Ειδήσεις

11 Απρ 2008

Ζητούνται πληροφορίες για τραυματισμό άνδρα στον Κολωνό

Πληροφορίες για τα στοιχεία και τις συνθήκες τραυματισμού ενός νεαρού άνδρα που βρέθηκε τα ξημερώματα στο πεζοδρόμιο της οδού Ευφροσύνης 5 στον Κολωνό, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι αναζητά η αστυνομία.
Όπως ανακοινώθηκε ο τραυματίας είναι ηλικίας περίπου 25 έως 30 ετών, πιθανόν Έλληνας, αδύνατος, μικρόσωμος με καστανά μαλλιά και φορούσε τζιν παντελόνι, ριγέ μπλουζάκι και μπουφάν. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει κατάγματα κρανίου και άλλες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα σε σοβαρή κατάσταση.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κολωνού, που ερευνά όλες τις πιθανότητες και κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει αν έγινε κάποιο επεισόδιο στην περιοχή, ή τροχαίο ατύχημα, ή είδε πτώση ατόμου ή οτιδήποτε άλλο, να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα
210 51 33 362 και 210 51 56 418.

Aπό: www.madata.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κοροϊδευόμαστε...

Μήνυμα αναγνώστη

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν τα δελτία ειδήσεων και κυριολεκτικά "χάσαμε την μπάλα". Οι μισοί λένε για την αμαρτωλή 10ετία του ΄90 και οι υπόλοιποι για το δυσώδες 2004 και εντεύθεν.
Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται με τα αναβολικά και όλοι ζητούν αποδείξεις για το αν είναι καθαρά, εντός εισαγωγικών ή όχι, τα μετάλλια που έχουμε πάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μα δεν είναι ανάγκη να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις τι γίνεται. Αρκεί η απλή παρατήρηση:
1ον: Ποιος είπε ότι με τον αθλητισμό οι γυναίκες χάνουν τη θηλυκότητά τους; Δεν κίνησε σε κανέναν την περιέργεια το γεγονός ότι κάποιες Ελληνίδες υπεραθλήτριες άρχισαν να μιλούν σαν άντρες, γέμισαν ακμή, απέκτησαν ανδρική μυική ανάπτυξη και ξεκίνησαν το… ξύρισμα;
2ον: Ποιος θα δώσει μια λογική απάντηση για ποιο λόγο η άνθιση του ελληνικού αθλητισμού συνδυάζεται με την πτώση του τείχους του Βερολίνου και τη διάλυση του ανατολικού μπλοκ;
3ον: Γιατί οι σημερινοί κήνσορες δημοσιογράφοι δε λένε την αλήθεια; Ότι δηλαδή, μέχρι πρότινος το θέμα των αναβολικών ήταν ταμπού; Ποιος μπορούσε να μιλήσει για ντόπα χωρίς να χάσει τη δουλειά του ή να προπηλακιστεί;
4ον: Τι είδους εταιρεία είχε ο Ιακώβου με τον Τζέκο και κατά πόσον συνεργάζεται με ελληνικούς αθλητικούς συλλόγους και ομοσπονδίες;
5ον: Γιατί δε «λύνει» τη σιωπή του ο δημιουργός της «Dream Team» Άρσης Βαρών, ο κύριος Σγουρός; Ο οποίος σωρηδόν έφερε στην Ελλάδα ομογενείς αθλητές;
6ον: Και αν οι υπεραθλητές της δεκαετίας του '90 ήταν όντως Έλληνες, ξαφνικά, η ελληνική ομογένεια σταμάτησε να δημιουργεί καλούς αθλητές;
Υ.Γ.: Να ηρεμήσουν λίγο οι συνταξιούχοι ολυμπιονίκες γιατί κάποιοι από αυτούς και έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους, ενώ κάποιες, λιγοστές ευτυχώς, κυρίες να δοξάζουν το Θεό που επέζησαν της ντόπας και γλίτωσαν από το… ξυράφι του μπαρμπέρη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι...

Οι ψίθυροι για συγκάλυψη του ομαδικού ντοπαρίσματος έγιναν επώνυμες καταγγελίες. Η Ομοσπονδία το ρίχνει στον Ιακώβου, ο προπονητής το επιστρέφει. Στη μέση, οι αθλητές. Οι περισσότεροι στηρίζουν τον προπονητή των μεταλλίων. Αλλά μία του αποδίδει βαριές κατηγορίες. Και ακόμα μεγαλύτερες στην Ομοσπονδία Αρσης Βαρών.
Η Επιτροπή της Ομοσπονδίας άκουσε τους εμπλεκόμενους και απεφάνθη για την παραγγελία στην Κίνα: "Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Χρήστος Ιακώβου χωρίς την έγκριση της Ομοσπονδίας, αυτοβούλως ενήργησε και μάλιστα χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας".
Δίνει όμως στον Χρήστο Ιακώβου το ελαφρυντικό του... προτέρου επιτυχημένου βίου: "Το ήθος του όμως η προσφορά του αλλά και οι επιτυχίες του επί χρόνια αποτελούν παρακαταθήκη για την άρση βαρών. Στοιχεία άλλωστε που να συνηγορούν στο ότι γνώριζε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν κατατεθεί".
Ουσιαστικά όμως η Ομοσπονδία καλεί τον Χρήστο Ιακώβου να αποδείξει με στοιχεία ότι μόνο οι Κινέζοι φταίνε: «Οι διαβεβαιώσεις του, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ειλικρινείς και γνήσιες, μας δίδουν την ελπίδα ότι ο Χρήστος Ιακώβου μπορεί να αποδειχθεί και ο ίδιος θύμα λάθους".
Τις δικές του ευθύνες αναλαμβάνει ο εισαγωγές της Λάρισας. Με επιστολή του παίρνει πίσω τις δηλώσεις του ότι ο Ιακώβου ήταν πελάτης του εδώ και μήνες. Χρησιμοποίησε, υποστηρίζει, το όνομά του για να προσελκύσει επώνυμους πελάτες.
Αντίθετως, μία από τις αθλήτριες που βρέθηκε ντοπαρισμένη προσάπτει όλες τις ευθύνες στην Ομοσπονδία της, στους γιατρούς και τους προπονητές. Υποστηρίζει ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και περιγράφει τι εντολές που δόθηκαν στους αθλητές όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο: «Μας δώσατε εντολή να αλλάξουμε αμέσως τις κάρτες των κινητών και να φύγουμε από το προπονητήριο για να μην μας βρίσκουν. Η εντολή σας ήταν, ακόμα κι αν μας βρουν, να μην πούμε κουβέντα σε κανέναν. Μας υποσχεθήκατε ότι η Ομοσπονδία θα αναλάβει την υπεράσπισή μας και θα καταφέρει να μας απαλλάξει».
Η 25χρονη με τις πολλές διεθνείς διακρίσεις υποστηρίζει στο εξώδικό της προς την Ομοσπονδία, ότι εν όψει των ολυμπιακών αγώνων είχε αυξηθεί η ποσότητα των βοηθημάτων που τους χορηγούσαν: «Όλοι σας μας διαβεβαιώνατε ότι οι σκόνες και τα χάπια, που τις περισσότερες φορές δεν ανέγραφαν ούτε προέλευση, ούτε συστατικά έχουν ελεγχθεί από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού κράτους».
Δύο συναθλητές της που ήταν τραυματίες και δεν πήραν το επικίνδυνο κοκτέιλ κατέθεσαν στον εισαγγελέα υπέρ του προπονητή τους. Στηρίζουμε τον Χρήστο Ιακώβου. Χάρη μας έκανε που μας προπονούσε. Έχει φέρει πολλά μετάλλια. Δεν είχε λόγο να μας δώσει απαγορευμένες ουσίες. Είμαστε νέα παιδιά, δεν θα του έκαναν κριτική αν δεν παίρναμε μετάλλιο, είπαν.

Από "Alpha"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα πρώτα αποτελέσματα του ΕΟΦ

Από τα πρώτα, αλλά όχι τελικά αποτελέσματα του ΕΟΦ, και σε δείγμα 100 καψουλών από τις 870, αποδείχθηκε ότι δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής παράνομες ουσίες, τόσο, η τοξική μεθυλτριενολόνη, αλλά και το ναρκωτικό βουπρενορφίνη.
Σε εξέλιξη είναι ο εργαστηριακός ελεγχος για το αντιιστρογόνο, ουσία που μαζί με τις δύο προηγούμενες, είχε εντοπιστεί στον οργανισμό των αθλητών της άρσης βαρών.
Τώρα τι βρήκαν οι ερευνητές του Οργανισμού Φαρμάκων; Σε λίγες, μία ή δύο κάψουλες - εντοπίστηκε η βιταμίνη οροτικό οξύ.
Είναι ένα από τα τρία νόμιμα αμινοξέα, που ο κ.Δημητρακόπουλος, ο δικηγόρος του Χρήστου Ιακώβου, είχε πει ότι αναγκάστηκαν να παραγγείλουν από την Κίνα, γιατί δεν υπήρχαν στην ελληνική αγορά. Στους ίδιους ελέγχους, παρ' όλα αυτά, δεν εντοπίστηκαν τα άλλα δύο αμινοξέα της ίδιας παραγγελίας, η ελ-αλανίνη και η ελ τυροσίνη. Ο εργαστηριακός έλεγχος συνεχίζεται και στα υπόλοιπα δείγματα, αφού, όπως έγινε γνωστό από χθες, τα δείγματα παρουσιάζουν ανομοιογένεια, δηλαδή σε κάποιες κάψουλες η σκόνη που περιέχεται είναι χονδρόκοκκη και σε άλλες λεπτή σαν πούδρα.

Από το δελτίο ειδήσεων του "Alpha"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα είπε, μας αναστάτωσε αλλά ανέκρουσε πρύμναν

"Ποιος ποδοσφαιριστής και μετά ποια ομάδα της πόλης μας, Α΄ Εθνικής, πήγε ο ποδοσφαιριστής για σκωληκοειδίτιδα και διαπιστώθηκε ότι ήταν τρύπιος από το ντοπάρισμα και επειδή το συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο είναι το ιατρικό ολόκληρης της ομάδας, ζήτησε να έρθει όλη η ομάδα και διαπιστώθηκε ότι όλη η ομάδα ήταν τρύπια και το εννοώ τρύπια. Τρυπημένη κοιλιά από τα ντοπαρίσματα".
Αυτά είπε αλλά ανέκρουσε πρύμναν ενώπιον του εισαγγελέα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης.
Η τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του συμβουλίου προκάλεσε σοκ, αλλά δεν είχε συνέχεια.

Από το δελτίο ειδήσεων του "Alpha"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πολιτική κρίση στα Σκόπια καθυστερεί την επίλυση του ζητήματος του ονόματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα Σκόπια η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Η πολιτική κρίση δεν επιτρέπει στην ηγεσία της γειτονικής χώρας να χαράξει κοινή γραμμή στο ζήτημα του ονόματος.

"Οι εκλογές δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να μην συνεχισθεί η διαδικασία επίλυσης του ζητήματος" ήταν η θέση της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η γενικευμένη πολιτική κρίση στα Σκόπια - το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης πρόωρων εκλογών - διχάζει την ηγεσία της γειτονικής χώρας στο ζήτημα της ονομασίας.
"Χρόνος για εκλογές πάντα υπάρχει, άλλη ευκαιρία για λύση όχι" λέει ο πρόεδρος των Σκοπίων, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι και "εκλογές τώρα και ούτε ένα βήμα πίσω στο ζήτημα του ονόματος" απαντά ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρουέσκι...
Η Αθήνα παρακολουθεί με προσοχή τις πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια και προειδοποιεί ότι οι εκλογές στην ΠΓΔΜ δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να μη συνεχισθεί η διαδικασία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Από το δελτίο ειδήσεων του "Alpha"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι παρενέργεις του ντόπινγκ

ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ
Τεστοστερόνη, μεθυλετριενολόνη κ.ά.
Άνδρες: Βλάβες στους νεφρούς, γυναικομαστία, πρόωρη εμφάνιση ανδρικού τύπου φαλάκρας, συρρίκνωση και σκλήρυνση των όρχεων, στειρότητα και ανικανότητα, αυξημένη επιθετικότητα.
Γυναίκες: ανάπτυξη τριχοφυΐας προσώπου, βάθυνση της φωνής, ανωμαλίες στην έμμηνο ρύση, αυξημένη επιθετικότητα, αύξηση της μυϊκής μάζας.

ΠΕΠΤΙΔΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ
Ερυθροποιητίνη, αυξητική ορμόνη, ινσουλίνη κ.ά.
Η αυξητική ορμόνη μπορεί να προκαλέσει παθολογική αύξηση του μεγέθους των άκρων, του κρανίου και της κάτω γνάθου και ογκογένεση.
Η ερυθροποιητίνη ευθύνεται για θρομβώσεις και συνεπώς για εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. Οι υψηλές δόσεις ινσουλίνης μπορεί να οδηγήσουν σε θανατηφόρο κώμα.

ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ
Ευθύνονται για βλάβες στους νεφρούς

ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΑ
Αμφεταμίνες, κοκαΐνη κ.ά.
Η χρήση τους προκαλεί μεταξύ άλλων αυξημένη αρτηριακή πίεση, έντονη ταχυκαρδία, αρρυθμίες, σπασμούς και εγκεφαλικά επεισόδια

ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΑΙΜΑΤΟΣ
Προκαλεί θρόμβωση του αίματος, βλάβες στους νεφρούς εξαιτίας αλλεργικής αντίδρασης, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Μορφίνη, ηρωίνη, βουπρενορφίνη κ.ά.
Οδηγούν σε εθισμό, απώλεια συγκέντρωσης, ισορροπίας και συντονισμού των κινήσεων, ενώ ευθύνονται για αιφνίδιους θανάτους.

Από την εφημερίδα "Τα Νέα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ντόπες ακόμα για την σκοποβολή!

Ενδεικτικά παραδείγματα ντόπινγκ

Κολύμβηση
Πεπτιδικές ορμόνες για αντοχή
Στεροειδή αναβολικά για δύναμη και ταχύτητα

Ποδηλασία
Στεροειδή αναβολικά
για ενδυνάμωση
Ερυθροποιητίνη για βελτίωση της αερόβιας ικανότητας
Ντόπινγκ αίματος για καλύτερη απόδοση και αντοχή

Πάλη
Γλυκοκορτικοειδή
συνήθως υδροκορτιζόνη για ευφορία και απώλεια αίσθησης του πόνου στους τραυματισμούς

Κωπηλασία
Πεπτιδικές ορμόνες για δυνατούς μυς

Καταδύσεις
Β-αναστολείς για ηρεμία

Σκοπευτικά αθλήματα
Β-αναστολείς
για αυτοσυγκέντρωση

Στίβος
Αυξητική ορμόνη για βελτίωση της ταχύτητας και για δυνατούς τένοντες και χόνδρους
Στεροειδή αναβολικά για δύναμη και αντοχή

Άρση Βαρών
Στεροειδή αναβολικά
για δυνατούς μυς
Διουρητικά για τη μείωση του σωματικού βάρους (για να παραμείνουν στην κατηγορία τους)
Ναρκωτικά για τη σωματική κόπωση

Από την εφημερίδα "Τα Νέα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ντοπαρισμένο και το 20% των επιστημόνων

Ποσοστό 20% των επιστημόνων παραδέχονται ότι παίρνουν φάρμακα ενίσχυσης της εγκεφαλικής απόδοσης, σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού περιοδικού Nature.
Η συντριπτική πλειοψηφία όσων λαμβάνουν τέτοια παρασκευάσματα ανέφεραν ότι το κάνουν για να βελτιώσουν τη συγκέντρωση τους, ενώ 60% αυτών δήλωσε ότι τα παίρνει σε καθημερινή βάση.
Το ένα τρίτο περίπου παραγγέλνει τα φάρμακα μέσω Ίντερνετ, ενώ οι υπόλοιποι από κάποιο φαρμακείο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να υποστούν ελαφρές παρενέργειες του φαρμάκου, εάν τους προσφέρουν αυξημένες εγκεφαλικές επιδόσεις. Μάλιστα οι μισοί από αυτούς ανέφεραν πονοκεφάλους, αϋπνίες και ήπιο άγχος όταν έκαναν λήψη των φαρμάκων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εντοπίστε δωρεάν, όποιο κινητό τηλέφωνο θέλετε, με απεικόνιση της περιοχής στην οποία βρίσκεται. Πληκτρολογήστε απλώς τον αριθμό του!

KANTE "KΛΙΚ" ΕΔΩ

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πριν από λίγο μπέιμπι σίτερ πέταξε τρίχρονο αγοράκι από το μπαλκόνι γιατί έκλαιγε

Το παιδάκι έκλαιγε, την εκνεύρισε και βγήκε στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου και το πέταξε στο δρόμο.
Οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου είδε το παιδί να πέφτει, το πήρε και το πήγε στο νοσοκομείο παίδων "Αγία Σοφία".
Το παιδί έχει υποστεί κάταγμα στο κεφάλι και στο πόδι και ευτυχώς, είναι εκτός κινδύνου.
Όταν συνελήφθη η Ρουμάνα μπέιμπι σίτερ δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι το παιδί έκλαιγε και την εκνεύρισε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ΥΠΕΕ κατέσχεσε 91.200 αναβολικά χάπια στην Ηλιούπολη

Από www.protothema.gr

Μεγάλη επιτυχία στον διεθνή πόλεμο κατά του ντόπινγκ πέτυχε πριν από λίγες ημέρες το τμήμα Όπλων και Ναρκωτικών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), όταν εντόπισε και κατέσχεσε χιλιάδες χάπια με αναβολικές και στεροειδείς ουσίες, τα οποία προορίζονταν για τους αθλητές στα γυμναστήρια της Ηλιούπολης και των γύρω περιοχών!
Η υπόθεση της διακίνησης των παράνομων ουσιών αποκαλύφθηκε χάρη σε μια πληροφορία που έδωσαν οι γαλλικές αρχές στον Έλληνα αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννη Γαλάνη, ο οποίος υπηρετεί ως σύνδεσμος στην Υπηρεσία Διεθνούς Αστυνομικής και Τεχνικής Συνεργασίας στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.
Οι Γάλλοι ενημέρωσαν ότι στο ταχυδρομείο του Παρισιού είχε εντοπιστεί ένα ύποπτο δέμα, που είχε σταλεί από την Ταϊλάνδη και είχε τελικό προορισμό την Αθήνα.
Στο δέμα, που περιείχε 91.200 χάπια ναδρολόνης και στανοζολόλης, αναφερόταν μια διεύθυνση στην Ηλιούπολη. Το όνομα του παραλήπτη ήταν «Νίκος Παππάς» και, όπως αποδείχθηκε, δεν αντιστοιχούσε στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Οι υπάλληλοι του τμήματος Όπλων και Ναρκωτικών της ΥΠΕΕ έστησαν ενέδρα γύρω από την πολυκατοικία, στην οποία έφτασε ταχυδρομικώς το δέμα με τα αναβολικά.
Όμως, περίμεναν μάταια να εμφανιστεί ο παραλήπτης, ώστε να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω… Πολλοί είδαν ή έπιασαν το ύποπτο πακέτο, αλλά κανείς δεν το πήρε μαζί του! Προφανώς, ο συνεργάτης του κυκλώματος αντιλήφθηκε την παγίδα και απέφυγε να παραλάβει τα χάπια. Έτσι, αναγκάστηκαν να κατάσχουν το πακέτο χωρίς να κάνουν σύλληψη…
Πιθανότατα, η αιτία για την αποτυχία εντοπισμού του παραλήπτη ήταν ένα απρόβλεπτο λάθος των γαλλικών ταχυδρομικών αρχών, οι οποίες «ανέβασαν» στην ιστοσελίδα τους την πληροφορία ότι το δέμα «ελέγχθηκε από τα γαλλικά τελωνεία» και τοποθέτησαν πάνω του σχετική σφραγίδα!
Οι υπάλληλοι της ΥΠΕΕ είδαν τη σφραγίδα όταν το κατέσχεσαν, αλλά ο άγνωστος που επρόκειτο να το παραλάβει θα είχε ήδη ενημερωθεί και γι’ αυτό δεν εμφανίστηκε.
Η ναδρολόνη ή 19-νορτεστοστερόνη θεωρείται «all time classic» αναβολικό. Χρησιμοποιείται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια από ποδοσφαιριστές, καλαθοσφαιριστές, ποδηλάτες και αθλητές του στίβου. Η λευκή κρυσταλλική σκόνη, που έχει μικρή ανδρογονική δράση, χορηγείται σε μορφή ταμπλέτας ή με ενδοφλέβια ένεση, αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, τον όγκο και την αντοχή των μυών και μειώνει το λίπος. Πειραματικά, χρησιμοποιείται στη θεραπεία κατά του ιού HIV και κατά της οστεοπόρωσης.
Αντίθετα, η στανοζολόλη θεωρείται το αναβολικό των πλουσίων, αφού κοστίζει δεκαπλάσια από τη ναδρολόνη των... φτωχών. Εχει πολύ μεγαλύτερη αναβολική δράση και αυξάνει πιο γρήγορα τη μυϊκή μάζα, ενώ πέρασε στην… ιστορία όταν αποκαλύφθηκε ότι χάρη σ’ αυτήν έκανε τις εξωπραγματικές επιδόσεις του ο Καναδός σπρίντερ Μπεν Τζόνσον, όταν πιάστηκε ντοπαρισμένος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ.

Εμείς προσθέτουμε ότι από τη Δευτέρα ξεκινάει και νέος κύκλος ελέγχων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στα μπαρ οι νέοι πίνουν αλκοόλ μόνο; Όχι. Οι νέοι ενημερώνονται για τους κινδύνους που κρύβει το αλκοόλ

«Με ποιες σεξουαλικές πρακτικές μεταδίδεται πιο εύκολα το Aids;» «Πώς είναι να είσαι αλκοολικός επί 17 χρόνια;». «Η Νευρική Ανορεξία αφορά μόνο τα μοντέλα;» είναι μερικές, μόνο, ερωτήσεις νέων ανθρώπων κατά τη διάρκεια των θεματικών απογευμάτων, που διοργανώνονται κάθε δεύτερη Τετάρτη, στο μπαρ Μαύρη Γάτα στο Μοναστηράκι. Τα θεματικά απογεύματα εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοποριακής ενημερωτικής εκστρατείας για νέους «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ», που διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Τα θεματικά απογεύματα θα συνεχιστούν μέχρι το καλοκαίρι, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

Μπαρ «Μαύρη Γάτα»
Αβραμιώτου 4-6, Μοναστηράκι

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε στο
210 520 5200 με το Δημήτρη Ρουμπή, Υπεύθυνο Τύπου της PRAKSIS.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θύματα ξυλοδαρμού Αλβανών αστυνομικών στη Χειμάρρα

Μήνυμα αναγνώστη


Το απόγευμα της 9ης Απριλίου 2008 οι συμπατριώτες μας Μανώλης Ζώτος του Βασιλείου και Ράππος Ερίων του Λουκά έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από Αλβανούς αστυνομικούς του τμήματος Χειμάρρας μόνο και μόνο επειδή ζήτησαν το λόγο από τα όργανα του αλβανικού κράτους, οι οποίοι τους σταμάτησαν για έλεγχο.
Σαν να μην έφτανε ο ξυλοδαρμός των δύο συμπατριωτών μας, όταν το βράδυ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλουν μήνυση κατά των εν λόγω αστυνομικών, ο διοικητής του τμήματος τούς αρνήθηκε να ασκήσουν αυτό το νόμιμο δικαίωμά τους δηλώνοντάς τους ότι πρέπει να προσέλθουν την επόμενη ημέρα προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση.
Η παρουσία τους το επόμενο πρωί κατέδειξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αλβανική αστυνομία στη Χειμάρρα με την ανοχή του αλβανικού κράτους. Ξανά δεν επετράπη στους Ζώτο και Ράππο να καταθέσουν μήνυση για τον ξυλοδαρμό τους, και όταν ο θείος ενός εξ αυτών πήγε στο αστυνομικό τμήμα να διαμαρτυρηθεί, ο διοικητής Λεονάρντ Λάλαϊ τον εξύβρισε και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, προσπαθώντας να τον εκφοβίσει και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των περιοίκων. Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του οργάνου της τάξης είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι, οι οποίοι περικύκλωσαν το αστυνομικό τμήμα ζητώντας την τιμωρία και την απομάκρυνση των συγκεκριμένων αστυνομικών από τη Χειμάρρα.
Τελικά χάρη στις ενέργειες του Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Βασίλη Μπολάνου, αργά το βράδυ κατέφθασε στην περιοχή εισαγγελέας, ο οποίος θα διερευνήσει την υπόθεση. Αυτό βέβαια αφού στη Χειμάρρα είχε σταλεί κλιμάκιο των δυνάμεων της SHISH, της μυστικής υπηρεσίας της Αλβανίας.
Ως Ένωση Χειμαρριωτών καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες των αστυνομικών οργάνων του αλβανικού κράτους, οι οποίοι δρουν με οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης του αδούλωτου λαού της Χειμάρρας και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία τους, καθώς και την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ευελπιστούμε ότι η εισαγγελική έρευνα θα είναι ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη και θα καταδείξει τους πραγματικούς ενόχους.
Σε κάθε περίπτωση τέτοιες ενέργειες και πρακτικές, μία ημέρα πριν ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης επισκεφθεί τη Χειμάρρα και ελάχιστο καιρό μετά την έμπρακτη ελληνική συμπαράσταση στην πρόσφατη τραγωδία στα Τίρανα και κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟϊκής Συνόδου Κορυφής , δεν βοηθούν καθόλου τον στόχο της Αλβανίας για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ένωση Χειμαρριωτών "Η Χειμάρρα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατσαριδάκι, αγάπη μου!


Η "σκαθαρο - παρέα" της Λάρισας διαθέτει 22 αυτοκίνητα, η κατασκευή των οποίων χρονολογείται από το 1963 έως το 1974.
Όσοι θέλετε να γίνεται μέλη της επικοινωνήστε με το τηλέφωνο: 6977 318 641, (κ. Ζούπας).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκανα, κάνω και θα κάνω χρήση αναβολικών

Συναντηθήκαμε με άνθρωπο που γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα για τον κόσμο του χημικού αθλητισμού.
Πρώην αθλητής και προπονητής στίβου δηλώνει ότι έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει χρήση αναβολικών αφού «αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού».
Μας επιδεικνύει απαγορευμένες ουσίες τις οποίες πολύ εύκολα μπορεί να βρει κανείς και αστειευόμενος λέει ότι ο μόνος άνθρωπος που δεν ντοπάρεται στην Ελλάδα είναι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου…
Μιχάλης Αραμπατζόγλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το μόνο σύννεφο που σκίασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ήταν η φαρσοκωμωδία, στην οποία ενεπλάκησαν οι Κεντέρης και Θάνου - Πάμε σαν άλλοτε...

Μήνυμα αναγνώστη

Σε ένα βιβλίο το οποίο αναφέρεται στην αθέατη πλευρά των Ολυμπιακών Αγώνων, ο συγγραφέας του, Ντικ Πάουντ (μέλος της ΔΟΕ και ιδρυτικό μέλος της WADA) αναφέρεται και στους Κωνσταντίνο Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου και στον τρόπο που μας απασχόλησαν το καλοκαίρι του 2004. Γράφει ο Πάουντ:

Το μόνο μικρό σύννεφο που σκίασε για λίγο τους Αγώνες ήταν η φαρσοκωμωδία, στην οποία ενεπλάκησαν οι Έλληνες αθλητές Κωνσταντίνος Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, καθώς επίσης και ο προπονητής τους, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποφύγουν τον έλεγχο ντόπινγκ που γίνεται συνήθως πριν από τους Αγώνες.
.
Πιεζόμενοι από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να εγκατασταθούν στο Ολυμπιακό Χωριό μαζί με την υπόλοιπη ελληνική ομάδα, έφυγαν από εκεί σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή τους, όταν τους ζητήθηκε να δώσουν δείγματα ούρων για τον έλεγχο ντόπινγκ. Εγκατέλειψαν το Ολυμπιακό Χωριό με μια μοτοσικλέτα, αρνούμενοι να δώσουν τα απαιτούμενα δείγματα, και, κατόπιν, ακολούθησε μια σειρά περίεργων γεγονότων και δηλώσεων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ταβάνι για... θεριακλήδες

Από εφημερίδα "Ελευθερία"

Έτσι είναι ζωγραφισμένο το ταβάνι της εταιρείας που αποθαρρύνει τους καπνιστές υπαλλήλους της. Και όποιος θέλει να κοιτάει τα ραδίκια ανάποδα ας μην το κόψει.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Οπλοστάσιο" ετοιμάζουν οι Κινέζοι για να αποτρέψουν τη βροχή την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με πυραύλους, κανόνια και αεροσκάφη θα χρησιμοποιήσει η Κίνα προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο βροχής, την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 8 Αυγούστου.
Η πιθανότητα βροχής αγγίζει το 47% και για αυτό οι κινεζικές αρχές θα επιχειρήσουν να βρέξει μακριά από το στάδιο το οποίο είναι ανοιχτό.
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σε 21 σταθμούς γύρω από το Πεκίνο θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε μέσα σε 10 λεπτά να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν ρουκέτες που θα περιέχουν αργυρό ιωδίδιο, με το οποίο θα χτυπηθούν τα σύννεφα που ενδεχομένως θα απειλούν την τελετή έναρξης.
Παράλληλα τρία αεροσκάφη θα είναι σε ετοιμότητα για να "βομβαρδίσουν" με καταλύτες τα σύννεφα ώστε να αποστραγγίσουν την υγρασία.
Η κυβέρνηση του Πεκίνου έχει δαπανήσει 500.000 δολάρια για να εξοπλίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και οι δυνατότητες αυτές θα εξεταστούν στην πράξη τους πρώτους δύο μήνες του καλοκαιριού.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μακεδονία - 16 χρόνια πριν








.
. 11.4.1992
.





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.Εφημερίδα "Έθνος", 13.4.1992





Από το περιοδικό "Πολιτικά και Κοινωνικά Θέματα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λαρισαίος προπονητής επιρρίπτει ευθύνες στον Παναγιώτη Κατσέλο - Το 2002 είχε δώσει σκεύασμα σε αθλήτή ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη ντοπαρισμένος

Από την εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας

Του Σωτήρη Κέλλα
Υπόθεση ντόπινγκ στη Λάρισα για το άθλημα της άρσης βαρών δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τη θεσσαλική πρωτεύουσα. Πριν έξι χρόνια υπήρξε άλλη μία, που αφορούσε σε σύλλογο της Λάρισας, αθλητής του οποίου πιάστηκε ντοπαρισμένος σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.
Σήμερα ο Λαρισαίος προπονητής του επιρρίπτει ευθύνες στον Παν. Κατσέλο, ότι τότε είχε δώσει σκεύασμα το οποίο χορηγήθηκε στον αθλητή, ο οποίος στη συνέχεια όμως συνελήφθη ντοπαρισμένος. Πρόκειται για τον κ. Νίκο Σωτηρίου, προπονητή στον «Άτλαντα» της Λάρισας, ο οποίος μιλά σήμερα στην «Ε» (αν και τότε είχε αρνηθεί να δηλώσει οτιδήποτε).
Ο αθλητής, ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην άρση βαρών, είχε αγάπη για το άθλημα και τώρα ακόμη πηγαίνει και γυμνάζεται (τον συναντήσαμε και χθες και είχαμε μια φιλική κουβέντα μαζί του, για να θυμηθούμε λίγο τα παλιά της υπόθεσης, μια και λίγο πριν πιαστεί ντοπαρισμένος είχε δώσει συνέντευξη στην «Ε»). Ο αθλητής αυτός ήταν παράδειγμα για αρκετούς νέους, σε μια εποχή που το άθλημα της άρσης βαρών είχε ανοδική πορεία.
Χθες, ο προπονητής τού αθλητή που είχε βρεθεί ντοπαρισμένος, αποφάσισε, μετά από έξι χρόνια, να λύσει τη σιωπή του, μιλώντας για την υπόθεση και αποκαλύπτει σημαντικά πράγματα, με πρώτο ότι υπάρχει πάλι ανάμιξη του κ. Κατσέλου και το πιο σημαντικό ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία, έτοιμα να τα καταθέσει στη δικαιοσύνη, εφόσον κληθεί ή εφόσον (όπως μας είπε) μηνυθεί από τον κ. Κατσέλο.
Ο προπονητής τής άρσης βαρών, Νίκος Σωτηρίου, μας αποκαλύπτει πρώτα απ’ όλα το ιστορικό του ντοπαρίσματος του αθλητή του πριν έξι χρόνια, μια ιστορία που έρχεται πρώτη φορά από το στόμα του στη δημοσιότητα.
«Είχαμε κάνει μια προετοιμασία στο σύλλογο με τον κ. Θ. Μέλο, που ήταν πρόεδρος και γιατρός. Ο κ. Μέλος μου σύστησε τον κ. Κατσέλο, με τον οποίο είχαν συνεργασία και ήταν φίλοι. Και εγώ ήξερα τον Κατσέλο. Είμαστε στη Λάρισα μια μικρή κοινωνία και θεώρησα ότι ήταν σωστό να συνεργασθούμε. Ο κ. Κατσέλος μου έδωσε μια χορηγία και ξεκινήσαμε καλά, δεν είχα παράπονο. Μια χαρά και σαν τύπος ο Παναγιώτης δεν ήταν αλήτης, ήταν ήρεμος και ενέπνεε εμπιστοσύνη. Είχε κάτι καινούρια προϊόντα, που τα εισήγαγε από την Αγγλία. Και ο Μέλος μας πρότεινε να δοκιμάσουμε αυτά τα προϊόντα που είναι γνωστά, νόμιμα και επώνυμα.
Τότε ο αθλητής που πιάστηκε ντοπαρισμένος ήθελε να βάλει λίγα κιλά παραπάνω, γιατί ήταν ψηλός και αδύνατος. Στην κατηγορία των 85 κιλών έπρεπε να είναι πλήρης (σ.σ. δηλαδή να ζυγίζει 85 κιλά). Πήραμε πρωτεΐνη και ένα σκεύασμα άλλο. Κάναμε ένα συνδυασμό και πήραν και άλλοι αθλητές πιο μεγάλοι σε ηλικία από τον Γρηγόρη. Και θέλαμε να πάμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων που γινόταν στην Αριδαία. Αφού πήγαμε σ’ αυτό το πρωτάθλημα με σιγουριά, κιλά ίδια στην μπάρα για να μπορώ να υποψιαστώ ότι τα συμπληρώματα βοήθησαν, δεν έγινε τίποτα. Δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα. Τα ίδια κιλά σηκώσαμε, βγήκαμε πρώτοι με μαγκιά, πήγαμε ζυγιστήκαμε και μετά από ένα μήνα ήρθε πόρισμα ότι ο αθλητής βρέθηκε ντοπαρισμένος με την τάδε ουσία.
Πήγαμε στο σύλλογο, ενημερώσαμε τον Μέλο, άρχισαν τα τηλέφωνα, λέει ο Θωμάς ότι έγινε στραβή από τον Κατσέλο. Μου είπε ότι ένα συμπλήρωμα που πήραμε είχε κάποιες ουσίες και οι Άγγλοι το είχαν αποσύρει τρεις μήνες πριν έρθει στην Ελλάδα. Ρωτώ γιατί δεν το είπατε αμέσως; Πήγαμε έτσι «ξεβράκωτοι» στον αγώνα. Τουλάχιστον να ξέραμε κάτι.
«Και εγώ δεν ήξερα», μας είπε. «Το έμαθα τώρα από την Αγγλία». Και ρωτώ, ποιος θα πάρει την ευθύνη; Εγώ δεν είχα δυνάμεις ψυχικές να κάνω τίποτε. Ήθελα να μιλήσω στην εφημερίδα».
Γιατί δεν έδωσες συνέντευξη;
«Ντρεπόταν ο αθλητής. Τι θα πει η οικογένειά του... Και λέω ότι αν είναι έτσι, δεν θα πω τίποτα και εγώ.
Ο Κατσέλος, όταν του μίλησα, μου είπε ότι δεν ήξερε τίποτε. Όλα αυτά ήταν συσκευασμένα, νόμιμα και ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο. Ο Μέλος παραιτείται «στο καπάκι» από πρόεδρος και μ’ αφήνουν μόνο. Είχα δύο επιλογές: ή να τους καρφώσω και να πω αυτό που ξέρω ή να συνεχίσω έτσι».
Στοιχεία είχατε;
«Ναι έχω, έχω την έκθεση του Μέλου προς την Ομοσπονδία, που αναφέρει ποιος τ’ αγόρασε, ποιος μας τα έδωσε, ότι αποσύρθηκαν από την Αγγλία και τέτοια. Τι να το κάνω εγώ τώρα, ο αθλητής πιάστηκε ντοπέ. Αφού έτσι έγινε, έγινε. Έτσι σταμάτησε το θέμα. Μετά κοιτούσαμε πώς θα ξετιμωρηθεί ο αθλητής. Ζητούσαμε να μας δώσουν μία ευκαιρία. Τουλάχιστον να μην πάει χαμένος, γιατί είναι ταλέντο. Παίρναμε τηλέφωνο τον Χρήστο. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα».
Γιατί δεν κάνατε την καταγγελία πριν έξι χρόνια;
«Πρώτον, γιατί δεν ήθελε ο αθλητής. Ντρεπόταν το περιβάλλον του και εγώ αισθανόμουν ένοχος, γιατί πιστεύω πως για ό,τι γίνεται εδώ είμαι υπεύθυνος».
Σκέφτεσαι ότι, αν είχες κάνει τότε την καταγγελία, μπορούσε τώρα να μην υπήρχε αυτό το κρούσμα ή να πρόκειται για μια σατανική σύμπτωση, όπου να έγινε όπως και τώρα ένα λάθος με συμπληρώματα διατροφής από άλλη εταιρία, με τη διαφορά ότι δεν είναι κινέζικη; (σ.σ. Αν συμβαίνει το δεύτερο, ίσως προπονητής και αθλητής δικαιωθούν έστω και μετά από έξι χρόνια πικρίας και ταλαιπωρίας).
«Ναι, τώρα ναι, αλλά εκείνη την εποχή... Δεν ξέρω αν έγινε λάθος... Αν σκεφθείς εκείνη την εποχή δύο ανθρώπους (σ.σ. ο κ. Σωτηρίου και ο αθλητής) πώς πάλευαν μόνοι τους και τι ψυχολογία είχαν, δεν μπορώ να πω ποιο ήταν το σωστό και ποιο το λάθος».
Τώρα είσαι σίγουρος που μιλάς;
«Για το δικό μου το θέμα είμαι σίγουρος. Δεν παίρνω θέση για το σημερινό θέμα. Γιατί βλέπω ότι ο μεγαλύτερος προπονητής της άρσης βαρών κάνει ένα λάθος...».
Γιατί παρεξηγήθηκε τότε που έγραψα, πριν έξι χρόνια, το θέμα. Δεν θέλατε να αποκαλυφθεί;
«Όταν είσαι πιεσμένος τι να πω... Είχα τις τελευταίες μέρες μεγάλη πίεση από τους Αθηναίους. Τώρα που ηρέμησα τα λέω. Εγώ δεν ήθελα να τα πω ακόμη και τώρα. Βλέπετε πώς ζω ακόμη. Είμαι γεμάτος πίκρα. Πήρα με μεγάλη δυσκολία την απόφαση να μιλήσω. Αλλά δεν είμαι άτομο που θα κάρφωνα κάποιον».
Μήπως πρέπει να έρθει η δικαίωση για τον αθλητή σου, έστω και μετά από έξι χρόνια;
«Υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία και δεν είναι μόνο ευθύνη του Κατσέλου. Δεν ξέρω τι ενέργειες έκανε ο Μέλος με την Ομοσπονδία».
Τα χαρτιά τα έχετε;
«Ναι, τα έχω».
Θα μου τα δώσετε;
«Όχι, θα τα δώσω μόνο εάν με καλέσει η Δικαιοσύνη. Μόνο εκεί θα τα δώσω. Αν δεν με καλέσει, δεν θα τα δώσω σε κανέναν».
Δεν φοβάστε μην μηνυθείτε;
«Όχι, γιατί έχω στοιχεία που θα καταθέσω».
Η απάντηση του Κατσέλου
Για το θέμα αυτό ρωτήσαμε τον κ. Κατσέλο στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 9 Απριλίου. Η απάντησή του στην ερώτηση: «Λαρισαίος υποστήριξε ότι δώσατε εσείς συμπληρώματα διατροφής και σε Λαρισαίο αρσιβαρίστα, που βρέθηκε ντοπαρισμένος πριν πέντε χρόνια», ήταν: «Όχι, εγώ του έδινα συμπληρώματα διατροφής, αλλά κανένα συμπλήρωμα δεν έχει ντεκαντρεμπολέν. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Νέα Δημοκρατία βρήκε το Τσίπρα της

Είμαι ο Τσίπρας της Νέας Δημοκρατίας!
Αυτό επανέλαβε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
Μετά, πρόσθεσε ότι ο Τσίπρας είναι μια εικονική πραγματικότητα, ένα κατασκεύασμα των ΜΜΕ, δεν έχει εκλεγεί, δεν έχουμε ακούσει τις θέσεις του και πως αν το ΠΑΣΟΚ κινηθεί περισσότερο ιδεολογικά «τελείωσε» ο Τσίπρας.
Σαν το Τσίπρα εγώ θέλω 1.000 πρόσθεσε ο νομάρχης και όσο για το ελκυστικός που του προσδίδουν είπε «Ελάτε να δείτε τι γίνεται με εμένα»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η απολογία του Ιακώβου

Από την εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας

Το κείμενο - απολογία του Ιακώβου

Συγκεκριμένα το πλήρες κείμενο της κατάθεσης του κ. Ιακώβου έχει ως εξής:
«Από το έτος 1989 είμαι προπονητής των αθλητών και αθλητριών της Ομάδας Άρσης Βαρών. Όλα αυτά τα χρόνια πάλεψα σκληρά για να συμβάλω στην προσπάθεια της Ελληνικής Ομάδας για καταξίωση στα αθλητικά δρώμενα.
Η αλήθεια, στην υπό κρίση υπόθεση, είναι η εξής :
Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της Ε.Ο.Α.Β. και γιατρός των Εθνικών Ομάδων Άρσης Βαρών είναι ο γιατρός κ. Ζαφειρίου, με τον οποίον γνωρίζομαι από την πρώτη ημέρα, που ανέλαβε. Κάναμε πολλές συναντήσεις, προκειμένου να οργανωθούμε και να βοηθήσουμε τους αθλητές μας με καθαρά βοηθήματα. (Βιταμίνες και Αμινοξέα). Ο άνω ιατρός μου πρότεινε τα αμινοξέα L-Tyrosine, L-Alanin και Β13 (OROTICO). Σε σχετική ερώτησή μου προς τον ιατρό κ. Ζαφειρίου, πού θα βρούμε αυτά τα αμινοξέα (L-Tyrosine, L-Alanin Β13 (OROTICO), εκείνος μου απάντησε ότι υπάρχουν στην αγορά σε σκευάσματα. Μου πρότεινε, όμως, να παραγγείλουμε τις πρώτες ύλες από κάποια φαρμακευτική αποθήκη, ώστε να είναι πιο καθαρές από πλευράς ποιότητας. Συμφώνησα και έτσι οι αθλητές μας ενισχύθηκαν και με τις άνω βιταμίνες κ.λ.π.
Οι παραγγελίες εκτελούνταν κανονικά, παραλαμβάνονταν οι πρώτες ύλες και παραδίδονταν στον φαρμακοποιό για να τις παρασκευάζει. Τα παρασκευάσματα έφταναν στα χέρια μας και μετά χορηγούνταν στους αθλητές.
Περίπου το έτος 2006, δεν θυμάμαι ακριβώς, υπήρχε μεγάλη δυσκολία να ευρεθεί το αμινοξύ Β13 OROTICO, γιατί η εταιρία, που συνεργαζόμαστε, δεν το εισήγαγε πλέον. Τους τελευταίους μήνες του 2007 απευθυνθήκαμε σ’ έναν γνωστό, τον κ. Π. Κατσέλο, ο οποίος ησχολείτο με την εισαγωγή ειδών διατροφής, ενώ παράλληλα ήταν εκδότης περιοδικού για bodybuilding, στον οποίο, μάλιστα, είχα παραχωρήσει συνέντευξη προ τετραετίας και έτσι γίναμε γνωστοί.
Επικοινωνήσαμε με τον κ. Π. Κατσέλο και του ζητήσαμε το αμινοξύ B13 OROTICO, το οποίο, όμως, δεν το γνώριζε, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να μας το προμηθεύσει.
Μετά από μικρό χρονικό διάστημα ο κ. Π. Κατσέλος μας ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι βρήκε το αμινοξύ B13 OROTICO μέσω internet, από μια μεγάλη εταιρία, χωρίς να μας πει ποια είναι αυτή. Καμία παραγγελία δεν πραγματοποιήθηκε τότε.
Προς τα τέλη του 2007 παραγγείλαμε τα αμινοξέα για να τα χορηγήσουμε στους αθλητές μας, όπως κάναμε παλιά. Υπήρχε άλλωστε σχετική εισήγηση του γιατρού κ. Ζαφειρίου από το έτος 2006. Συνεννοηθήκαμε, αφού παραλαμβάνονταν από τον κ. Π. Κατσέλο, να αποστέλλονταν στο φαρμακείο του κ. Χρήστου Γιουρτουμά, για να γίνουν κάψουλες. Πράγματι επικοινωνήσαμε με τον κ. Π. Κατσέλο και για πρώτη φορά του παραγγέλθηκε μισό κιλό από τα εξής αμινοξέα : L-Tyrosine, L-Alannin και Β13 OROTICO. Με την παράδοση των αμινοξέων διαπιστώθηκε για πρώτη φορά ότι αυτά ήρθαν στην Ελλάδα από μια Κινεζική εταιρία. Πράγματι, μόλις παρελήφθησαν από τον κ. Π. Κατσέλο, παρεδόθησαν μέσω της προπονήτριας Μαρίας Χριστοφορίδου, στον φαρμακείο του κ. Γιουρτουμά με όλα τα συνοδευτικά πιστοποιητικά έγγραφα της ως άνω Κινεζικής εταιρίας.

Αξιόπιστη η πρώτη παρτίδα
Αφού έγιναν κάψουλες, χορηγήθηκαν στους αθλητές και στις αθλήτριες της άρσης βαρών, οι οποίοι προετοιμάζονταν για τους Αγώνες Επίλεκτων Αθλητών, που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2008. Στους αγώνες αυτούς 10 από τους αθλητές μας ελέγχθηκαν και τα τεστ ντόπινγκ ήταν αρνητικά. Κατά συνέπεια η πρώτη παρτίδα που λάβαμε από την συγκεκριμένη εταιρία της Κίνας ήταν αξιόπιστη. Θέλω να επισημάνω ότι τον Ιανουάριο 2008 από την Κύπρο ενημέρωσα τον κ. Ζαφειρίου, ότι εδόθησαν αμινοξέα στους αθλητές, σύμφωνα με τις παλαιότερες και πάγιες εισηγήσεις του. Αυτός ενημέρωσε με τη σειρά του και τυπικά την Ομοσπονδία.
Ο κ. Κατσέλος μας παρέδωσε άλλη μια μικρή ποσότητα αμινοξέων. Η άνω ποσότητα συνοδευόμενη με τα έγγραφα, που πιστοποιούσαν τη σύνθεσή της, μέσω του κ. Γραμματικόπουλου, εστάλησαν στον κ. Γιουρτουμά για να γίνουν κάψουλες. Γύρω στις 15 με 16 Φεβρουαρίου 2008 μοιράστηκαν στους αθλητές.
Την 7η Μαρτίου, μετά από χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών από την ημέρα χορήγησης των άνω σκευασμάτων στους αθλητές, έγινε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και την WADA ντόπινγκ τεστ. Άμεσα ανταποκριθήκαμε στον έλεγχο αυτό για εξέταση.

Σοκ από τον έλεγχο

Το βράδυ της 4ης Απριλίου 2008 δέχθηκα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, κ. Ν. Σκιαδά, ο οποίος μου ζήτησε να μεταβώ κατεπειγόντως στην Ομοσπονδία. Εκεί με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι 11 από τα 13 δείγματα ούρων των αθλητών και αθλητριών, στα οποία διενήργησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία και WADA ντόπινγκ κοντρόλ στις 7 Μαρτίου, ήταν θετικά, ενώ μόνο τα δύο ήταν αρνητικά. Οι 2 αθλητές, που δεν ήταν θετικοί στον έλεγχο ντόπινγκ, δεν έλαβαν τις βιταμίνες και τα αμινοξέα, λόγω τραυματισμού τους.
Αδυνατώντας να πιστέψω τι είχε συμβεί, καθόσον τόσο εγώ, όσο και ο γιατρός, ποτέ δεν χορηγήσαμε απαγορευμένες ουσίες στους αθλητές μας, γνωρίζοντας και υπακούοντας στους νόμους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, της WADA, του Ε.Σ.Κ.ΑΝ. και της Ολυμπιακής Επιτροπής, έσπευσα να μιλήσω με τον Π. Κατσέλο, για να μου δώσει εξηγήσεις. Ο κ. Π. Κατσέλος ορκιζόταν στο παιδί του ότι δεν είχε ιδέα και ότι σίγουρα ήταν λάθος των Κινέζων.
Πράγματι μετά από 3 ημέρες ο κ. Π. Κατσέλος με ενημέρωσε για λάθος της Κινεζικής εταιρίας «Auspure», η οποία αντί των ουσιών, που παραγγείλαμε, μας έστειλε ένα μείγμα L-Tyrosine, το οποίο προοριζόταν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.
Σας προσκομίζω 2 επιστολές που έλαβε με e-mail ο κ. Π. Κατσέλος από την Κινεζική εταιρία, με τις οποίες αναγνωρίζουν το τραγικό λάθος τους.
Τέλος, ρητά και κατηγορηματικά δηλώνω, ότι επί 19 έτη, που είμαι ομοσπονδιακός προπονητής, ουδέποτε χρησιμοποίησα ουσίες παράνομες. Όποια σκευάσματα χορηγούνταν στους αθλητές ήταν σε γνώση -πάντοτε- των εκάστοτε διοικήσεων της Ομοσπονδίας και υπό την απόλυτη έγκρισή των. Αισθάνομαι βαθιά θλίψη για την συμπεριφορά ορισμένων παραγόντων (νυν και τέως) της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, οι οποίοι σιωπούν σ’ αυτήν την άθλια κατασυκοφάντηση, που δέχομαι.»
Αθήνα, 9 Απριλίου 2008

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...