Ειδήσεις

5 Απρ 2008

Ένας χρόνος από το ναυάγιο του Sea Diamond

Για ενημέρωσή σας, επισυνάπτω τις σελίδες 158, 159, 160 του περιοδικού "Εφοπλιστής", του Απριλίου, με το σχετικό δημοσίευμα.

Χαιρετισμούς
Capt. Ν.Πλακάς

.
Σήμερα πάντως, έναν χρόνο μετά το ναυάγιο, οι κάτοικοι της Σαντορίνης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας την ανέλκυση του «Sea Diamond» και την απορρύπανση της περιοχής, .

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι ανώνυμες δημοσιογραφικές «παράγκες» της διαπλεκόμενης μπλογκόσφαιρας



Μήνυμα αναγνώστη
Από την εφημερίδα "Χανιώτικη Ελευθεροτυπία"

Ήταν θέμα χρόνου η «αποκαλυπτική» και «καταγγελτική» δημοσιογραφία να βρει τη θέση της στο ίντερνετ και στα διάφορα διαδικτυακά στέκια.
Η δημοσιογραφική παρουσία όμως στην μπλογκόσφαιρα, πολλές φορές, κρύβεται πίσω από τη δήθεν ελευθερία του λόγου που εξασφαλίζει η ανωνυμία.
Η διαστροφή της ανωνυμίας θεωρείται εκκολαπτήριο κατ΄ επάγγελμα συκοφαντών.
Γιατί, το κόλπο σε πολλά από αυτά είναι να σχολιάζεις, καθυβρίζοντας, συκοφαντώντας και παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα εχθρών σου, αντιπάλων ή ανταγωνιστών.
Επιτέλους, φαίνεται ότι ανακαλύφθηκε η μέθοδος ατιμωρησίας του υβριστή και του συκοφάντη. Και αυτό λέγεται ανώνυμος σχολιασμός και μπλόγκινγκ.
Σκεφτείτε κάποιοι από αυτούς, ένας έστω, να είναι τελικά πιόνι, έμμισθο ή μη, κάποιου μεγαλοεκβιαστή ή έστω ενός που έχει κάποιου είδους συμφέρον να «περάσει» κάτι στην κοινή γνώμη.
Σκεφτείτε ανωνυμογράφοι να εκτελούν διατεταγμένες υπηρεσίες.
Αυτά που στα δημοσιογραφικά γραφεία ακούγονται και δεν μπορούν να διασταυρωθούν και να τυπωθούν ή να λεχθούν, απελευθερώνονται από τους «καταπιεσμένους» δημοσιογράφους» με τη βοήθεια της ανωνυμίας του ίντερνετ.
Σε λίγο καιρό, σε υποτίθεται «ενημερωτικά» μπλογκς θα βλέπουμε να διασύρονται ονόματα και να σπιλώνονται υπολήψεις απλώς, επειδή κάποιος δε γουστάρει τη φάτσα κάποιου άλλου.
Τα παραδοσιακά ΜΜΕ «κατασκευάζουν» ειδήσεις και παραπληροφορούν. Γιατί να μην κάνουν τα ίδια και χειρότερα, τα εναλλακτικά ενημερωτικά μέσα τα οποία η ανωνυμία τα απελευθερώνει περισσότερο;
Από την άλλη, η ενημέρωση απαιτεί διασυνδέσεις. Ένας απλός μπλόγκερ δεν μπορεί μόνος του. Η ενημέρωση από τα μπλογκς απαιτεί την παρουσία δημοσιογράφων.
Οι δημοσιογράφοι και τα αφεντικά τους, έχουν βρει μέσα από το δωρεάν «μπλόγκινγκ» τον τρόπο να συνεχίζουν να κατασκευάζουν» και να παραπληροφορούν, ανέξοδα.
Χωρίς έξοδα και κυρίως χωρίς πρόστιμα.
Αυτό σημαίνει ενημερωτικό μπλόγκινγκ. Και κατά τη γνώμη μου πρόκειται για σύντομο ανέκδοτο.

Β.Π.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έγκυος... "άνδρας" στο blog του Αμβρόσιου

Γράφει ανάμεσα στα άλλα ο μητροπολίτης, στην ανάρτηση με τίτλο: "Σόδομα και Γόμορρα": "Δεν καταδικάζουμε τον αμαρτωλό. Την αμαρτία καταδικάζουμε. Και το "κουσούρι" είναι μια ακόμη μορφή της αμαρτίας. Δείτε τον "έγκυο" κύριο της φωτογραφίας. Και μόνο το θέαμα σοκάρει. Ο Θεός ας μας ελεήσει."

Από την εφημερίδα "Ο κόσμος της Πάτρας"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Παρίσι θέτει όρους για τη συμμετοχή του Σαρκοζί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Τρεις είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μεταβεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, ο Νικολά Σαρκοζί: να σταματήσουν οι βιαιότητες σε βάρος του λαού και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι, να ριχτεί φως στα γεγονότα στο Θιβέτ και ν΄αρχίσει διάλογος με τον Δαλάι Λάμα.
Αυτά δήλωσε η Γαλλίδα υφυπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμά Γιαντέ, σε συνέντευξή της, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Monde.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιάννης Παπαγιάννης: "Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τα blogs"

Από την εφημερίδα "Press Time"


Όλη αυτή η ιστορία με τον Καψαμπέλη, του bloggers και τα εκβιαστικά sites... Τι σας έμεινε από αυτό, πόσο σας στοίχησε;
Δεν εκβίασα ποτέ κανέναν. Αυτό εξάλλου αποδείχτηκε. Από εκεί και πέρα είμαι δημοσιογράφος και ψάχνω την είδηση παντού. Το διαδίκτυο έχει χιλιάδες ειδήσεις.
Γενικά, πάντως, από όλη αυτή την ιστορία κατάλαβα πόσο εύκολα μπορείς να γίνεις το εξιλαστήριο θύμα και δεν ασχολούμαι πια, ούτε πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τα blogs.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ιστορικές αποδείξεις σε αφγανικά χαρτονομίσματα

Από το περιοδικό "Αμυντικά Θέματα"
.


("κλικ" στη φωτογραφία για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Θεσσαλονίκη του Νικολά Σαρκοζί

Εγώ, ο εγγονός ενός Έλληνα

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο: Γιώργος Αναστασιάδης , Λέων Ναρ, Χρήστος Ράπτης

Περιγραφή
Ποιο ρόλο έπαιξε στη διαμόρφωση της πολιτικής προσωπικότητας του Νικολά Σαρκοζί η διπλή του καταγωγή από την Ουγγαρία και τη Θεσσαλονίκη;
Και γιατί στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας αυτοπροσδιορίζεται ως γιος ενός Ούγγρου και εγγονός ενός Έλληνα;
Η αφήγηση της οικογενειακής ιστορίας του Γάλλου προέδρου μοιάζει με μυθιστόρημα. Ένα μυθιστόρημα που διατρέχει για τέσσερις αιώνες την Ευρώπη, με ήρωες-αφηγητές τον παππού, τον Θεσσαλονικιό γιατρό Μπενίκο Μαλλάχ, και τον πατέρα, τον Μαγιάρο διαφημιστή Παλ Σαρκοζί (Pal Sarkozy de Nagy Bocsa).
Οι Μαλλάχ, οι πρόγονοί του από την πλευρά της μητέρας του, ζούσαν από τον 16ο αιώνα στη Θεσσαλονίκη και υπήρξαν εξέχοντα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της μεγάλης αυτής σεφαραδίτικης μητρόπολης των Βαλκανίων.
Ήταν ραβίνοι, κοσμηματοπώλες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.
Η οικογένεια Μαλλάχ ανέδειξε έναν γερουσιαστή, με το κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου, και έναν βουλευτή, με το κόμμα του Δημητρίου Γούναρη.
Οι Σαρκοζί ήταν Μαγιάροι ευγενείς και πολεμιστές που αντιστάθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η ένωση αυτών των δύο κόσμων με φόντο το μεταπολεμικό Παρίσι του 1950 έδωσε πολλές δεκαετίες αργότερα έναν πρόεδρο στη Γαλλία.
Αυτή η μακραίωνη και γοητευτική ιστορία περιγράφεται στις σελίδες του βιβλίου "Εγώ, ο εγγονός ενός Έλληνα".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Περί ενεργοποίησης πιστωτικών καρτών

Μήνυμα αναγνώστη

Σκηνή 1:
Παραλαβή νέας πιστωτικής κάρτας.
«Παρακαλώ ενεργοποιήστε την κάρτα σας στο παρακάτω τηλέφωνο που αναγράφεται στο αυτοκόλλητο και μετά αφαιρέστε το».
Σκηνή 2
Παίρνουμε τον τηλεφωνικό αριθμό και προσπαθούμε να ακολουθήσουμε τις φωνητικές εντολές αλλά κάνουμε λάθος και κλείνουμε το ακουστικό.
Σκηνή 3
Παίρνουμε ξανά τηλέφωνο αλλά κάποιος από την άλλη γραμμή σηκώνει το τηλέφωνο οπότε αρχίζουμε να του λέμε τα στοιχεία: «Ααα… συγγνώμη ξέχασα να πω ότι η κάρτα είναι του συζύγου».

Ακούστε τώρα συνομιλία:
Υπάλληλος Τράπεζας: Είναι δική σας η κάρτα;
Πελάτης: Ναι.
Υπάλληλος Τράπεζας: Θα μου δώσετε κάποια στοιχεία;
Πελάτης: Ναι, τι θέλετε;
Υπάλληλος Τράπεζας: Αριθμό ταυτότητας.
Πελάτης: Ν.23…..
Υπάλληλος Τράπεζας: Ημερομηνία γέννησης.
Πελάτης: 3 Ιουνίου…
Υπάλληλος Τράπεζας: Πού εκδόθηκε;
Πελάτης: Στην …
Υπάλληλος Τράπεζας: Ξέρετε, θα θέλαμε να μιλήσουμε με το σύζυγο, γιάτι η ενεργοποίηση δεν μπορεί να γίνει για λόγους ασφαλείας και η φωνη δεν ειναι αντρικη πονηρη η νεα
Πελάτης: Μα, είμαι η σύζυγος.
Υπάλληλος Τράπεζας: Και έχετε πρόσβαση στα προσωπικά του στοιχεία;
Πελάτης: Κορίτσι μου, μετά από 15 χρόνια γάμου, εσύ τι λες;
Υπάλληλος Τράπεζας: Δεν ξέρω, εγώ δεν έχω!

Δεν καταλάβαμε για να πούμε την αλήθεια αν το κορίτσι δεν είχε σύζυγο ή δεν είχε προσβαση στα προσωπικά δεδομένα του συζύγου.

Και τώρα η ουσία:
Πελάτης: Πριν λίγο, καλέσαμε τον τηλεφωνητή, ακολουθήσαμε τις φωνητικές εντολές αλλά κλείσαμε το τηλέφωνο λόγω λάθους. Το αυτόματο σύστημα πώς θα καταλάβαινε ποιος ενεργοποιεί την κάρτα;
Υπάλληλος Τράπεζας: Τι να σας πω, δεν ξέρω.
Πελάτης: Σας ξαναρωτώ. Εσείς δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κάρτα με τα στοιχεία που σας δίνω;
Υπάλληλος Τράπεζας: Όχι, θέλω το σύζυγο.

Ξαναπήραμε τηλέφωνο μετά από δέκα λεπτά, λειτούργησε το αυτόματο σύστημα, αυτήν τη φορά δεν κλείσαμε το τηλέφωνο και ενεργοποιήσαμε με επιτυχία την κάρτα του συζύγου σε τρία λεπτά.

Και ο επίλογος:

Πώς διασφαλιζόμαστε από κάποιον ο οποίος ξέρει τα στοιχεία μας με τυχαία ενεργοποίηση μιας οποιασδήποτε κάρτας;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με την ελληνική σημαία "ντύθηκε" ο αυστριακός σιδηρόδρομος

Μήνυμα αναγνώστη
Οι πρώτες φωτογραφίες από τις μηχανές τρένου που κατασκεύασε ο Αυστριακός Σιδηρόδρομος για να υποδεχτεί το Euro 2008.
Η μηχανή είναι βαμμένη με τα χρώματα της γαλανόλευκης και φέρει και φωτό του Χαριστέα και του Ζαγοράκη.
Μιχάλης Ιδομενεύς

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για να μην ξεχνιόμαστε: Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος...

Μήνυμα αναγνώστη

«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες.
Τότε ίσως συνετισθεί.
Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Η κυνική αυτή ομολογία ανήκει στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ την περίοδο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο Χέντρι Κίσιγκερ.
Τα πιο πάνω ανέφερε το 1994 προς κορυφαίους του πολιτικού κόσμου και δημοσιεύθηκαν στις 12.2.1997 από την «Turkish Daily News».

Stand United Against Zionism And New World Order!Genocide General Henry Kissinger:

"The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to PREVAIL. Thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East, to all this neuralgic territory of great strategic importance for us, for the politics of the USA.

"Henry Kissinger,the time of the turkish invasion in Cyprus, while addressing a group of Washington, D.C. businessmen in Sept.1974, republished from Turkish Daily News in 12.2.1997.

Επομένως, γιατί αναρωτιόμαστε για το τι συμβαίνει με τους Σκοπιανούς και Τούρκους;
Το ερώτημα είναι γιατί δεν χαράσσουμε και εμείς μια μακροχρόνια πολιτική ενδυνάμωσης της χώρας, βιομηχανία κυρίως, για να φτάσουμε σε επίπεδα Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας, ώστε ο λόγος μας να έχει μεγαλύτερη επιρροή και κύρος.
Πάντα ψάχνουμε να βρούμε υποστηρικτές ενώ θα μπορούσαμε να στηριζόμαστε στη δική μας δύναμη, αν χαράξουμε μια τέτοια στρατηγική.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μήπως τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου;

Μήνυμα αναγνώστη
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η απάντηση του ... "χάρτινου τίγρη"

Από: http://politis-gr.blogspot.com



«Χάρτινος τίγρης» . Έτσι είχε αποκαλέσει κ. Νταν Φριντ βοηθός υπουργού Ευρωπαϊκών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Ελλάδα και εκτιμούσε (τότε) ότι «δεν πρόκειται να κάνει τίποτε σε ότι και να της κάνουμε».
Φαίνεται ότι αυτή την εκτίμηση την διατηρούσε μέχρι και προχθές και παρότρυνε τον κ. Μπούς να δηλώσει (με σιγουριά), λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου ότι : «Αύριο, το ΝΑΤΟ θα λάβει μια ιστορική απόφαση για την ένταξη τριών βαλκανικών χωρών, της Κροατίας, της Αλβανίας και της Μακεδονίας».
Βέβαια η εξέλιξη των πραγμάτων τον διέψευσε.
Αφού κάθε άλλο σενάριο-παγίδα απέτυχε παταγωδώς, οι Αμερικανοί υποχώρησαν («fall back») στην αναβολή της ένταξης και με την προϋπόθεση ότι το πρόβλημα μεταξύ των δύο πλευρών θα έχει πρώτα λυθεί.
Ο «καθοδηγητής» της σκοπιανής διπλωματίας Ντάνιελ Φριντ, είχε και έναν ακόμη λόγο να επιδιώκει επιμόνως μια «συμβιβαστική λύση» των δύο μερών: από την προσωπική του απόδοση θα κρινόταν και το μέλλον της διπλωματικής του καριέρας, αφού ως γνωστό φλερτάρει το πρεσβευτικό πόστο στη Μόσχα, κάτι που η ρωσική κυβέρνηση, κατά πληροφορίες, δεν επιθυμεί.
Πρόκειται για μια τραγική ειρωνεία των εξελίξεων.
Ο άνθρωπος που χαρακτήριζε την Ελλάδα «χάρτινο τίγρη» προ λίγων ετών, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και πήρε την κατάλληλη απάντηση.
Ο... πολύς κ. Φριντ κατηγορείται πλέον και από αμερικανικούς κύκλους ότι... μετράει κεφάλια για Ιράκ και Αφγανιστάν και όχι την πραγματική... υπεραξία που προσφέρει κάθε χώρα.
Η δήλωση αυτή που έγινε προ ημερών από ανώτατο Δυτικό διπλωματικό παράγοντα, εκφράζει, πολλούς στην αμερικανική πρωτεύουσα, πολιτικούς, στρατιωτικούς και άλλους κύκλους.
Μάλιστα διάφορες πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχει αρχίσει ήδη από προχθές να λειτουργεί, μια «σκιώδη κυβέρνηση» στην Ουάσιγκτον, καπελώνοντας την κυβέρνηση Μπούς (Ράις , Φριντ και λοιπά …μπουμπούκια), αποκαλούμενη στα ενδότερα των κυβερνητικών και γραφειοκρατικών μηχανισμών και ως «έξι συν τρία» («six plus three»)
Οι ευθύνες που καταλογίζονται στο Φριντ ,μέσα από κύκλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ,έρχονται με μορφή… χιονοστιβάδας.
Ο κ. Φριντ έπεισε στις 3 Νοεμβρίου του '04 τον πρόεδρο Μπους πως σωστά έπραξε με την αναγνώριση της FYROM ως «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», και ο ίδιος, μέχρι προχθές , προσπαθούσε να τον πείσει πως η ένταξη των Σκοπίων είναι …..δεδομένη.
Με τον τρόπο αυτό τον οδήγησε σε μια προσβλητική(«offensively») υπαναχώρηση των θέσεων τους και του καταλογίζουν «κακή ανάγνωση και ερμηνεία» του κλίματος και των προθέσεων της Ελλάδας.
Τον πιάσαμε …κότσο λέει ο λαός μας, λειτούργησαν ….κάποιες υπηρεσίες και του στείλανε το κατάλληλο …..Δούρειο Ίππο, λέω εγώ!
Συγχρόνως όπως λέγεται από γνώστες της εσωτερικής λειτουργίας της αμερικανικής διοίκησης μπήκε με την συμπεριφορά του στο ……στόχαστρο και της Γερουσίας .
Ήδη κύκλοι της ομογένειας υπογραμμίζουν ότι: «θα καλοπεράσουν στο Κογκρέσο (ο Φρίντ και η ..παρέα του) και να γνωρίζουν ότι το ελληνικό λόμπι τούς παρακολουθεί κατά πόδας. Ας μην ξεχνούν τον θυμό μας».
Άλλωστε δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, ….πρωτοστάτησε και στην τιμωρία των Ελληνοκυπρίων επειδή είχαν το… θράσος να απορρίψουν το σχέδιο του Κόφι Ανάν, και μαζί με τον βοηθό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Λιν Πάσκοε, είχαν εμπνευστεί τη θεωρία των… κεραμιδιών !!!
Η φράση ότι «θα πέφτουν κεραμίδια στα κεφάλια» (των Ελληνοκυπρίων) θα μείνει για πάντα στη διεθνή διπλωματική ιστορία ως η πλέον απαράδεκτη πράξη εναντίον ενός λαού που έλαβε τις αποφάσεις του με δημοκρατικές διαδικασίες.
Μετά από αυτά αγαπητέ Ντάνιελ δεν σε... βλέπω για την Μόσχα, αλλά για τη... Ζιμπάμπουε. Παρέα με τις…….τίγρεις !

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...