Ειδήσεις

8 Μαρ 2008

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος

"Λυπάμαι , πραγματικά ντρέπομαι γιατί δεν είμαστε σε θέση να παρέχουμε στον κόσμο το κοινωνικό αγαθό αυτό το οποίο δικαιούται . Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει το αντιμετωπίσουμε και να το αντιμετωπίσουμε σύντομα", είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος πριν από λίγο , μετά την κατάθεση του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών .

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ απέφυγε να απαντήσει άμεσα στις ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι η επιχείριση ευθύνεται για τις διακοπές ρεύματος λέγοντας χαρακτηριστικά "Νομίζω ότι αυτή είναι δουλειά του εισαγγελέα, να κάνει την προκαταρκτική εξέταση και να ασχοληθεί με όλα αυτά".
Σχετικά με τη σχέση του με τους διευθυντές της ΔΕΗ τις χαρακτήρισε άριστες τονίζοντας μάλιστα, "με στήριξαν και με στηρίζουν όπως και εγώ".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εισαγγελέας για την απεργία της ΔΕΗ

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες συνδικαλιστών ότι οι διακοπές ρεύματος γίνονται με σκοπιμότητα αλλά και μετά από αίτημα του πρόεδρου της ΔΕΗ, Τάκη Αθανασόπουλου αλλά και μετά από
Δύο εισαγγελείς πρωτοδικών εξετάζουν έως αργά το βράδυ μάρτυρες στην Ευελπίδων για να διαπιστώσουν τις αιτίες του χάους που επικρατεί στη χώρα. Η εξέταση των μαρτύρων αναμένεται να συνεχιστεί και την Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σανιδάς αναφέρει ότι "το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ οριοθετείται αφενός από το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου στην ακώλυτη απόλαυση του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος και αφετέρου από την αποτροπή της διακινδύνευσης να προκληθούν καταστροφές στα εργοστάσια και λοιπές εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ρεύματος".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σαν σήμερα

Ένα χρόνο μετά τα θλιβερά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας που είχαν σαν αποτέλεσμα τη βεβήλωση του Άγνωστου Στρατιώτη, ο Σύλλογος των Ευζώνων κατέθεσε σήμερα στεφάνι στο μνημείο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επέκταση συμβολαίου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια;

Απόσπασμα από συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το συμβόλαιο ελεύθερης συμβίωσης θα επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια;

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια φάση ανοιχτού, ουσιαστικού και κοινωνικού διαλόγου. Ακούμε όλες τις φωνές. Θα προχωρήσουμε με προσοχή και σύνεση, εναρμονίζοντας τη σύγχρονη πραγματικότητα με τις παραδόσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας. Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος και άνθρωπος της Εκκλησίας. Και η Εκκλησία μας δεν είναι υπέρ των αποκλεισμών. Είναι υπέρ των αδυνάτων, της κατανόησης και της αλληλεγγύης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πέταξαν στη θάλασσα ανήλικους Αφγανούς

Μηνυτήρια αναφορά για τον ξυλοδαρμό ανήλικων προσφύγων από άνδρες του λιμενικού κατέθεσε την προηγουμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Ανδρέας Βγενόπουλος, στον εισαγγελέα ανηλίκων της Πάτρας.
Οι ανήλικοι περιφέρονταν στο λιμάνι της Πάτρας με σκοπό να κρυφτούν σε κάποιο από τα φορτηγά που ήταν σταθμευμένα εκεί, με σκοπό να διαφύγουν στην Ιταλία.
Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, οι λιμενικοί αφού τους ξυλοκόπησαν,τους πέταξαν στη θάλασσα. Μετά τους περισυνέλεξαν και συνέχισαν να τους χτυπούν προκαλώντας τους τραύματα σε όλο το τους το σώμα.
Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ εξετάστηκαν και από ιατροδικαστή.
Οι καταγγελίες ερευνώνται και βεβαίως, περιμένουμε να μιλήσει η Δικαιοσύνη.

Πηγή: Ο Κόσμος της Πάτρας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραιτήθηκε ο Σέρβος πρωθυπουργός -Εκλογές στη Σερβία

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του και ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά την κρίση που ξέσπασε στη σερβική κυβέρνηση σχετικά με την ανεξαρτησία του Κοσόβου και την προσέγγιση της Σερβίας με την ΕΕ. "Η σερβική κυβέρνηση δεν έχει πλέον πολιτική ενότητα σε ένα σημαντικό ζήτημα που συνδέεται με το μέλλον της χώρας: το Κόσοβο. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει. Αυτό είναι το τέλος της κυβέρνησης", δήλωσε ο Κοστούνιτσα σε συνέντευξη Τύπου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην... ταράτσα του Μάκη

Δανειζόμαστε τις φωτογραφίες από το περιοδικό "Κάπα Style" που κυκλοφορεί αύριο, μαζί με τον "Κυριακάτικο Κήρυκα" της Λάρισας.
Η συνάδελφος Κατερίνα Ηλία πήρε συνέντευξη από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ένα μεσημέρι, περίπου δύο εβδόμάδες πριν καταθέσει η... 35χρονη.
Τον επισκέφτηκε στο σπίτι του στην Εκάλη και μίλησαν εφ΄ όλης της ύλης.
Έχουν αρκετό ενδιαφέρον τα όσα είπαν αλλά θα περιμένουμε να κυκλοφορήσει πρώτα το κυριακάτικο φύλλο για να σας τα μεταφέρουμε.
Μπήκαμε όμως στον πειρασμό, με χιουμοριστική και καλοπροαίρετη διάθεση, να αναδημοσιεύσουμε δυο φωτογραφίες από το εξωτερικό του σπιτιού του κ. Τριανταφυλλόπουλου και το πώς αυτές περιγράφονται από τη λεζάντα του περιοδικού:
"Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η περιβόητη ταράτσα με τις κεραίες στο σπίτι του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Από τη συγκεκριμένη σκάλα ανέβηκε ο Κώστας Κουκοδήμος (και παραλίγο να πέσει, συμπληρώνουμε εμείς) προκειμένου να μεταφέρει το αίτημα Κλαδά".







Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ακατάλληλα σαρακοστιανά

Mικτά κλιμάκια ελέγχου των της Νομαρχίας Πειραιά πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αιφνιδιαστικούς ελέγχους και προχώρησαν στην κατάσχεση συνολικά 767 κιλών ακατάλληλων για κατανάλωση σαρακοστιανών.
Κάποιοι επιτήδειοι θεώρησαν ότι το τριήμερο θα ήταν η πιο κατάλληλη ευκαιρία για να αισχροκερδήσουν σε βάρος των καταναλωτών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χαζογονείς.gr

Φτιάξαμε με πολύ αγάπη το πρώτο Ελληνικό διαδικτυακό φόρουμ για τους γονείς, τους υποψήφιους γονείς, την οικογένεια, τα παιδιά και όλους όσους ενδιαφέρονται για τα θέματα αυτά, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς, βρεφοκόμους, νηπιαγωγούς κλπ !!!
Όλοι εργαζόμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ !!!

http://www.xazogoneis.gr/

Υποσχόμαστε να βελτιωνόμαστε συνέχεια και να προσπαθούμε για το καλύτερο !!!
Δοκιμάστε μας !!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσοχή! Δεν είναι ανέκδοτο.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Τροχαίας Αττικής, την Τρίτη 11 του μηνός θα κλείσουν δρόμοι στην περιοχή των Βριλησσίων αφού όπως μας ενημερώνουν θα εκτελούνται έργα της... ΔΕΗ!

Όχι, δεν είναι ανέκδοτο! Φαίνεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα μας λειτουργούν και συνεννοούνται κάτι παραπάνω από άψογα.
Έτσι λοιπόν από τις 8 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης περιπολικά της Τροχαίας θα αποκλείσουν συγκεκριμένους
δρόμους στην περιοχή, θα βάλουν τις γνωστές πορτοκαλοκόκκινες κορδελίτσες και θα περιμένουν τα συνεργεία της ΔΕΗ να εργαστούν πυρετωδώς για το καλό του Έλληνα πολίτη.
Ποια συνεργεία όμως θα εργαστούν αφού η απεργία της ΔΕΗ λήγει την Τετάρτη;
Οι αστυνομικοί - τροχονόμοι όμως θα πρέπει να ακολουθήσουν τις εντολές. Έρθει δεν έρθει κανείς θα κλείσουμε τους δρόμους από τις 8:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι. Τέλος!


Υ.Γ: Καλό θα ήταν κάποιοι αξιωματικοί της Τροχαίας να βλέπουν δελτία ειδήσεων ή ενημερωτικές εκπομπές διότι η απεργία της ΔΕΗ θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη.
Λεωνίδας Καπερναράκος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Είσαι πιο έξυπνος από έναν...11χρονο;

Μήνυμα αναγνώστη

Ψάξτε και βρείτε στο βιβλίο του μαθητή της Φυσικής της ΣΤ΄ Δημοτικού, στη σελίδα 107, το χάρτη της Ελλάδας.
Και απαντήστε σε μια ενδεχόμενη ερώτηση:

Είμαι Μακεδόνας. Ζω στη Μακεδονία. Γεννήθηκα στη Μακεδονία.
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου δείξετε πού ακριβώς κατοικώ; Γιατί έχω μπερδευτεί...
Χ.Σάμελης
Εκπαιδευτικός
Θεσσαλονίκη
Ψάξαμε και βρήκαμε ότι στη συγκεκριμένη σελίδα του βιβλίου της Φυσικής της ΣΤ΄ Δημοτικού, υπαρχει χάρτης της Ελλάδας στον οποίο τα Σκόπια αναφέρονται σαν "Macedonia".
Για την ακρίβεια F.Y.R.O. Macedonia αλλά δεν καταλαβαίνουμε για μόνο το Macedonia ολογράφως και όχι former Yugoslav Republic of Macedonia.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για μια πιο . . . καθαρή - Καθαρά Δευτέρα

Με αυτό το σύνθημα αύριο Κυριακή ομάδες εθελοντών διοργανώνουν καθαρισμό του δάσους και της παραλίας του Σχινιά.

Στο... στόχαστρο των ευασθητοποιημένων συμπολιτών μας θα βρεθούν πλαστικά, γυαλιά και άλλα απορρίμματα που βρίσκονται στο δάσος.
Ραντεβού λοιπόν, στις 9:00 π.μ το πρωί της Κυρικής, στο Μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας ή στις 10:30 στην παραλία του Σχινιά.

Περισσότερα στο http://www.schinias-friends.org/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Να απεργήσει μόνο το τμήμα Έκδοσης Λογαριασμών της ΔΕΗ"

Γιατί οι απεργοί της ΔΕΗ διεκδικούν ό,τι διεκδικούν πιέζοντας τον κόσμο και όχι τη διοίκηση της ΔΕΗ;
Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν απεργούσε ΜΟΝΟ το τμήμα της ΔΕΗ που εκδίδει τους λογαριασμούς.
Με αυτόν τον τρόπο:
1. Θα είχαν όλον τον κόσμο με το μέρος τους.
2. Η απεργία θεωρητικά θα διαρκούσε αιώνες διότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα μπορούσαν άνετα να πληρώνουν τους μισθούς των λίγων απεργών.
3. Η διοίκηση θα τα έβρισκε μπαστούνια σε 2 μήνες από έλλειψη εσόδων.

Ευχαριστώ,
Χρήστος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού

Το πολυσυζητημένο βιβλίο της ΣΤ' Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση, το οποίο αποσύρθηκε από το υπουργείο Παιδείας, κυκλοφορεί εδώ και 15 ημέρες στα βιβλιοπωλεία.

Η νομική υπηρεσία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου διερευνά αν κυκλοφορεί νομίμως.
Ο εκδότης του βιβλίου υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που το βιβλίο αποσύρθηκε, τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη συγγραφέα.
Ωστόσο, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταφύγει σε νομικά μέτρα, σε περίπτωση που αυτό αναγνωριστεί ως κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων.
Σημειώνεται ότι το καινούργιο βιβλίο κυκλοφορεί με αλλαγές. Δεν υπάρχει πλέον η λέξη "συνωστισμός", αλλά οι Έλληνες σε δραματικές συνθήκες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος αναφέρεται ως "Έπος του 40" και ο χάρτης της Κύπρου δεν είναι πλέον δίχρωμος, αλλά διχοτομημένος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι σημερινές διακοπές ηλεκτροδότησης



Από: http://www.anakoinoseisdei.gr/anakoinosi_diak.pdf

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεν παραιτείται ο Αθανασόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΗ Α.Ε. διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τάκης Αθανασόπουλος έχει παραιτηθεί.

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2008
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κοινωνικός αυτοματισμός

Όταν απεργούσαν οι δάσκαλοι πέρσι, πολλοί διαμαρτύρονταν: "Τα παιδιά χάνουν μαθήματα"- άρα, υποχωρήστε δάσκαλοι.
Όταν απεργούν οι γιατροί, πολλοί διαμαρτύρονται: "Τι θα γίνει με τους ασθενείς;"- άρα, υποχωρήστε γιατροί.
Όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, "δεν έχουμε ρεύμα"- άρα, υποχωρήστε εργαζόμενοι.
Όταν απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, "η οικονομική ζωή στραγγαλίζεται"- άρα, υποχωρήστε τραπεζοϋπάλληλοι.
Όταν οι αγρότες κλείνουν δρόμους, "υποφέρει η αγορά και οι καταναλωτές"- άρα, υποχωρήστε αγρότες.
Όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, "υποφέρουν οι καταναλωτές και οι ταξιδιώτες"- άρα, υποχωρήστε εργαζόμενοι.
Κοινωνικός αυτοματισμός - το μεγάλο όνειρο κάθε κυβέρνησης: Να στρέφει τις κοινωνικές ομάδες τη μια εναντίον της άλλης.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε μια κοινωνία χωρίς απεργίες και διεκδικήσεις, και επειδή κάθε απεργία έχει επιπτώσεις (αλλιώς τι μέσο πίεσης θα ήταν;) ας μην πέφτουμε στην παγίδα του "κοινωνικού αυτοματισμού".

Δημήτρης Μαρκάκης
Χανιά

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προ υπογραφών Μάκης, Θέμος και Καραμήτσος για την πώληση του «Πρώτου Θέματος»

Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα «Αξία» στο σημερινό της φύλλο.
Οι κ.κ. Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας έχουν συζητήσει και με τους τρεις συνιδιοκτήτες της εφημερίδας και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές φέρονται να συμφωνούν για τη μεταβίβαση των μετοχών τους, χωρίς όμως να έχουν διευκρινιστεί ποσοστά και το τίμημα.
Εξάλλου, χθες Παρασκευή, ο Μάκης Τρανταφυλλόπουλος από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του Αnt1, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την πλευρά Μπόμπολα για όλο το ποσοστό του.

Πηγή: Αξία

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Βλέπουν" Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο το 2013

Ένα άκρως προκλητικό βίντεο κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.
Τούρκοι, Βούλγαροι και Αλβανοί κηρύσσουν στη χώρα μας τον Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο, εισβάλλουν στα εδάφη μας και νικητές παρελαύνουν στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα.
Και όλα αυτά το 2013, δηλαδή, σε πέντε χρόνια.


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και οι Βούλγαροι θέλουν τη Μακεδονία

Μετά τα Σκόπια και οι Βουλγαρία φαίνεται ότι διεκδικεί τη Μακεδονία.
Σε κοινή ιστοσελίδα Βουλγαρίας - Σκοπίων, οι πρώτοι μιλούν για Βουλγαρικά ανθρώπινα δικαιώματα στη Μακεδονία.

Ακόμα, παρουσιάζουν το Μέγα Αλέξανδρο ως καταραμένο, αμφισβητούν την ελληνικότητα πολλών εδαφών ενώ από το στόχαστρό τους δεν ξεφεύγουν ούτε οι Πόντιοι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκτροχιασμός τρένου στη Λάρισα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στις Δικαστικές φυλακές Λάρισας, στο οποίο επέβαιναν περίπου 180 επιβάτες.
Ανετράπη ένα βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη.
Εικοσιοκτώ επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.
Όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Άγνωστη είναι μέχρι στιγμής η αιτία του εκτροχιασμού. Συνδικαλιστές υποστηρίζουν πως τέτοια συμβάντα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η κίνηση των συρμών ελεγχόταν με ηλεκτρονικά μέσα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...