Ειδήσεις

4 Απρ 2008

Ενοικιάζεται δωμάτιο σε ταράτσα με θέα το Κοινοβούλιο . . .

«Ενοικιάζεται δωμάτιο σε ταράτσα με θέα το Κοινοβούλιο, ιδανικό για ελεύθερους σκοπευτές, έναντι 5.000 ευρώ».
Αναρτήθηκε εν είδει αγγελίας στο ιστολόγιο ενός Ρουμάνου μπλόγκερ που θέλησε, την περασμένη εβδομάδα, να κάνει πλάκα για τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, λόγω της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Αποτέλεσμα; Η αστυνομία τον εντόπισε και τον συνέλαβε την ίδια κιόλας ημέρα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε κτίριο για ρεκόρ Γκίνες έγινε η σύνοδος του ΝΑΤΟ

Τρεις πρωτιές συγκεντρώνει το κτίριο-σύμβολο της παντοδυναμίας του καθεστώτος Τσαουσέσκου που έπεσε εν μέσω αιματηρών γεγονότων το 1989 και φιλοξένησε τις τελευταίες τρεις ημέρες τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Το "Σπίτι του Λαού" (Casa Poporului), το κτίριο που ο Τσαουσέσκου έδωσε εντολή να χτιστεί και σήμερα φιλοξενεί τη βουλή στο Βουκουρέστι (Ρουμανία) είναι το μεγαλύτερο και το ακριβότερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο καθώς και το βαρύτερο, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες.
Το κτίριο άρχισε να χτίζεται το 1984 και το σχεδιασμό του ανέλαβε μια ομάδα αρχιτεκτόνων με επικεφαλής την Άνκα Πετρέσκου.
Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο, σύμφωνα με το Γκίνες. Για την ολοκλήρωση του κτιρίου εργάστηκαν 400 αρχιτέκτονες, και 20.000 εργάτες που δούλευαν όλο το 24ωρο ανά τρεις βάρδιες.
Το Παλάτι της Βουλής έχει συνολική επιφάνεια 360.000 τμ και είναι το μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο καθώς επίσης και το πιο βαρύ, αφού για να κατασκευαστεί χρησιμοποιήθηκαν 1.5 δισ. λίβρες (700.000 μετρικοί τόνοι) ατσαλιού και χαλκού, ένα εκατ. m3 μαρμάρων, 7,7 εκατομμύρια λίβρες γυαλιού και 900.000 m3 ξύλου.
Πρόκειται επίσης για το ακριβότερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο αφού το 2006 το συνολικό κόστος συντήρησης έφθασε τα 4 δισ. δολάρια. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του προέρχονται εξολοκλήρου από τη Ρουμανία. Το κτίριο διαθέτει 1.100 αίθουσες και έχει ύψος 12 ορόφων ενώ χρησιμοποιούνται επίσης και τέσσερα επίπεδα υπογείως.
Η κα Πετρέσκου τόνισε ότι είναι ένα από τα ασφαλέστερα κτίρια στον κόσμο καθώς ο πρώην δικτάτορας φοβόταν τυχόν επιθέσεις και είχε ζητήσει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια. Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης χωράει 20.000 οχήματα.
Από το 1997 το κτίριο στεγάζει τη Βουλή και από το 2005 μεταφέρθηκε σε αυτό και η Γερουσία. Το Παλάτι της Βουλής αποτελεί επίσης την έδρα της SECI (Πρωτοβουλία Συνεργασίας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης).
Στο κτίριο εκτελούνται επίσης εργασίες κατασκευής νέου χώρου στάθμευσης και τούνελ που θα συνδέει το ισόγειο με την λεωφόρο 13η Σεπτεμβρίου.
Στο κτίριο γίνονται πολλές ξεναγήσεις σε αρκετές γλώσσες.

Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ακριβά "πλήρωσαν" Πρώτο Θέμα και Αυριανή τις φωτογραφίες του Ζαχόπουλου

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με τις υπ' αριθμ. 17 και 18 αποφάσεις της επέβαλε πρόστιμο από 150.000 ευρώ στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Αυριανή», για τη δημοσίευση φωτογραφιών από το γνωστό DVD του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρ. Ζαχόπουλου με την προφυλακισμένη Εύη Τσέκου.


Περισσότερα στο http://www.madata.gr/index.php?news=17379

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φωτογραφίες από εγχείρηση αλλαγής φύλου στην Πάτρα

Η πρώτη εγχείρηση αλλαγής φύλου σε δημόσιο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Αγιος Άνδρέας".

Η είδηση μας έρχεται από το Patranews και συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό κατά τη διάρκεια της εγχείρησης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα «μεμονωμένα» φαινόμενα ντόπινγκ

Μήνυμα αναγνώστη

Από: tsakidia.blogspot.com

Σεπτέμβριος 1979: Ο Χρήστος Ιακώβου (πέμπτος ολυμπιονίκης το 1972) καταγγέλλει τον τότε ομοσπονδιακό προπονητή Μπρόνισλαβ Στέπιεν και τον βοηθός του Βαγγέλη Συμεωνίδη για χορήγηση χαπιών. Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της αφαίρεσης της φίλαθλης ιδιότητας, στον πρώτο επειδή «απεδείχθη ότι υπήρξε αυτουργός εις την διάθεση αναβολικών σε πέντε αθλητές» και στον δεύτερο διότι «απεδείχθη ότι προέτρεπε κατ' εξακολούθηση αθλητές να κάνουν χρήση αναβολικών ουσιών». Με 10ετή στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας τιμωρήθηκαν ο τότε πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πανόπουλος, ο γενικός γραμματέας Στίκας και ο ειδικός γραμματέας Πριμικίρης επειδή «εγνώριζαν και ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση».
Ολυμπιακοί Αγώνες 1984, Λος Άντζελες: Βρίσκεται ντοπαρισμένος ο αρσιβαρίστας Σεραφείμ Γραμματικόπουλος
1991: Βρίσκεται ντοπαρισμένος ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας Παύλος Σαλτσίδης . Η εξέταση του δεύτερου δείγματος είναι αρνητική και η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.
Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 1997: Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, πρώην πρωταθλητής άρσης βαρών, καταγγέλλει στην εκπομπή Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου χορηγούσε απαγορευμένες ουσίες (αδρεναλίνη, αυξητική ορμόνη και παράγοντα αυξητικής ορμόνης σε συνδυασμό με ινσουλίνη) στους αρσιβαρίστες, σε ενέσιμη μορφή και χάπια. Ο αθλητής πιέζεται να ανακαλέσει. Γενικός γραμματέας Αθλητισμού είναι ο Γιάννης Σγουρός.
1997: Η Γιώτα Αντωνοπούλου (παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1994) βρίσκεται θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών σε έλεγχο της ΕΟΑΒ και τιμωρείται με διετή αποκλεισμό. Μετά τα δύο χρόνια του αποκλεισμού, βρίσκεται και πάλι ντοπαρισμένη. Στον ίδιο έλεγχο της ΕΟΑΒ θετική βρέθηκε επίσης για δεύτερη φορά η αθλήτρια Ελένη Κυσσίδου.
Απρίλιος 2001: Εντοπίζονται ντοπαρισμένες οι Αθηνά Κοχλιαρίδου και Βασιλική Κασάπη.
2002: Βρίσκεται ντοπαρισμένος βρίσκεται ο Γκ. Κάλκας.
Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 2004: Βρίσκεται ντοπαρισμένος ο Λεωνίδας Σαμπάνης και του αφαιρείται το χάλκινο μετάλλιο.
4 Απριλίου 2008: Ο Γιάννης Σγουρός δηλώνει: «Αν με την ολοκλήρωση του ελέγχου επιβεβαιωθούν τα αρχικά αποτελέσματα, θα πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στη λαμπρή ιστορία της Αρσης Βαρών, όμως επ' ουδενί δεν μπορεί να αμαυρώσει τις χρυσές σελίδες που δόξασαν την Ελλάδα και την άρση βαρών τα προηγούμενα χρόνια. Ως Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών λειτούργησα όπως λειτούργησα όλα τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή έλεγχος παντού και σε όλους».

http://tsakidia.blogspot.com/2008/04/doping.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μεγαλύτερες ευθύνες αυτές της αθλητικής ηγεσίας για τους ντοπαρισμένους αθλητές της άρσης βαρών

Δήλωση του εκπροσώπου του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ Τζ. Συναδινού, για το θετικό αποτέλεσμα των ελέγχων ντόπινγκ στην εθνική ομάδα άρσης βαρών:

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Οι ίδιοι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν με αρνητικό τρόπο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και δεν τιμωρήθηκαν, φαίνεται πως εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τον ελληνικό αθλητισμό.
Οι ευθύνες όσων ομοσπονδιών λειτουργούν μόνο για τα χορηγικά συμβόλαια και τη διαφήμιση με κάθε τρόπο είναι τεράστιες.
Ακόμα μεγαλύτερες όμως είναι οι ευθύνες της αθλητικής ηγεσίας. Αυτή χαράζει την εθνική αθλητική στρατηγική, αυτή εξακολουθεί να θεωρεί ως εθνική υπόθεση τη κατάκτηση κάποιων πρόσκαιρων αθλητικών διακρίσεων, αυτή τις επιβραβεύει, αυτή πρέπει να εφαρμόζει και τους νόμους.
Για τον Συνασπισμό εθνική υπόθεση είναι η καθαρότητα του αθλητισμού, η προφύλαξη της υγείας των αθλητών κι όχι το ασύδοτο κέρδος.
Περιμένουμε τις ενέργειες της αθλητικής ηγεσίας και την απόδοση ευθυνών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ενέργειες του Γιαννη Ιωαννίδη για κρούσματα ντόπινγκ σε αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, κάλεσε σε σύσκεψη τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, καθώς και την πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα κρούσματα ντόπινγκ σε αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, που έγιναν γνωστά σήμερα.
Ο κ. Ιωαννίδης έδωσε εντολή στην Ομοσπονδία να γίνουν άμεσα, όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευκρινιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν, κατά την εξέταση του πρώτου δείγματος, οι συγκεκριμένες ουσίες στην πλειονότητα των ελεγχθέντων αθλητών και ζήτησε, επίσης, από το ΕΣΚΑΝ αναλυτικά στοιχεία, ως προς τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί στους αθλητές της άρσης βαρών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δελτίο Τύπου Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μόνο κεραυνό εν αιθρία δεν αποτελεί η αποκάλυψη της χρήσης αναβολικών από τη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητών της εθνικής ομάδας άρσης βαρών

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός και ο χορός των δισ. που έχει στηθεί γύρω από αυτόν πηγαίνουν χέρι-χέρι με το ντοπάρισμα.
Όλο αυτό το εμπόριο, οι «βιονικοί» υπερ-αθλητές που ξεζουμίζονται από τα μονοπώλια και τους χορηγούς για να πεταχτούν στη συνέχεια σαν στυμμένες λεμονόκουπες, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική ανάγκη του λαού και της νεολαίας για άθληση, καμία σχέση δεν έχουν με την άμιλλα, με τα περίφημα «ολυμπιακά ιδεώδη». ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν σοβαρή ευθύνη για την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει με τις κυβερνήσεις τους, για την μετατροπή και του αθλητισμού σε ένα ακόμα «φιλέτο» για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να μη μείνουν θεατές και χειροκροτητές του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, αλλά να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές στα γήπεδα, τα παρκέ και τους στίβους.
Να παλέψουν οργανωμένα για το δικαίωμά τους στην άθληση μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τα αθλητικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς της γειτονιάς.
Να διεκδικήσουν τα δισ. που μοιράζονται απλόχερα στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, να δοθούν για την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας, για τη δημιουργία νέων χώρων άθλησης, για τη φυσική αγωγή και τον σχολικό αθλητισμό, για την ανάπτυξη ενός πραγματικά μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό η χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι κοινό μυστικό

Οι αποκαλύψεις για τη χρήση αναβολικών από τη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητών της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, αποδεικνύουν ότι στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό η χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι κοινό μυστικό.
Οι πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και για τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, είναι τεράστιες. Φρόντισαν να διαμορφώσουν μία εθνική ομάδα που θα φέρνει μετάλλια με κάθε τρόπο, στο βωμό της λεγόμενης «εθνικής υπερηφάνειας», χωρίς καμιά προσπάθεια για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού και γενικότερα του λαϊκού αθλητισμού.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει την ανάπτυξη του αθλητισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ο αθλητισμός θα απαλλαγεί από το ντόπινγκ και γενικότερα από τα εκφυλιστικά φαινόμενα, μόνο όταν απεμπλακεί από την εμπορευματοποίηση και τις εταιρίες και προκύπτει ως αποτέλεσμα της μαζικής άθλησης της νεολαίας και του λαού. Αυτό είναι το ζήτημα και όχι η επιδίωξη ρεκόρ πάση θυσία.
Το ΚΚΕ καλεί τους αθλητές, τους προπονητές, τη νεολαία, να απορρίψουν την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, να συγκρουστούν με την πολιτική των κερδών και να διεκδικήσουν με την πάλη τους τα σύγχρονα δικαιώματα στον ελεύθερο χρόνο και τον αθλητισμό.

Από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι δείχνουν οι έλεγχοι της Πολεοδομίας πέριξ της βίλας Μαγγίνα

Η Πολεοδομία Μαρκόπουλου συνεχίζει τους ελέγχους στην περίφημη ζώνη προστασίας Υμηττού.

Στις τελευταίες 25 οικοδομές που ελέγχθηκαν τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Σε δεκαέξι περιπτώσεις συντάχθηκαν εκθέσεις αυτοψίας αυθαίρετων κατασκευών και διατάχθηκε διακοπή των οικοδομικών εργασιών, λόγω του ότι διαπιστώθηκαν οικοδομικές παραβάσεις. Επιβλήθηκαν πρόστιμα ανεγέρσεως συνολικού ύψους 1.101.157,09 ευρώ και πρόστιμα διατηρήσεως συνολικού ύψους 395.704,64 ευρώ.
Σε επτά περιπτώσεις δεν έχει γίνει έναρξη οικοδομικών εργασιών.
Σε μία περίπτωση που ή στο ήταν στο στάδιο των εκσκαφών παρατηρήθηκαν παραβάσεις.
Σε μία περίπτωση, όπου διαπιστώθηκε ασυμφωνία με τα εγκεκριμένα σχέδια των αδειών, έγινε διακοπή οικοδομικών εργασιών και τάχθηκε τετράμηνη προθεσμία για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.
Συμπέρασμα: Μόνο εκεί που δεν έχουν ξεκινήσει οι οικοδομικές εργασίες, σε επτά δηλαδή περιπτώσεις από τις 25, δεν υπάρχουν παραβάσεις.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό. Τι άλλαξε από το 2004;

Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΝ, σχετικά με το θετικό αποτέλεσμα του ελέγχου ντόπινγκ στην Ελληνική ομάδα Άρσης Βαρών, επισημαίνει: Το γεγονός ότι ολόκληρη η εθνική ομάδα άρσης βαρών βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ αποδεικνύει, ότι παρά τις προσπάθειες των επιστημόνων του ΕΣΚΑΝ, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από το 2004 έως σήμερα.
Τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν αρνητικά στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας και δεν τιμωρήθηκαν όπως έπρεπε, έτυχαν προστασίας και εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τον ελληνικό αθλητισμό.
Ο Συνασπισμός τοποθετήθηκε έγκαιρα και στο παρελθόν. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν λίγους μήνες, τον Οκτώβριο του 2007, ρωτούσαμε στη Βουλή τους Υπουργούς Άμυνας, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης τι γίνεται με τα προνόμια αθλητών - βαθμοφόρων και προπονητών, που εμπλέκονται σε υποθέσεις ντόπινγκ κι αυτοί έκαναν πως δεν κατάλαβαν.
Σήμερα , μετά τις εξελίξεις με την εθνική ομάδα άρσης βαρών λέμε:Να σώσουμε τους νέους αθλητές από την ασυδοσία των εταιρειών χορηγών και την απληστία ορισμένων εθνικών προπονητών.
Να μπει τέρμα στην υποκρισία των εθνικών ομοσπονδιών και στην ανοχή της αθλητικής ηγεσίας, με την οποία υποθάλπεται η κατάσταση Ανεξαρτήτως αποτελέσματος του δεύτερου δείγματος, να αποπεμφθεί εδώ και τώρα το πνεύμα του Αμπατζίεφ από τον ελληνικό αθλητισμό.
Εδώ δεν υπάρχει λογική του πολιτικού κόστους. Εθνική υπόθεση δεν είναι τα κέρδη από τα χορηγικά συμβόλαια, αλλά η προφύλαξη της υγείας των νέων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο σημερινός Τύπος των Σκοπίων

Η “Nτνέβνικ" σε σχόλιό της αναφέρει: "Η χώρα έπεσε θύμα της εθνικιστικής υστερίας της Ελλάδας, η οποία πέτυχε να μετατρέψει σε κριτήριο για την ένταξη το θέμα της ονομασίας".
Η "Ουτρίνσκι Βέσνικ" κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για "ελληνικό ράπισμα στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ".
H "Βρέμε" σημειώνει στην πρώτη σελίδα ότι "οι πολίτες είναι απογοητευμένοι, αλλά δεν παραδίδονται".
Η "Βεστ" από την πλευρά της υποστηρίζει ότι "το ΝΑΤΟ μας τιμώρησε επειδή είμαστε Μακεδόνες".
H "Σπιτς" αναφέρει ότι στο Βουκουρέστι ο Κώστας Καραμανλής στη συνάντηση που είχε με τον Μπους και τον Βρετανό πρωθυπουργό πρότεινε την ονομασία "Δημοκρατία των Σκοπίων (Μακεδονία)", που, όμως, "απερρίφθη άμεσα από την μακεδονική πλευρά".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατρός του ΙΚΑ δάγκωσε ασθενή που διαμαρτηρήθηκε γιατί καθυστερούσαν να του κλείσουν ραντεβού

Πήγε να κλείσει ραντεβού για τον πατέρα του στο ΙΚΑ, στο Ηράκλειο Κρήτης, δεν υπήρχε γιατρός, αυτός εκνευρίστηκε, καυγάδισε με το γιατρό και αυτός τον... δάγκωσε στο χέρι.
Με εμφανή τα σημάδια από τα... δόντια του γιατρού στο χέρι του, κύριος Τηλέμαχος Μπουζάκας διηγήθηκε την περιπέτειά του στις σημερινές πρωινές ενημερωτικές εκπομπές και πριν από λίγο με εντολή της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κας Φάνης Πάλλη Πετραλιά, επαύθη από τη θέση του ο Αναπληρωτής Διευθυντής και Ελεγκτής της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Ηρακλείου, γιατρός, κος Κωνσταντίνος Τερζάκης και διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκάνδαλο βαρέων βαρών

Από: http://www.troktiko.blogspot.com/


Η πλήρης επιβεβαίωση του troktikou για το παγόσμιο σκάνδαλο με την άρση βαρών και όλες τις εξελίξεις που διαβάσατε πρώτοι στο blog των μεγάλων αποκαλύψεων: http://troktiko.blogspot.com/2008/04/10.htmlhttp://troktiko.blogspot.com/2008/04/blog-post_2166.html ανακοίνωση της ομομσπονδίας άρσης βαρών έχει ως εξής:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) ανακοινώνει ότι σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε από την WADA με αντολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εκτός αγώνων, στις 7 Μαρτίου του 2008, βρέθηκαν θετικά, τα πρώτα δείγματα 11 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.Θα ζητηθεί η εξέταση και του δεύτερου δείγματος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τους κανονισμούς και κατόπιν το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτήσει, ειδική εξεταστική επιτροπή, που θα επιληφθεί του θέματος. Σήμερα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ως υπεύθυνος της προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδος, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ.
Το Δ.Σ. έθεσε τον κ. Ιακώβου σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που αποτελεί άμεση και κατεπείγουσα προτεραιότητα της ΕΟΑΒ».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανθελληνικό παραλήρημα από τους New York Times

Ανθελληνικό παραλήρημα από τους New York Times μετά την απόφαση για μη πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ .

Η εφημερίδα, που τιτλοφορεί το κύριο άρθρο της "Ντροπή σου Ελλάδα", μιλά για απόφαση που ντροπιάζει την Ελλάδα και ατιμάζει το ΝΑΤΟ, που, όπως αναφέρει, έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για βαλκανική πολιτική της Ελλάδας με βυζαντινές ρίζες και χαρακτηρίζει εξωφρενικό το λόγο της μή πρόσκλησης των Σκοπίων, λέγοντας ότι απλώς στην Αθήνα δεν αρέσει το όνομά τους. "Η μικροσκοπική Μακεδονία δεν απειλεί την Ελλάδα όποιο όνομα και αν έχει. Αντιθέτως η είσοδός της στη Συμμαχία θα ενδυνάμωνε την περιφερειακή σταθερότητα" αναφέρει το άρθρο και τονίζει ότι ο πρόεδρος Μπους και οι ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν τώρα να αυξήσουν τις πιέσεις στην Ελλάδα ώστε να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός προκειμένου να ανατραπεί η προσβολή στη Μακεδονία το συντομότερο δυνατό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για το εμβόλιο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Μήνυμα αναγνώστη

Έχω μαζέψει πολλές πληροφορίες για τις παρενέργειες και τον παραλογισμό των εμβολίων και το διαδίκτυο είναι γεμάτο με σχετικά sites.
.
.
Δείτε τα παρακάτω:
Στα ελληνικά: http://www.homeopathy.gr/articles_vaccines.html
Στα αγγλικά: http://www.relfe.com/vaccine.html
https://www.nvic.org/
http://www.vaccines.plus.com/
http://www.shirleys-wellness cafe.com/vaccines.htm
http://www.vaclib.org/news/2006/gardasil.htm
http://www.whale.to/vaccines/kalokerinos.html

Διαβάστε και για το πολυσυζητημένο νέο «θαυματουργό εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας» Gardasil της Merck (στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει τη ζημία από το θανατηφόρο αναλγητικό Vioxx που αποσύρθηκε αφού βρέθηκε ένοχο για εμφράγματα και άλλα καρδιολογικά προβλήματα).
http://www.medicalaccountability.net/essay_gardasil.html

και στα ελληνικά από το site της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών: http://www.eef.gr/news_id.asp?news_id=513&cat_id=17

Και 11 θάνατοι μέχρι στιγμής από το Gardasil Αυστραλίας, έχουν παρθεί από το εξαίρετο βιβλίο του Greg Beattie "Εμβολιασμός, το δίλημμα ενός γονέα" και αντιπροσωπεύουν την μείωση στα ποσοστά θανάτων από διάφορες μολυσματικές ασθένειες στην Αυστραλία. Δείχνουν σαφώς ότι η διάδοση των εμβολιασμών δεν είχε καμία σχέση με την μείωση στα ποσοστά θανάτων.
http://www.newstarget.com/022140.html

Γενικές πληροφορίες για εμβολιασμούς:
http://www.ecocrete.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=357&Itemid=85

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το χθεσινό μήνυμα του Καραμανλή από το Βουκουρέστι

Ελληνίδες, Έλληνες.

Ενωμένοι, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, δώσαμε μια δύσκολη και επιτυχημένη μάχη. Με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, κινούμαστε στη σωστή γραμμή, ώστε να επιτύχουμε τον τελικό εθνικό στόχο: Οριστική λύση του προβλήματος.
Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εδώ στο Βουκουρέστι, συζητήθηκε το αίτημα ένταξης στην Βορειοατλαντική Συμμαχία τριών νέων χωρών. Της Αλβανίας, της Κροατίας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Με ομοφωνία, αποφασίσαμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ, τόσο της Αλβανίας, όσο και της Κροατίας. Με βέτο της Ελλάδας, η FYROM δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ.
Είχα πει, σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι «μη λύση του προβλήματος με το όνομα θα σήμαινε και μη πρόσκλησή τους» στη συμμαχία. Αυτό και έπραξα. Τα Σκόπια θα μπορέσουν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, μόνον εφ’ όσον προηγουμένως λυθεί η διαφορά με το όνομα.
Εξέλιξη σημαντική στη μακρόχρονη πορεία του θέματος. Εξέλιξη υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Εξέλιξη που καταδεικνύει πως η αποφασιστικότητα και τα επιχειρήματα, όταν αυτά χρησιμοποιούνται σωστά, έχουν αποτέλεσμα. Δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα, επί πολλούς μήνες. Σκληρές διαπραγματεύσεις και αντιπαραθέσεις σε διεθνές επίπεδο, διπλωματικό και πολιτικό.
Η Ελλάδα ασκεί την εξωτερική πολιτική της με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και σύνεση. Και οι χώρες που νοιώθουν αυτοπεποίθηση δεν επιδιώκουν τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό. Χθες και σήμερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, επαναλάβαμε τα ισχυρά επιχειρήματά μας, δηλώνοντας με σαφήνεια τις θέσεις και τις προθέσεις μας. Δεν απομονωθήκαμε, όπως ίσως κάποιοι φοβόντουσαν. Αντιθέτως, βρήκαμε συμπαραστάτες και άλλους ηγέτες της συμμαχίας.
Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και η προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν τελείωσε το θέμα στο Βουκουρέστι. Αυτό που τελείωσε είναι η ψευδαίσθηση όσων νομίζουν πως μπορούν να μετέχουν στο διεθνές γίγνεσθαι, χωρίς να εκπληρώνουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις. Οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί απ’ όλους.
Ελληνίδες, Έλληνες,
Θα σας μιλήσω, όπως πάντα, με ειλικρίνεια. Είμαστε στη μέση ενός δύσκολου δρόμου. Όμως θέλω να γνωρίζετε πως νοιώθω υπερήφανος για όσα πετυχαίνουμε μαζί. Θέλω τώρα να απευθυνθώ στους γείτονές μας και να τους πω ότι στόχος της Ελλάδας δεν είναι να τους ταπεινώσει, αλλά να τους ενισχύσει, ως νέα χώρα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.
Στις διαφορές μας δεν επιδιώκουμε να υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Επιδιώκουμε συνεννόηση. Επιδιώκουμε λύση, που συνυπολογίζει τις ευαισθησίες όλων και ενισχύει τη σταθερότητα στην περιοχή. Λύση που διασφαλίζει σχέσεις καλής γειτονίας.
Απευθύνω λοιπόν νέα πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, τη συζήτηση για εξεύρεση λύσης, για το συμφέρον όλων στην περιοχή.
Ελληνίδες, Έλληνες,
Τα όσα έγιναν στο Βουκουρέστι αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει όλες εκείνες τις δυνάμεις για να προασπίζει τα συμφέροντά της. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας: Να είμαστε αξιόπιστοι στο εξωτερικό. Να είμαστε ενωμένοι στο εσωτερικό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Πίστευα και πιστεύω πως ο κομματικός ανταγωνισμός πρέπει να μένει μακριά από τα εθνικά θέματα, γιατί δεν ωφελεί την Πατρίδα.
Να θυμόμαστε πάντα πως μια εξωτερική πολιτική ήρεμης αυτοπεποίθησης, με ξεκάθαρη στρατηγική και συστηματική δουλειά, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Είμαστε μια κοινωνία που, σήμερα, δικαιούται να νοιώθει αυτοπεποίθηση για την πορεία της Πατρίδας μας. Ξέρω ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο καθένας από εσάς στην καθημερινή του ζωή είναι πολλές. Ξέρω όμως ότι, με πολλή δουλειά και συστηματική προσπάθεια, μπορούμε να λύσουμε μικρά και μεγάλα προβλήματα. Αρκεί να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε. Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η οργάνωση "Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα" έκανε έκκληση για μποϊκοτάρισμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου

Η οργάνωση "Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα" (RSF) εξέφρασε τη λύπη της για την καταδίκη σε φυλάκιση τρεισήμισι χρόνων του αντιφρονούντα Χου Τζία στην Κίνα και έκανε έκκληση για μποϊκοτάρισμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου στις 8 Αυγούστου.

"Οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση αυτή. Η κινεζική δικαιοσύνη, ακολουθώντας τις διαταγές των αρχών, ρίχνει λάδι στη φωτιά μόλις τέσσερις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία καλεί "αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και μέλη των βασιλικών οικογενειών να μποϊκοτάρουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών".
Η Κίνα καταδίκασε χθες σε φυλάκιση τρεισήμισι χρόνων το γνωστό αντιφρονούντα Χου Τζία με την κατηγορία "της υποκίνησης σε ανατροπή της κρατικής εξουσίας".
Στα τέλη Μαρτίου, ο αντιφρονών Γιανγκ Τσούνλιν, ο οποίος είχε ζητήσει με ανοικτή επιστολή του να τεθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα πάνω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για "υποκίνηση εξέγερσης".
Στο μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, κάλεσε σήμερα το Πεκίνο να αφαιρέσει από το πρόγραμμα της διαδρομής της Ολυμπιακής φλόγας το περασμά της από το Θιβέτ, χαρακτηρίζοντας το κινεζικό σχέδιο "προβοκατόρικο", μετά και από την καταστολή των αντι-κινεζικών διαδηλώσεων τον Μάρτιο στη Λάσα, πρωτεύουσα του Θιβέτ. Το πέρασμα της ολυμπιακής φλόγας από το Θιβέτ θα είναι μια ενέργεια "σκόπιμα προβοκατόρικη και προσβλητική", υπογράμμισε ο κ. Γκιάρι μιλώντας στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δέκα λεπτά μπορούν να σώσουν μια ζωή

Το Α.Π.Θ. έχει αποκτήσει από το 2001 Τράπεζα Αίματος, διοργανώνοντας κάθε έξι μήνες εθελοντική αιμοδοσία, για τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 8 και την Τρίτη 15 Απριλίου 2008 και ώρες 9.00 π.μ. με 12.30 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Η Τράπεζα Αίματος του Α.Π.Θ. έχει εκδώσει 95 εντολές χορήγησης αίματος ενώ έχει διαθέσει 205 φιάλες αίματος σε ασθενείς που απευθύνθηκαν σε αυτήν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με τρίκυκλο στην πλατεία Συντάγματος

Ο σκύλος της φωτογραφίας προτίμησε το "ρετιρέ" του τρίκυκλου για απεριόριστη θέα στην πλατεία Συντάγματος.

Φωτογραφία: Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ)

Από το σημερινό "Αδέσμευτο Τύπο"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αμμόχωστος: Μια εγκαταλελειμμένη πόλη

Μετά τη διάνοιξη της οδού Λήδρας, οι ηγέτες των δυο πλευρών επιχειρούν σήμερα ένα επιπλέον κοινό βήμα.
Θα συναντηθούν για να συζητήσουν για τη διάσωση και αναστήλωση της Αμμόχωστου.
Από την εφημερίδα "Καθημερινή".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το zougla.gr πρέπει να λειτουργήσει το συντομότερο!

Είναι σχεδόν απίστευτο αλλά αυτές είναι οι αναζητήσεις σας λίγο πριν από τις δώδεκα τα μεσάνυχτα.
Η εκπομπή "Ζούγκλα" είναι "στον αέρα" και εσείς πληκτρολογείτε "zougla.gr" στις μηχανές αναζήτησης.
Αγωνία για την εκπομπή ή για το portal; Για το δεύτερο υποθέτουμε.
Ε, λοιπόν ο Μάκης δεν είπε ούτε χθες βράδυ πότε θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική του εφημερίδα.
Είπε ότι εκεί, στο "zougla.gr" δηλαδή, "δε θα υπάρχει έλεος" γιατί κακά τα ψέματα όταν εργάζεσαι σε ένα μέσον υπάρχουν παρεμβάσεις, αν και στο "Alter" δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Είπε ότι η ιστοσελίδα του θα είναι κανονική εφημερίδα και ότι "είναι ένα στοίχημα και όταν βάζω ένα στοίχημα, θέλω να το παίζω μέχρι τέλους".
Πρόσθεσε ότι σε αυτήν θα περιέχονται όλα του τα απαγορευμένα και "τιμώρημένα" ρεπορτάζ και παρουσίασε και μια από τις εκφωνήτριες του διαδικτυακού δελτίου ειδήσεων η οποία ήταν και καλεσμένη στην εκπομπή του.
Κάντε υπομονή, λοιπόν. Σύμφωνα με τον Τnλεορασάκιαs πάντως, ο οποίος παρακολουθεί καλύτερα από εμάς τα τηλεοπτικά δρώμενα... θα δείτε σε 10 με 15 μέρες σε πλήρη ανάπτυξη το Ζούγκλα online!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...