Ειδήσεις

13 Μαΐ 2008

Ο γερμανικός τύπος αναφέρεται στο θέμα της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών. «Θα περάσουν μέρες μέχρι να εξομαλυνθεί η αγορά», γράφει

Aπόσπασμα από τη "Frankfurter Rundschau":
.
«Ακόμη και αν τερματιστεί σήμερα η απεργία θα περάσουν πολλές ημέρες για να εξομαλυνθεί η κατάσταση γενικά στην αγορά και όχι μόνον στα υγρά καύσιμα και τη βενζίνη.
Κυρίως στην επαρχία άδειασαν τα ράφια των σουπερμάρκετ, ενώ πολλοί αγρότες θα μείνουν με τα φρούτα τους απούλητα.
Στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης πιάστηκαν στα χέρια οδηγοί φορτηγών και αγρότες, οι οποίοι προσπαθούσαν με τα δικά τους αυτοκίνητα να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στα φέρι-μποτ, ώστε να φθάσουν στις αγορές.»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ψάχνετε για βενζινάδικο ανοιχτό; Κάντε μια βόλτα στο ίντερνετ

Στο http://www.bloka.com υπάρχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες κυρίως από τα μέλη που επικοινωνούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας πληροφορίες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Εμπρός; Δε σας ακούω, πάρτε το μηδέν..."

Μήνυμα αναγνώστη

΄.
Για πειθαρχικό έλεγχο στην αρμόδια επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ. παραπέμπεται να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό, η τηλεφωνήτρια του Κέντρου Άμεσης Δράσης των Αθηνών που δέχθηκε κλήση από γυναίκα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του 33χρονου τοξικομανούς στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας της να τηλεφωνήσει εκ νέου χρησιμοποιώντας τον κωδικό της περιοχής της.
Όπως έγινε γνωστό, η τηλεφωνήτρια δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της για βοήθεια, επειδή το τηλεφώνημα δεν προέρχονταν από την επικράτεια της Υπηρεσίας της, προτρέποντάς την να ξανακαλέσει βάζοντας μπροστά τον κωδικό της περιοχής της.

Εντάξει, η τελεφωνήτρια θα δώσει τις εξηγήσεις της. Ποιος όμως θα μπορέσει να εξηγήσει σε όλους εμάς αν τα άτομα στο συγκεκριμένο πόστο είναι καλά εκπαιδευμένα για τη συγκεκριμένη εργασία και αν το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. είναι σύγχρονο και άρτιο;

Θυμάστε το: "Εμπρός; Δε σας ακούω, πάρτε το μηδέν..."

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μια τρύπα που δε βρίσκεται κάποιος να την κλείσει

Κατασκεύασαν αποχετευτικό αγωγό αλλά επισκεύασαν πρόχειρα τις καθιζήσεις που έγιναν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα κατά μήκος της οδού να υπάρχουν πολλές τρύπες.
Μια από αυτές, η μεγαλύτερη, μεγαλώνει καθημερινά.
Ένας κάτοικος της περιοχής, λέει ότι τα υλικά που ρίχνουν οι περίοικοι στην τρύπα, σε μια προσπάθεια αυτή να καλυφθεί, εξαφανίζονται, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο βάθος.
Το θέμα είναι ότι οι κάτοικοι επικοινώνησαν με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ζακυνθίων, ούτως ώστε να φροντίσουν για τη λύση του προβλήματος, όμως οι υπεύθυνοι του δήλωσαν ότι δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά για την κάλυψη της τρύπας!
.
Από την εφημερίδα «Ημέρα της Ζάκυθος»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέο κρούσμα ντόπινγκ

Νέα δεδομένα προέκυψαν σήμερα στην υπόθεση του θετικού δείγματος κορυφαίου Έλληνα κολυμβητή, θέμα που διέρρευσε αργά χθες το βράδυ.
Διαβάστε τι ανακοίνωσε επίσημα η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η οποία ενημερώθηκε επισήμως σήμερα το πρωί από το ΕΣΚΑΝ για το περιστατικό:
.
Σήμερα 13 Μαΐου 2008, ημέρα Τρίτη, έφτασε στα γραφεία της ΚΟΕ έγγραφο του ΕΣΚΑΝ σύμφωνα με το οποίο μας γνωστοποιείται ότι ευρέθη αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα σε απαγορευμένη ουσία σε αθλητή που ανήκει στην δύναμη της Ομοσπονδίας μας.
Το πιο πάνω δείγμα, με το από 1 / 4 / 2008 έγγραφο του ΕΣΚΑΝ, μας είχε γνωστοποιηθεί ότι ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΟ, αλλά μετά από επανέλεγχο - όπως μας γνωστοποιήθηκε σήμερα, 13 / 5/ 2008 - του ιδίου δείγματος, διαπιστώθηκε ότι είναι αντικανονικό και αφορά τον ίδιο αθλητή και τον ίδιο έλεγχο ντόπινγκ που σημειωτέον ήταν εκτός αγώνων (out of competition).
Η ΚΟΕ, σύμφωνα με τα ισχύοντα, υποχρεούται να μην ανακοινώσει το όνομα του αθλητή έως ότου περαιωθεί η διαδικασία ελέγχου και του Β΄ σχετικού δείγματος.
Παραλλήλως και μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας και εφόσον τελεσιδικήσει και αποδειχθεί ότι το ελεγχόμενο δείγμα είναι θετικό, η ΚΟΕ και θα ανακοινώσει το όνομα του αθλητή και θα προβεί, όπως είναι φυσικό, σε όλες τις σχετικές νόμιμες διαδικασίες όπως καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία, τους κανονισμούς της ΚΟΕ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Fina).
Η ΚΟΕ εκφράζει τη λύπη της για το πιο πάνω μεμονωμένο συμβάν το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμαυρώσει το σύνολο των 100άδων αθλητών / τριών των Εθνικών της ομάδων και των 5 ολυμπιακών αθλημάτων της, καθώς και των 51 – μέχρι στιγμής – αθλητών / τριών της που αποτελούν ήδη μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Ελλάδας.
. .
Σας ευχαριστούμε,
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το υπουργείο Παιδείας άλλαξε σήμα. Ελπίζουμε να μη μείνει εκεί...

Το νέο σήμα του υπουργείου περιλαμβάνει την υδρόγειο σφαίρα, με σύγχρονα σύμβολα.
Στο σήμα αναγράφεται και το μήνυμα «Όλα είναι θέμα Παιδείας»
Τη στρατηγική του υπουργείου Παιδείας η οποία συμπυκνώνεται σε τρία κεφάλαια ανέλυσε χθες ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσιάζοντας το νέο σήμα του υπουργείου.
Όσον αφορά στα ΑΕΙ, σύμφωνα με αυτήν τη στρατηγική: Επενδύουμε στο δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και στα ΤΕΙ χωρίς να διατρεχόμεθα από φοβικά σύνδρομα. Υποστηρίζουμε την ίδρυση των Μη Κρατικών και Μη Κερδοσκοπικών ΑΕΙ, διότι δεν μας τρομάζει η απελευθέρωση. Εμπιστευόμαστε τις υγιείς και δημιουργικές επιστημονικές δυνάμεις του Δημόσιου ΑΕΙ. Θεωρούμε όμως ότι θα τις αναδείξει η σύγκριση και η άμιλλα απελευθερώνοντάς τες από τη μετριοκρατία και την καθήλωση.
.
Περισσότερα: www.esos.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ελληνικό διάβημα για την ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

«Πολλοί από τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ιδιαίτερα με τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες, είναι παντελώς αβάσιμοι», δήλωσε χθες η κ. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε ότι η Αθήνα προχώρησε σε διάβημα στο τουρκικό ΥΠ.ΕΞ., μέσω του πρεσβευτή μας στην Άγκυρα και του γ.γ. του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ., πρέσβη κ. Αριστείδη Αγαθοκλή, προς τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα.
Η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠ.ΕΞ. μελετούν τις αλλαγές που έχουν γίνει στην τουρκική ιστοσελίδα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η γειτονική χώρα θα διορθώσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς της.

.
Διαβάστε τι γράφει η τουρκική ιστοσελίδα:
.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για μια Ελλάδα που «διψάει για εδαφική επέκταση». Τι απαντάει το ελληνικό ΥΠΕΞ; Αξιολογεί όσα γράφονται στην ιστοσελίδα…

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για υπεύθυνη και επίκαιρη ενημέρωση σχετικά με τα επικίνδυνα για την ύπαρξη ορυκτέλαιων προϊόντα

Για το σύνολο των προϊόντων που έχουν ανακληθεί μέχρι σήμερα, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από τη σχετικό κατάλογο στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ (πατήστε εδώ) ο οποίος ενημερώνεται καθημερινά.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α. διαγράφηκε Αλέξης Κούγιας για διαχρονική προσβολή του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος

Από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών διαγράφηκε σήμερα το απόγευμα ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας για διαχρονική προσβολή του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος. Η απόφαση θα κριθεί οριστικά από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπου θα παραπεμφθεί αυτεπάγγελτα. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο Αλέξης Κούγιας παρά το γεγονός ότι έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά τρεις φορές με προσωρινή παύση, συνεχίζει την αναξιοπρεπή συμπεριφορά για δικηγόρο. Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμφθηκε ο Κούγιας από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Παξινό, όπως έχει υποχρέωση από τον Κώδικα Δικηγόρων. Ο Κώδικας Δικηγόρων προβλέπει ότι εφόσον εις βάρος δικηγόρου έχουν επιβληθεί τρεις πειθαρχικές ποινές προσωρινής διαγραφής μικρότερες των έξι μηνών η καθεμιά, υποχρεούται να παραπέμψει τον εν λόγω δικηγόρο στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστική διαγραφής. Να σημειωθεί ότι ο Κούγιας έχει και δικαίωμα να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της πειθαρχικής απόφασης.
.
Πηγή: ΑΠΕ

18.01.2005
Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό του ΔΣΑ παραπέμφθηκε από τον κ. Παξινό ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, για αναξιοπρεπή συμπεριφορά κατά παράβαση του Κώδικα περί Δικηγόρων.
Ο κ. Κούγιας, σε τηλεοπτική εκπομπή που αφορούσε στα παραδικαστικά κυκλώματα, κατήγγειλε αορίστως ότι στο χώρο της Δικαιοσύνης δρουν κυκλώματα χρηματιζόμενων ομοφυλόφιλων δικηγόρων και δικαστών, τα οποία επιτυγχάνουν την ευνοϊκή μεταχείριση κατηγορουμένων. Ο κ. Κούγιας πρόσφατα καταδικάστηκε αμετάκλητα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο σε προσωρινή παύση δύο μηνών για ανάρμοστη συμπεριφορά, που ανάγεται στην ενέργειά του να πηδήξει τα κάγκελα για να μπει σε τηλεοπτικό σταθμό.

13.5.2005
Με την πειθαρχική ποινή της προσωρινής αργίας 6 μηνών τιμωρήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Αλέξης Κούγιας για την επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γρηγόρη Βαλλιανάτου στο Κολωνάκι.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κακλαμάνης- Τσίπρας: ΒΩΒΗ μονομαχία στον Ελαιώνα

Μήνυμα αναγνώστη
.
Το εμπορικό κέντρο που κατασκευάζει η εταιρεία «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ» δίπλα στο υπό κατασκευή γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα αλλά και η λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και του επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη" και προέδρου του ΣΥΝ...
Περισσότερα στο www.aftodioikisi.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πλήρωσα με 400 ευρώ και το ΙΚΑ μου επέστρεψε μόλις 57,20 ευρώ

Μήνυμα αναγνώστη

Δεν πρόκειται για παρανομία, αλλά την "πάτησα". Μετά από κάταγμα και εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκα, επέλεξα ιδιώτη φυσικοθεραπευτή γιατί δεν ενημερώθηκα σωστά, νόμιζα ότι δε θα έχω πρόβλημα αν προσκομίσω αποδείξεις στο ΙΚΑ.
Τον πλήρωσα με 400 ευρώ και το ΙΚΑ μου επέστρεψε μόλις 57,20 ευρώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκθεση ζωγραφικής

Μήνυμα αναγνώστη

Σας προσκαλώ στην έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας που θα πραγματοποιήσω από τις 19/5 έως τις 2/6 στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.
Έχω γεννηθεί στην Αθήνα το 1968. Ζωγραφίζω και ασχολούμαι με τη φωτογραφία από παιδί. Η Ελλάδα αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης και μέσα από τα έργα μου προσπαθώ να αναδείξω το Φως και το Χρώμα, τη ζωή και τη φύση γύρω μας. Τα ζωγραφικά μου έργα με ακρυλικά υλικά, καθώς και οι φωτογραφίες μου αναφέρονται στην ομορφιά που μας περιβάλει, και αποτελεί τη υπόσταση της ελπίδας και των ονείρων μας.

Κωνσταντίνος Κουμπανάκης

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέος ψυχρός πόλεμος ή η αρκούδα απλώς βρυχάται;

Ρίχνοντας μια ματιά στο ελληνικό τύπο των τελευταίων ημερών θα μπορούσε κανείς εύκολα να παρατηρήσει μια διθυραμβική «Πουτινοποίηση» και την καλλιέργεια του στερεότυπου της αναβίωσης του αντίπαλου πόλου απέναντι στις ΗΠΑ. Ο Πούτιν βέβαια διαχειρίζεται με μαεστρία το μοναδικό ίσως όπλο που διαθέτει στη φαρέτρα της ρωσικής ισχύος δηλαδή το πετρέλαιο καθώς και το φυσικό αέριο.
Η ραγδαία ανάπτυξη που γνώρισε η Ρωσία επί Πούτιν δεν οφείλεται όμως μόνο στην άνοδο των διεθνών τιμών πετρελαίου που προσφέρουν ρευστό στην ρωσική οικονομία αλλά και στον μαεστρικό συνδυασμό των εθνικοποιήσεων με την οικονομία της αγοράς. Παρ’ όλα αυτά η Ρωσία έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα όπως η ενδημική διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό. Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει αφορά την αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού με μέσο προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες τα 58 έτη (o πληθυσμός αποτελεί έναν από τους κυριότερους συντελεστές ισχύος). Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά εκεί λειτουργεί ανασταλτικά η μετανάστευσή από τρίτες χώρες. Το αν η Ρωσία μπορεί να αναδυθεί ξανά ως το αντίπαλο δέος στις ΗΠΑ είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον προς το παρόν όμως παραμένει μια περιφερειακή δύναμη.
.
Μιχάλης Αραμπατζόγλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υπέβαλαν ορφανά της Θεσσαλονίκης σε "ύποπτες" ακτινοβολίες



("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διαβάστε τη μελλοντική τιμή πετρελαίου εδώ:

Μήνυμα αναγνώστη

www.oil-price.net

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Αυλαία" για "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα" και "Θεματική Βραδιά"

Μήνυμα αναγνώστη
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ «ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ» ΣΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ «ΚΙΝΗΘΗΚΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΟΣΤΕΡ ΜΕ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΓΑΔΑ, ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ, ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ, ΚΙ ΑΥΤΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΤ ΤΟ «ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ» ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΕΝ ΕΤΕΙ 2008, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙ Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΙΔΕΩΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗ ΚΙΝΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΤΣΙ;
ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Κ. ΣΤΕΛΙΟ;
.
Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ τη Δευτέρα 12 Μαΐου, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή.
Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:

«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές "Θεματική Βραδιά" και "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα". Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του».
.
Η επιστολή που ακολουθεί, προηγήθηκε και εστάλη από τον Στέλιο Κούλογλου προς το γενικό διευθυντή της ΕΡΤ:

Κύριε Γόντικα,
Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα.
Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο.
Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.
Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.
Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.
.
9-5-2008
Μετά τιμής,
Στέλιος Κούλογλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...