Ειδήσεις

20 Απρ 2008

Αντιντόπινγκ και στις εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές

"Αντιντόπιγκ κοντρόλ"από φέτος και στις στρατιωτικές σχολές. Οι υποψήφιοι που θέλουν να εισαχθούν σε αυτές είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε ειδικό εργαστηριακό έλεγχο ανίχνευσης χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
Η χρήση ναρκωτικών ουσιών κυρίως από φαντάρους αλλά το τελευταίο διάστημα και από αξιωματικούς του στρατού φαίνεται πως οδήγησε την ηγεσία του στρατού να συμπεριλάβει φέτος για πρώτη φορά στην αίτηση του υποψηφίου την εν λόγω εξέταση. Σύμφωνα με την αίτηση οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων θα υποβάλλονται πριν από την εγγραφή τους στις στρατιωτικές σχολές στον έλεγχο, ενώ, σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί ή αρνηθούν τον έλεγχο, δεν θα έχουν δικαίωμα εγγραφής.



Από την εφημερίδα "Μακεδονία"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η νέα υπηρεσία “Κινητός Σταθμός Μέτρησης ΕΡΜΗΣ” μετρά και καταγράφει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κατά μήκος των βασικών οδών μέσα στην πόλη

Μήνυμα αναγνώστη

Η ανάγκη της καταγραφής προκύπτει από το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός των κατοίκων των πόλεων περνά σημαντικό χρόνο της ημέρας τους σε αυτές τις οδούς. Η υπηρεσία ξεκίνησε να υλοποιείται σε κύριους οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης.
Η υπηρεσία σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και υλοποιείται από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής το Διευθυντή του εργαστηρίου, καθηγητή κ. Ιωάννη Σάχαλο.
Για κάθε μία από τις διαδρομές που εντάσσονται στην υπηρεσία, εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία: Ο μετρητής τίθεται σε λειτουργία και καταγράφει τις στιγμιαίες τιμές της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στη θέση στην οποία βρίσκεται, αποθηκεύοντας μία μέτρηση ανά δευτερόλεπτο.
Παράλληλα, ο δέκτης GPS εντοπίζει τη θέση (στίγμα) του μετρητή κάθε φορά, καθώς το όχημα κινείται. Η συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων (τιμή και θέση μέτρησης) γίνεται από φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Κατόπιν τα δεδομένα μεταφέρονται στον κεντρικό Η/Υ (server) του προγράμματος ΕΡΜΗΣ και οι μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στις συγκεκριμένες διαδρομές αποτυπώνονται πάνω σε ψηφιακό χάρτη της πόλης.
.
Γιώργος Παπαδάκης
Περισσότερα: http://www.hermes-program.gr/gr/main.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φαρμακείο στην Ινδία



.

.

Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όσοι ταξιδέψετε αυτές τις μέρες να είστε προσεκτικοί στην οδήγηση

Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Καραμανλής προέβλεπε (ή ήξερε) ότι θα γίνει χούντα στην Ελλάδα!

Ένα μήνα πριν η χούντα καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα, ο αυτοεξόριστος πολιτικός ηγέτης Κωνσταντίνος Καραμανλής, έρχεται με την σύζυγό του Αμαλία στη Νέα Υόρκη και καταλύει στο ξενοδοχείο της Πέμπτης Λεωφόρου "Πιέρ". Ζω στη Νέα Υόρκη και σπεύδω να τον συναντήσω, με προτροπή κυρίως του Μάνου Χατζιδάκι, κατοίκου και αυτού του Μανχάταν. Στο ξενοδοχείο πέφτω πάνω στην κυρία Καραμανλή, που βγάζει το σκυλάκι της βόλτα... Με διευκολύνει να δω τον πρόεδρο, λέγοντάς μου ότι θα βγει από την πίσω πόρτα.
"Τη στήνω" και σε λίγο να τος με τον εφοπλιστή Θεοδωρακόπουλο, που με ρωτάει πώς πάει η Μελίνα στο Μπρόντγουεη... "Να μου τη φιλήσεις" λέει ο πρόεδρος και ετοιμάζεται να απομακρυνθεί, αλλά το ξεφουρνίζω: "Κύριε πρόεδρε δύο λόγια"... "Μα εσύ δεν ήσουν αθλητικός συντάκτης" απορεί... Τώρα είμαι ανταποκριτής του "Έθνους" του εξηγώ... Κάνει να προχωρήσει, εξακολουθώ να τον εκλιπαρώ, κυρίως με τα μάτια...
Έτσι έβγαλα αυτή τη μικρή συνέντευξη, που δημοσιεύτηκε την επομένη πρωτοσέλιδη στο "Έθνος" αλλά ρετουσαρισμένη από κάποιο χέρι, που έβαλε αυτά που μου είπε ο ίδιος ο Καραμανλής, ότι τα είπε σε ομογενείς... Ακόμη δεν ξέρω αν ο Γιάννης Καψής ή ο Αντωνακάκης (υπεύθυνοι της εφημερίδας) πρόσθεσαν εκείνο το αντιπολιτευτικό για τον Καραμανλή "ανά τα εξωτικάς νήσους κρουαζιέρας του", πάντως εγώ δεν το είχα βάλει στο κείμενό μου...
Εκείνο που εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση - ακόμη και 41 χρόνια μετά- είναι ότι αυτή η συνέντευξη που μπήκε πρωτοσέλιδη στο "Έθνος", δεν σχολιάστηκε όπως έπρεπε από μετέπειτα πολιτικούς συντάκτες, αναλυτές και κυρίως πολιτικούς, αφού ο Καραμανλής ένα μήνα μόλις πριν την 21η Απριλίου προέβλεπε:
Πρώτον, ότι θα γίνει χούντα στην Ελλάδα.
Δεύτερον ότι αυτός και ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ήσαν οι μελλοντικοί αντίπαλοι στην πολιτική κονίστρα.
Από: www.liberopoulos.gr
Το είδαμε στο: http://press-gr.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Χωρίς ένσημα και με 500 ευρώ το μήνα καλύπτουμε θέσεις μόνιμων υπαλλήλων

Μήνυμα αναγνώστη

.
Τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί μια νέα γενιά εργαζομένων, η γενιά του "Stage". Αποτελείται από νέους ηλικίας 20-30 ετών, μια γενιά γεμάτη όνειρα, δυναμισμό και πάθος. Όλα αυτά τα παιδιά ξεκίνησαν να εργάζονται σε αυτά τα προγράμματα για να μπορούν να προφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, στην οικονομική κατάσταση της χώρας.
Από την αρχή γνώριζαν ότι τα προγράμματα αυτά είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, χωρίς ένσημα, με μόνο ιατροφαρμακευτική ασφάλιση και 500-600€ χρηματικές απολαβές. Θεωρητικά θα προσέφεραν ως βοηθητικό προσωπικό σε υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα κυρίως, ώστε να βελτιωθεί η διοικητική απόδοση των Οργανισμών αυτών.
Αυτό συνέβη στην θεωρία όμως, γιατί η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Το αντικείμενο εργασίας τους είναι ίδιο με των μόνιμων υπαλλήλων των οργανισμών, καλύπτοντας θέσεις στις οποίες έπρεπε να εργάζονται μόνον μόνιμοι υπάλληλοι. Έχουν τις ίδιες ευθύνες με τους υπολοίπους και πολλές φορές επιφορτίζονται εργασίες που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν από μονίμους.
Λόγω της κατάρτισής τους (Η/Υ) και της εφαρμογής μηχανογραφήσεως σε πολλούς φορείς (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργεία ) διαχειρίζονται τα πάντα. Επομένως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τις συνεχείς ανανεώσεις που κατά καιρούς έχει αποφασίσει η διοίκηση του ΟΑΕΔ.
Κατά καιρούς ακούγονται διάφορα σενάρια αποκατάστασης τους, ώστε να καταφέρουν να αποκτήσουν και αυτά τα παιδιά μία σταθερή επαγγελματική πορεία. Μέχρι στιγμής όμως, αυτά έχουν μείνει μόνο στα λόγια, με συνέπεια να συνεχίζεται η εκμετάλλευση των ατόμων αυτών ώστε οι υπηρεσίες να καλύπτουν τις ανάγκες τους και το κράτος να απασχολεί προσωπικό με το λιγότερο δυνατόν κόστος.
Από υποσχέσεις και φημολογίες έχουν χορτάσει, αυτό που απομένει είναι οι πράξεις. Πράξεις που μόνο η κυβέρνηση μπορεί να πραγματοποιήσει. Οι υποσχέσεις τα τελευταία χρόνια πολλές, δημιουργώντας ψευδαισθήσεις και ελπίδες σε νέους που κάνουν όνειρα, που θέλουν να προσφέρουν. Νέους που θέλουν μία επαγγελματική αποκατάσταση για να μπορέσουν να βάλουν σε μία τάξη την ζωή τους, να βοηθήσουν την οικογένεια τους, να κάνουν οικογένεια σε μία Ελλάδα που γερνάει. Μία γενιά που όλοι υποστηρίζουν, πως αν τους εκμεταλλευθούν θα πάει πολλά βήματα μπροστά.
Κρίνεται απαραίτητη η επαγγελματική αποκατάσταση της γενιάς αυτής, γιατί είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του 2008 να υπάρχουν νέοι που για 30-40 μήνες εργάζονται, προσφέρουν έργο και ανταμείβονται με τις ελάχιστες χρηματικές απολαβές.
Μία γενιά που όλο το χρονικό διάστημα είναι επί της ουσίας ανασφάλιστη, την εποχή που και τα δέκα ένσημα κρίνονται απαραίτητα για έναν εργαζόμενο για να μπορεί να λάβει σύνταξη.
Άμεσα, πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η αθλιότητα.

Stefliv

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στόχο την εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα" έβαλαν Τούρκοι και Σκοπιανοί

Γιατί μερικές φορές είναι καλό να σε καταγγέλλουν.

Όταν μάλιστα αυτοί που το κάνουν "φορούν" παρωπίδες, είναι και αστείο...
.
.
.
("κλικ" για μεγέθυνση)
.
.
Οι αυτοαποκαλούμενοι εκπρόσωποι των μειονοτήτων στην Ελλάδα υποστήριξαν πως "η εφημερίδα συντάσσεται με το βαθύ, ελληνικό κράτος".
.
.
Διαβάστε για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και:
.
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο ΚΑΤ και χειρουργήθηκε σε τέσσερις ώρες, ο πατέρας μου στο ίδιο νοσοκομείο περίμενε δυο μέρες πάνω σε ματωμένα σεντόνια

Μήνυμα αναγνώστη
Σας έχω ξαναγράψει για την ταλαιπωρία του πατέρα μου ο οποίος μπήκε στο ΚΑΤ με κάταγμα στη λεκάνη και επειδή δεν μπορέσαμε να δώσουμε άμεσα αίμα, δεν τον χειρουργούσαν και αναγκαστήκαμε να τον πάμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
(31.3.2008

Έτσι έμεινε για δυο μέρες ο πατέρας μου σε νοσοκομείο των Αθηνών στο οποίο είχε εισαχθεί με κάταγμα και έπρεπε να χειρουργηθεί.
Μπήκε στο νοσοκομείο το πρωί. Δίπλα του μόνο η μητέρα μου. Εγώ έφτασα στο νοσοκομείο το απόγευμα. Μου ζήτησαν αίμα από τρία άτομα. Έδωσα εγώ, ειδοποίησα την αδερφή μου αλλά όταν ήρθε, το τμήμα αιμοληψίας του συγκεκριμένου νοοσοκομείου είχε κλείσει και την έστειλαν σε άλλο. Εκεί της βρήκαν χαμηλή πίεση και δεν της πήραν αίμα.
Ειδοποιήσαμε άλλους συγγενείς αλλά μπορούσαν να έρθουν το απόγευμα της επόμενης μέρας.
Την επόμενη μέρα το πρωί, καλέσαμε ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο και τον πήγαμε σε ιδιωτικό νοσοκομέιο όπου τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο και εμείς δώσαμε αίμα μετά.
Τα σεντόνια με τα αίματα από την προσπάθεια να του βάλουν τον ορό μας είπαν ότι θα τα άλλαζαν μετά από το χειρουργείο...).
.
Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πρόλαβαν οι οικείοι του να δώσουν αίμα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο ώστε να μπεί σχεδόν άμεσα στο χειρουργείο;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγοραπωλησίες αδειών φαρμακείων

Μήνυμα αναγνώστη

Το κράτος αποφασίζει να προστατεύει επιλεκτικά μονό τους φαρμακοποιούς που έχουν φαρμακεία, πατώντας στα "πτώματα" των νέων φαρμακοποιών οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί από τον νόμο του 2006 που το υπουργείο Υγείας έφερε στη βουλή και ψήφισε τελικά παρά πολύ γρήγορα, διασφαλίζοντας με το παραπάνω τους φαρμακοποιούς - ιδιοκτήτες φαρμακείων αφού με τον παραπάνω νόμο μπλοκάρεται η έκδοση αδειών ιδρύσεως φαρμακειών.
Αποτέλεσμα οι νέοι φαρμακοποιοί να είναι τα θύματα αυτού του νόμου αφού δουλεύουν σε φαρμακεία για ένα κομμάτι ψωμί και ίσα να τους πληρώνουν το Τ.Σ.Α.Υ ή μένουν άνεργοι τελείως, περιμένοντας πότε και αν θα απελευθερωθεί το «κλειστό» αυτό επάγγελμα.
Αρκετές φορές μάλιστα «πέφτουν στα δόντια» των ιδιοκτητών φαρμακείων αφού τους μεταβιβάζουν τις άδειές τους σε τιμές της τάξεως των 200.000-250.000 ευρώ, ακόμα και 400.000 ευρώ.
Πού είναι οι ίσες ευκαιρίες στους νέους;

Μετά τιμής,
φαρμακοποιός άνευ φαρμακείου δηλαδή, άνεργος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν

Μήνυμα αναγνώστη

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (SALE & LEASE BACK) ΘΕΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 800 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ »
(Περιοδικό « ΚΕΦΑΛΑΙΟ » Νο 215, Φεβρ. 08)

1. Αναίσχυντη, κυνική ομολογία της οικονομικής καταβαράθρωσης της εθνικής
οικονομίας, χωρίς ίχνος απολογητικής πρόθεσης εκ μέρους των υπεύθυνων ενόχων, των περασμένων πενήντα χρόνων. Η παραπάνω «ξερή» ανακοίνωση του Υπ. (Αντι-) Οικονομίας σημαίνει ότι πιάσαμε τον «πάτο του βαρελιού», τον «γλύψαμε ν’ αστράφτει» και τώρα αρχίζομε να σκάβομε... κάτω απ’ αυτόν. Εκεί όμως ως γνωστόν, υπάρχουν μόνο μη εδώδιμα… υλικά !

2. Ο τίτλος ψάλλεται κατά την ταφή του θανούντος ! Εφόσον πραγματοποιηθεί η Απόφάση του «αντι-οικονομικού επιτελείου» της κυβέρνησης, να καταφύγει στην εφαρμογή του νόμου «πώλησης και άμεσης μίσθωσης» του πωληθέντος απ’ τον αγοραστή για να βρουν χρήματα να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις του Δημοσίου, σημαίνει ότι η Οικονομία μας, που ασθενεί βαριά τις τελευταίες δεκαετίες έχει αφήσει την τελευταία της πνοή ! Τα αίτια θανάτου της εθνικής Οικονομίας είναι γνωστά από καιρό, αλλά δυστυχώς κανένας αρμόδιος δεν προσπάθησε να φροντίσει για την θεραπεία τους. Αντίθετα όλοι οι εκάστοτε «άσχετοι των μηχανισμών λειτουργίας της οικονομίας» έκαναν ότι μπορούσαν να την... αυτοκτονήσουν «μια ώρα νωρίτερα» !

3. Καταγράφομε «στεγνά» γεγονότα : Αποδόμησαν βαθμιαία την βιομηχανία μας, με συνέπεια να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας παραγωγής πλούτου. Κώφευσαν στις ζημιές και κραυγές αγωνίας των γεωργικών και αλιευτικών επιχειρήσεων. Για να μην αντιμετωπίσουν την οργή και εξέγερση των καταναλωτών, ώθησαν ανέμελα και με το αζημίωτο της μίζας, την εισαγωγή όλων των προϊόντων που παρήγε η ευλογημένη γή μας. Όσοι δούλευαν παραγωγικά τα χωράφια τους, τα εγκατέλειψαν και για να επιβιώσουν, εισέρρευσαν στις πόλεις, όπου έγιναν αναγκαστικά από αφεντικά, αστικοί υπηρέ-τες / δούλοι, εκλιπαρώντας μια δουλειά, να ζήσουν τις οικογένειές τους. Την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή διαδέχθηκε ο τριτογενής τομέας «υπηρεσιών», που στη χώ-ρα μας, εκ των πραγμάτων, εξελίχθηκε σε παρασιτική αεριτζίδικη δραστηριότητα (πχ. δομημένα ομόλογα, μετοχές ΟΤΕ-Μαρφιν, κλπ) δουλοπρεπή υποταγή των «απασχολουμένων ή… απασχολήσιμων (για να θυμηθούμε την ευρηματικότητα της πλούσιας γλώσ-σας μας) στους «ευκαιριακούς ισχυρούς» που τους απομυζούν.

4. Μοναδικός εργοδότης απόμεινε ο Δημόσιος τομέας που, έγινε χοάνη όπου εύρισκαν καταφύγιο κοπάδια άνεργων, σπρωγμένοι απ’ τους «πολιτικούς» που τους μετρού-σαν σαν «κουκιά» και όχι εν δυνάμει παραγωγικούς πολίτες. (Επίκαιρο ελάχιστο παρά-δειγμα η Τράπεζα Ελλάδος που απασχολεί 3.500 υπαλλήλους, που δεν δέχονται να θιγεί το Ταμείο τους με τις παχυλές προφανώς συντάξεις. Μπορεί ο «διοικητής» της, να εξηγή-σει στον ελληνικό Λαό που τους πληρώνει από τους φόρους του, τι. . . παράγουν αυτοί οι υπάλληλοι, που αυξάνει τον πλούτο της χώρας ; ; ; ) Οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν και τσακίστηκαν. Η χώρα έπαψε να π α ρ ά γ ε ι, έπαψε να ε ξ ά γ ε ι, έπαυσε να σ ο δ ε ύ ε ι. Οι τυχεροί και πονηροί «κομματικοί» ζούσαν από την διασπάθιση για δικό τους όφελος, των ΚΠΣ των «κουτόφραγκων», απ’ τα οποία πετούσαν ψίχουλα στο πλήθος μέσω «μελετών άχρηστων ή απάτης, προγραμμάτων ανάπτυξης και ανταγωνισμού» για να μην το προκαλούν και να το αναγκάσουν να ζεί σε διαρκή υποχρέωση απέναντί τους με το φόβο μήπως χάσει αυτό το μικρό προνόμιο και αντιμετωπίσει το φάσμα της εξαθλίω-σης. Οι παραγωγικές επενδύσεις μηδενίστηκαν. Οι αναμενόμενοι επενδυτές απ’ το εξω-τερικό έγιναν «όνειρο θερινής νυκτός» των «αρμόδιων», που έτσι κι αλλιώς έχουν βαθιά μεσάνυχτα πώς λειτουργεί η Οικονομία. Γιατί βέβαια και οι ξένοι και «δικοί» μας επεν-δυτές δεν ήταν ηλίθιοι να έλθουν και να εμπλακούν σε μια ανεπανάληπτη γραφειοκρατία που «στήθηκε» ώστε οι υπεράριθμοι, μη αναγκαίοι υπάλληλοι που φορτώθηκαν στο Δημόσιο, να… περνούν το χρόνο τους. ( Βλ. «Ανάπτυξη» ΕΒΕΑ Μαρτίου 2004 – Ασημακόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Αρμενάκης, Πρόεδρος ΕΣΕΕ, Μακρής, Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ, Παντελιάδης, Πρόεδρος ΣΕΣΜΕ, Καρέλλας, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με ομόφωνη ομοβροντία τους κατά της πολυνομίας – γραφειοκρατίας, τροχοπέδης της ανάπτυξης.)

5. Και το χείριστον, αυτή η «τρελή» κατάσταση, ώθησε και τους μεσαίας κλίμακας επιχειρηματίες, να μεταφέρουν την δραστηριότητά τους στις γειτονικές, τέως σοσιαλιστικές, χώρες, σε κλίμα πλήρους αδιαφορίας των ημετέρων αρμοδίων, οι οποίοι αντίθετα περηφανεύονται για αυτή την εξέλιξη, με την δικαιολογία ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις «κατακτούν τις γειτονικές αγορές» και η Ελλάδα γίνεται πρώτη ! ! ! ( αυτό είναι το ανέκδοτο του αιώνα ) οικονομική δύναμη στην ανατολική Ευρώπη με πάνω από Ε 12 δισεκατομμύρια επενδύσεις και δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας στα Βαλκάνια !!! όντας πρώτη σε επενδύσεις στην Αλβανία και Σκόπια (πηγή ΕΤΕ -Δ/νση Σχεδιασμού & Οικ. Ανάλυσης 2008 και ΕΒΕΑ 2006). Θαυμάσια ! Μπορεί κάποιος να μας δείξει με αδιάψευστους αριθμούς, τι ωφελήθηκε η Εθνική οικονομία από την . . . αφαίμαξη Ε 12 δισεκ.;

6. Η προϊούσα φτώχεια έστρεψε τους ευάλωτους πολίτες στην αρπαγή του δημόσιου
χρήματος, στην κλεψιά, στην απάτη, στη διαφθορά, στην διαπλεκόμενη συνωμοσία, και την «εθνική Οικονομία» στην . . . επιτήρηση ! Τα τεράστια ποσά των ΚΠΣ αντί να διατεθούν για την αντικειμενική, σφαιρική ενημέρωση των πολιτών στις οικονομικές εξελίξεις και ευκαιρίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, στην επανεκπαίδευσή τους σε επαγγέλματα που είχαν ζήτηση και σύγχρονες τεχνολογίες που θα τους άνοιγαν τις πόρτες να μπουν πανέτοιμοι στη μάχη της δύσκολης «εποχής» της παγκοσμιοποίησης, και στην «δωρεάν» χρηματοδότησή τους για την ανανέωση και στήσιμο παραγωγικών επιχειρήσεων, κατέληξαν στις «άπατες τσέπες» των μεσαζόντων και των μιζαδόρων.

7. Και στην ολοκλήρωση της καταστροφής συνέβαλλε το αντιπαραγωγικό τραπεζικό σύ-
στημα, που ανεξέλεγκτα εξελίχθηκε σε παροιμιώδη τοκογλύφο και έγινε η κύρια τροχοπέδη της οικονομικής ανάπτυξης και των εξαγωγών. Ανατριχιαστική απόδειξη : η Τραπεζική Χρηματοδότηση προς το εξαγωγικό Εμπόριο σαν ποσοστό του συνόλου της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, έπεσε από 2.7 % το 1980 στο μόλις 0,8 % το 2000 !!! Χρειάζονται σχόλια ;;; (Πηγή : Δελτία Τράπεζας Ελλάδος και ΕΣΥΕ). Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα και κανένας δεν . . . ενοχλείται, πλην Τραπέζης Ελλάδος που αναγκαστικά τα μνημονεύει στην ετήσια Έκθεση του «διοικητού» της. Εκεί όμως σταματά χωρίς λήψη προστατευτικών μέτρων.
« Ο δείκτης της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2007- 2008 ( Athens News, Αρ.Φ. 13280, Μάρτιος 21 ) κατατάσσει την Ελλάδα στην 120ή θέση, μεταξύ 131 χωρών, με κριτήριο την Αποτελεσματικότητα / Απόδοτικότητα (efficiency) της Αγοράς Εργασίας ! Πως ήταν δυνατόν να έχομε καλύτερη θέση ; Ποια ανταγωνιστικότητα να επιδείξομε, όταν δεν παράγομε ; Μια γελοιογραφία του ΚΥΡ «τα λέει όλα» : « Σε κάθε πέντε έλληνες, ο ένας είναι δημόσιος υπάλληλος, ο δεύτερος συνταξιούχος, ο τρίτος ασχολείται στη μαύρη οικονομία, ο τέταρτος είναι κυβερνητικός αξιωματούχος και ο πέμπτος εργάζεται για να πληρώνει όλους τους προηγούμενους ! Ετσι η χώρα έχασε οριστικά το τρένο των επενδύσεων για εκσυγχρονισμό κι άρχισε να τρώει τα έτοιμα, δηλαδή τις σάρκες της. Ολα τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στις μέρες μας είναι προϊόν αδιαφορίας, διαρπαγής, υποκρισίας και ανικανότητας των «αρμόδιων» τα μεταπολεμικά χρόνια.

8. Η χώρα μας βρίσκεται σε στο έλεος της «σκυβαλο-στοιβάδας» σε όλους τους τομείς με επιταχυνόμενο ρυθμό. Εθνικά εξευτελιζόμαστε. Οικονομικά επιβιώνομε δανειζόμενοι και στραγγαλιζόμενοι. Κοινωνικά διαλυόμαστε. Ατομικά βρισκόμαστε σε κατάθλιψη. Μορφωτικά είμαστε οι τελευταίοι στην ΕΕ, και επί πλέον άλλα μαθαίνουμε ενώ άλλα χρειαζόμαστε. Ενημερωτικά, βρισκόμαστε σε πυκνό σκοτάδι. Πολιτικά, είμαστε όμηροι ενός κομματικού καρκινώματος. Με λίγα λόγια είμαστε αιχμάλωτοι ενός συστήματος που σταθερά εξουθενώνει και εξαφανίζει την οντότητά μας – ιστορική, παρούσα, μελλοντική. 50 χρόνια τώρα ακούμε τα ίδια και τα ίδια, απ’ τους ίδιους «πολιτικούς» και βλέπομε την πατρίδα μας, αντί να προοδεύει, να οδεύει στον αφανισμό. Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη και το μέλλον μας μαύρο κι άραχνο. Όταν παραγωγικές επενδύσεις Δ Ε Ν γίνονται, άρα δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας, που θα βρούν δουλειά οι νέοι άνθρωποι; Κι όμως οι «αρμόδιοι» αρλουμπολογούν για λύση του δημογραφικού! Πώς είναι δυνατόν οι άνεργοι νέοι να δημιουργήσουν οικογένεια; Υπολόγισε κάποιος από τους λαλίστατους «τηλεπαραθυράκηδες», που πληρώνονται μάλιστα για τις μπαρούφες τους, το κόστος της οικογένειας για μέσο επίπεδο ανεκτής διαβίωσης, σε σύγκριση με το εισόδημά της, αν το ζευγάρι βρει δουλειά ; Κι άν οι νέοι δεν βρουν δουλειά πως θα βελτιωθούν τα Ταμεία των εργαζομένων και οι συντάξεις πείνας – πλην των «ρετιρέ» ; Όμως οι πάντες μιλούν για «κεκτημένα δικαιώματα» . . .όλων ! και των συνταξιούχων ! και των φοιτητών ! και των εργατών ! και των…εργοδοτών ! (μόνο που τους τελευταίους αποφεύγουν και να τους «ακουμπήσουν»). Και να αυξήσομε το ποσοστό για την Παιδεία ! (για να έχομε στρατιές. . .πτυχιούχων-ταξιτζήδων) και για την Υγεία ! και για το «κοινωνικό κράτος» ! Σαν να μην έχουν ακούσει τη ρήση « τα πάντα ρεί ». Αντί να διδάξουν με έμφαση ότι τα «κεκτημένα δικαιώματα» είναι σαν το δρόμο προς την επιτυχία «που είναι πάντα υπό κατασκευήν». Αντί να ενημερώσουν και να καταστήσουν επιτακτικό σ’ όλους, πρώτη προτεραιότητα έχει η δημιουργία πλούτου, ακολουθούμενη από την αναδιανομή του και όχι αντίθετα.

9. Και στην πληγή της οικονομικής μας καταστροφής, μια διαφήμιση στον αερολιμένα «Βενιζέλος» προσθέτει (ανόητα ;) και την προσβολή, κομπάζοντας ότι «η Ελλάδα έ-δωσε στο κόσμο 51.907 λέξεις και κράτησε για τον εαυτό της μόνο μία, τη λέξη ΜΥΘΟΣ » που περιγράφει ακριβέστατα την Ελλάδα του σήμερα. Ζούμε πράγματι στο «μύθο» της πολλής δημοκρατίας ( ! ) της ισχυρής οικονομίας ( ! ) και της συνεχούς ανάπτυξης( ! ) δηλαδή στα «παραμύθια της Χαλιμάς» που το «σύστημα» μας παραμυθιάζει. Παρά το ότι βιώνομε, χρόνια τώρα τη ζοφερή και σκληρή πραγματικότητα. Προφανές λοιπόν ότι οι κατά καιρούς διαφημιζόμενοι «αναπτυξιακοί νόμοι» των κυβερνήσεων οι οποίοι ισχυρίζονται ότι προωθούν την οικονομική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα απλά μας «παραμυθιάζουν», σπαταλώντας πολύτιμους πόρους.

10. Έτσι φτάσαμε στο ξεπούλημα των ακινήτων του Δημοσίου, που «είναι αποτέλεσμα του ότι ο αριθμός των δημόσιων επιχειρήσεων που μπορούν να αποκρατικοποιηθούν έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ η αποκρατικοποίηση των περισσοτέρων από αυτές αντιμετωπίζει δυσκολίες. Συνεπώς πράγματι η Κυβέρνηση αναγκάζεται να βγάλει στο σφυρί τα δημόσια κτήρια με πρώτο στον κατάλογο το υπουργείο Ανάπτυξης στην πλα-τεία Κάνιγγος και έπονται τα Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού, Τουρισμού κ.ά. Εφορίες, Νοσοκομεία (!!!) (Περιοδικό « ΚΕΦΑΛΑΙΟ » Νο 215, Φεβρ. 08), με τη μέθοδο «πώλησης και επαναμίσθωσης» που πέρα απ’ τον εξευτελισμό της χώρας, σημαίνει ότι ασφαλώς η οικονομία μας «ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ». Μόνη υπαρκτή πρακτική οδός ματαίωσης της καταστροφής της χώρας, την ύστατη ώρα, είμαστε οι ΠΟΛΙΤΕΣ, εφόσον απεγκλωβιστούμε απ’ την κομματική ομηρία μας, διεκδικήσομε και κατακτήσομε την θέση που μας ανήκει. Μόνο εμείς οργανωμένοι, μπορούμε ν’ αντιμετωπίσομε με επιτυχία την «σκυβαλο- στοιβάδα».

Αντώνης Αντωνιάδης
Οικονομολόγος – Επιχειρηματίας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δεύτερη καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα κολλέγια

Μήνυμα αναγνώστη

Θα σας παρακαλούσα να δώσετε δημοσιότητα στο συγκεκριμένο θέμα που ταλαιπωρεί αλλά και αυξάνει τα επίπεδα ανεργίας των νέων εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα.
Έχω στείλει παρόμοιο ερώτημα στην βουλγαρική κυβέρνηση και η απάντηση που μου έδωσαν ήταν η εξής:
Από την στιγμή που η Βουλγαρία είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης, εφαρμόζει πλήρως όλες τις προϋποθέσεις και τους νόμους που έχουν θεσπιστεί για τα κράτη μέλη της. Αναγνωρίζουμε κάθε πτυχίο που ανήκει σε κράτος μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης και είναι αναγνωρισμένο από το κράτος το οποίο έχει προέλευση.
Δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι ένα κράτος το οποίο εντάχτηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις το 2007, εφαρμόζει πλήρως όλους τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίνει επαγγελματικά δικαιώματα ακόμη και σε Έλληνες πολίτες να ασκήσουν το επάγγελμα τους εκεί και η Ελλάδα ακόμη δεν εφαρμόζει τις κοινοτικές οδηγίες και παρανομεί εδώ και πολλά χρόνια εις βάρος χιλιάδων παιδιών.
Στην συγκεκριμένη σελίδα, http://www.hca.gr/deltia-typoy.html,
μπορείτε να δείτε αποσπάσματα της πορείας του θέματος.
Η Ελλάδα καθυστερεί αλλά και δεν δίνει λύση στο θέμα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια περίπου 20 χιλιάδες αποφοίτους κολλεγίων η οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τις συνέπειες με το νόμο για την παρανομία της Ελλάδας.

Δεύτερη καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα κολλέγια

Η εισήγηση του εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι για ακόμη μια φορά καταπέλτης εις βάρος και της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΤΕΕ, λόγω της συνεχιζόμενης τακτικής τους να μην εφαρμόζουν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σχετικά με την αναγνώριση των Ευρωπαϊκών πτυχίων που έχουν στα χέρια τους οι απόφοιτοι των Ευρωπαϊκών Κολλεγίων.
Με αυτή την ευκαιρία θυμίζουμε τα ακόλουθα:
Η οδηγία 48/1989 η οποία ισχύει κατά τα τελευταία 17 χρόνια και φέρει την υπογραφή της δικής μας Επιτρόπου, της κυρίας Παπανδρέου, αφορά μόνο τα Κολλέγια που συνεργάζονται με Ευρωπαϊκά (Βρετανικά η Γαλλικά Πανεπιστήμια)
Η οδηγία αφορά όχι μόνο τους αποφοίτους των Ευρωπαϊκών Κολλεγίων αλλά και όλους όσους έχουν πτυχία των πανεπιστημίων της Ε.Ε..
Τα πτυχία τα οποία αναγνωρίζονται με βάση την Κοινοτική Οδηγία, δεν εκδίδονται από τα Κολλέγια αλλά από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια τα οποία συνεργάζονται με τα Κολλέγια.
Αυτή η αναγνώριση δεν σημαίνει, ότι τα Κολλέγια είναι Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί για το ίδιο θέμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 1996 και της είχε επιβληθεί πρόστιμο το οποίο στο τέλος του 1999, είχε φτάσει τα 18,5 δις δραχμές.
Για να αποφύγει τότε την καταβολή του προστίμου το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε το Π.Δ 165/2000, με το οποίο υποτίθεται, ότι θα εφάρμοζε την Κοινοτική Οδηγία, κάτι το οποίο ούτε έκανε ούτε είχε σκοπό να κάνει.
Πέραν των ανωτέρω, πρέπει να σημειώσουμε, ότι η απόφαση αυτή αφορά περίπου 20,000 αποφοίτους των Ευρωπαϊκών Κολλεγίων (από το 1989 έως σήμερα) οι οποίοι αυξάνονται κάθε χρόνο με ρυθμό 3,5 χιλιάδων.
Σημειώνουμε επίσης, ότι για την εφαρμογή της Οδηγίας 89/48 δεν χρειάζεται ούτε νόμος, ούτε νέο Π.Δ., αρκεί μόνο η κυκλοφορία μιας νέας, εσωτερικής εγκυκλίου στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών του Π.Δ. 165/2000.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στο ΚΑΤ ο Γιώργος Παπανδρέου μετά από πτώση από το ποδήλατό του

Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται από σήμερα το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου, χειρουργείται μάλιστα αυτήν τη στιγμή στο χέρι του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι έκανε βόλτα με το αγωνιστικό του ποδήλατο και έπεσε γιατί χάλασε η αλυσίδα του.
Οι άνδρες της ασφάλειάς του τον μετέφεραν στο ΚΑΤ όπου θα μείνει 3-4 μέρες.
Έχει πρόβλημα και στον όγδοο θωρακικό σπόνδυλο αλλά εκεί δε θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε μια κοινωνία με προνομιούχους, ευημερούν λίγοι

Μήνυμα αναγνώστη

Μια βαθυστόχαστη έρευνα διαπίστωσε ότι, ο Ελληνισμός ως πληθυσμός που έχασε την ελευθερία του πριν από δυο χιλιετίες περίπου, υπέμενε πολλά.
Μέσα σε όλη αυτή την δυσπραγία του Μεσαίωνα, αναγκάστηκε να μηχανεύεται μεθόδους και τεχνάσματα για την επιβίωσή του. Έτσι έγινε λίγο φυγάς, λίγο ψεύτης, κατεργαράκος, κρυψίνους και πολλά παρελκόμενα.
Αυτή όμως η νοοτροπία η οποία με τον καιρό έγινε έξη, άρα και δευτέρα φύση ως και στα γονίδιά του , τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.
Για αυτό και είτε είναι απλός πολίτης, είτε εξουσιάρχης, όποιας βαθμίδας, για να πετύχει κάτι πάντα έχει στο νου του, κάποιον αναρριχόμενο στην εξουσία, διαφορετικά μένει απ' έξω.
Αυτό το αμαρτωλό προνόμιο μερικών έδωσε στους διαχειριστές την ευχέρεια να μονιμοποιήσουν, το λεγόμενο μέσον. Οι εξουσιάζοντες θεσμοθετούν τον μισθό του ψηφοφόρου τους 500-700 ευρώ και για τον εαυτό τους 10.000 δέκα ολόκληρα χιλιάρικα.
Η κοινωνία γέμισε, από την μια με προνομιούχους που «ροκανίζουν» τα κρατικά ταμεία και από την άλλη τους υπηκόους που εκλιπαρούν.
.
ΠΑΝ ΕΛΛΗΝΙΟΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από την εποχή του Εφιάλτη, συρρικνώνεται η Ελλάδα

Μήνυμα αναγνώστη
Διαχρονικά οι Εφιάλτες παίζουν πάντα αρνητικό ρόλο.
Μετά την καταστολή της Ελλάδος, από τις Ρωμαϊκές λεγεώνες, η μεγάλη πατρίδα της φιλοσοφίας, της πολιτισμικής ιδέας, της μουσικής, της παιδείας και καλλιέργειας της συνειδητής ευταξίας,κομμάτι-κομμάτι συρρικνώνεται, η πνευματική μητέρα της οικουμένης, αφανίζεται.
Οι εκάστοτε Εφιάλτες, κατάφεραν να παραδώσουν την Κάτω Ιταλία, την Σικελία, μετά
τον Καύκασο, την Ιωνία, και τα βόρεια παράλια της Αφρικής. Ακολούθως την Ρωμυλία,
και Θράκη, καθώς την Βόρεια Ήπειρο, κομμάτια της Μακεδονίας και της Κύπρου.
Από καιρό ο λόγος για ολόκληρη την Μακεδονία, που περιμένει με την ρομφαία
καρφωμένη στην καρδιά των χιλιετιών της, να παραδοθεί από τον δικό της Εφιάλτη!
.
ΠΑΝ ΕΛΛΗΝΙΟΣ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από περιέργεια και μόνο θα ήθελα να ρωτήσω ποια απάντηση δίνουν οι αδιάλλακτες δυνάμεις των Σκοπίων για την μη ελληνικότητα της Μακεδονίας

Μήνυμα αναγνώστη

Δεν έχω δει ποτέ σε κάποιο κανάλι, Έλληνα δημοσιογράφο να ρωτά Σκοπιανό δημοσιογράφο, που υποστηρίζει ότι τα Σκόπια πρέπει να λέγονται Μακεδονία, ερωτήσεις όπως:

Το όνομα Μέγας Αλέξανδρος είναι ελληνικό ή όχι;

Ποια γλώσσα μιλούσαν οι Μακεδόνες στην αρχαιότητα;

Μήπως τους είχαν κατακτήσει τότε οι Έλληνες όπως λένε ότι έχει συμβεί τώρα;

Τη Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο που είχε κατακτήσει όλο τον τότε γνωστό κόσμο τον αναγκάσαν οι Έλληνες να είναι Έλληνας και να μιλάει ελληνικά;

Μνημεία που υπάρχουν στην χώρα τους, σε ποια γλώσσα είναι γραμμένες οι επιγραφές που έχουν πάνω τους;

Πριν από το 1946 πώς λεγόταν η περιοχή τους;

Πριν από το 1946 λεγόταν ποτέ η περιοχή τους Μακεδονία;

Η σλαβική γλώσσα που μιλάνε και γενικά οι σλαβόφωνοι της περιοχής πότε εγκαταστάθηκαν εκεί για πρώτη φορά;

Γιατί ένα όνομα που τους δόθηκε από τον Τίτο, για τους λόγους του, θα πρέπει να συζητάμε για το αν θα πρέπει να το κατοχυρώσουν ή όχι;

Αν αποτελούνται 40% από Αλβανούς και 40% Βούλγαρους πραγματικά θα έχουν πρόβλημα οντότητας αν δεν αποκτήσουν ένα όνομα που δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις δύο εθνότητες. Αλλά γιατί αυτό το όνομα θα πρέπει να το κλέψουν από εμάς;

Συνήθως οι Έλληνες δημοσιογράφοι που βρίσκονται στα Σκόπια ρωτούν τους εκεί δημοσιογράφους ποια είναι η γνώμη σας για την στάση της Ελλάδας και τι θέλετε από την Ελλάδα ή το ΝΑΤΟ.

Και είναι εμφανές ότι όπως και να καταλήξει το θέμα του ονόματος, το πράγμα δεν πρόκειται να το αφήσουν εκεί. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα θέματα, θα προσπαθήσουν ότι μπορούν να το διεκδικήσουν και να το αποκτήσουν.
Καλό θα ήταν επίσης να δηλώσουν την θέση τους και κάποιοι «Έλληνες» της βόρειας Ελλάδας που λένε ότι είναι «Μακεδόνες» στις παραπάνω ερωτήσεις.


Γιώργος - Πειραιάς

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η λίστα αναμονής καρκινοπαθών στο τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ξεπερνά το τρίμηνο

Διάστημα επικίνδυνο για την εξέλιξη της υγείας του ασθενούς αφού ουσιαστικά χάνεται το «παιχνίδι» της θεραπείας.
Η λίστα του νοσοκομείου αριθμεί περί τους 250 καρκινοπαθείς και έχει «κλείσει». Νέα ραντεβού δεν ορίζονται πλέον με αποτέλεσμα όσοι διαθέτουν χρήματα να απευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα προκειμένου να κάνουν τη θεραπεία.
Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, στην κυριολεξία εκλιπαρούν για ένα ραντεβού χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, ακόμη και πολιτικό αν είναι δυνατόν, προκειμένου να ενταχθούν στη λίστα, κάτι που δεν είναι εφικτό αφού το τμήμα δεν διαθέτει τον αναγκαίο αριθμό ιατρών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Πεδίον του Άρεως δεν είναι ιδιωτικός χώρος. Ανήκει στον φορολογούμενο ελληνικό λαό του οποίου εκπρόσωπος είναι η Υπερνομαρχία Αθηνών

Μήνυμα αναγνώστη

Κατόπιν τούτου, ως κατεξοχήν δημόσιος χώρος σε διαρκή λειτουργία δεν εννοείται να περιφράσσεται κατά το δοκούν περιορίζοντας την χρήση του στους πολίτες, την απαιτούμενη πρόσβαση και διέλευση των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και των οργάνων ασφαλείας, το οπτικό πεδίο των πεζών (περίφραξη με λινάτσα δεν δικαιολογείται), την φυσική τους ανάγκη (πλαστικές τουαλέτες W.C ερμητικά κλειστές) καθώς και τη διάθεση πόσιμου νερού.
Σύμφωνα με μαρτυρίες μόνιμων θαμώνων, στο πρώην θέατρο «Αλίκη» κατά την διάρκεια των καθαιρέσεων, από λάθος του χειριστή της μπουλντόζας κατέρρευσε ένα υγιές δένδρο ύψους περίπου 20 μ., (σύμφωνα και με διασταυρωμένες πληροφορίες τα δένδρα είναι πολύ περισσότερα), ο οποίος στη συνέχεια προσπαθώντας να καλύψει το λάθος του έσκαψε και τεμάχισε τον κορμό με τη ρίζα και ενταφίασε όλα τα υπολείμματα μέσα στα μπάζα.
Τέτοιες πρακτικές σε μια χώρα «ημικαραφλή» μας δυσαρεστούν, συνεπώς απαιτείται η καθημερινή επιστασία των εργασιών προς αποφυγήν παρόμοιων καταστρεπτικών λαθών, καθώς επίσης και η λεπτομερής καταγραφή και αποτύπωση των υπαρχόντων δένδρων του πάρκου ώστε, να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των νέων που πρόκειται να προστεθούν.
Στην ανάπλαση της πλατείας Βικτωρίας, μιας άλλης κεντρικής πλατείας όπου λειτουργεί και ο σταθμός του Μετρό οπού σήμερα διαστρώνουν την πραμάτεια τους οι διάφοροι Πακιστανοί και φιλικά προσκείμενοι στη χώρα μας, αφαιρέθηκαν από τα εκτελούμενα έργα το πράσινο, το σιντριβάνι, η παιδική χαρά και οι βρύσες.
Έχουμε πλέον κακή πείρα από τις ελληνικές αστικές αναπλάσεις. Για αυτόν τον λόγο είναι επιτακτική ανάγκη τα έργα ανάπλασης στο Πεδίον του Άρεως να γίνουν με μια τέτοια οργάνωση κατά στάδια και φάσεις, ώστε και να μην θίγεται το κοινό συμφέρον της καθημερινής αναψυχής των επισκεπτών και περιοίκων, αλλά και να μπορεί να γίνεται έλεγχος για την καθημερινή πορεία των έργων και την δραστηριότητα του εργολάβου.
.
Πολύκαρπος Μαρκαράς
Αρχιτέκτων

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστολή στον κύριο Τατούλη

Μήνυμα αναγνώστη

Από: http://alexandrosmm.blogspot.com/

Ο κύριος Τατούλης δεν έχει το ηθικό συστατικό στο χαρακτήρα του που θα μπορούσε να με πείσει ότι καλώς τα λέει… δίκιο έχει βρε αδελφέ… πολέμιος της διαφθοράς κάθε είδους είναι…
Για να ήταν όλα τα ανωτέρω και προ πάντων να μπορούσε να περηφανεύεται πως είναι ηθικό στοιχείο στη κοινωνία μας και παράδειγμα προς μίμηση, θα έπρεπε να παραιτηθεί από το κόμμα και τη Βουλή και στη συνέχεια να προχωρήσει σε όσες διαφωνίες και καταγγελίες πιστεύει πως πρέπει να κάνει για να ενημερώσει το λαό…
Ως εκλεγμένος με την ψήφο μιας μερίδας ανθρώπων, δεν έχει δικαίωμα να πολεμήσει εκ των έσω… αυτό λέγεται ανταρσία. Και η ανταρσία με βάση το ναυτικό δίκαιο έχει συγκεκριμένη τιμωρία δια χειρός καπετάνιου…
Στη συγκεκριμένη ανταρσία, το καράβι είναι η χώρα μας, το πλήρωμά του ο λαός της πατρίδας μας και ο καπετάνιος ο νόμιμα εκλεγμένος Πρωθυπουργός της Ελλάδας…
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πολεμάμε μεταξύ μας… πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να στρωθούμε στη δουλειά με ομοψυχία, για να φέρουμε το αποτέλεσμα.

Κύριε Τατούλη,
Τα παιχνίδια σας και οι προσωπικές φιλοδοξίες σας και οι καταγγελίες εκ των υστέρων δε συνάδουν με την έννοια «ήθος».
Αlex Μordo

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εγχειρίστηκε χωρίς αναισθησία

Φαντάζει απίστευτο και όμως έγινε στην πραγματικότητα: ένας 61χρονος Άγγλος υπεβλήθη σε εγχείρηση στο χέρι του χωρίς γενική αναισθησία. Ο άθλος ανήκει στον Alex Lenkei, ο οποίος ασχολείται με την πρακτική του υπνωτισμού από την ηλικία των 16 ετών. «Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα» δήλωσε ο ίδιος μετά την επέμβαση.
Ο 61χρονος άνδρας, ο οποίος κατάγεται από το Δυτικό Σάσεξ, προτίμησε να υποβληθεί σε εγχείρηση στο δεξί του χέρι έχοντας προηγουμένως υπνωτιστεί. Η εγχείρηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.
Όπως ανέφερε ο ίδιος μετά την επέμβαση, είχε πλήρη επίγνωση των όσων συνέβαιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά παρόλα αυτά δεν αισθανόταν πόνο.
«Χρειάστηκα 30 δευτερόλεπτα για να υπνωτίσω τον εαυτό μου και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ένιωθα μια βαθιά χαλάρωση» δήλωσε, προσθέτοντας: «Είχα πλήρη συνείδηση των όσων συνέβαιναν γύρω μου, όπως τους ιατρούς που μιλούσαν μεταξύ τους, ενώ κάποια στιγμή κατάλαβα το σφυράκι και τη σμίλη που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, αλλά δεν αισθάνθηκα πόνο».
Ο 61χρονος Lenkei έπασχε από αρθρίτιδα και για τη θεραπεία της χρειάστηκε να αφαιρεθούν ορισμένα οστά στη βάση του αντίχειρα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης, παρών στην αίθουσα ήταν ένας αναισθησιολόγος σε περίπτωση που χρειαζόταν τεχνητή νάρκωση.
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόστιμο 2.000 για μαντρί και 4.000 για κοτέτσι – Έτσι πατάσσονται οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες!

Πανάκριβα θα πληρώσει τις κοτούλες και αυγά τους, κάτοικος στη Νικομήδεια Ημαθίας, καθώς η Πολεοδομία, αφού τακτοποίησε όλες τις άλλες παραβάσεις, διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο κοτέτσι αποτελούσε την πέτρα του σκανδάλου…
Καλείται να πληρώσει το ποσό των 4.172,30 ευρώ. Αυτό ήταν το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, με τις σχετικές προσαυξήσεις εννοείται... Πρόκειται για «ανοιχτό υπόστεγο με ξύλινα κατακόρυφα στοιχεία και επικάλυψη κυματοειδή λαμαρίνα» όπως αναφέρει η σχετική έκθεση στην οποία μάλιστα, το «κυματοειδή» είναι γραμμένο με δύο μ.
Την ίδια στιγμή από την ίδια υπηρεσία επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κτηνοτρόφο στην περιοχή της Σφηκιάς Ημαθίας, για το μαντρί που έχει στο οποίο εκτρέφει πέντε αιγοπρόβατα!
Το μαντρί υπάρχει εδώ και χρόνια, η υπηρεσία διενήργησε αυτοψία, διαπίστωσε ότι η κατασκευή, αποτελούμενη από τσιμεντόλιθους και λαμαρίνες «δεν επιβαρύνει το περιβάλλον» άρα δεν υπάρχει λόγος κατεδάφισης!
Στο πρόστιμο των 2.000 ευρώ προστίθεται το ποσό των 397,30 ευρώ ως πρόστιμο διατήρησης!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...