδεία του ζεστού καφέ άρχισα να ταξιδεύω στην Κωνσταντινούπολη τα χρόνια του Πρώτου Παγκόσμιου, μέσα από τα μάτια του μικρού Λεωνή.
Αν μια εικόνα μετράει για χίλιες λέξεις, τότε οι χίλιες λέξεις είναι περιττές είχε γράψει ο Πρετεντέρης στο «Βήμα» (27/05/02). Τώρα ξέρω ότι κάνει λάθος.
Διαβάζοντας το Λεωνή ένιωσα ότι είμαι εκεί, είμαι στην Πόλη, βλέπω το Βόσπορο, παίζω στο Δημοτικό Κήπο του ταξιμιού, βλέπω την πόλη να αλλάζει χέρια, βλέπω τις παρελάσεις όλων των κατά καιρούς αρχόντων της Πόλης, παίζω, τρέχω, ανακατεύομαι με τους ήρωες και συμπάσχω…
Στο μεταξύ η ώρα περνούσε καθώς οι σελίδες άλλαζαν και ο Λεωνής μεγάλωνε, άνοιγε και το δικό μου άλμπουμ των αναμνήσεων από την παιδική και εφηβική μου ηλικία. Τα παιχνίδια, οι προβληματισμοί, οι τσακωμοί, οι παρέες, ο παππούς, οι καθηγητές, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, οι πρόσκοποι, η κρίση της εφηβείας, σαν να τα έζησα και ‘γω και τα έζησα ή μάλλον τα ζήσαμε και εμείς, μπορεί να μας χωρίζουν πολλές δεκαετίες από τότε που γράφτηκε ο Λεωνής αλλά μου φάνηκε ότι ο Θεοτοκάς περιγράφει ένα κομμάτι της ζωής μας.
Μ’ έπιασε νοσταλγία, σηκώθηκα πλήρωσα βιαστικά και έφυγα, πήγα στα βράχια μας στο Λυκαβηττό, εκεί που παίζαμε πιτσιρικάδες, εκεί που αργότερα πηγαίναμε τα κορίτσια… Συνέχισα να διαβάζω ενώ καθόμουν στα βράχια και κοίταζα τη συννεφιασμένη Αθήνα. Ακόμα και οι χαρακτήρες έμοιαζαν με την παρέα καταπληκτικά. Ο Μπούκος, αθεράπευτος γυναικάς και τρανός γόης με τον Δήμη. Ο Αλέκος, πάντα δυνατός και θαρραλέος με τον Παύλο Πρώιο. Η Νάντια με την Ελένη Φωκά.
Δεν ήταν όμως μόνο τα πρόσωπα, αισθάνθηκα ότι γύρισα το χρόνο πίσω, ότι ξαναζούσα την εποχή εκείνη την ξέγνοιαστη, τι κι αν οι εποχές έχουν αλλάξει η ψυχολογία και ο τρόπος σκέψης των παιδιών και των εφήβων μάλλον μένει ίδιος.
Αυτά συλλογιζόμουν καθώς τέλειωνε το βιβλίο και ο Λεωνής ξεκίναγε για μια καινούργια ζωή στην Αθήνα. Σε λίγο στάλες βροχής άρχισαν να πέφτουν στις κίτρινες σελίδες του…
Το έκλεισα, κοίταξα μια τελευταία φόρα τη τσιμεντένια πολιτεία και έφυγα και εγώ για αλλού...

Μιχάλης Α.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εικόνες παράλυσης…

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δεκάδες περιοχές δε όλην τη χώρα και η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση στους πελάτες της να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών.

Εκτός λειτουργίας δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες και η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός και απευθύνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων.



Απεργούν και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης απευθύνει έκκληση στους πολίτες της Αθήνας να αποφεύγουν να κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους δρόμους από αύριο Παρασκευή 7 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαρτίου.

Καλό τριήμερο...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νταμπλ με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο;

To Τσάμπιονς Λινγκ τελείωσε. Ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του επιστρέφουν στην ελληνική πραγματικότητα και μοναδικός στόχος για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού είναι πλέον το νταμπλ. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει και διχάζει τους οπαδούς του θρύλου. «Νταμπλ με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο;»
Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες γνώσεις ποδοσφαίρου για να μπορέσει να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού βλέπουν την ομάδα τους μετά την τεσσάρα στο Κύπελλο να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης, η ήττα από την Καλαμαριά και η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως οι εμφανίσεις της ομάδας στα συγκεκριμένα παιχνίδια δείχνουν ότι η ομάδα του Πειραιά έχει αγωνιστικά προβλήματα που καλύπτονταν από την καλή παρουσία της στην Ευρώπη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο Τάκης Λεμονής ανέλαβε την ομάδα του Ολυμπιακού πέρυσι το Δεκέμβριο με μία διαφορά 12 βαθμών από το δεύτερο και αφήνοντας αιχμές για τον προκάτοχό του σχετικά με το σύστημα που αγωνιζόταν η ομάδα καθώς και για τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Το αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς ήταν να κερδίσει το πρωτάθλημα η ομάδα (αφού πρώτα το 4-3-3 έγινε 4-4-2 και δυνάμωσαν οι προπονήσεις) με την ψυχή στο στόμα και την ομάδα να παίζει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που παίζει τους τελευταίους τρεις μήνες.
Τη νέα χρονιά ο σερ Τάκης υποσχέθηκε μία ομάδα που θα παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο. Αυτό το γρήγορο ποδόσφαιρο το είδαμε όμως μόνο στα 10 από τα 30 παιχνίδια που έχει παίξει η ομάδα (χωρίς τα παιχνίδια του Κυπέλλου).
Ο σερ Τάκης είπε πως σκοπός του ήταν να έχει ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ 20 ποδοσφαιριστών. Οι πολλοί τραυματισμοί όμως έδειξαν ότι το μικρό ρόστερ δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα.
Ο Ολυμπιακός έχει φέτος, κατά γενική ομολογία, το καλύτερο υλικό όλων των εποχών. Κι όμως στα περισσότερα παιχνίδια οι παίχτες αυτοί δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε δεύτερη πάσα.
Ο σερ Τάκης είχε πει ότι θέλει να φτιάξει μία ομάδα που θα παίζει γρήγορο και θεαματικό ποδόσφαιρο. Στα περισσότερα παιχνίδια όμως η ομάδα μοιάζει με ταινία του Αγγελόπουλου. Για να φτάσει η μπάλα από τη μια περιοχή στην άλλη χρειάζεται μια αιωνιότητα και μία ημέρα.
Ο σερ Τάκης είχε πει ότι οι παίκτες δεν είχαν καλή φυσική κατάσταση. Κι όμως φέτος οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μοιάζουν να είναι ένα κλικ πιο κάτω από τους ποδοσφαιριστές των υπόλοιπων ομάδων.
Ο σερ Τάκης είχε πει ότι η ομάδα του Ολυμπιακού δεν μπορεί να παίζει με έναν κυνηγό μέσα στην περιοχή (στο 4-3-3 του Σόλιντ) και ότι το σύστημα που ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα είναι το 4-4-2. Με εξαίρεση όμως ορισμένα παιχνίδια η ομάδα εξακολουθεί να παίζει με έναν κυνηγό περιοχής (Κοβάσεβιτς) και με σύστημα 4-5-1 που όταν η ομάδα επιτίθεται μετατρέπεται σε 4-3-3.
Τι άλλαξε λοιπόν ο Τάκης Λεμονής από την ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό; Απολύτως τίποτα. Το μόνο που κατάφερε είναι να μην μπορεί η ομάδα να κερδίσει ομάδες επιπέδου Καλαμαριάς και Εργοτέλη. Και μη μου πει κανείς για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια γιατί όλοι ξέρουμε πώς βλέπουν οι παίκτες αυτά τα παιχνίδια. Θα μου πείτε όμως και πέρυσι δεν έπαιζε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη; Όχι με αυτούς τους παίκτες. Με κάποιους άλλους (Μάριτς, Μπαμπαγκίτα, Ανατολάκης, Καφές, Κωνσταντινου κ.α.) .
Συμπέρασμα: Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ο Τάκης Λεμονής. Και αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να το καταλάβει.
Όσο για την αγωνιστική καθίζηση της ομάδας; Είναι φυσικό επακόλουθο όλων των προηγούμενων. Πώς μπορεί μια ομάδα να παίζει καλά τη στιγμή που δεν παίζει γρήγορα, που οι ποδοσφαιριστές της μοιάζουν να είναι πιο αργοί από τους παίκτες των αντιπάλων. Που οι παίκτες της δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση, που παίζει με 4-5-1 εναντίον του Εργοτέλη, και που έχει κάθε αγωνιστική τουλάχιστον 5 βασικούς ποδοσφαιριστές τραυματίες;
Tι χρειάζεται ο θρύλος για να ορθοποδήσει; Μα φυσικά έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας που θα μπορέσει να ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών τώρα που επιστρέφουν στην ελληνική πραγματικότητα και που θα δημιουργήσει μία ομάδα που δεν θα αγκομαχά στην Ελλάδα και θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και την επόμενη σεζόν.


Κ. Μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Σεβαστείτε την περιπέτεια της υγείας του συζύγου μου".


Αυτό είπε πριν από λίγο η σύζυγος του εργατολόγου βγαίνοντας από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων.
Ο ίδιος, φανερά καταβεβλημένος και με γένεια πλέον, δε θέλησε να μιλήσει στις κάμερες.
Υπενθυμίζουμε ότι από τον ανακριτή ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Μαρτίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στην Τράπεζα της Ελλάδας

Παράνομη και καταχρηστική κήρυξε το Πρωτοδικείο την απεργία των υπαλλήλων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους την ίδια στιγμή που ο κίνδυνος να μείνουμε χωρίς "ρευστό" το τριήμερο είναι ορατός.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έθεσε βέτο στα Σκόπια η Ελλάδα

Έθεσε, τελικά, βέτο η Ελλάδα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.
Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε στην Σύνοδο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει στην αποστολή πρόσκλησης στα Σκόπια, όσο δεν υπάρχει λύση στο θέμα του ονόματος.
Όπως ανακοινώθηκε, ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και η χώρα μας δήλωσε πρόθυμη για εξεύρεση αποδεκτής λύσης. Οι περισσότερες χώρες δηλώνουν ότι πρέπει να γίνει η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, τονίζουν ότι πρέπει πρώτα να βρεθεί λύση στο όνομα της ονομασίας.

Περισσότερα στο: http://www.ant1online.gr/Politics/Diplomacy/Pages/20083/58afb559-b66a-404c-b720-6c8d23dd04dd.aspx

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από το νοσοκομείο στον ανακριτή ο εργατολόγος

Βγήκε από το Αιγινήτειο ο γνωστός εργατολόγος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Ζαχόπουλου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομέιου, ο ασθενής

"ολοκλήρωσε την ενδονοσοκομειακή φάση της θεραπείας του και εξέρχεται του νοσοκομείου.
Με την ευκαιρία αυτή, οι γιατροί της ψυχιατρικής κλινικής επιθυμούν να τονίσουν τα ακόλουθα:


  1. Η διάγνωση και θεραπεία του ασθενούς ακολούθησε όλους τους κανόνες της ορθής ιατρικής πρακτικής γεγονός το οποίο ουδείς έγκαιρα αμφισβήτησε.

  2. Κατα τη διάρκεια της νοσηλείας του, οι γιατροί τήρησαν σχολαστικά την ιατρική δεοντολογία και σεβάστηκαν τα διακαιώματά του ως αρρώστου όπως και όλων των άλλων ανθρώπων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

  3. Το Αιγινήτειο Νοσοκομείο είναι ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα αφιερωμένο στην εκπαίδευση νέων γιατρών, στην έρευνα και τη νοσηλεία αρρώστων με πολύπλοκα νευροψυχιατρικά προλήματα. Η ιστορική του παρουσία επί 100 και πλέον χρόνια το έχει καθιερώσει τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς καθώς και στη συνείδηση των ανθρώπων που το χρειάστηκαν ως πρότυπο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο εργατολόγος αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στον ανακριτή (πήγε υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του, φανέρα καταβεβλημένος και με αλλαγή στην εμφάνισή του) από τον οποίον ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Μαρτίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πού θα γίνονται περικοπές ηλεκτροδότησης

Με Δελτίο Τύπου η ΔΕΗ ανακοίνωσε πριν από λίγο τις περιοχές στις οποίες θα γίνονται προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε τον πίνακα, ο οποίος θα ανανεώνετει συνεχώς, εδώ: http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4246&nt=18&lang=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βελτίωση της υγείας της Μαριέττας Γιαννάκου

Αποσωληνώθηκε, είναι απύρετη, μίλησα μαζί της και αστειευτήκαμε. Αυτά είπε πριν από λίγο ο πρόεδρος του "Ερρίκος Ντυνάν", κ. Ανδρέας Μαρτίνης.

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι άρχισαν να διαδίδονται μακάβριες φήμες για την κατάσταση της υγείας της τέως υπουργού Παιδείας οι οποίες αναστάτωσαν μέλη του οικογενειακού και φιλικού της περιβάλλοντος.
Τις φήμες διέψευσε κατηγορηματικά χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του νοσοκομείου κ. Ανδρέας Μαρτίνης. 'Οπως δήλωσε ο ίδιος, «ο αμοραλισμός έχει και τα όριά του. Η κυρία Γιαννάκου ουδέποτε κινδύνεψε να πεθάνει».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Περίπου 200 σελίδες το νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού.

Οι δημοσιογράφοι περιμένουν ακόμα στο υπουργείο Απασχόλησης για τη συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να παραχωρήσει το πρωί η κ. Πετραλιά. Αιτία;
Δεν τους έχει παραδοθεί το κείμενο του νομοσχεδίου με την αιτιολογία ότι είναι πολύσέλιδο και δεν επαρκούσε το χαρτί του φωτοτυπικού μηχανήματος!

Από "Alpha 9,89"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

ΑΝ... ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Όταν διαβάζεις ένα σχέδιο νόμου, για το ασφαλιστικό εν προκειμένω, πρέπει να επιδιώκεις να διαβάζεις "πίσω από τα ψιλά γράμματα". Δυστυχώς, τα δύο από τα τρία "ΔΕΝ" του πρωθυπουργού πάνε περίπατο.


  • Δε θα μειωθούν οι συντάξεις
    Και όμως μειώνονται. Όχι μόνο λόγω της περικοπής των επικουρικών αλλά και λόγω Νόμου Ρέππα. Τι έλεγε ο Ρέππας και ωρυόταν η "Νέα Δημοκρατία" αλλά σήμερα το αποδέχεται; Κάθε χρόνο οι συντάξεις μειώνονται κατά 1% και σε βάθος δέκα χρόνων. Έτσι, από 80% ποσοστό αναπλήρωσης σε μια δεκαετία, φτάνουμε στο 70%.
    Αφού ο Νόμος Ρέππα μείωνε τις συντάξεις, τι χρειαζόταν ένα νέο νομοσχέδιο που η βασικότερη αλλαγή που επιφέρει είναι ενοποίηση των ταμείων και... "χέρι" σε κοινωνικούς πόρους;

  • Δε θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης
    Η μείωση των συντάξεων σε συνδυασμό με τα κίνητρα για παραμονή στην εργασία έως τα 68 έτη δεν είναι "ανεπίσημη" αύξηση ορίων ηλικίας; Είναι λογικό ότι αν δε σου φτάνει η σύνταξη, παραμένεις στην εργασία για να πάρεις κάτι παραπάνω.

    Απορίες:
  1. Γιατί οι αγρότισσες εξακολουθούν να παίρνουν σύνταξη στα 65;

  2. Γνωρίζετε πολλές γυναίκες που στα 55 τους έχουν ανήλικο παιδί; Εξαιρείται η... βιβλική Σάρα.

  3. Ποια μέτρα ανακοινώθηκαν για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής;

  4. Εάν δουλεύεις μέχρι τα 68, πότε θα ζήσεις;

Ν.Μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το είχαμε υποψιαστεί, το ακούσαμε και επισήμως.

Ποτέ δεν "κατεβάζουμε διακόπτες" στα Βόρεια Προάστεια. Ποτέ δεν έχουμε "κόψει" το ηλεκτρικό ρεύμα σε Εκάλη ή Πολιτεία. Μιλάμε βέβαια, όχι για τις περιπτώσεις βλαβών αλλά για την περίπτωση που πρέπει να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας, όπως τώρα με την απεργιακή κινητοποίηση.

Το είπε ο κ. Ρίζος Ρίζος, συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του "Alpha 98,9".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βιντεοσκόπηση αθλιοτήτων

Στο βίντεο το οποίο "ανέβηκε" στο YouTube, ένας αμερικανός πεζοναύτης ο οποίος δηλώνει ότι υπηρετεί στη Χαβάη, απεικονίζεται να εκσφενδονίζει ένα μικρό κουτάβι σε ένα γκρεμό.
Δεν είναι σαφές στο βίντεο πού ακριβώς σημειώθηκε το περιστατικό και ποια ήταν η τύχη του μικρού ζώου.
Εκτός εικόνας, ακούγεται ένας άλλος πεζοναύτης να λέει "αυτό είναι ανελέητο, αυτό ήταν κακό".
Το βίντεο είναι σοκαριστικό και ελεεινό και είναι αντίθετο στα υψηλά πρότυπα που αναμένουμε να τηρεί κάθε πεζοναύτης", ανέφερε ανακοινωθέν που εξεδώθη από τον ταγματάρχη των πεζοναυτών Κρίστοφερ Περίν στην Οάχου της Χαβάης. "Διατάξαμε την διεξαγωγή έρευνας. Δεν ανεχόμεθα αυτού του είδους την συμπεριφορά και θα λάβουμε κατάλληλα μέτρα".

Δείτε το βίντεο: http://www.greekalert.com/2008/03/blog-post_05.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...