Ειδήσεις

7 Μαρ 2008

Με . . . "μέτρο" οι αναλήψεις

Από "ρευστό" κινδυνεύει να μείνει η αγορά εξαιτίας της απεργίας των υπαλλήλων στην Τράπεζα της Ελλάδας που αντιδρούν και αυτοί στο νέο ασφαλιστικό.

Ήδη οι τράπεζες έχουν βάλει πλαφόν στις αναλήψεις ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλαδας Νίκος Γκαργκάνας, μετά τη συνάντηση που είχε με το Γιώργο Αλογοσκούφη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν προβλήματα ρευστότητας ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος "παίζει" με τις διακοπές της ΔΕΗ;

Παρακολούθησα δελτία έιδήσεων για να ενημερωθώ και είναι αλήθεια, είμαι περισσότερο μπερδεμένος.

Υπάρχουν δύο αλήθειες.


  1. Η αλήθεια των συνδικαλιστών: Δεν κατεβάζουμε εμείς τους διακόπτες αλλά η Επιχείρηση με εντολή της κυβέρνησης. Υπάρχει επάρκεια ρεύματος αλλά αντί να κόψουν το ρεύμα από τα εργοστάσια, που δε θα λειτουργήσουν λόγω τριημέρου, το κόβουν από τα σπίτια.

  2. Η αλήθεια της κυβέρνησης: Ταλαιπωρείται ο κόσμος από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ που θεωρούν "τσιφλίκι" τους την Επιχείρηση.

Επειδή τα νεύρα μου είναι πολύ ευαίσθητα αυτό το χρονικό διάστημα λόγω ασφαλιστικού και επειδή σε λίγο θα πετάω γλόμπους σε πολιτικούς ή συνδικαλιστές, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω ποιος αχρείος φταίει που η μητέρα μου κλείστηκε στο ασανσέρ επί δυο ώρες;

Ευχαριστώ για την κατανόηση,

Ν.Μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έφτασαν μέχρι τους "Times"...

Μήνυμα αναγνώστριας

Στους "Times" της Μεγάλης Βρετανίας, σήμερα. Για να δείτε τι προπαγάνδα γίνεται στο εξωτερικό...














"Η Μακεδονία και η Ελλάδα είναι γείτονες και συνεργάτες"
και
"Η Δημοκρατία της Μακεδονίας αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ"

Δώρα Χρηστίδου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για την ημέρα της γυναίκας...

Φίλη μας,
Από καρδιάς Χρόνια Πολλά !!!
Σου έχει δοθεί το ομορφότερο δώρο… είσαι γυναίκα !!!
Αγάπησε το δώρο αυτό.
Φρόντισέ το και προστάτεψέ το… είναι στο χέρι σου !!!
Κάνε συστηματικά Pap test και έλα να μάθεις δωρεάν πώς να εξετάζεις το στήθος σου.
Το ΑΞΙΖΕΙΣ !!!

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ιδρύθηκε το 1976 για να βοηθά οικονομικά και ηθικά τους άπορους ασθενείς με καρκίνο.
Για πληροφορίες :
Tηλ. : 210-4181641, Fax : 210-4535343
web site:
http://www.agaliazo.gr/,
e-mail :
oekk@otenet.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μουντιάλ 2010: Η Ελλάδα στο γκρουπ 2 και η... "Μακεδονία" στο 9

Να τι βρήκαμε σε ιταλικό, ειδησεογραφικό site που αφορά στις ομάδες και στους ομίλους που κληρώθηκαν για το Μουντιάλ του 2010.

Τα Σκόπια αναφέρονται σαν «Μακεδονία»…





Περισσότερα: http://www.tgcom.mediaset.it/sport/articoli/articolo389556.shtml

Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το σήμα της ειρήνης σε πάνω από 100 σημεία του πλανήτη...

Μήνυμα αναγνώστη

Στις 15 Μαρτίου 2008, στις 20:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στην Πλατεία Γεωργίου στη Πάτρα διοργανώνουμε, όπως και πέρυσι, μια εκδήλωση με στόχο να δημιουργήσουμε το Σήμα της Ειρήνης με ανθρώπους που θα κρατούν αναμμένους δαυλούς.
Αυτό θα γίνει την ίδια μέρα σε περισσότερες από 100 πόλεις του πλανήτη μας, με σκοπό τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Περισσότερα: http://www.humanism.gr/peace/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιτέλους... δικαιοσύνη

Το είδαμε κι αυτό. Ο Δαβίδ του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός) κατάφερε να βγάλει νοκ άουτ το Γολιάθ (Καλαμαριά).

Ο ποδοσφαιρικός κολοσσός από την Καλαμαριά επιτέλους δικαιώθηκε με μία απόφαση σταθμό από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Παίκτες, τεχνική ηγεσία και παράγοντες του Ολυμπιακού θα πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι αφού η καταπληκτική εμφάνιση του "Θρύλου" στο παιχνίδι με την Καλαμαριά δεν πήγε χαμένη.
Αυτοί που προσπάθησαν να κλέψουν, αυτό που με τόσο ιδρώτα κατέκτησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ηττήθηκαν.
Η διαφορά από τον μισητό αντίπαλο Παναθηναϊκό μειώθηκε στον έναν βαθμό και η αρμάδα του "στρατηγού" Τάκη Λεμονή μπαίνει πλέον δυνατά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Όσο για την Καλαμαριά; Από τώρα ετοιμάζεται να για τα σαλόνια της Β΄ Εθνικής.
Πάντως, όσοι σπεύσουν να πανηγυρίσουν το Μάιο στο Πασαλιμάνι (αν τελικά καταλήξει το πρωτάθλημα στον Πειραιά) καλό θα είναι να θυμούνται ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στις αίθουσες των αθλητικών δικαστηρίων.

Κ.Μ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Χάος" στην Αττική Οδό

Μία ώρα και 20 λεπτά έκανε συνεργάτις της εκπομπής για να φτάσει από την Κάντζα στην έξοδο των Νέων Λιοσίων.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό από το μεσημέρι μέχρι αυτήν τη στιγμή και είναι έντονο μέχρι την έξοδο της Εθνικής Οδού, λόγω της εξόδου για το τριήμερο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έλλειψη προσωπικού σε νοσοκομεία

Σε παρά πολλά νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν πέντε και έξι χειρουργικοί θάλαμοι και χρησιμοποιούν μόνο τους δύο ή τον έναν.
Αν δηλαδή σε κάποιο από αυτά τα νοσοκομεία τύχουν τρία περιστατικά τι θα γίνει; Θα σώσουν μόνο τον έναν ασθενή;
Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν στο 2008.
Μετά από προσωπική μου έρευνα σε ολοκαίνουριο νοσοκομείο όπως το "Αττικόν" οι γιατροί παραδέχονται πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Το ίδιο συμβαίνει και στο νοσοκομείο της Ρόδου.
Αυτά είναι που γνωρίζω εγώ.
Φανταστείτε ποσά άλλα υπάρχουν που δε γνωρίζουμε.
Προσωπικά πιστεύω πως το πρόβλημα αυτό είναι μεγαλύτερο και από το ασφαλιστικό.

Παναγιώτης Φριντζάλας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Κρέας βαπτίστηκε Ψάρι από τώρα

Του Αγίου

Για να καταλάβετε τον βαθμό της παραμυθίας, με το “veto” στη χθεσινή Σύνοδο, αρκεί να επισημάνω ότι εκτός του ότι δεν υπήρχε θέμα για να ασκηθεί το δικαίωμα αρνησικυρίας από την Ελλάδα, η χώρα μας συνυπέγραψε τρία «έγγραφα προσχώρησης» χωρίς όνομα!
Δηλαδή, συνυπέγραψε η κα Μπακογιάννη με τους 25 συναδέλφους της ότι τρεις χώρες είναι έτοιμες να μπουν στο ΝΑΤΟ, δίχως να ονοματίζονται!
Αυτό, προφανώς, συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Συμμαχίας και φανερώνει την μεθόδευση που ακολουθείται από όλους στο ζήτημα.

Περισσότερα:http://grbloopers.blogspot.com/2008/03/blog-post_07.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έτοιμος να καταθέσει ο Ζαχόπουλος

Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέζο, ο κ.Ζαχόπουλος τα έχει θυμηθεί όλα, γνωρίζει και ενημερώνεται για ό,τι έχει συμβεί, δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα επικοινωνίας και είναι σε θέση να κάνει λογική συζήτηση και επομένως να δώσει κατάθεση στον ανακριτή.
Ο . Λυκουρέζος για την εξέλιξη αυτή τον ανακριτή κ. Οικονόμου, ο οποίος σε συνεννόηση με τους γιατρούς θα αποφασίσει για το πότε θα λάβει εντός του νοσοκομείου κατάθεση απο τον κ. Ζαχόπουλο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι δημοσιογράφοι, ο "Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος" και ένα ιστολόγιο τηλεοπτικής εκπομπής

Μήνυμα αναγνώστη

Δύσκολο πράγμα η ελευθερία και η αποδοχή αντιλόγου στα ιστολόγια - για κάποιους δημοσιογράφους, που εσχάτως "ανακάλυψαν" τον διαδικτυακό κόσμο.
Αφού λοιπόν πρώτα δεχτήκαμε ομοβροντία "συμβουλών" από τηλεοπτικούς μεγαλοδημοσιογράφους για το τι σημαίνει ελευθερία στο διαδίκτυο (μάλλον οι περισσότεροι έχουν τρομοκρατηθεί μπροστά στο φαινόμενο: βρίσκονται καθημερινά υπό κρίση και σχολιασμό διαδικτυακά και τα όσα κάνουν ή λένε μεταδίδονται σχολιασμένα καταλλήλως και αναγιγνώσκονται από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες), εσχάτως προέκυψε και νέο φρούτο: τηλεοπτική εκπομπή δημιουργεί δικό της ιστολόγιο(studioA-Blog), αλλά με τη διευκρίνηση πως θα δημοσιεύονται μόνο όσα σχόλια ή εγγραφές "εγκρίνονται" από τους διαχειριστές.
Και μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί: Κακό είναι αυτό; Πολλοί bloggers έχουν ενεργοποιήσει την δημοσίευση σχολίων μετά από έγκριση του διαχειριστή. Ωστόσο, ο έλεγχος των bloggers έχει μόνο σκοπό τη μη δημοσίευση υβριστικών, με χυδαίες λέξεις, μηνυμάτων.
Δεν ισχύει το ίδιο για το ιστολόγιο του κ. Μάνεση και της εκπομπής του! Αν και είναι εύκολο να το καταλάβει κάποιος (απλώς δείτε το ιστολόγιο της εκπομπής: http://studioa-blog.blogspot.com/ - απλή ανάρτηση ελαφρών ειδήσεων και σχολίων, λες και οι Έλληνες bloggers στέρεψαν - και φυσικά, ΟΥΤΕ ΜΙΑ εγγραφή κριτική για την εκπομπή, ιδού και δυο άλλα παραδείγματα για να γίνει πλήρως κατανοητό αυτό που λέω:
1. Στη σημερινή(2-3-2008) εκπομπή, ο κ. Μάνεσης επανέλαβε (το είχε πει και σε παλαιότερη εκπομπή) όσα ο κ. Νίμιτς είχε πει για τον Αλέξανδρο (σφαγέας και όχι προσωπικότητα που ο κ. Νίμιτς εκτιμά). Όποιος είδε την εκπομπή, διέκρινε την "απορία"- το λιγότερο - του κ. Μάνεση, πώς θα λύσει το πρόβλημα με τα Σκόπια κάποιος με τέτοιες απόψεις. ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή που άκουσα όσα ο κ. Μάνεσης είπε, έστειλα στο e-mail της εκπομπής του το ακόλουθο e-mail: Κύριε Μάνεση, για να δούμε αν θα διαβάσετε on air αυτό το e-mail.Ο μεγάλος μας Κυριάκος Σιμόπουλος, έγραψε μελέτη για τους "μεγάλους" της ιστορίας - και εκεί μέσα, με παράθεση εκατοντάδων ιστορικών πηγών, απέδειξε ότι ο Αλέξανδρος υπήρξε όχι μόνο σφαγέας, αλλά και νεκροθάφτης του ελληνισμού. Μάλλον "δεν ήξερε τι έγραφε ο Σιμόπουλος" κατά τη γνώμη σας; Ή μήπως δεν έχετε καν διαβάσει το έργο του Σιμόπουλου; Ή, ακόμα χειρότερα, το γνωρίζετε αλλά δεν είναι δημοφιλές να το υποστηρίζετε -ενώ δημοφιλές είναι και νούμερα φέρνει να λέτε όσα είπε ο Νίμιτς για τον Αλέξανδρο; Λοιπόν, μάλλον ο Νίμιτς έχει διαβάσει περισσότερα ιστορικά στοιχεία για τον Αλέξανδρο από πολλούς Έλληνες!
Ελπίζω να μην απορείτε τι έγινε - τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!
Το e-mail απλώς ΔΕΝ διαβάστηκε.
2. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, ο κ. Μάνεσης προέβαλε κατά κόρον ρεπορτάζ για ημερίδα που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Φυσικά, στο ρεπορτάζ προβλήθηκαν μόνο οι διαμαρτυρίες και οι εθνικιστικές κραυγές κάποιων από τους παρευρισκόμενους θεατές.
ΔΕΝ ειπώθηκε ποιοι ήταν οι εισηγητές: Τάσος Τέλλογλου -δημοσιογράφος, Γιάννης Κτιστάκις - λέκτορας ΔΠΘ, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης - επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ και άλλοι, ενώ προβλήθηκε και η απορία (την οποία διατύπωσε και η κ. Κανέλλη): Γιατί τώρα αυτή η εκδήλωση; "Πονηρός" συσχετισμός: πάνω που κηρύσσεται η ανεξαρτησία του Κοσόβου, ποιον υποχθόνιο σκοπό εξυπηρετεί η εκδήλωση την ίδια περίοδο;
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πολύ καιρό πριν, ήταν "ψιλά γράμματα" για τον κ. Μάνεση - ούτε καν το ανέφερε.
Όποιος θέλει να έχει μια εικόνα για την εκδήλωση και όσα έγιναν, ας διαβάσει από τον "Ιό" της Ελευθεροτυπίας: Το τσάμικο του Σολτζενίτσιν .
Δύσκολο πράγμα το διαδίκτυο και τα ιστολόγια-για όσους έχουν συνηθίσει στο "αλάθητό" τους και δεν δέχονται αντίλογο ή κριτική.

Δυο συμβουλές λοιπόν:

  • Συνηθίστε τον "θαυμαστό καινούριο κόσμο"- με αυτόν και τα χιλιάδες σχόλια και απόψεις του θα ζείτε πια.
  • Αφού η ελευθερία και οι ανταλλαγές απόψεων σας χαλούν, γιατί δεν τα παρατάτε;

    Δημήτρης

Η απάντησή μας:

Όπως βλέπετε, η άποψή σας αναρτήθηκε.

Τρία σύντομα σχόλια.

  1. Σεβαστή η ιστορία και σεβαστός ο Σιμόπουλος. Όμως δεν πηγαίνει ένας μεσολαβητής, εν προκειμένω ο Νίμιτς, στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων απαξιώνοντας τις θέσεις των δύο "πλευρών". Πώς θα καταλήξουν σε συμφωνία για την ονομασία Σκόπια και Αθήνα όταν ο ενδιάμεσος τους αποκαλεί εμμέσως ανόητους καθώς ερίζουν για έναν σφαγέα; Με δυο λόγια λέει ο Νίμιτς: Δε χρειάζεται διαπραγμάτευση, μην ερίζετε για Αλέξανδρο και Μακεδονία διότι δεν υπάρχει λόγος να συγκρούεστε για έναν δολοφόνο". Ανεξαρτήτως των ιστορικών δεδομένων, δεν μπορείς να διαπραγματευτείς με τη μεσολάβηση κάποιου (του Νίμιτς) ο οποίος το μόνο που γνωρίζει είναι ο "Γόρδιος Δεσμός".
  2. Στην επίμαχη εκδήλωση για τους Τσάμηδες, εκ των οργανωτών ήταν και ο κ. Τέλλογλου. Ε, και λοιπόν; Τι σημασία έχουν τα ονόματα που ούτως ή άλλως έγιναν γνωστά και αναρτώνται; Το ζήτημα είναι όχι το ποιοι, αλλά το γιατί τώρα. Δε στοχοποιούμε πρόσωπα αλλά διερευνούμε πρακτικές.
  3. Στο ιστολόγιο δε λέμε ότι είμαστε ειδικοί. Μαθαίνουμε. Εξάλλου, στο "δημοκρατικό" κόσμο των blogs υπάρχουν και οι "σημαίες" της φίμωσης.

Ν.Μ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δικαιούστε προνοιακό επίδομα; Αναμείνατε στο... ακουστικό σας

Η Νομαρχία Πειραιά ενημερώνει τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων της περιοχής μας ότι λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδας για το ασφαλιστικό, η προβλεπόμενη έναρξη καταβολής των προνοιακών επιδομάτων, η οποία διενεργείται μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 11 Μαρτίου 2008.
Για την έναρξη καταβολής των επιδομάτων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ΙΚΕΑ πουλάει και αυτοκίνητα;




Λ.Κ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα πρώτα χαμόγελα για τη Μαριέττα

Έχει αποσωληνωθεί από εχθές, παραμένει απύρετη, έχει συνομιλήσει με τους γιατρούς του "Ερρίκος Ντυνάν", γνωρίζει επακριβώς την κατάσταση της υγείας της και είναι αισιόδοξη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τρίπλα ΓΕΝΟΠ - Απόσυρση αγωγής της ΔΕΗ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της αγωγής της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ καθώς η τελευταία, μπροστά στο ενδεχόμενο να της ασκηθούν ασφαλιστικά μέτρα και να κηρυχθεί η απεργία παράνομη, την ανέστειλε και τη σκυτάλη πήραν τα πρωτοβάθμια σωματεία της επιχείρησης που συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις έως την ερχόμενη Τετάρτη.
Όσο για το πού θα γίνοναι οι περικοπές ρεύματος, δείτε τον πίνακα, ο οποίος θα ανανεώνετει συνεχώς, εδώ: http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4246&nt=18&lang=1

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην πόρτα εξόδου της ΔΕΗ ο Τ. Αθανασόπουλος

Το δρόμο της παραίτησης από τη ΔΕΗ φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει επιλέξει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, κ. Τάκης Αθανασόπουλος. Πληροφορίες αργά χθες το βράδυ, έφεραν τον κ. Αθανασόπουλο να εκμυστηρεύεται στους γενικούς διευθυντές της εταιρείας, ότι δεν μπορεί να σταθεί άλλο στην επιχείρηση και ότι πρέπει να αποχωρήσει.
Συγκεκριμένα φέρεται να τους είπε ότι μετά από τα όσα άκουσε να αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης το απόγευμα, πως δηλαδή οι γενικοί διευθυντές της επιχείρησης διαφωνούν με τις επιλογές του, ο ίδιος θεωρεί πως δεν έχει πλέον θέση στην εταιρεία. Τους ζήτησε απλώς - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - λίγο χρόνο ώστε να μπορέσει να δρομολογήσει ο ίδιος την αποχώρησή του.
Χθες το πρωί, είχε προηγηθεί ένα πρωτοφανές για τα χρονικά της ΔΕΗ «άδειασμα» του προέδρου της από το σύνολο και των 6 γενικών διευθυντών της στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στη διάρκεια της εκδίκασης της αγωγής της εταιρείας κατά των απεργών.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανασφαλείς και αυθαίρετοι

Ανασφαλείς και αυθαίρετοι

Του Αγίου

Ο νόμος αποσκοπεί στη ρύθμιση γνωστών σχέσεων.
Η πολιτεία νομοθετεί για να αντιμετωπίσει ένα γνωστό πρόβλημα.
Οι πολίτες, ασχέτως αν συμφωνούν με μία κυβερνητική ρύθμιση ή όχι, πρέπει να καθίστανται κοινωνοί των στοιχείων του προβλήματος.
Καμία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν συντρέχει στην περίπτωση του «ασφαλιστικού- νομοσχεδίου» που επιδιώκει να καταστήσει νόμο του κράτους η Κυβέρνηση.
Άρα, δεν υπάρχει βάση νομιμοποίησης των συγκεκριμένων κυβερνητικών αποφάσεων, οι οποίες εκλαμβάνονται από τους πολίτες ως αυθαιρεσίες με προφανή σκοπό να μετακυλήσουν την ευθύνη για την ασφάλιση από το κράτος και την πολιτεία στον εργαζόμενο.
Αυτά δίχως:
1) αναλογιστικές μελέτες,
2) κοστολόγηση μέτρων,
3) στοιχεία για την κινητή περιουσία (μετοχές, ομόλογα, και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα),
4) να ξέρουμε τι έχασαν τα Ταμεία από τα δομημένα ομόλογα και πότε θα επιστραφούν τα κλεμμένα,
5) κανείς να μπορεί να προσεγγίσει τον αριθμό των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.
Και επιπλέον, με ανεξέλεγκτες τις φαρμακευτικές δαπάνες και την εισφοροδιαφυγή στο 30%, σύμφωνα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Σημειώστε μάλιστα, ότι είναι η πρώτη «μεταρρύθμιση» που επιχειρείται χωρίς καν τη χρήση λογιστών.
Τι να τους κάνει τους οικονομολόγους, άλλωστε, η κυβέρνηση της ΝΔ, τη στιγμή που περιπαίζει τους εργαζόμενους, αθετώντας από το 2004 την υποχρέωση της να καταβάλει κάθε έτος 1% του ΑΕΠ προς ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων;
Για φαντάσου, η κυβέρνηση να ζητά από τον πολίτη να εφαρμόσει θέλοντας και μη, τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοθετήματος, τη στιγμή που η ίδια παρανομεί και κοροϊδεύει εκδίδοντας μεταχρονολογημένα ομόλογα που αντιστοιχούν σε μέρος μόνο των οφειλομένων στα ταμεία!
Για φαντάσου, να απαιτείται από τον πολίτη κατανόηση για τους ασφαλιστικούς περιορισμούς και επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης τη στιγμή που η κυβέρνηση βαρύνεται με συνεχείς ρυθμίσεις υπέρ των εισφοροφυγάδων!
Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να γίνεται σοβαρά λόγος για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με τη διαιώνιση μιας ελεεινής πρακτικής, η οποία ευνοεί τους μεγάλους, ιδίως, οφειλέτες εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των εργαζομένων;
Αναρωτήθηκε ποτέ η κυβέρνηση – όχι μόνο αυτή, αλλά και οι προηγούμενες - ποιος είναι αυτός που δυναμιτίζει το ασφαλιστικό σύστημα;
Είδε ποτέ κάποια κυβέρνηση τον εαυτό της στον καθρέπτη;
Είναι σοβαρή αντιμετώπιση η νομοθετική πρωτοβουλία για το μείζον αυτό θέμα, που επηρεάζει καθοριστικά το κοινωνικό μοντέλο στη χώρα και χαρακτηρίζει το επίπεδο κοινωνικής δικαιοσύνης, να πραγματοποιείται δίχως η κυβέρνηση να έχει φροντίσει να διατυπώσει με ακρίβεια όλες τις ποσοτικές και ποιοτικές παραμέτρους που το ορίζουν και να επεξεργασθεί εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπισή του σε διαφορετικούς χρονικούς ορίζοντες;
Γιατί, αλήθεια, τόσα χρόνια δεν στελεχώθηκαν και δεν λειτούργησαν ορθολογικά και συνεργατικά οι Αρχές που δημιουργήθηκαν, υποτίθεται, για να μελετήσουν και να αποτυπώσουν το πρόβλημα;
Δεν είναι οπισθοδρομικό και εκ του πονηρού μόνο στην Ελλάδα, από τις 15 πρώτες χώρες που συνέστησαν την ΕΕ, να εξακολουθεί να δεσπόζει το κανονιστικό και όχι το επιχειρησιακό πρότυπο;
Δεν είναι γελοιότητα να εισάγουμε νέους θεσμούς, παραλείποντας να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την εφαρμογή τους;
Η πολιτεία δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να νομοθετεί «μεταφυσικά» και ούτε οι πρωθυπουργοί να λένε και να ξελένε.
Δεν γίνεται να αποδεχθούν οι πολίτες οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση, δίχως να έχει προηγηθεί εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να εγγυηθεί την πραγμάτωση των επιλογών και των στόχων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Διασταυρώστε" τα πριν τα προωθήσετε

Λάβαμε πριν από λίγο το παρακάτω μήνυμα:

ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.
ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ).
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ...(δε γράφουμε το όνομα ούτε και τα τηλέφωνα τα οποία αναγράφονται στο μήνυμα για ευνόητους λόγους).

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
Το συγκεκριμένο μήνυμα κυκλοφορεί μέσω e-mail, έχει δημοσιευτεί σε πολλά ιστολόγια, ακόμα και σε εφημερίδες και το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ενοχλέι την οικογένεια στην οποία αναφέρεται.
Πιο συγκεκριμένα, το παιδάκι στο οποίο αναφέρεται είναι υπαρκτό πρόσωπο, δεν πάσχει από λευχαιμία, νοσηλεύεται πράγματι στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και όπως μας είπε ο πατέρας του με τον οποίο επικοινωνήσαμε ποτέ δε ζήτησε τη συνεισφορά του κόσμου. Σας παρακαλώ θερμά να αποκαταστήσετε την αλήθεια».
Είναι γεγονός ότι και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες ανακοινώσεις οι οποίες μέσω διαδικτύου καλούν τους ευαίσθητους πολίτες σε βοήθεια, χωρίς όμως να στηρίζοντα σε πραγματικά γεγονότα.
Μάλιστα, μέσα από την εκπομπή μας πριν λίγο καιρό, ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Δημήτρης Γάκης είχε διαψεύσει παρόμοιο περιστατικό.
Για αυτό "διασταυρώστε" τέτοιου είδους μηνύματα πριν τα διαδώσετε...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Άποψη αναγνώστη για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Κύριοι δημοσιογράφοι, γιατί δεν πάτε μια βόλτα στην Δυτική Μακεδονία να ρωτήσετε ποιοι δουλεύουν στην εξόρυξη του λιγνίτη;
Εγώ που κατάγομαι από την περιοχή, ξέρω ότι πολλοί άνεργοι παρακαλούν τους βουλευτές της περιοχής τους να μεσολαβήσουν για καμιά τρίμηνη η οκτάμηνη σύμβαση για να δουλέψουν στις στοές με μισθό πείνας.
Νομίζω ότι η ΔΕΗ, εργολαβικά δίνει όλες τις βρόμικες δουλειές και τώρα με την απεργία δεν τους αφήνουν να δουλέψουν.
Αφορμή για αυτά που γράφω πήρα από την ανάρτηση σε ένα blog…

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Δούλεψα 14 χρόνια σε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς σε κατασκευές και συντηρήσεις στα καζάνια της ΔΕΗ και γνωρίζω πολύ καλά τις συνθήκες που δουλεύετe όλοι.Τα μπουκάλια με τα ουίσκι και οι ρετσίνες δεν σταματούν ποτέ. Το οχτάωρο δεν το τηρείτε ποτέ. Στις κολώνες ανεβαίνουν μόνον για βλάβες κάτι λίγα άτομα σε όλη την Ελλάδα και την συντήρηση την κάνουν εργολάβοιμε προσωπικό των 700 ευρώ.Αυτές τις ημέρες τις απεργίας κλείνουν τις πύλες και δεν αφήνουν το προσωπικό των εργολάβων να δουλέψει. Και δεν τους αφήνουν να δουλέψουν γιατί εάν δουλέψουν μόνο οι εργολάβοι, θα φανεί πολύ καλά ότι οι μονάδες και τα ορυχεία δεν χρειάζονται τους τεμπελχανάδες και χαραμοφάηδες, με λίγες εξαιρέσεις, υπάλληλους τις ΔΕΗ.
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΙΩΤΗΣ
7 Μάρτιος 2008 7:28 πμ

Αρίστος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...