Ειδήσεις

14 Απρ 2008

Προκαλούν και πάλι οι Σκοπιανοί λίγες ώρες πριν την έναρξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς

Ο πρέσβης της FYROM στην Αθήνα, Μπλαγκόι Χατζίνσκι, δήλωσε προκλητικά σε ομιλία του σε ημερίδα στην Σχολή Ικάρων για την Ασφάλεια στα Βαλκάνια, ότι είναι επιτετραμμένος της «Μακεδονίας» και όχι της FYROM, όπως ανέφεραν οι προσκλήσεις της εκδήλωσης.
Ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της γειτονικής χώρας στην Αθήνα, δείχνοντας επιδεικτικά την πρόσκληση όταν πήρε τον λόγο στην ημερίδα, είπε με έμφαση ότι "είμαι ο πρεσβευτής της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", της χώρας που η Ελληνική Δημοκρατία έχει αναγνωρίσει με την προσωρινή ονομασία FYROM" και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα ζητά από το λαό μου, να αποδεχθεί την αλλαγή του Συντάγματος και να εγκαταλείψει την εθνική του ταυτότητα".
Τα βλέμματα όλων σε Αθήνα και Σκόπια είναι στραμμένα στην επίσκεψη στην περιοχή του Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος αναμένεται να διερευνήσει τα περιθώρια ουσιαστικής διαπραγμάτευσης μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα, για την οποία πιέζουν έντονα οι Αμερικανοί.
Ο Μαθιου Νιμιτς αναμένεται την Πέμπτη στα Σκόπια και την Παρασκευή στην Αθήνα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μαγιό που... ντοπάρουν

Φέτος το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες πολλοί λένε ότι τα χρονόμετρα στην κολύμβηση θα τρελαθούν.
To Speedo Racer, ένα νέο μαγιό το οποίο εφαρμόζει τέλεια στο σώμα, δίνει ώθηση, απωθεί το νερό και δίνει πολλά ρεκόρ, είναι πραγματικότητα.
Στην κολύμβηση έχουν σημειωθεί 19 παγκόσμια ρεκόρ από τα οποία τα 18 κατέρριψαν αθλητές που το φορούσαν.
Κοστίζει περίπου 600 ευρώ και είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ υλικό το οποία του επιτρέπει να στεγνώνει άμεσα.
Εμποδίζει σε ποσοστό 5%περίσσότερο τη βραδύτητα στο νερό από τα προηγούμενα μοντέλα και βεβαίως, δε λείπουν και οι αντιδράσεις για τη χρήση του γιατί όπως δήλωσε Αυστραλός προπονητής "αθλητές με λιγότερο ταλέντο μπορούν κα κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ φορώντας το".
Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιοι που λένε πως το συγκεκριμένο μαγιό απλώς, τονώνει την αυτοπεποίθηση των αθλητών και ότι γίνεται πολύς λόγος για το τίποτα.


Πήγες: Εφημερίδα"Ελεύθερος Τύπος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και τα μυαλά στα κάγκελα

Του Αγίου

Όπως και να το δεις το «φίλαθλο» φρόνημα του Έλληνος είναι αυτό που τον οδηγεί και καθορίζει την τύχη του.
Τρανή απόδειξη το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο και η διαδήλωση των αγανακτισμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που από τη μια είδαν την ομάδα μας να μην μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και από την άλλη την τσέπη του Βγενόπουλου.
Η συγκέντρωση ανάβει κι όλα είναι συνειδητά … αυτά τα εντελώς ασυνείδητα!
Η μεγάλη μάζα των οργανωμένων φιλάθλων της πράσινης ιστορικής ΠΑΕ αποφάσισε να αντιδράσει δυναμικά στο αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό μάνατζμεντ των Βαρδινογιάννηδων και να τους εξαναγκάσει ή να πουλήσουν και να συνεργαστούν με τα νέα αστέρια στο επιχειρείν, ή να υποστούν τις συνέπειες από την οργή του πράσινου λαού.
Ο φίλαθλος κόσμος αποδεικνύει έτσι την βαθειά ριζωμένη στη συνείδησή του πεποίθηση ότι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει κοινωνική ράβδος.
Να, κάπως έτσι, με την συνειδητοποίηση της αδικίας και της λαϊκής δύναμης, ξεκίνησαν όλες οι λαϊκές εξεγέρσεις και επαναστάσεις.
Πώς και από ποιους θέλατε να ξεκινήσουν; Από τους υποδουλωμένους στις τράπεζες πολίτες – καταναλωτές;
Πώς να πλάσει την επαναστατική του ταυτότητα αυτός που μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους είδε την περιουσία του να κατάσχεται και τον εαυτό του να εξευτελίζεται, επειδή δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το αναθεματισμένο το δάνειο; Αφού το διακύβευμα δεν έθιγε την φίλαθλη ταυτότητά του, αλλά απλώς την περιουσία του, πώς να διαμορφώσει επαναστατική συνείδηση;
Αγαπητοί φίλοι, κάπου εδώ χάσαμε την μπάλα.
Η υπερπραγματικότητα κέντρισε το Υπέρ-Εγώ του Έλληνα και έγινε αιτία να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και μαζί μ’ αυτό την αίσθηση της πραγματικότητας, της αξιοπρέπειας και, εν τέλει, του εαυτού του. Το Εγώ υποκαθίσταται με την αμέριστη βοήθεια των φορέων κοινωνικοποίησης και ιδιαίτερα της Τι-Βι, από ένα τζούφιο Υπέρ-Εγώ ασυνείδητων πολιτών και καταναλωτών.
Αντί να πλημμυρίσει το κέντρο των πόλεων από αγανακτισμένους πολίτες που παραδόθηκαν από τις κυβερνήσεις στα νύχια αναίσχυντων τραπεζιτών και αρπακτικών του ημεδαπού Real Estate, οι οποίοι απαλλοτρίωσαν το όνειρο για μια καλύτερη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, διαδηλώνει το πληγωμένο όνειρο για την κούπα!
Η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο γύρω από το 80% των δανειοληπτών που κατέφυγαν έμμεσα ή άμεσα στις τράπεζες για να ικανοποιήσουν κάποια συγκεκριμένη οικονομική τους ανάγκη και σήμερα βρίσκονται στη φάση να μην μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες. Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι τραβολογιούνται στα δικαστήρια και στο τέλος, αν δεν προλάβουν να πουλήσουν εσπευσμένα την περιουσία τους, την βλέπουν να κατάσχεται και να βγαίνει στο σφυρί από μαφιόζικα κυκλώματα της αγοράς που συνεργάζονται με την διοίκηση.
Γιατί όλοι αυτοί οι εξευτελισμένοι συμπολίτες μας δεν ακολουθούν τον δρόμο που χάραξε ο πληγωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού;
Να υποθέσω ότι δεν έχει ακόμη εμφανιστεί ο Βγενόπουλος των καταχρεωμένων, ή ότι δεν έχει εμπλακεί ο Βαρδινογιάννης στο Real Estate;
Ίσως θα έπρεπε να αναλογισθώ, πριν κάνω την παραπάνω υπόθεση, ότι τους καταχρεωμένους συμπολίτες μας κάποιοι τους έχουν κάνει να ντρέπονται. Αντίθετα, στην φίλαθλη – ποδοσφαιρική κοινότητα ισχύει το «η μισή ντροπή δική μας και η άλλη της διοίκησης» - στην καλύτερη περίπτωση.
Σαν δεν ντρεπόμαστε!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μετά το Πάσχα το zougla.gr;

.
Και να που μας πρόλαβε "Το Παρόν" και οι "ΤΥΠΟλογίες" για όσα είχαμε να σας πούμε εμείς σήμερα, σχετικά με τη διαδικτυακή "Ζούγκλα" Προθέρμανση για την έντυπη έκδοση θεωρείται η δημιουργία του www.zougla.gr, γράφει η εφημερίδα.
Για μετά το Πάσχα, εκτός κι αν ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αποφασίσει να "βγει" έστω κι αν δεν είναι "σκηνικά" έτοιμη ακόμα.
Και στις δύο εκδόσεις αναμένεται να παίξει ενεργό ρόλο ο γιος του Κωνσταντίνος και ήδη ο Μάκης. Τριανταφυλλόπουλος αναζητάει κτίριο για να στεγάσει τις δραστηριότητές του.
Σύμφωνα με τους υφιστάμενους σχεδιασμούς, η έντυπη "Ζούγκλα" θα είναι στα περίπτερα τον Μάρτιο του 2009.
Εμείς, να προσθέσουμε σε αυτό, πως πολλά ήταν τα κτίρια που επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες ο κ. Τρινταφυλλόπουλος με επικρατέστερο ένα απ΄ όλα και προς Χαλάνδρι μεριά…
Ο γιος του, Κωνσταντίνος έχει πανέτοιμο το portal, ωστόσο για να βγει στον "αέρα" με δελτία ειδήσεων, ρεπορτάζ κλπ. χρειάζεται και η ανάλογη υποδομή (στούντιο) σε κατάλληλο χώρο μαζί με τα γραφεία των συντακτών.
Όλα δείχνουν πια ότι πάμε για μετά το Πάσχα, εκτός κι αν ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αποφασίσει να "βγει" χωρίς αυτά.
Όσο για την έντυπη "Ζούγκλα" εμείς λέμε ότι θα πάει ένα χρόνο μπροστά από ότι υπολογίζει "Το Παρόν", δηλαδή το 2010.
Ελπίζουμε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος να μας “διαφωτίσει” όλους στη σημερινή του εκπομπή για να δοθεί ένα τέλος και σ’ αυτό το σήριαλ…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η συνέντευξη του Πύρρου Δήμα στο Νίκο Χατζηνικολάου

Διαβάστε

ή ακούστε
τη συνέντευξη του Πύρρου Δήμα στο Νίκο Χατζηνικολάου, στο ραδιόφωνο "Real Fm 97,8"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση Ζαχόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στην απόπειρα αυτοκτονίας, είπε ότι την έκανε για να αποφύγει το διασυρμό, αυτός και η οικογένειά του.
Όσον αφορά στη διαχείριση των κονδυλίων στο υπουργείο Πολιτισμού είπε πως δεν έχει κάτι να φοβηθεί.
Τις προηγούμενες μέρες είχε μιλήσει για τον εκβιασμό, που φέρεται ότι δεχόταν από την 35χρονη και τους δύο δικηγόρους, στους οποίους είχε αναθέσει να τον εκπροσωπήσουν σε αντιδικίες που είχε με εφημερίδες.
Μετά το Πάσχα ο ανακριτής θα στείλει κλήσεις απολογίας στους δυο δικηγόρους και τότε θα έχουμε πληρέστερη εικόνα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ινστιτούτο ομορφιάς για παιδιά από τριών έως οκτώ ετών

Από την αρημερίδα "Το Άρθρο" και το www.spadidakids.com

Στο Μπέρβελι Χιλς λειτουργεί το "Spa Di Da", το πρώτο στον κόσμο ινστιτούτο ομορφιάς αποκλειστικά για παιδιά.
Η ματαιοδοξία των πλούσιων Καλιφορνέζων και το μικρόβιο της αιώνιας νεότητας "μολύνει" ακόμα και τα ανήλικα.Στο Μπέρβελι Χιλς κάθε 50χρονη που δεν εγχειρίζεται θεωρείται παρείσακτη. Πρόκειται για ένα "χωριό" στο οποίο σχεδόν όλοι έχουν εμμονή με την εμφάνισή τους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις της λειτουργίας του διαδικτύου στις ΗΠΑ

Από την εφημερίδα "Απογευματινή"

("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στην Κίνα θα υπάρχουν αθλητές γενετικά μεταλλαγμένοι!

Από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"




("κλικ" για μεγεθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γονιός ζητούσε ντόπα για το παιδί του

Από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"




("κλικ" για μεγεθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σταύρος Χάντζος: Τα κίνητρα οδηγούν στο ντόπινγκ

Από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"


("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θάνατοι Ελλήνων αθλητών από ντόπινγκ

Από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"





("κλικ" για μεγεθυνση)





Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φωτογραφίες από τη Βουλή κατα τη διάρκεια συζήτησης για το Σκοπιανό

Φωτογραφίες και σχόλια από την εφημερίδα "Εσπρέσσο" της Κυριακής

.
Ιδρώνει ο Πάγκαλος, αστράφτει η... Γκιόνα! Και δεν έχει ούτε ένα ποτήρι νερό μπροστά του. Μα τόσο θερμή ατμόσφαιρα πια; Ο Απόστολος Κακλαμάνης κάτι ακούει και του αρέσει και ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει τις τελευταίες αλλαγές στην ομιλία του.
.
.
.......................................
Η Αλέκα Παπαρήγα προσπαθεί (μανιωδώς) κάτι να κάνει στο κινητό της, ο Σπύρος Χαλβατζής παρακολουθεί με αγέρωχο ύφος τη συζήτηση και η Λιάνα Κανέλλη (αγριεμένη!) «φορτώνει» για να μπορεί να εκραγεί...
.
.
.
.
.
. ...........................................................
Το χασμουρητό είναι μεταδοτικό! Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος έστειλε τον... ιό στην υπουργό Εξωτερικών, η οποία προσπαθεί πάντως φιλότιμα να μην της... φύγει το σαγόνι την ώρα που αγορεύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!.
.
.
.
..
.
.
.....................................................................................................................
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης έχει βρει μάλλον τον πιο ωραίο τρόπο για να "γεμίζει" τον (άδειο) χρόνο του, όταν η Ολομέλεια δεν έχει ενδιαφέρον. Ανοίγει το laptop του και "χάνεται" στο μαγικό κόσμο του ίντερνετ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Blogger και ο Σάκης Ρουβάς

Λειτουργεί από την πρωταπριλιά στη διεύθυνση: http://www.sakisblog.com/2008/04/welcome.html και περιέχει βιογραφικό, φωτογραφίες, τα τελευταία νέα του κ.ά..

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιος είπε ότι ένα όχημα 55 έως 67 ετών δεν μπορεί να κάνει ό,τι κάνουν τα καινούργια; Ιδού η απόδειξη!

Από Γ. Δρακόπουλο,

Γενικό Γραμματέα "Συλλόγου Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων"
www.sdio.gr
.





Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο βουλευτής, ο υπουργός και η ερώτηση του μήνα

Το περιοδικό "Βουλή και Ευρωβουλή" ανακήρυξε:



Το Χρήστο Μαρκογιαννάκη, "βουλευτή του μήνα" για τον επιτυχημένο ρόλο του ως εισηγητής της ΝΔ στη συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για την υπόθεση της Siemens.



Το Γιώργο Βουλγαράκη, "υπουργό του μήνα" για την ψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με την παραχώρηση των εμπορευματικών σταθμών και λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.


Τη Φωτεινή Πιπιλή για την "ερώτηση του μήνα" σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για όσους κυκλοφορούν στα χιόνια χωρίς αλυσίδες.
Από την εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τους bloggers

Από της εφημερίδα "Απογευματινή της Κυριακής"
("κλικ" για μεγέθυνση)
.












Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...