Ειδήσεις

10 Μαρ 2008

Χωρίς ρεύμα αλλά με δική μας απόφαση

Στις 29 Μαρτίου 2008 και ώρα Ελλάδος 20.00, εκατομμύρια άνθρωποι σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Τελ Αβίβ και η Μανίλα, θα ενωθούν και θα σβήσουν τα φώτα τους στις 8 το βράδυ για μία ώρα, την Ώρα της Γης.
Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και πέρυσι. Στις 31 Μαρτίου 2007, 2.2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2.100 επιχειρήσεις στο Σίδνεϊ έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα και το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 10,2%.
Ας δοκιμάσουμε λοιπόν, έτσι κι αλλιώς εδώ στην Ελλαδα η ΔΕΗ φρόντισε να μας εκπαιδεύσει...
Περισσότερα: http://www.earthhour.org/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ

Ανακοίνωση της Διοίκησης της ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Τάκης Αθανασόπουλος κάλεσε σήμερα τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για να συζητήσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η απεργία και τρόπους από κοινού αντιμετώπισής τους.
Ύστερα από συζητήσεις που είχε η Διοίκηση της Επιχείρησης με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι οποίες σταμάτησαν προσωρινά για περαιτέρω διαβουλεύσεις, ο κ. Τ. Αθανασόπουλος ανακοίνωσε προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα ακόλουθα:
"Τα σημερινά προβλήματα διακοπών οφείλονται σε εμπλοκή χαρταετών στα δίκτυα της ΔΕΗ.Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Διοίκησης και διέθεσε το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες.
Εκτιμάται ότι αύριο θα υπάρξει έλλειμμα από 1.000 - 1.400 MW για περισσότερο από δέκα περίπου ώρες. Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε προγραμματισμένες εκ περιτροπής διακοπές διάρκειας δύο έως τριών ωρών.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε επίσης οι διακοπές να μην υπερβαίνουν τη μία ώρα και η ΔΕΗ εκτίμησε ότι για να υπάρχει δυνατότητα επίτευξης αυτού και για να μην καταναλώσουμε υδατικά αποθέματα - τα οποία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα - να προστεθεί θερμική ισχύς 900 MW, έτσι ώστε το έλλειμμα να μην υπερβαίνει τα 600 MW.
Τα αποθέματα του εξορυγμένου λιγνίτη είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα ασφαλείας ιδιαίτερα στη Μεγαλόπολη και στο Ορυχείο Καρδιάς και η ΔΕΗ ζήτησε άμεσα τη διάθεση του απαραίτητου εξαιρούμενο προσωπικού για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας τουλάχιστον των δύο αυτών ορυχείων".
10.3.2008

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η "κόντρα" τους και στο... καρναβάλι







Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Άφησαν τη Μαριέττα μόνη και πικραμένη"





Παναγιώτης Κουτσίκος: " Ενδεχομένως, η εξέλιξη της υγείας της να ήταν διαφορετική αν δεν είχε επιβαρυνθεί με πολιτικό στρες και άγχος".



Ο πρώην σύζυγος της Μαριέττας Γιαννάκου μιλάει στο "Πρώτο Θέμα" και αφήνει αιχμές για τη στάση του Καραμανλή απέναντί της λέγοντας: "Τη Μαριέττα την άφησε ακάλυπτη ο πρωθυπουργός στο θέμα του βιβλίου της Ιστορίας. Η υπόθεση την πίκρανε, την πίκρανε πολύ".
Όσον αφορά στις δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο, λέει: "Έχει δείξει σθένος και δύναμη πιο πολύ και από άντρα. Τι να σας πω τώρα; Ότι όταν άνοιξε τα μάτια της μετά την πρώτη επέμβαση στο άκρο της, ρώτησε μόνο: "Τελειώσαμε; Πάμε τώρα παρακάτω. Τι μπορούμε να κάνουμε;"


Η κυρία Γιαννάκου παραμένει απύρετη εδώ και μέρες και οι θεράποντες γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της χωρίς να εφησυχάζουν καθώς ο οργανισμός της είναι αποδυναμωμένος μετά τις τόσες χειρουργικές επεμβάσεις.





Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι "πλούσιοι" του ασφαλιστικού



Ποιοι ευνοούνται:


900 "εθνοπατέρες"

300 κρατικοί λειτουργοί (π.χ. διευθυντές υπουργείων)

1.000 δήμαρχοι και νομάρχες

1.200 δικαστικοί


Σύνταξη θα παίρνουν οι βουλευτές εφόσον συμπληρώσουν 17 χρόνια θητείας ενώ ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για ιερείς και στρατιωτικούς.

Από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ενεργός ρόλος ΗΠΑ για το όνομα

«Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας "Ντνέβνικ", η οποία επικαλούμενη διπλωματικές πηγές των Σκοπίων σημειώνει ότι την «ενεργό ανάμειξη» των ΗΠΑ στο ζήτημα αυτό, γνωστοποίησε ο Ντάνιελ Φριντ στην ηγεσία της ΠΓΔΜ, την περασμένη Παρασκευή.
Η εφημερίδα "Ουτρίνσκι Βέσνικ" έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: «Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν τώρα την πρωτοβουλία για το όνομα».

Στο μεταξύ οι ομογενείς των ΗΠΑ καλούν με επιστολή τους τον Τζορτζ Μπους να επιλύσει τα ελληνικά θέματα πριν εγκαταλείψει το Λευκό Οίκο.
Στην επιστολή, του ζητούν υποστήριξη και για διάφορα άλλα εθνικά θέματα μεταξύ των οποίων και για "ένα όνομα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ) που να μην περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία".
Αναφέρουν ακόμα: «Κύριε Πρόεδρε, θα θέλαμε επίσης με αυτή την ευκαιρία να σας προτείνουμε, καθώς η δεύτερη θητεία σας πλησιάζει προς το τέλος της, ότι η υποστήριξή σας σε αυτά τα σημαντικά θέματα θα έχει θετική και μόνιμη επίδραση στην υστεροφημία σας. Η προώθηση των δημοκρατικών αρχών της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου παγκοσμίως ήταν πάντα ένας σημαντικός στόχος της κυβέρνησης και της θητείας σας. Δυστυχώς, η αποτυχία της εφαρμογής αυτών των αξιών με την εισβολή της Τουρκίας και την κατοχή κατά 37% της Κύπρου καθώς και η διεκδίκηση της Τουρκίας του μισού Αιγαίου αμαυρώνει τις προσπάθειές σας αλλού και εγείρει ένα ζήτημα δύο μέτρων και σταθμών καθώς και πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας».

Περισσότερα για την επιστολή: http://www.greekinsight.com/show_art_el.asp?id=7055

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς διακοπές ρεύματος σήμερα

Εάν παραστεί ανάγκη ίσως γίνουν περιορισμένης έκτασης διακοπές σε συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Κέρκυρας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένταση στην Αρχαία Ολυμπία

Ένταση προκλήθηκε στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας σήμερα το πρωί, όταν μία ομάδα περίπου 10 ατόμων, θιβετιανής καταγωγής, αποπειράθηκαν να ανάψουν δάδα, στο πλαίσιο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την κινεζική κυριαρχία στο Θιβέτ.
Η ομάδα προσπάθησε να ανάψει δάδα χωρίς την ειδική άδεια που χρειάζεται και εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.
Τελικά, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους εκτός του αρχαιολογικού χώρου και δήλωσαν στο πρακτορείο "Reuters" ότι δεν τους επετράπη η είσοδος διότι κουβαλούσαν «μεγάλες τσάντες» ενώ κατήγγειλαν και παρέμβαση της Κίνας.

Ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας καταδίκασε την ενέργεια, χαρακτηρίζοντάς τη προσβολή για την Αρχαία Ολυμπία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Δεν είναι της μοίρας μου..."

"Δεν είναι της μοίρας μου να πάρω χρυσό μετάλλιο. Μέχρι το τελευταίο άλμα ήμουν μπροστά και κάποια άλλη στο τέλος μου παίρνει το χρυσό. Δεν με θέλει. Έκανα εκπληκτικό αγώνα, έδωσα ό,τι καλύτερο είχα, αλλά και πάλι δεν πήρα χρυσό. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήμουν σίγουρη για το μετάλλιο, αλλά όπως πήγε ο αγώνας περίμενα να είμαι πρώτη" είπε φανερά στενοχωρημένη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Χρυσοπηγή Δεβετζή η οποία για μία ακόμη φορά έβγαλε ασπροπρόσωπη την χώρα μας, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Βαλένθια, κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ με 15 μέτρα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διακοπές ρεύματος λόγω... χαρταετών

Κι ενώ σήμερα από τη ΔΕΗ μας είχαν διαβεβαιώσει ότι δε θα έχουμε διακοπές ρευματος, χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, του Αγίου Δημητρίου, της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας λόγω πτώσης χαρταετών σε καλώδια της ΔΕΗ.
Η αποκατάσταση των βλαβών γίνεται με καθυστέρηση λόγω έλλειψης συνεργείων εξαιτίας της απεργίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκκληση για αυτόπτη μάρτυρα

Στις 08/03/2008, στις 14.10, στη Λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος των Γλυκών Νερών, πλησίον του σούπερ μάρκετ "Βασιλόπουλος" ασυνείδητος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου χρώματος ασημί, ύστερα από σύγκρουση με μοτοσικλέτα, εγκατέλειψε τον οδηγό της, ο οποίος νοσηλεύεται με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει κάτι για το συμβάν να επικοινωνήσει στο: kmasgr@yahoo.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι κοινό έχουν Ασφαλιστικό και Σκοπιανό


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραπλανητικά e-mail

Αν λάβετε κάποιο παρόμοιο e-mail μη δώσετε καμία σημασία και κυρίως μη δώσετε το pin σας και άλλα στοιχεία των πιστωτικών σας καρτών τα οποία σας ζητούνται στην ιστοσελίδα που σας οδηγεί η διεύθυνση που περιέχει.
Τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε τράπεζα.
Το συγκεκριμένο είναι προχειρογραμμένο και φαίνεται ότι έχει βγει από «Μεταφραστή», επομένως πιο δύσκολα μπορεί να ξεγελάσει.
Υπάρχουν όμως και πειστικότερα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Ποιος κάνει τις διακοπές"

Στο Studio A - Blog μας υπέβαλαν μια ερώτηση σχετικά με την δικαιοδοσία και την ευθύνη των διακοπών ρεύματος.
Το προσωπικό ασφαλείας είναι υποχρεωμένο να παρέχει ποσοστό μόνο της συνολικής δυναμικότητας της παραγωγής ώστε να καλύπτονται οι κοινωνικές και οι βάσει συμβάσεως βιομηχανικές ανάγκες της κατανάλωσης. Αυτό αφορά και συντηρήσεις στην παραγωγή και διανομή.
Οι εργαζόμενοι έκαναν σαν βήμα καλής θελήσεως και "δώρο" μια ακόμα μονάδα πέραν των τυπικών υποχρεώσεων από τη απεργία στην παραγωγή.
Η ΔΕΣΜΗΕ τώρα με την σειρά της παρακολουθεί συντονίζει το σύστημα. Αν η κατανάλωση υπερβεί τα θερμοηλεκτρικά διαθέσιμα (μεγάλη αδράνεια) ζητά από την ΔΕΗ να ενεργοποιήσει τα υδροηλεκτρικά που είναι πολύ γρήγορα από την εκκίνηση μέχρι τον συγχρονισμό και την ανάληψη φορτίου.
Προϋπόθεση για την εύρυθμη και προβλέψιμη λειτουργία είναι ο περιορισμός του φορτίου στους βιομηχανικούς καταναλωτές μέσα στα όρια των συμβάσεων εκάστου, όμως η ΔΕΗ δεν το κάνει αυτό αυτές τις μέρες.
Αν η κατανάλωση υπερβεί την διαθεσιμότητα της Ελληνικής παραγωγής γίνεται εισαγωγή από το εξωτερικό (κυρίως Βουλγαρία) αλλά αν δεν έχουν Υ/Η διαθέσιμα τότε η ανάληψη από τα πυρηνικά θέλει αρκετές ώρες.
Εφ' όσον και η εισαγωγή δεν επαρκεί, ή οι γραμμές μεταφοράς ΥΥΤ υπερφορτιστούν, τότε η ΔΕΣΜΗΕ δίνει στην ΔΕΗ εξουσιοδότηση για απόρριψη φορτίου και η διανομή της ΔΕΗ αποφασίζει που και πόσο θα διακόψει.
Η ΔΕΗ είτε με μόνιμη άδεια χειρισμών σε μηχανικούς χειριστές της κατανομής, είτε με έκτακτες εντολές διακοπών κάνει διακοπές κατά το "έχει το πεπόνι έχει και το μαχαίρι". Στη ΔΕΗ δεν χωρούν ψιλοαπάτες του είδους "στοκάρω το χτυπημένο στην μεταφορά αλλά το πουλάω κανονικό στην αντιπροσωπεία".
Η διανομή είναι αποκλειστικά δικαιοδοσία της ΔΕΗ, ο συντονιστής ορίζει μόνο την παραγωγή και τις εισαγωγές λόγω κοινοτικής νομοθεσίας και της δομής των ευρωπαϊκών διασυνδεδεμένων δικτύων.
Όποια διακοπή λόγω απόρριψης φορτίου γίνεται, είναι με απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ και εντολές της προς τους μηχανικούς της βάρδιας στην κατανομή που αποτελούν εξαιρούμενο προσωπικό, δηλαδή προσωπικό ασφαλείας.
Δεν υπάρχουν καταλήψεις, δεν έθεσαν οι εργαζόμενοι καμία μονάδα εκτός, αντίθετα παρά την απεργία τους, εργάστηκαν συντήρησαν και παρέδωσαν προς λειτουργία μονάδες που ΗΔΗ βρισκόντουσαν εκτός ή σε συντήρηση.
Ελπίζω με αυτό το όσο μπορούσα απλουστευμένο κείμενο περιγραφή της διαδικασίας και των συστημάτων να σας καλύπτω.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

ο/η studio A blog είπε...

Δε θέλουμε να μας αναγκάζετε να αποσύρουμε τα σχόλιά σας.
Από την άλλη, θέλουμε τα σχόλιά σας. Αν δεν τα θέλαμε δε θα υπήρχε η δυνατότητα σχολίων στο ιστολόγιο.
Ούτε θέλουμε να εφαρμόσουμε το "Μετριασμό Σχολιών".
Θέλουμε μόνοι μας, εσείς και εμείς, να αυδιαχειριστούμε με κόσμιο και όσο μπορούμε αντικειμενικό τρόπο, αυτόν τον τόπο συνάντησής μας.
Δεν είναι ότι η Καθαρά Δευτέρα έχει περάσει από παλιά στη συνείδησή μας σαν ήμερα κάθαρσης. Αναγκαζόμαστε να αποσύρουμε κάποια από τα σχόλιά σας τα οποία είναι μη τεκμηριωμένες καταγγελιές οι οποίες αφορούν σε συγκεκριμένα άτομα.
Να πουμε λοιπόν στους φίλους (τους αποκαλούμε έτσι γιατί έχουμε γνωριστεί και από κοντά) που μας στέλνουν ως σχόλιο, κείμενο από εφημερίδα με τίτλο "Οι ατσίδες με τα ταξί-"μαϊμούδες" ότι είμασταν από τους πρώτους που δημοσιοποιήσαμε το πρόβλημά τους και θα το ξανακάνουμε.
Δε θέλουμε όμως αυτό να γίνει από εδώ, με το να αναρτούμε χωρίς έρευνα, ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες από το κατάστημά τους, τη στιγμή που η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικίσει με όλα τα "θύματά" τους.
Να πούμε και στους φίλους από την "the Bloopers team" ( τους αποκαλούμε έτσι γιατί μας έχουν στηρίξει στην προσπάθεια που κάνουμε με αυτό εδώ το ιστολόγιο) ότι σχόλια όπως το "Για τις ειδικές παραγγελίες από Ιαπωνία με περιορισμένο εξοπλισμό και για τρακαρισμένα που πουλούσε σαν καινούργια λέτε να "ντρέπεται" άραγε;" όταν αφορούν σε συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο καταλαβαίνουμε ποιο είναι από το σημείο στο οποίο ήταν αναρτημένο το σχόλιο, χωρίς όμως να ξέρουμε τι ακριβώς εννοούν και αν αυτό που εννοούν είναι διασταυρωμένο, δε βοηθούν το δημιουργικό διάλογο.
Όσοι πραγματικά γνωρίζετε κάποια πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας έτσι ώστε να αποδειχτεί η αλήθεια τους, μπορείτε να μας στέλνετε ηλεκτρονικό μήνυμα, να τα "ψάχνουμε", να τα λέμε και από κοντά και μετά να τα δημοσιοποιούμε εδώ ή αλλού.
Σας αφήνουμε για λίγες ώρες γιατί πάμε να... πετάξουμε το χαρταετό μας και νωρίς το απόγευμα θα είμαστε και πάλι μαζί...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...