Ειδήσεις

13 Απρ 2008

Σχέδιο Διαφυγής από την Ελλάδα παρέλαβαν Φινλανδοί κάτοικοι της χώρας μας!

Μήνυμα αναγνώστη

Από: http://macedonia-greece.blogspot.com/
Πηγή: Ελεύθερη Θράκη

Πολλά ερωτήματα δημιουργεί το Σχέδιο Διαφυγής από την Ελλάδα που διένειμε η Φινλανδική Πρεσβεία προς τους Φινλανδούς υπηκόους που ζουν στην Ελλάδα.
Για το θέμα αυτό ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αϊβαλιώτης υπέβαλε την εξής ερώτηση στην Υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη:
Σύμφωνα με πληροφορίες από Φιλανδούς που μένουν στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Αθήνα έστειλε -για 1η φορά- "πλήρες σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση κρίσης" ("CRISIS EVACUATION PLAN"), κάτι που δεν έγινε ούτε κατά την περίοδο του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία.
Το "σχέδιο" αυτό εστάλη στους 1.600 Φιλανδούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα και τους 25 Φιλανδούς που κατοικούν στα Τίρανα και περιλαμβάνει χάρτες διαφυγής, φόρμα με στοιχεία για κάθε πολίτη, όπως ομάδα αίματος κλπ.

Κατόπιν τούτου Ερωτάσθε

1. Γνωρίζει το ΥΠΕΞ για ποιο λόγο εστάλη αυτό το "σχέδιο διαφυγής";
2. Ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη Φινλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα;

Σημείωση "Ελεύθερης Θράκης": Άραγε γνωρίζουν κάτι οι Φινλανδοί που αγνοούμε εμείς οι Έλληνες;

Αναμένουμε με αγωνία κάποια απάντηση που ελπίζουμε να ΜΗΝ μοιάζει με … ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για το διαγωνισμό πρόσληψης πυροσβεστών

Μήνυμα αναγνώστη

(αντιγραφή απο το proslipsis.gr)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: Ο «διαγωνισμός» για πρόσληψη πυροσβεστών: ένα νέο σκάνδαλο σε εξέλιξη. Εμπαιγμός των 20.000 υποψηφίων που αγωνιούν για 1.260 θέσεις

Κύριε Υπουργέ,

Με μοναδικό σκοπό την πρόσληψη «ημετέρων» και παρακάμπτοντας κάθε έννοια αντικειμενικής και αξιοκρατικής διαδικασίας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. επινόησε έναν διάτρητο και πολιτικά απαράδεκτο ρουσφετολογικό τρόπο πρόσληψης πυροσβεστών.
Το ΠΑΣΟΚ είχε από την αρχή καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο «διαγωνισμό», αλλά οι εξελίξεις φαίνεται ότι ξεπερνούν τις προβλέψεις.
Με την μέθοδο των γραπτών δήθεν εξετάσεων και εν συνεχεία με την περιβόητη και τραγική «γαλάζια συνέντευξη», ακολουθούνται διαδικασίες που προσβάλλουν τόσο τους 20.000 περίπου διαγωνιζόμενους, όσο και τους εξεταστές.
Διαδικασίες προσχηματικές, με τις οποίες η κυβέρνηση της Ν.Δ., επιδεικνύοντας ένα ανάλγητο προς τους διαγωνιζόμενους πρόσωπο, θα επιλέξει τελικά λίγους και «εκλεκτούς», σε βάρος αυτών που δικαιούνται να προσληφθούν.
Το Σάββατο, 5-4-2008, έλαβαν χώρα προσχεδιασμένα «παρατράγουδα», που εκθέτουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Την ώρα της γραπτής δοκιμασίας, «χτυπούσαν» τα κινητά τηλέφωνα αριθμού διαγωνιζομένων, οι οποίοι απαντούσαν κανονικά! Ταυτόχρονα σε άλλους διαγωνιζόμενους εστέλοντο (και ελάμβαναν) γραπτά μηνύματα! Σύμφωνα με καταγγελίες διαγωνιζομένων, οι περισσότερες αυτών των κλήσεων και τα περισσότερα των μηνυμάτων σχετίζονταν με τις απαντήσεις της γραπτής δοκιμασίας, η οποία έγινε με την μέθοδο των ερωτήσεων και της επιλογής μιας από τις περισσότερες έτοιμες απαντήσεις. Δηλαδή, το Υπουργείο σκόπιμα δεν διασφάλισε την μυστικότητα της διαδικασίας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να διαρρεύσουν τα θέματα, αλλά και να διοχετεύονται οι απαντήσεις σε «ημέτερους»!
Μετά το πέρας της γραπτής εξέτασης - παρωδίας, τα γραπτά διοχετεύτηκαν σε άγνωστη κατεύθυνση, με προφανή σκοπό να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις.
Για το θέμα είναι ανάστατοι οι διαγωνιζόμενοι, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί ότι μετέχουν σε μια διαγωνιστική παρωδία.
Το στάδιο που ακολουθεί σε λίγες ημέρες, είναι αυτό της προφορικής συνέντευξης, ώστε να ολοκληρωθεί το «έργο» της κυβέρνησης. Δηλαδή, όσοι«ξέφυγαν» από την γραπτή δοκιμασία, τους «περιμένει» η συνέντευξη για να τους μετατρέψει σε αποτυχόντες.
Το επίπεδο βέβαια των ερωτήσεων της προφορικής συνέντευξης είναι ήδη γνωστό από ανάλογους γελοίους «διαγωνισμούς»: τι ομάδα είσαι, από πού κατάγεσαι, τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου κλπ.
Αυτός ο διαγωνισμός για πρόσληψη πυροσβεστών, εξελίσσεται στο νέο μεγάλο σκάνδαλο της κυβέρνησης Καραμανλή, που αφορά χιλιάδες άνεργους νέους. Σκάνδαλο ανάλογο προς αυτό των προσλήψεων που επιχειρήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και που οδήγησε στα γνωστά τραγικά γεγονότα.
Χιλιάδες διαγωνιζόμενοι εμπαίζονται και ελάχιστοι ευνοούνται. Ο διαγωνισμός είναι «στημένος» εκ των προτέρων.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Γιατί επετράπη η κατοχή και λειτουργία κινητών τηλεφώνων από τους διαγωνιζόμενους στη διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας.
2. Ποια συγκεκριμένα πρόσωπα και πότε συνέταξαν ή επέλεξαν τις ερωτήσεις της γραπτής δοκιμασίας και ποια άλλα πρόσωπα, εκτός αυτών, είχαν στην κατοχή τους τις ερωτήσεις αυτές. Πού ευρίσκοντο όλα τα προαναφερόμενα πρόσωπα όταν συνετάγησαν ή επελέγησαν οι ερωτήσεις και πάντως, κατά τη διάρκεια της γραπτής διαδικασίας και μέχρι το πέρας αυτής και αν είχαν την δυνατότητα μετάδοσης των ερωτήσεων σε τρίτους από τα κινητά τους τηλέφωνα ή με άλλο τρόπο.
3. Εάν θα ζητήσει, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, να εντοπιστούν οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα αφενός των προσώπων της ως άνω παραγράφου 2 και αφετέρου οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που εστάλησαν προς διαγωνιζόμενους τις ώρες του διαγωνισμού, από ποιους προήλθαν και σε ποιους απευθύνθηκαν.
4. Πού διοχετεύτηκαν τα γραπτά του διαγωνισμού μετά το πέρας της διαδικασίας, για ποιο λόγο, μέχρι πότε έμειναν εκεί και μετά που μεταφέρθηκαν.
5. Εάν θα ακυρώσει αυτόν τον φαιδρό διαγωνισμό, ώστε να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις πυροσβεστών με μόρια και μόνο, δηλαδή με αντικειμενικό και ταχύτατο σύστημα.

Αθήνα, 9-4-2008
Οι Βουλευτές
Ντίνος Ρόβλιας
Μιχάλης Καρχιμάκης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ στις ΗΠΑ αποκαλύπτει η New York Times

Νέα διάσταση στην υπόθεση ντόπινγκ που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες με την υπόθεση BALCO και την πρώην Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Στίβου Μάριον Τζόουνς, από την οποία αφαιρέθηκαν όσα μετάλλια έχει κατακτήσει και εκτίει ποινή κάθειρξης 6 ετών, δίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.
Σύμφωνα με αυτό, στην επικείμενη δίκη του Τρέβορ Γκράχαμ, προπονητή πολλών Αμερικανών αθλητών στίβου, μεταξύ άλλων της Μάριον Τζόουνς και του Μόρις Γκριν, μάρτυρας-«κλειδί» θα καταθέσει στοιχεία για την εμπλοκή τουλάχιστον 12 Αμερικανών Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών στην υπόθεση.

Περισσότερα: New York Times

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ημερολόγιο-σοκ διάσημης αθλήτριας που κατέγραφε το ντοπάρισμα - Τα αναβολικά της χάρισαν χρυσά μετάλλια και… καρκίνο στο συκώτι.

Πρόκειται για το κρυφό ημερολόγιο μιας αθλήτριας με πολλές διακρίσεις στο στίβο, αλλά και πολλά αναβολικά, που της χάρισαν χρυσά μετάλλια και… καρκίνο στο συκώτι.
Δίπλα από το εντατικό πρόγραμμα προπόνησης η αθλήτρια σημειώνει τα αναβολικά που χρησιμοποιεί, αλλά και τα δυσάρεστα συμπτώματα που της παρουσιάζονται.
Στο ημερολόγιο της, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των ειδικών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, η διακεκριμένη αθλήτρια καταγράφει το πρόγραμμα προπόνησης για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.
Σκληρές ασκήσεις, αλλά και βαριά αναβολικά, που της δίνουν την δυνατότητα να κάνει καθημερινά διπλές προπονήσεις. Όπως αναφέρει στο ημερολόγιο της, την Δευτέρα θα λαμβάνει 15 mg STROBA stanozolol. Με αυτό θα μπορέσει να κάνει διπλή προπόνηση, διαμαρτύρεται όμως για ζαλάδες και κάνει εμετούς.
Τα φάρμακα αυτά δίνονται μόνο σε βαριά ασθενείς με καρκίνο, για να μην νιώθουν πόνους. Γι’ αυτό ο προπονητής την αφήνει Τρίτη και Τετάρτη με μονή προπόνηση και χωρίς φάρμακα. Την Πέμπτη επιστρέφει στις διπλές προπονήσεις και παίρνει εκτός από 5 mg STROBA stanozolol και 5 mg Deca Durabolin. Το ένα φάρμακο της εξασφαλίζει ταχύτητα και το άλλο δύναμη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας καρκινοπαθής μπορεί να πάρει μόνο 0,5 mg STROBA stanozolol την ημέρα. Η πρωταθλήτρια όμως θα πάρει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα, για να κερδίσει γρήγορη αυτοΐαση σε περίπτωση που τραυματιστεί. Έτσι, την Παρασκευή κάνει ξανά διπλή προπόνηση με 15mg STROBA stanozolol και το Σάββατο ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα.
Οι χρόνοι της στο ημερολόγιο είναι ονειρεμένοι, όμως λίγο καιρό αργότερα το όνειρο γίνεται εφιάλτης. Μετά το τέλος της καριέρας της οι εξετάσεις στο συκώτι έδειξαν, ότι η ταχύτατη κυρία πάσχει από βαριάς μορφή καρκίνου. Η λάμψη του χρυσού σβήνει γρήγορα και η ίδια παραδέχεται, ότι ένας γιατρός την είχε προειδοποιήσει πριν από χρόνια.
Δύο ακόμα αθλήτριες με τις οποίες η κάτοχος του ημερολογίου μοιραζόταν τα μετάλλια, σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και οι γιατροί ξεκαθαρίζουν, ότι οι αναβολικές ουσίες κατέστρεψαν τις άλλοτε πρωταγωνίστριες.

Από: www.alphatv.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αλέξης Κούγιας κατά Εύης Βατίδου: Μια αγωγή σαν μυθιστόρημα

Από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"

http://www.protothema.gr/content.php?id=6979

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υποψηφιότητες γιά τα Blog Oscars του 2008

Μας "άνοιξε τα μάτια" η ανάρτηση Και ο blogger θέλει το Oscar του! στο http://bollywood-greece.blogspot.com/.
Δε γνωρίζαμε ότι υπήρχαν βραβεία "Όσκαρ" για μπλόγκερς. Επισκεφτήκαμε το http://blogoscars.blogspot.com/ και ιδού:
Μετά από ενδελεχή έρευνα πολλών εβδομάδων, τα Greek Blog Awards κατέληξαν στις υποψηφιότητες γιά τα Blog Oscars του 2008. Έπειτα από την επιτυχία που γνώρισε ο διαγωνισμός του προηγούμενου έτους, αποφασίστηκε να συνεχιστεί και φέτος, απονέμοντας βραβεία σε ελληνικα ιστολόγια μέσω δημόσιας ψηφοφορίας, γιά 8 διαφορετικές κατηγορίες.

Παρακάτω ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες, γιά τις οποίες η ηλεκτρονική ψηφοφορία ξεκινάει στις 18 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την 5η Ιουνίου 2008, όταν και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης μπλογκ ΔΕΝ επιθυμεί να μετάσχει το ιστολόγιο του στην ψηφοφορία, παρακαλούμε να μας ενημερώσει με σχόλιο σε αυτή εδώ την ανάρτηση, έως και τις 18 Απριλίου 2008.

1. ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ 2008
Το Μανιτάρι του Βουνού (http://tomanitaritoubounou.wordpress.com)
Μαύρος Γάτος (http://mavrosgatos.blogspot.com)
Πρόσωπα (http://www.prosopa.com)
Ροϊδη Εμμονές (http://roides.wordpress.com)
We are not alone (http://argos.wordpress.com)
The Evil McManus Diaries (http://manolisvardis.wordpress.com)(*Έπειτα από αίτημα του κ.Allu Fun Marx, αποσύραμε την υποψηφιότητα του Ιστολογίου του γιά την κατηγορία "Όσκαρ Καλύτερου Ιστολογίου 2008". Τη θέση του πήρε το μπλογκ "Μαύρος Γάτος".)

2. ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
Arxedia Media (http://arxediamedia.blogspot.com)
Thess-gr (http://www.thess.gr/blog)
Το χαμομηλάκι (http://hamomilaki.blogspot.com)
One World (http://laryt.blogspot.com)
Jungle-Report (http://jungle-report.blogspot.com)

3. ΟΣΚΑΡ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Roadartist...in athens (http://roadartist.blogspot.com)
Omadeon (http://omadeon.wordpress.com)
Από Μηχανής Θεός (http://8eoss.blogspot.com)
Αλέξης Σταμάτης (http://alexistamatis2.blogspot.com)
Adonios G.K. (http://adonios.wordpress.com/)

4. ΟΣΚΑΡ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
Το Μακεδονικό Ζήτημα Σήμερα (http://macedonia-greece.blogspot.com)
greece-salonika.blogspot.com (http://greece-salonika.blogspot.com)
Θεαμαπάτες και Δικτυώματα (http://theamapati.wordpress.com)
Meta Journalism (http://metajournalism.wordpress.com)
Greek Alert (http://www.greekalert.com)
Μεγκουλίνα, η αδυσώπητη (http://megoulina.blogspot.com)

5. ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ
Μιά κλίνη φέρεται εστρωμένη των αφανών (http://dimitrisdoctor.blogspot.com)
Zorba the Greek (http://zorbagr.wordpress.com)
Λαπούτα (http://blog.teleologikos.eu)
Greek University Reform Forum (http://greekuniversityreform.wordpress.com)
Πρόσωπα - Ρίτσα Μασούρα (http://ritsmas.wordpress.com)
Τουκιθεμπλομ (http://tuki8eblom.blogspot.com/)

6. ΟΣΚΑΡ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ
Όχι λιθάνθρακας στο Μαντούδι (http://mandoudi.wordpress.com)
Γιά τη διάσωση του Ελαιώνα (http://elaionas.wordpress.com)
Το μπλογκ του απολυμένου από τη ΓΣΕΕ Δημοσιογράφου (http://apasxolisi.wordpress.com)
Αναδάσωση (http://anadasosi.blogspot.com/)

7. ΟΣΚΑΡ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
Χρυσή Αυγή (http://xryshaygh.wordpress.com)
Ιωάννης Παπαϊωάννου ΙV (http://papaioannou.wordpress.com)
Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας (http://sikam.wordpress.com)
Φιλελεύθερη λαλιά (http://fileleytheros.wordpress.com)
Πολιτικό Blog (http://politikoblog.gr)
Κίνημα Λαού (http://karsilamas.blogspot.com/)

8. ΟΣΚΑΡ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Εύα Καϊλή (http://evakaili.blogspot.com)
Πολιτικό Ημερολόγιο (http://evenizelos.blogspot.com)
Ημερολόγιο Ιδεών (http://khatzidakis.blogspot.com)
Το Ιστολόγιο του Μίμη Ανδρουλάκη (http://mimisandroulakis.blogspot.com/)

9. ΟΣΚΑΡ - ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ - ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ.CHRISTOPHE FARNAUD (http://christophe-farnaud.blogspot.com).The Greek Blog Awards 2008

Και επειδή ο διαγωνισμός είχε γίνει και πέρυσι, δείτε τα "Όσκαρ" που δόθηκαν:

ΟΣΚΑΡ ΓΙΑ ΤΟ 2007

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: PRESS-GR
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΕΡΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: GREEK ALERT ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥ: ΣΥΜΕΛΑ ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΠΛΟΓΚ: ΡΙΤΣΑ ΜΑΣΟΥΡΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΕΡΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: X-PSILIKATZOY
ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ DESIGN: ZORBA THE GREEK
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΟΝΕΙΡΟΣ
ΚΩΜΩΔΙΑΣ: FUNEL
ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ: ALLU FUN MARX
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ: ΡΟΪΔΗ ΕΜΜΟΝΕΣ
ΛΟΓΟΠΛΑΣΤΗ: ΠΕΤΕΦΡΗΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σκοπιανό: Αυτοί είναι Μακεδόνες γιατί έτσι ονομάζονται κι έτσι νιώθουν Όμως είναι και Σλάβοι. Το "Σλαβομακεδονία" ήταν το ακριβέστερο όνομα

Μήνυμα αναγνώστη

Λυπάμαι που όλοι οι Έλληνες έχουν γνώμη για το σκοπιανό αλλά δεν έχουν γνώση. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τους από εκεί "Μακεδόνες" των Σκοπίων, έχουν κι αυτοί "την τύφλα τους" ακόμα και για την δική τους ιστορία.
Λυπάμαι που υπάρχει τέτοια άγνοια και που εξ αιτίας αυτής της έλλειψης πληροφόρησης δυο λαοί φτάνουν να βρίζουν ή να περιφρονούν ο ένας τον άλλον παρ' όλο που είναι καταδικασμένοι να είναι γείτονες εσαεί.
Δεν κάνω τον έξυπνο, οι πληροφορίες μου για την Ιστορία δεν είναι αποκαλύψεις του στυλ Λιακόπουλου, ούτε ξέρω πράγματα που τα κρύβουν τα επίσημα κράτη, άρα εγώ κατέχω την αλήθεια. Αυτά που ξέρω είναι όσα είναι κοινώς αποδεκτά από όλους και από Έλληνες και από Βούλγαρους και από Σκοπιανούς και από όλους.
Όλοι ξέρουν την ίδια Ιστορία ακόμα κι αν έχουν ελάχιστες αποχρώσεις οι ερμηνείες αυτών των γεγονότων από ιστορικό σε ιστορικό. Και αν αυτή η κοινή γνώση, η καταγεγραμμένη σε όλα τα βιβλία (π.χ. για εμάς στην "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" της Εκδοτικής Αθηνών υπό την επίβλεψη της Ακαδημίας Αθηνών) γινόταν επίκαιρη και «κτήμα» όλων των ενδιαφερομένων και από τη μια και από την άλλη πλευρά των συνόρων, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Πολύ επιγραμματικά καταδεικνύω τη μόνη λύση που θα μπορούσε να υπάρξει και που είναι αυτή που τελικά θα επικρατήσει:
Αυτοί είναι "Μακεδόνες" όχι βέβαια οι Αρχαίοι, όμως είναι Μακεδόνες από τον 19ο αιώνα όταν δημιούργησαν τέτοια συνείδηση και όταν από το 1893 διακήρυξαν την νέα (τότε) εθνική τους ταυτότητα με μια διακήρυξη που είχε την προμετωπίδα "Η Μακεδονία στους Μακεδόνες".
Δηλαδή, η γιαγιά της γιαγιάς του σημερινού νεαρού σκοπιανού, όταν γεννήθηκε και μεγάλωσε στα τέλη του 19ου αιώνα έμαθε ότι είναι Μακεδόνισσα σε αντίθεση με τους αλλόγλωσσους και αλλόφυλους γείτονές της των διπλανών χωριών ή της διπλανής γειτονιάς που ήταν Έλληνες-Γραικομάνοι ή Βούλγαροι ή Σέρβοι ή Αλβανοί.
Η διακήρυξη του 1893, που ήταν βέβαια κατάληξη μιας μακράς διαδικασίας που ξεκίνησε γύρω στο 1877 με τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο και την ουσιαστική διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ο τρόπος που διάλεξαν οι συγγραφείς της (που ήταν κατά βάση Βούλγαροι αλλά μετείχαν και Έλληνες και Σέρβοι) δημιουργούσε μεν εθνότητα όμως την έβαζε να στέκεται σε ξύλινα πόδια καθώς χρησιμοποιούσε "κλεμμένο" όνομα. Ήταν Σλάβοι που για να ξεχωρίσουν από τους Βούλγαρους θέλησαν να προσδιοριστούν με διαφορετικό όνομα και βρήκαν εύκολο το "Μακεδονία" και "Μακεδόνες" που τους κάλυπτε γεωγραφικά και που μπορούσε να ενοποιήσει και Έλληνες και Βούλγαρους και Σέρβους ακόμα και Αλβανούς έτσι ώστε η περιοχή να αναπτυχθεί εθνικά όχι διαμελιζόμενη στις γύρω κρατικές ή εθνικές οντότητες αλλά σαν ανεξάρτητο νέο κράτος-έθνος.
Από τη στιγμή εκείνη και μετά το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και κάποτε θα το βρίσκαμε μπροστά μας κι εμείς και αυτοί. Κι αυτό έγινε εν μέρει το 1948 όταν ο Τίτο τους αναγνώρισε σαν εθνότητα με το όνομα Μακεδονία και βγήκε στην επιφάνεια εξ ολοκλήρου το 1992 με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Μόνη λύση ο συμβιβασμός. Αυτοί είναι Μακεδόνες γιατί έτσι ονομάζονται κι έτσι νιώθουν εδώ και 5-6 γενιές τουλάχιστον, δηλαδή σε μεγάλο βάθος χρόνου. Όμως είναι και Σλάβοι. Το "Σλαβομακεδονία" που ήταν και το καλύτερο και ακριβέστερο όνομα χάθηκε κάπου στις διαδικασίες και στις ανόητες αντιπαλότητες άσχετων εθνικοφρόνων.
Το "Νέα Μακεδονία" ή το "Μακεδονία-Σκόπια" ή "Σκοπιανή Μακεδονία" είναι οι μέσες λύσεις. Και παράλληλα η αναγνώριση από την Ελλάδα της δικής τους νεομακεδονικής εθνότητας και γλώσσας.
Γιατί αυτό που τους νοιάζει ιδιαίτερα είναι η εθνική τους ταυτότητα που ακόμα παίζεται και δεν έχει κατοχυρωθεί διεθνώς. Η δική μας αμφισβήτηση δεν είναι μόνο προσβλητική για τα αισθήματά τους αλλά -ακόμα περισσότερο- είναι βαθιά διαλυτική της συγκολλητικής ουσίας που τους συνέχει. Αμφισβητώντας το όνομά τους είναι σαν να λέμε πως δεν υπάρχουν, πως είναι Βούλγαροι ή Σέρβοι γιατί λαός που δεν έχει όνομα δεν είναι λαός. Πρέπει λοιπόν να συμφωνήσουμε μαζί τους πως θα λέγονται μεν Μακεδόνες με επιθετικό προσδιορισμό που να τους ξεχωρίζει από τους Έλληνες Μακεδόνες, ταυτόχρονα όμως πρέπει να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα αναγνωρίσουμε τη "νεομακεδονική" τους ταυτότητα και τη "νεομακεδονική" τους γλώσσα σαν εθνική ταυτότητα και γλώσσα διαφορετική από εκείνες των γειτόνων τους (των Βουλγάρων δηλαδή που αυτό τους νοιάζει). Και η διαμάχη θα λήξει εκεί και θα λήξει εύκολα. Αρκεί να καταλάβει ο κάθε λαός τι ακριβώς θέλει ο άλλος, κι όχι να τρέφεται με ψέματα που οδηγούν σε ύβρεις και προσβολές.
Δεν είναι γύφτοι, δεν είναι παρακατιανοί. Είναι περήφανοι Σλάβοι που ξεσηκώθηκαν το 1903 κατά των Τούρκων και πρώτοι πρόβαλαν στην Βαλκανική αξίες πανανθρώπινες περί ισότητας και ελευθερίας. Θέλησαν να είναι ανεξάρτητοι από Ελλάδα και Βουλγαρία και Σερβία γιατί δεν ήθελαν να υπαχθούν σε καθεστώτα μοναρχικά, αυταρχικά, άδικα, όπως ήταν τα καθεστώτα των βαλκανικών χωρών τότε. Να τους αναγνωρίσουμε αυτό που τους ανήκει.
Κι εμείς θέλουμε να μην μας τρελάνουν. Ναι μεν χρησιμοποίησαν το "Μακεδονία" σαν όχημα για να ξεχωρίσουν αλλά δεν θα αρχίσουμε τώρα να κάνουμε εξετάσεις DNA για να μάθουμε αν οι Μακεδόνες ήταν ή όχι ελληνικό φύλο, αν ο Αριστοτέλης ήταν δάσκαλος ξένων γλωσσών ή φιλόσοφος και αν στην Περσία εκστράτευσαν "οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων" ή όχι.
Μα τέλος πάντων, ξέρει κανείς ένα λαό που όταν κατακτούσε ξένες χώρες τους μετέδιδε μια ξένη γλώσσα και ένα ξένο πολιτισμό; Ας αφήσουμε τους αρχαίους Μακεδόνες στην ησυχία τους. Εξάλλου, οι Νότιοι Έλληνες έχουν πολλά για να κατηγορήσουν τους ομόφυλούς τους και πολιτικά καθυστερημένους βόρειους Έλληνες. Ας μας αφήσουν να κατηγορήσουμε ελεύθερα τον Αλέξανδρο ή τον Φίλιππο όπως ο Δημοσθένης ή ο Φιλώτας ή όπως οι Νότιοι οπαδοί φωνάζουν Βούλγαρους τους Παοκτζήδες. Ακριβώς επειδή τους θεωρούν Έλληνες για αυτό το "Βούλγαροι" για τους Παοκτσήδες και το "Τούρκοι" για τους Αεκτσήδες είναι βρισιά.
Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στο θέμα μας. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι οι Μακεδόνες δεν είναι κατασκεύασμα του Τίτο αλλά γέννημα των κατοίκων της γεωγραφικής Μακεδονίας στα τέλη του 19ου αιώνα. Τα στοιχεία είναι γνωστά, δεν προέρχονται από αποκαλύψεις είναι γραμμένα γλαφυρά στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Δικαίωμα λοιπόν στο όνομα έχουν. Και δικαίωμα να είναι εθνότητα έχουν επίσης καθώς αυτό το δικαίωμα το απέκτησαν μέσα από την ιστορική τους διαδρομή με αγώνες και θυσίες. Κι εμείς έχουμε δικαίωμα στο όνομά μας που είναι η ψυχή μας. Ας πάμε λοιπόν σε ένα συμβιβασμό που θα είναι όχι μόνο δίκαιος αλλά επί πλέον και πολύ χρήσιμος και για αυτούς και για μας.

Γ. Τσιρίδης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μήπως τα προνόμια που δίνει το κράτος στους αθλητές που διακρίνονται αποτελούν ουσιαστικά κίνητρο για ντοπάρισμα;

Από την εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής"

Του Ηλία Τάταλα
Στην Ελλάδα ισχύει το εξής παράδοξο. Ο ερασιτέχνης αθλητής των ατομικών αθλημάτων ζει μίζερα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς στοιχειώδη βοήθεια από την ομοσπονδία, το σωματείο, το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ενώ δηλαδή θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να του παρέχουν βοήθεια για να βελτιωθεί ως αθλητής, αυτό δεν γίνεται. Παρ' όλα αυτά, επιλέγει να είναι αθλητής και σε περίπτωση που κληθεί στην Εθνική ομάδα, από την ομοσπονδία του αμείβεται με τα οδοιπορικά, που λαμβάνει με μεγάλη καθυστέρηση. Ουσιαστικά, όποιος επιλέξει να ακολουθήσει μία καριέρα πρωταθλητισμού ζει και πορεύεται με τα χρήματα των γονιών του μέχρι να φέρει το μετάλλιο. Παράλληλα, ο ίδιος αθλητής στις εφημερίδες διαβάζει για τα μεγάλα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και των αθλητών που διακρίνονται σε λαμπερά ομαδικά αθλήματα. Ο αθλητής του ατομικού σπορ ίσως να προπονείται περισσότερες ώρες, να κοπιάζει περισσότερο από τον ποδοσφαιριστή και να βλέπει τις αμοιβές του τελευταίου με το κιάλι. Έτσι, όμως, είναι δομημένη η δυτική κοινωνία, σε κάθε τομέα της ζωής. Αυτός που πουλάει περισσότερο, αυτός κερδίζει και περισσότερα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
Από τη στιγμή που ο ερασιτέχνης αθλητής του ατομικού αθλήματος φέρει μία διάκριση, η ζωή του αλλάζει. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα προνόμια που ίσχυαν για τους Έλληνες αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και που θα ισχύσουν (αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά) και για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου:
1) Πριμ που κυμαίνεται από 29.347 έως 190.756 ευρώ από την όγδοη μέχρι την πρώτη θέση.
2) Διορισμός στις ένοπλες δυνάμεις με βαθμό αξιωματικού.
3) Διορισμός σε θέση συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε αθλητική ομοσπονδία.
4) Δυνατότητα απόκτησης άδειας πρακτορείου ΠΡΟ ΠΟ (παλιότερα και άδεια ταξί).
5) Εισαγωγή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της επιλογής του αθλητή. Για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας υπήρχε και έξτρα πριμ από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που έδιναν 100.000 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο, 50.000 ευρώ για το ασημένιο και 25.000 ευρώ για το χάλκινο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τους Αγώνες του 2004, 58 νέοι ολυμπιονίκες, που δεν είχαν επωφεληθεί νωρίτερα από τα προνόμια, εντάχθηκαν μόνο στις ένοπλες δυνάμεις. Δεν υπολογίζονται αυτοί που είχαν ενταχθεί πριν από το 2004 και φυσικά όσοι επέλεξαν τα σώματα ασφαλείας.
Εκτός από τα προνόμια που ισχύουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχουν και άλλα που αναφέρονται σε διακρίσεις αθλητών σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Ένα μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αντιστοιχεί σε πριμ, ένταξη στις ένοπλες δυνάμεις ή στα σώματα ασφαλείας, εισαγωγή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ κτλ. Ακόμη και το μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανεξαρτήτου κατηγορίας ηλικίας μπορεί να αποδώσει πριμ και εισαγωγή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς εξετάσεις, ενώ η κατάκτηση πανελλήνιου τίτλου δίνει μόρια. Οι περισσότερες απ' αυτές τις διατάξεις επικυρώθηκαν με το νόμο 2725 του 1999, ενώ ήδη από τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης και έπειτα είχαν αρχίσει να αλλάζουν προς το καλύτερο οι ανταμοιβές για τους αθλητές.
Παλαιότερα δηλαδή, στις δεκαετίες μεταξύ 1960-80, οι ολυμπιονίκες έπαιρναν ως δώρο από το κράτος ένα διορισμό σε δημόσια υπηρεσία π.χ. στη ΔΕΗ ή μία άδεια για βενζινάδικο.

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
Οι αθλητές που διορίζονται στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας φυσικά δεν υπηρετούν όπως οι συνάδελφοί τους, διότι δεν έχουν καμία ειδική εκπαίδευση. Απλώς παίρνουν το μισθό και στη συνέχεια τη σύνταξη, ενώ η μόνη τους υποχρέωση είναι να δίνουν το παρών στα στρατιωτικά πρωταθλήματα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα επιπλέον εισόδημα που προέρχεται από αργομισθία τιμής ένεκεν. Για έναν ολυμπιονίκη ή παγκοσμιονίκη ερασιτέχνη αθλητή, όμως, υπάρχει και ακόμη μία παράμετρος. Μαζί με τα προνόμια που δίνει η πολιτεία έχουν τη δυνατότητα συμφωνιών με χορηγούς για ακόμη ένα επιπλέον εισόδημα.
Έτσι, η υποσμηναγός Φανή Χαλκιά μπορεί να διαφημίζει χωρίς πρόβλημα συστήματα μόνωσης, ο Πύρρος Δήμας και η Τασούλα Κελεσίδου παλαιότερα να έχουν σπόνσορα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κ.ο.κ. Από τη στιγμή που ο αθλητής έχει χορηγούς και υπογράφει συμβόλαια, ουσιαστικά δεν είναι ερασιτέχνης. Αυτό, όμως, φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρει το κράτος.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
Τα τελευταία χρόνια πολλοί πρωταθλητές που βρίσκονταν σε μικρή και άκρως παραγωγική ηλικία αποφάσισαν να σταματήσουν τον αθλητισμό, έπειτα από μία διάκριση και την εξασφάλιση του βιοπορισμού του μέσω των προνομίων.
Η ανθυποσμηναγός Νέρι Νιαγκουάρα, πρωταθλήτρια Ευρώπης και έκτη ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, πρόσφατα κρέμασε το... σκουφάκι της σε ηλικία 24 ετών. Ανάλογα συμβάντα έχουν σημειωθεί και σε άλλα αθλήματα. Στην άρση βαρών ο Γιώργος Μαρκούλας 4ος ολυμπιονίκης στην Αθήνα και η Χριστίνα Ιωαννίδη με διακρίσεις σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα έχουν εξαφανιστεί από τις δραστηριότητες του αθλήματος. Το ίδιο συνέβη με την Ελευθερία Φτούλη, την πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης που αποχώρησε σε ηλικία 25 ετών, αμέσως μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τη δεκαεπτάχρονη Ναταλία Ανθοπούλου, επίσης αμέσως μετά την κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου. Από την Εθνική ομάδα του ανσάμπλ του 2004 σταμάτησαν οι τέσσερις από τις έξι γυμνάστριες.
Ακόμη περισσότερα είναι τα παραδείγματα νεαρών αθλητών που εγκαταλείπουν τον αθλητισμό όταν εισαχθούν στο πανεπιστήμιο, εισαγωγή που συνήθως γίνεται μέσω του αθλητισμού.
Πρόσφατα, για το συγκεκριμένο ζήτημα ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωνε στη "Μακεδονία της Κυριακής" ότι "έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να μπει φρένο σε αυτήν την κατάσταση, αλλά οι πολιτικοί θέλουν να τα έχουν καλά με τους αθλητές, ώστε να φωτογραφίζονται μαζί τους και το πρόβλημα δεν λύνεται ποτέ. Τα παραδείγματα αθλητών που εισάγονται σε μία πανεπιστημιακή σχολή και μετά σταματούν τον αθλητισμό είναι πάρα πολλά. Το άθλημα χάνει.
Φυσικά, υπάρχουν και οι αθλητές που απολαμβάνουν προνόμια και συνεχίζουν να αγωνίζονται, όμως τολμώ να πω ότι ο ελληνικός αθλητισμός περισσότερο ζημιώνεται από αυτήν την άνευ όρων στάση του κράτους στους αθλητές".
Επίσης, πριν από λίγους μήνες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησαν να αφαιρούνται τα προνόμια των αθλητών που είναι βαθμοφόροι στις ένοπλες δυνάμεις και τα ονόματά τους έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις αναβολικών.
Ο ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπηρετεί παράλληλα στην πυροσβεστική. Δεν διστάζει να πάρει σαφή θέση υπέρ των προνομίων των αθλητών. "Το προνόμιο είναι μία συγκεκριμένη ανταμοιβή για συγκεκριμένες επιτυχίες αθλητών, που κατά κύριο λόγο δεν είναι επαγγελματίες. Πώς είναι δυνατόν να κάνει ένας αθλητής πρωταθλητισμό και να πρεσβεύει την πατρίδα του χωρίς υποστήριξη και με τα πενιχρά έσοδα που μπορεί να έχει από το μισθό του; Πώς θα ανταμειφθεί ένας αθλητής που αφιερώνει τη ζωή του στους αγωνιστικούς χώρους, περνάει από χειρουργεία και ρισκάρει όλα αυτά να πάνε χαμένα σε περίπτωση που δεν κερδίσει ένα μετάλλιο;".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όσοι αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό οραματίζονται μια Ολυμπιάδα χωρίς οικονομικά και διαφορά αλλά κίνητρα

Είμαι πανελλήνιος πρωταθλητής, στέλεχος εθνικής ομάδας (περίοδος 1986-1990).
Χωρίς βέβαια, να πάρω ποτέ αναβολικά, για αυτό και δεν έχω μεγαλύτερες επιδόσεις.Οι σημερινές επιδόσεις (σε παγκόσμιο επίπεδο) έχουν φτάσει σε σημείο που αν δεν πάρεις αναβολικά, δεν μπορείς να τις φτάσεις.
Το μόνο που δε φταίει όμως, είναι τα αναβολικά.
Όταν φτάνεις στο σημείο να σπουδάσεις, χωρίς να ξέρεις αν κάποτε θα διοριστείς (λόγω πανελλήνιας νίκης έχω πτυχίο των Τ.Ε.Φ.Α.Α.- αδιόριστος) και το κράτος σου εξασφαλίζει θέση στο δημόσιο με διεθνή απόδοση (ευρωπαϊκό-παγκόσμιο), όταν στα διεθνή meeting o νικητής κερδίζει χιλιάδες δολάρια ή το βάρος του σε χρυσό, τότε και εγώ όπως και ο καθένας μας που θέλει να εξασφαλίσει το μέλλον το δικό του αλλά και των παιδιών του, θα έπαιρνε αναβολικά.
Όταν οι σπόνσορες δίνουν στους αθλητές τεραστία ποσά για μια τους νίκη που μέσω αυτής θα διαφημίσουν το προϊόν τους, τότε όλοι δυστυχώς όλοι οι αθλητές στη σημερινή εποχή λίγο ή πολύ παίρνουν αναβολικά. Αυτό κάποιοι που αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό οραματίζονται μια Ολυμπιάδα χωρίς οικονομικά και διαφορά αλλά κίνητρα.
Χωρίς σπόνσορες και διαφημίσεις.
Που το μόνο κέρδος θα είναι η χαρά της "ΝΙΚΗΣ".Kαι όποιος την έχει ζήσει πραγματικά και καθαρά γνωρίζει ποσό όμορφη είναι.
Για αυτό και νιώθει περήφανος.

Φιλικά,
Ε.Κ. - ποδηλάτης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εθελοντική αιμοδοσία

Σήμερα, η Ελληνική Λέσχη Φίλων & ΚατόχωνBMW (http://www.bmw-hellasclub.gr/) σε συνεργασία με το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών όπου υπάρχει η πρώτη τραπεζα αίματος απο club αυτοκίνησης , μαζί και με άλλα club αυτοκίνησης , διοργανώνει στην πλατεια 28ης Οκτωβρίου στη Νεα Ερυθραια, την 2η εθελοντική αιμοδοσία, ανοιχτή για κάθε εθελοντή.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πήγαν να του "πλασάρουν" αναβολικά, όταν αρνήθηκε να τα πάρει, προσπάθησαν να τον βγάλουν τρελό και τον πλάκωσαν στο ξύλο

Μήνυμα αναγνώστη

Επιστολή πατέρα στην εφημερίδα "Metrosport"

Είμαι γονέας ενός (σήμερα) 25άχρονου νέου, που κάποια στιγμή θέλησε να ασχοληθεί με την Άρση Βαρών, στην περιοχή όπου κατοικώ (αναφέρεται η περιοχή).
Τον πήγα στο γυμναστήριο ενώ ήταν 12 ετών και πολύ δυνατός, μετά από παρότρυνση ενός γυμναστή, ο οποίος μου είπε ότι το παιδί μου, που έπαιζε τότε ποδόσφαιρο στην Ακαδημία της γειτονιάς μας, μπορούσε να αναπτύξει το σώμα του και να γίνει μεγάλος αθλητής στην Άρση Βαρών και το μπόντι-μπίλντινγκ.
Από τις πρώτες ημέρες παρουσίας του παιδιού στο γυμναστήριο, όλοι είχαν πάθει την πλάκα τους με τη δύναμή του, άρχισαν να τον φέρνουν πιο κοντά τους και οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στην άρση Βαρών, ειδικά του Πύρρου Δήμα, που αποτέλεσε πρότυπο, τον έκαναν να αγαπήσει το άθλημα.
Μετά από ενάμιση μήνα προπονήσεων, ο γιος μου σε μια βραδινή κουβέντα που είχαμε, άρχισε να μου λέει ότι ο προπονητής θέλει να τον "φουσκώσει".
Όταν τον ρώτησα τι εννοεί, ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, μου εξήγησε ότι θα "φουσκώσει" κάποια σημεία του σώματός μου για να πάρω μεγαλύτερη δύναμη, προκειμένου να τον κατεβάσει σε αγώνες. Του είπε μάλιστα ότι συγκεκριμένα σκευάσματα πρέπει να τα πάρει, αντί ενός ποσού 350 ευρώ συνολικά και αυτή θα ήταν η πρώτη δόση, γιατί η "θεραπεία" θα συνεχιζόταν για ένα χρόνο περίπου, αντί συνολικά 1.200 ευρώ.
Ο γιος μου αρνήθηκε και τον έδιωξαν από το γυμναστήριο. Πήγα να ζητήσω το λόγο και μόνο που δεν με πλάκωσαν στο ξύλο. Τρεις μέρες μετά, κι αφού ο γιος μου δεν απαντούσε στις κλήσεις του υποτιθέμενου προπονητή του, έστησαν καρτέρι στο παιδί μου, το πλάκωσαν στο ξύλο και του είπαν να μην ξαναπατήσει στη γειτονιά γιατί όποτε τον έβλεπαν, θα τον έκαναν... τουλούμι στο ξύλο.
Πήγα στην Αστυνομία, το κατήγγειλα και όταν τους επισκέφθηκαν οι Αστυνομικοί είπαν ότι δεν συνέβη τίποτα και μας έβγαλαν τρελούς.
Το παιδί μου φυσικά δεν ξαναπάτησε σε εκείνο το γυμναστήριο, πηγαίνει σε κάποιο άλλο που δεν του δίνουν αναβολικά και δεν βλέπει αθλητικά ούτε στην τηλεόραση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την 1η Ιουνίου οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ

Ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Λιούμπισα Γκεοργκίεφσκι, προκήρυξε χθες το βράδυ, τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών για την 1η Ιουνίου.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την διάλυση της Βουλής, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Οι εκλογές αυτές θα είναι οι έκτες βουλευτικές εκλογές από τότε που η ΠΓΔΜ κατέστη ανεξάρτητο κράτος και είναι η πρώτη φορά που στη χώρα θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...