Ειδήσεις

23 Απρ 2008

Ζώνες ασφαλείας και στα λεωφορεία

Ατομική ευθύνη θα έχουν οι επιβάτες των ΚΤΕΛ οι οποίοι δε θα φορούν ζώνη ασφαλείας, σύμφωνα με τον εκ νέου τροποποιημένο ΚΟΚ τον οποίο προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.
Οι τροποποιήσεις, όπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, θα είναι λίγες και στοχευμένες, με σκοπό να κάνουν τον κώδικα ακόμη καλύτερο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Extreme Makeover" - Όχι λένε οι γιατροί!

Το αμερικανικό "Extreme makeover", το ριάλιτι σόου που με τη συνδρομή πλαστικών χειρουργών μεταμορφώνει τους παίκτες, ετοιμάζεται να αναλάβει δράση και στην Ελλάδα.
Για την υλοποίησή του όμως απαιτείται η πρόσληψη γιατρών πολλών ειδικοτήτων. Εκτός από τους πλαστικούς χειρουργούς, χρειάζονται και ορθοδοντικοί, οδοντίατροι, ψυχολόγοι, δερματολόγοι και άλλοι.
Όμως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να δοθεί άδεια για την πρόσληψη όλων αυτών των γιατρών και εξετάζει το αν με τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης τηλεοπτικής παραγωγής θα παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα και το ιατρικό απόρρητο των παικτών.

Από την εφημερίδα "Μακεδονία"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους σε μικρά μουσεία

Πρόκειται για δύο Έλληνες 52 και 54 χρόνων από τα Βρασνά Θεσσαλονίκης και από το Χορτιάτη, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Συγκεκριμένα, στο σπίτι του 52χρονου στα Βρασνά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι ένα αρχαία αντικείμενα και συγκεκριμένα και δέκα μικρά τμήματα πήλινων αγγείων προϊστορικών χρόνων ένα πήλινο υφαντικό βάρος, τρεις πήλινοι πεσσοί, ένα πήλινο αγγείο και έξι αντικείμενα από πυριτόλιθο, ενώ σε έρευνα στην οικία του 54χρονου στο Χορτιάτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα συνολικά αρχαία αντικείμενα και συγκεκριμένα ένα τμήμα πήλινου ειδωλίου, ένα μικρό τμήμα βάσης αγγείου οθωμανικών χρόνων, ένα μικρό τμήμα αγγείου γεωμετρικών χρόνων, ένα μικρό τμήμα ερυθρόμορφου κρατήρα κλασσικών χρόνων, δύο μολύβδινα αντικείμενα, ένα μικρό τμήμα μολύβδινου συνδέσμου και τρία χάλκινα νομίσματα.
Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν στην ΚΗ΄ Εφορία προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών.
.
Αφροδίτη Σπηλιώτη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συλλήψεις για παράνομη εισαγωγή και εμπορία βεγγαλικών - Εντυπωσιακές σε πολλές περιπτώσεις, οι ηλικίες των διακινητών

Χωρίς τέλος είναι οι συλλήψεις για παράνομη εισαγωγή και εμπορία βεγγαλικών, λίγες μόλις μέρες πριν την Ανάσταση και εντύπωση κάνουν εκτός από τις ποσότητες και οι ηλικίες των… διακινητών τους.

Στη Νικήτη Χαλκιδικής συνελήφθη μια 59χρονη αλλοδαπή γιατί στο παντοπωλείο του 71χρονου συζύγου της, ο οποίος απουσίαζε κατά την διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, κατείχε και διέθετε προς πώληση 5.265 παιδικά αθύρματα, 700 κροτίδες και 286 βεγγαλικά διαφόρων τύπων τα οποία κατασχέθηκαν.

Στον Προμαχώνα Σερρών όπου τις τελευταίες μέρες έγιναν πολλές συλλήψεις για βεγγαλικά, συνελήφθη ένας 70χρονος γιατί κατείχε και εισήγαγε στη χώρα από την Βουλγαρία, 17 βεγγαλικά και 21 φωτοβολίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Στην Κάρπαθο συνελήφθη 79χρονη κάτοικος του νησιού, ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος για κατοχή 6100 κροτίδων που σκόπευε να πουλήσει, . Οι κροτίδες κατασχέθηκαν.

Στο Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, συνελήφθη από αστυνομικούς που έκαναν ελέγχους, μια 50χρονη Ελληνίδα, διότι στο κατάστημά της είχε και διέθετε προς πώληση 259 κροτίδες.
.
Αφροδίτη Σπηλιώτη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

O διοικητής του «Ευαγγελισμού» στέλνει επισήμως ασθενείς σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αλλά η παραίτησή του δε γίνεται δεκτή

Το υπουργείο Υγείας δεν έκανε δεκτή τη σημερινή παραίτηση του διοικητή του Ευαγγελισμού του κυρίου Κονταράτου κρίνοντας ικανοποιητικές τις αποσαφηνιστικές εξηγήσεις του για την παραπομπή ασθενών σε ιδιωτικά κέντρα τομογραφίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ταχύτερα.
Προειδοποίησε ότι παρόμοιες πρακτικές δεν δικαιολογούνται εάν δεν υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση της προϊσταμένης αρχής ακόμα και εάν πρόκειται, όπως στην προκειμένη περίπτωση, για έκτακτα, προσωρινά και μη υποχρεωτικά μέτρα (αυτό έλειπε, να τους υποχρέωναν κιόλας).
Το υπουργείο αν και προειδοποιεί ότι «τέτοιες πράξεις δεν δικαιολογούνται», δέχεται τις εξηγήσεις του γιατρού και των διευθυντών σύμφωνα με τις οποίες η εγκύκλιος αφορούσε σε ασθενείς των οποίων τα ταμεία θα κάλυπταν την αξονική σε ιδιωτικά κέντρα, που μπορούσαν να περπατήσουν, δεν νοσηλεύονταν εντός του «Ευαγγελισμού» και των οποίων τα ταμεία θα κάλυπταν την αξονική σε ιδιωτικά κέντρα.

Εμείς εδώ θυμίζουμε ότι η εγκύκλιος γράφει: "Μπορείτε κατά την κρίση σας να αποστέλλετε τους περιπατητικούς ασθενείς σε εξωτερικά απεικονιστικά κέντρα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση".


Απορίες:

1. Εάν πράγματι η εγκύκλιος αφορούσε σε ασθενείς των οποίων τα ταμεία θα κάλυπταν ολοκληρωτικά την αξονική σε ιδιωτικά κέντρα γιατί αυτό δεν αναγράφεται στην εγκύκλιο; Όπως για παραδειγμα αναγράφεται το" να αποστέλλετε τους περιπατητικούς ασθενείς"; Εμείς ένα "Μπορείτε κατά την κρίση σας..." διαβάσαμε στη συγκεκριμένη εγκύκλιο.

2. Το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων ανήκουν στο ΙΚΑ. Γνωρίζετε πόσο κοστίζει μια αξονική τομογραφία σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και τι πόσο επιστρέφει το ΙΚΑ στον ασφαλισμένο;

Αύριο θα έχουμε πλήρες, σχετικό ρεπορτάζ. Σήμερα, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον κατάλογο καθορισμού τιμών ιατρικών πράξεων του ΙΚΑ, για μια επίσκεψη γιατρού στο σπίτι του ασθενούς για παράδειγμα, το ΙΚΑ επιστρέφει στον ασφαλισμένο 5,87 ευρώ. Ξέρετε εσείς κάποιον γιατρό να κάνει επισκέψεις στα σπίτια των ασθενών με 5,87 ευρώ; Με σαράντα, πενήντα ναι, αλλά με 5,87...

3. Γνωρίζουν στο υπουργείο Υγείας για την πληθώρα των ασθενών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας που καταγγέλλουν ότι γιατροί από διάφορα νοσοκομεία, τους προτείνουν να πάνε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για εξετάσεις και μετά εκπληκτοι ανακαλύπτουν ότι από το Ταμείο τους τους επιστρέφουν "ψίχουλα" που δεν αξίζουν τον κόπο στον οποίο μπήκαν προκειμένου να τα παραλάβουν;

Ο διοικητής του "Ευαγγελισμού" τη γνωστή αυτή τακτική την διατύπωσε και γραπτώς. Αν αυτό θεωρείται γενικώς, ηθικό... αυτό είναι ένα θέμα που... "σηκώνει" συζήτηση.

Τέλος, το παράπτωμα του διοικητή του "Ευαγγελισμού" φέρνει ξανά στο προσκήνιο την έλλειψη ιατρικών μηχανημάτων. Η αγορά δεύτερου αξονικού τομογράφου για τον «Ευαγγελισμό» μένει στα... συρτάρια από το 2004!
.

Έφη Κουλοχέρη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καλή Ανάσταση και σε "greeklish" από τον Παντελή Οικονόμου

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με θητεία ως βουλευτής Α' Αθηνών, ο Παντελής Οικονόμου σήμερα, είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας του Τομέα Θεσμών, Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικών Κινημάτων της Κεντρικής Επιτροπής.
Και μέσα στην τεχνολογία και στον ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας, θα συμπληρώναμε εμείς. Γιατί και συνέντευξη στο γνωστό blog "Press-gr" έδωσε (http://press-gr.blogspot.com/2008/04/press-gr_22.html) αλλά και η πασχαλινή κάρτα που μας έστειλε είναι πολύ... "προχωρημένη" τεχνολογικά αφού είναι γραμμένη και σε " greeklish"!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας

Πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά στη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» για την προσωρινή αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου σε χώρο και κατά τρόπο που δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.
Από τον έλεγχο της Νομαρχίας βρέθηκαν δεξαμενές για την προσωρινή αποθήκευση των τοξικών αποβλήτων χωρίς άδεια, απόβλητα που απορρίπτονται στον αγωγό της αποχέτευσης χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων και πληθώρα απορριμμάτων (χαρτιά, πλαστικά κλπ) και λοιπών άχρηστων υλικών (παλέτες, μηχανήματα, μεταλλικά αντικείμενα) στον περιβάλλοντα χώρο των δεξαμενών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Μπορείτε κατά την κρίση σας να αποστέλλετε τους περιπατητικούς ασθενείς σε εξωτερικά απεικονιστικά κέντρα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση»

«Μπορείτε κατά την κρίση σας να αποστέλλετε τους περιπατητικούς ασθενείς σε εξωτερικά απεικονιστικά κέντρα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση».
Η πρωτοφανής αυτή… οδηγία δόθηκε πριν από λίγες μέρες στους διευθυντές όλων των τμημάτων.
Η διοίκηση, ούτε λίγο ούτε πολύ, προτρέπει τους γιατρούς να στέλνουν… πελατεία στους ιδιώτες.
Κι αυτό χωρίς να διευκρινίζεται το ποιος πληρώνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ασθενείς κατά πάσα πιθανότητα θα καλούνται να τα… βγάλουν πέρα μόνοι τους, δηλαδή είτε να πληρώσουν από την τσέπη τους είτε να διεκδικήσουν τα χρήματα από τα Ταμεία τους.
Κάποιοι ασφαλιστικοί φορείς καλύπτουν εξ ολοκλήρου ένα τέτοιο κόστος, κάποιοι ένα μέρος του και κάποιοι δεν το καλύπτουν καθόλου.Ανάλογες «παραπομπές» ασθενών κάνουν οι γιατροί και σε πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας που διαθέτουν αξονικό ή μαγνητικό τομογράφο.
Υπολογίζεται ότι καθημερινά δεκάδες ασθενείς παραπέμπονται σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να υφίσταται «αιμορραγία» πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απίστευτο! Γιατρός λέει ότι οι καρκινοπαθείς έχουν ημερομηνία λήξης και γεμίζουν τις λίστες αναμονής γιατί δεν πεθαίνουν πλέον στα σπίτια τους!

"Τι να κάνουμε αυτούς τους καρκινοπαθείς; Να σας το θίξω και κοινωνικά; Παλαιότερα οι άνθρωποι πέθαιναν και στα σπίτια τους. Τώρα κανένας δεν θέλει να πεθάνουν οι συγγενείς του στο σπίτι. Αποτέλεσμα; Πρέπει να πάνε όλοι στο νοσοκομείο. Περαιτέρω αποτέλεσμα: πού θα πάνε όλοι αυτοί οι ασθενείς που δυστυχώς κάποια στιγμή θα πεθάνουν; Στα ογκολογικά και στα ακτινοθεραπευτικά τμήματα, που πιέζονται, υπερχειλίζουν και δημιουργούν αυτά τα προβλήματα".

"Αυτά είναι τα περισσότερα περιστατικά μας, είναι περιστατικά τα οποία δεν θα θεραπευτούν και δεν θα αλλάξει η ημερομηνία λήξης της ζωής τους, είναι ο ασθενής και πονάει, πονάει πάρα πολύ και λέει ο συγγενής τι θα κάνω με τον ασθενή; Να κάνουμε τα πάντα. Πού να πάω; Και καταλήγει τελικά στην ακτινοθεραπεία για διάφορους λόγους ή και σε άλλες παρηγορητικές θεραπείες".

Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε διευθυντή Ακτινολόγικής Κλινικής μεγάλου Δημόσιου νοσοκομείου.
Και δεν πρόκειται για υποκλοπή συνομιλίας. Ο γιατρός γνωρίζει ότι μιλάει με δημοσιογράφο και ότι η συνομιλία καταγράφεται. Κάποια στιγμή μάλιστα, έχει και ενδοιασμούς "δεν ξέρω τώρα αν μας ακούνε και ασθενείς… ", μας λέει.

Περισσότερα στην εκπομπή "Studio ALPHA", το Μεγάλο Σάββατο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Στείλτε τους σε ιδιωτικό τομογράφο»-Παραιτήθηκε ο διοικητής του Ευαγγελισμού έπειτα από την αποκάλυψη από τον "Ελεύθερο Τύπο" της πρωτοφανούς οδηγίας

Την παραίτηση του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5, ο διοικητής του Ευαγγελισμού Αντώνης Κονταράτος, μετά το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που αποκάλυπτε οδηγία του πρός όλους τους διευθυντές τμημάτων του νοσοκομείου να στέλνουν ασθενείς σε ιδιώτες προκειμένου να υποβληθούν σε τομογραφία.
Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται τις επόμενες ώρες απο το Υπουργείο Υγείας. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι ο διοικητής έδρασε με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα μηχανήματα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν εγκαίρως ακόμη και τους ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί, οι οποίοι πρέπει να περιμένουν πολλές μέρες για να κάνουν την εξέταση.«Μπορείτε κατά την κρίση σας να αποστέλλετε τους περιπατητικούς ασθενείς σε εξωτερικά απεικονιστικά κέντρα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση».
Η πρωτοφανής… οδηγία δόθηκε πριν από λίγες μέρες στους διευθυντές όλων των τμημάτων. Η διοίκηση, ούτε λίγο ούτε πολύ, προτρέπει τους γιατρούς να στέλνουν… πελατεία στους ιδιώτες.
Κι αυτό χωρίς να διευκρινίζεται το ποιος πληρώνει.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πρώτη αναίμακτη επέμβαση απλού bypass στην Ελλάδα

Χειρουργήθηκε το περασμένο Σάββατο και χθες Τρίτη ήταν παρόν στην παρουσίαση της πρώτης στη χώρα, επέμβασης ανοιχτής καρδιάς με το σύστημα ρομποτικής χειρουργικής «Da Vinci».
Σήμερα το πρωί μάλιστα, ο 74χρονος καρδιοπαθής, που υποβλήθηκε σε επέμβαση απλού bypass, μαζί με το γιατρό του κ. Στρατή Παττακό, διευθυντή της Β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Υγεία», μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την επέμβαση η οποία έγινε χωρίς να διανοιχθεί το στέρνο του.
Μετά από το χειρουργείο ο ασθενής μεταφέρθηκε σε απλό θάλαμο νοσηλείας, αντί για τη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως συνηθίζεται με την παραδοσιακή χειρουργική μέθοδο, ενώ του επιτράπηκε να επιστρέψει στο σπίτι του στο διάστημα-ρεκόρ των τεσσάρων ημερών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε εγχείρηση θα υποβληθεί ο Κώστας Μακεδόνας - Έφυγε από τον "Ευαγγελισμό" και πήγε στο "Ιατρικό Κέντρο"

Σε νοσοκομεία της Αθήνας μεταφέρθηκαν ο τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας και ο κυβερνήτης-εκπαιδευτής του ιδιωτικού ελικοπτέρου, το οποίο έκανε αναγκαστική προσγείωση στη θέση Σφενδάλη Πάρνηθας, λόγω μηχανικής βλάβης.
Ο Κώστας Μακεδόνας στον Ευαγγελισμό και ο πιλότος του ελικοπτέρου στο ΝΙΜΙΤΣ καθώς είναι απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο γνωστός τραγουδιστής έχει συντριπτικά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, χρίζει εγχείρησης η οποία τελικώς θα γίνει στο ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο αφού με δική του πρωτοβουλία στις τρεις τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε στο "Ιατρικό Κέντρο Αθηνών"..
.
Διαβάστε ρεπορτάζ για τις συνθήκες του ατυχήματος στο: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=894402

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια από τις πρώτες επιθυμίες του Γιώργου Παπανδρέου είναι να αγοράσει καινούριο ποδήλατο

Ένα νέο ποδήλατο, ένα mp3 για να ακούει μουσική και έναν φορητό υπολογιστή για να επικοινωνεί με τους συνεργάτες του, ζήτησε, σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso", ο Γιώργος Παπανδρέου από το νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται.

Οι δυο πρώτες επιθυμίες θα υλοποιηθούν αλλά η τρίτη όχι αφού οι γιατροί του απαγόρευσαν να χρησιμοποιεί υπολογιστή επειδή το δεξί του χέρι είναι σε νάρθηκα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κατάργηση πολλών προνομίων για αθλητές και νέους πρωταθλητές αλλά και μέτρα καταστολής, προβλέπει το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

Το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ντόπινγκ θα παρουσιαστεί στη Βουλή μετά το Πάσχα ενώ, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Αθλητισμού, οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο.
Τα μέτρα πρόληψης

Εξορθολογισμός των προνομίων

Τα προνόμια που προβλέπει ο νόμος για τους Έλληνες πρωταθλητές είναι υπερβολικά και αφορούν πολλούς αποδέκτες, όπως τους οκτώ πρώτους στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή τους πρώτους των μαθητικών-σχολικών αγώνων. Θα πρέπει να περιοριστεί η έννοια της αθλητικής διάκρισης από 1η έως 3η θέση σε Ολυμπιακούς, Παραολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς αγώνες και μόνο σε αθλήματα που περιλαμβάνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να περιορίζεται μόνο στα ΤΕΦΑΑ, αλλά με συνδυασμό της αθλητικής και της ακαδημαϊκής επίδοσης (μοριοδότηση) και όχι απ' ευθείας, λόγω της διάκρισης και μόνο. Θα πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια για αθλητές διακριθέντες σε μαθητικά - σχολικά πρωταθλήματα.

Διορισμός διακριθέντων αθλητών στο Δημόσιο
Θα πρέπει να γίνεται μόνο σε υπηρεσίες και φορείς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Και όχι απ΄ ευθείας αλλά με μοριοδότηση.

ΕΟΦ
Προτείνεται η αξιοποίηση των δομών του Οργανισμού.

Ενημέρωση και εκπαίδευση
Αφορά σε αθλητές, προπονητές, γιατρούς, διοικητικά στελέχη και φυσιοθεραπευτές.

Εκπαίδευση στο σχολείο
Προτείνεται η εισαγωγή προγραμμάτων προαγωγής υγείας με παράλληλη εκπαίδευση στις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις του ντόπινγκ, αλλά και στην μεθοδολογία αποφυγής.

Ανοιχτή γραμμή ΕΣΚΑΝ - ΕΟΦ
Δημιουργείται στο ΕΣΚΑΝ σε συνεργασία με τον ΕΟΦ ανοιχτή γραμμή που θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο μα επικοινωνεί με ειδικούς για να πάρει πληροφορίες, σχετικά με τις ουσίες που απαγορεύονται στον αθλητισμό.

Αθλητική επιστήμη
Προτείνεται η ανάπτυξη δικτύου πανεπιστημιακών ινστιτούτων αθλητικής επιστήμης, το οποίο σε συνεργασία με τις αθλητικές ομοσπονδίες θα προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας.

Tα μέτρα καταστολής

Διεύρυνση των ελέγχων και ενίσχυση του ΕΣΚΑΝ.

Θέσπιση αυστηρότερων κυρώσεων
Η κατοχή απαγορευμένων ουσιών από αθλητή χωρίς επίσημη έγκριση θα πρέπει να αποτελεί πλημμέλημα. Η κατ' επάγγελμα χορήγηση απαγορευμένων ουσιών ή μεθόδων σε αθλητή θα πρέπει να θεωρείται κακούργημα.

Διοικητικές κυρώσεις
Σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται ομαδικό ντόπινγκ, θα πρέπει να θεσπιστεί αντικειμενική ευθύνη για τα μέλη του Δ.Σ της αρμόδιας Ομοσπονδίας, Ενώσεως ή αθλητικού σωματείου, στο οποίο θα επιβάλλεται μέχρι και έκπτωση από το αξίωμά τους.

Θέματα διαδικτύου
Είναι απαραίτητη η δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει και θα ρυθμίζει την εμπλοκή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον τομέα του αντιντόπινγκ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξαφανίζονται τα μουλάρια από την Ελλάδα! Χάνονται και τα γαϊδούρια...

Από την εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος"

Όπως είπε και ο Γιώργος Παπαδάκης διαβάζοντας την είδηση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "δεν εξαφανίζονται, μεταλλάσσονται και κυκλοφορούν ανάμεσά μας".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...