Ειδήσεις

20 Μαΐ 2008

Ξεκίνησε η λειτουργία του webtv.zougla.gr. Στείλε και εσύ ένα βίντεο στο Μάκη...

Η ιστοσελίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου θα λειτουργήσει μέσα σε αυτήν την εβδομάδα.
Ήδη όμως λειτουργεί το
http://webtv.zougla.gr/ στο οποίο όποιος επιθυμεί μπορεί να στέλνει βίντεο τα οποία θα προβάλλονται στο portal.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διάφορα από τους αναγνώστες

Στο τραπέζι το «Gorna Macedonia» («Βόρεια Μακεδονία»)

SOROS ΑΠΟ EURO ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Henry Kissinger said in 1999 "Slavs in Macedonia are almost exclusively Bulgarians"

«Πρώτη Αιγαιακή Ταξιαρχία Κρούσης»

Δημήτρης Δούδης
Μαθηματικός
Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το ίδιο είναι;

Μήνυμα αναγνώστη

  • ΣΤΙΣ 15/5/8 ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕ ΤΟ 19,99%,
    ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ !
  • ΣΤΙΣ 16/5/8 ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 0%
  • ΣΤΙΣ 20/5/8 ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ < 5% ,
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ;

    Euro2day
    ΟΤΕ: Η MIG μεταβίβασε το 19,9% στην D.T.
    Δημοσιεύθηκε: 15:16 - 15/05/08
    Μεταβιβάστηκε στη Deutsche Telekom το 19,99% των μετοχών που κατείχε η ΜΙG στον ΟΤΕ .
    Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω ενός πακέτου 98.026.424 τεμαχίων στην τιμή των 26 ευρώ.

    Euro2day
    MΙG: Πώληση μετοχών από ΟΤΕ σε Deutche Telecom
    Δημοσιεύθηκε: 18:42 - 16/05/08
    Σε συνέχεια των από 17/3/2008 και 5/5/2008 ανακοινώσεών της, η MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοινώνει ότι την 15/5/2008 ολοκληρώθηκε η πώληση στην DEUTCHE TELEKOM AG 98.026.324 μετοχών του ΟΤΕ προς 26 Ευρώ ανά μετοχή, με συνέπεια το ποσοστό της Εταιρίας επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του ΟΤΕ να κατέλθει από 19,9992% σε 0.

    Euro2day
    OTE: Κάτω του 5% η συμμετοχή της MIG
    Δημοσιεύθηκε: 13:16 - 20/05/08
    Κάτω του 5% από 18,4551% των δικαιωμάτων ψήφου κατήλθε η συμμετοχή του μετόχου Marfin Investment Group στον ΟΤΕ, κατόπιν διάθεσης δικαιωμάτων ψήφου, που έλαβε χώρα την 15.5.2008.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι Ισπανοί ευρωβουλευτές πρότειναν να καθιερωθεί στην ΕΕ ως επίσημη γλώσσα η ελληνική, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με την είδηση...

Μήνυμα αναγνώστη
..............................
("κλικ" στην εικόνα για να διαβάσετε το δημοσίευμα).

Από: press-gr

Δημήτρης Δούδης
Μαθηματικός
Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ την αγωγή του Βγενόπουλου: Η Δημοκρατία, οι αγωγές και το colpo grosso

Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας, ένας επιχειρηματίας που εμπλέκεται στη μεγαλύτερη εκποίηση δημόσιας περιουσίας, επιχειρεί να ξιφουλκήσει εναντίον πολιτειακού παράγοντα, εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία προσπάθεια συγκάλυψης του μεγαλύτερου colpo grosso.
Η αγωγή εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, είναι η κορυφή του παγόβουνου στο νοσηρό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή.
Κάποιοι επιχειρούν να εκφοβίσουν τους πολιτικούς, να αναδιατάξουν τις σχέσεις πολιτικής και οικονομίας και να θέσουν σε ομηρία το πολιτικό σύστημα.
Το θέμα δεν είναι προσωπικό, και δεν αφορά, απλώς, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Αφορά στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος και το δημοκρατικό έλλειμμα που διευρύνεται και το χαρακτηρίζει.
Αφορά στην αυτονομία της Πολιτικής και των πολιτικών απέναντι σε εξωθεσμικά κέντρα και οικονομικά συμφέροντα.
Αφορά, εντέλει, στη Δημοκρατία.
Πέραν πάσης αμφιβολίας μάλιστα, υπογραμμίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των παραγόντων της δημόσιας ζωής, πολύ περισσότερο, εκείνων που διαμορφώνουν ή καθορίζουν τις εξελίξεις, πολιτικές δυνάμεις, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, Τύπο.
Γιατί όσο η λειτουργία του πολιτικού συστήματος εξαντλείται στα όρια της διαχείρισης και της διευθέτησης συμφερόντων, η πολιτική θα απαξιώνεται και οι πολίτες θα εθίζονται σε αντιδημοκρατικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές.
Και η κυβέρνηση που επέτρεψε με την πολιτική της, πολιτική χειραγώγησης και εκφυλισμού των δημοκρατικών θεσμών, αγωγές που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας, τηρεί στάση μακρόθεν σχολιαστή.
Είναι η στάση της συνενοχής.
Συνενοχή για την εκποίηση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης, με υπερτίμημα που πληρώνει ο Ελληνικός Λαός σε πολυπλόκαμα συμφέροντα.
Συνενοχή γιατί το colpo grosso, εκποίησης του ΟΤΕ, πολιτικά και επικοινωνιακά, οργανώθηκε από κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες.
Πολιτική συνενοχή, γιατί από την ψευδεπίγραφη πολιτική της σύγκρουσης με τα διαπλεκόμενα, οδηγηθήκαμε στην πολιτική του άγεσθαι και φέρεσθαι από αδιαφανή συμφέροντα.
Καμιά μεθόδευση δεν πρόκειται να σταματήσει το ΠΑΣΟΚ να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού και να προασπίζεται την αυτονομία της πολιτικής.
Και να γνωρίζουν οι ένοχοι και οι πολιτικοί ότι, όσοι είναι να λογοδοτήσουν, θα λογοδοτήσουν, και μάλιστα, πολύ σύντομα.
....................
Από: www.pasok.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Διεθνές ένταλμα της Interpol για σύλληψη υπόπτου για παιδεραστία - Τον θυμάστε; Συνελήφθη...

Αν δε θυμόσαστε την περίπτωση, διβάστε: Διεθνές ένταλμα της Interpol για σύλληψη υπόπτου για παιδεραστία.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα βίντεο για τη Μάχη της Κρήτης που ξεκίνησε σαν σήμερα το 1941…


...............
Από: www.greekalert.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν συνελήφθη βοσκός ο οποίος έβλεπε μέσω φορητού υπολογιστή, που είχε κρυμμένο στη στάνη του, πορνογραφικά βίντεο

Το διεθνές κύκλωμα, που δρούσε στο εξωτερικό αγόραζε από τους γονείς τους παιδιά από 2 έως 14 ετών από την ανατολική κυρίως Ευρώπη, τα οποία εκμεταλλευόταν σεξουαλικά.
Υπό την ονομασία «Καρουζέλ» ξεκίνησε η έρευνα και στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την «Ιντερπόλ».
Στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας φέρονται να εμπλέκονται γιατροί και δικηγόροι, ηλεκτρονικοί, φωτογράφοι και άλλα άτομα… υπεράνω υποψίας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι σημαίνει παρωχημένος; Το ψεγάδι είναι ένα σημάδι; Το ανδροειδές είναι το ρομπότ;

Για να δείτε το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ημερήσιων λυκείων, κάντε "κλικ" εδώ.

Επτά διευκρινίσεις αυτοβούλως έδωσε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων στους υποψηφίους (ημερήσιων Λυκείων) στο θέμα της Νεοελληνικής .
Η επτά διευκρινίσεις αφορούσαν την επεξήγηση λέξεων. Πρόκειται για τις εξής λέξεις:

1. ψεγάδια: ελαττώματα
2. περασμένων: ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή
3. υπόδικη: υπόλογη, ένοχη
4. ροπές: απόψεις
5. παρωχημένα: ξεπερασμένα
6. του ανδροειδούς: του ανθρωπόμορφου
7. εξοβελιστεί: διωχτεί


Και όσο απίθανο κι αν σας φαίνεται, σε γκάλοπ του δελτίου ειδήσεων του "Alpha" είδαμε νυν φοιτητές να μη γνωρίζουν το νόημα των λέξεων αυτών... Απάντησαν ότι η λέξη ψεγάδι σημαίνει σημάδι, το ανδροειδές είναι το ρομπότ και άλλα τέτοια...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποινικές διώξεις σε είκοσι πέντε άτομα για το ντόπινγκ

Ποινική δίωξη για συνολικά εννέα αδικήματα που αφορούν σε παραβάσεις του νόμου περί ντόπινγκ ασκήθηκε σε βάρος 25 ατόμων, σχετικά με την υπόθεση της εθνικής ομάδας άρσης βαρών. Με απευθείας κλήσεις παραπέμπονται στο τριμελές πλημμελειοδικείο ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, σύσσωμη η προπονητική ομάδα, οι έντεκα αθλητές που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι, ο Λαρισαίος προμηθευτής και ο φαρμακοποιός από τον Κολωνό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση έχει ο Χρήστος Ιακώβου, αφού φέρεται ως ηθικός αυτουργός και αντιμετωπίζει πέντε πλημμελήματα.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος του ΕΦΕΤ, είναι ο τρίτος που παραιτείται μέσα στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ

Ο Νίκος Κατσαρός είχε αποπεμφθεί τον Μάρτιο του 2005 για τα μουχλιασμένα γιαούρτια και ο Γιάννης Βλέμμας –ανεπίσημα- τον Ιούνιο του 2007 για την άρση αρμοδιοτήτων του από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όλοι τους επιστήμονες με πλούσια βιογραφικά.
Η παραίτηση του Ευάγγελου Λάζου ανέδειξε όμως και κόντρα μεταξύ του υπουργού και του υφυπουργού Ανάπτυξης. Ο Γιώργος Βλάχος από την αρχή δεν συμφωνούσε στην αποπομπή στελεχών του ΕΦΕΤ, ρίχνοντας τις ευθύνες και στις συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το Μέγαρο Μαξίμου όμως πίεζε πολύ για να τελειώσει εδώ και τώρα όλο το θέμα, με αποτέλεσμα ο Χρήστος Φώλιας να ζητήσει την παραίτηση τουλάχιστον ενός υπαιτίου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

H κυβέρνηση (παραδεχόμενη πλέον ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει τη δημόσια υγείαq), αποσύρει όλα τα ηλιέλαια ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης από την αγορά

Πηγές αναφέρουν, ότι έτσι προστατεύονται και εταιρείες κολοσσοί, καθώς δεν θα αναμειχθεί το όνομα τους με το σκάνδαλο.
Αφορμή στάθηκαν η νέα παρτίδα των 3.060 τόνων μολυσμένου ηλιελαίου, που έφθασαν στις 17 Μαρτίου στη χώρα μέσω του Τελωνείου Χαλκίδας, οι 352 τόνοι που δεν έχουν ακόμη δεσμευθεί, αλλά και οι άγνωστες νέες ποσότητες που έχουν μπει στην αγορά με τις απευθείας εισαγωγές από την Ουκρανία. Ακόμη και οι παλαιότερες όμως ποσότητες που έχουν θεωρητικά αποσυρθεί στην αγορά με εντολή του ΕΦΕΤ, εξακολουθούν να πωλούνται στα σούπερ-μάρκετ, όπως κατέγραψε η κάμερα του "Alpha".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιστροφή χρημάτων σε δανειολήπτες από τη μη εναρμόνιση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, των ελληνικών τραπεζών με τα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών

Δεδικασμένο για επιστροφή χρημάτων στους δανειολήπτες από την μη εναρμόνιση των κυμαινόμενων επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των ελληνικών τραπεζών με τα αντίστοιχα της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας την περίοδο 2001-2003.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα επιτόκια της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας μειώθηκαν ως και 2,75% αλλά πολλές ελληνικές τράπεζες δεν προχώρησαν σε αντίστοιχη μείωση των επιτοκίων τους.
Με αυτό το δεδομένο ο κύριος Νίκος Σταυρακάκης κινήθηκε δικαστικά εναντίον της τράπεζας ζητώντας επιστροφή των τόκων που κατέβαλε για το διάστημα 2001-2003 και τελικά δικαιώθηκε.
Ο δικηγόρος του και νομικός σύμβουλος της «ΕΚΠΟΙΖΩ», Δημήτρης Σπυράκος κάνει λόγο για αρκετές παρόμοιες υποθέσεις ατόμων που διεκδικούν χιλιάδες ευρώ, που έχουν ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.........
...................
Μιχάλης Αραμπατζόγλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Υποτροφίες εκμάθησης αγγλικής γλώσσας από το Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη

Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Λάσκαρη, που χορηγεί τις περισσότερες υποτροφίες για την εκμάθηση της Αγγλικής στην Ελλάδα, δέχεται εκ νέου αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009.
Οι υποτροφίες περιλαμβάνουν όχι μόνο τα δίδακτρα αλλά και το διδακτικό υλικό και έχουν διάρκεια ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για επόμενα έτη, αρκεί ο υπότροφος να δείχνει συνέπεια και επιμέλεια στη μελέτη του. Καλύπτουν όλα τα επίπεδα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, από αρχάριους μέχρι και Proficiency και αφορούν όλες τις ηλικίες, αρκεί ο υποψήφιος να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Επίσης, ο υποψήφιος πρέπει να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και να έχει Ελληνική καταγωγή.
Προτιμώνται οι υποψήφιοι που μπορούν να αποδείξουν την ανεπάρκεια εισοδημάτων τους ή των γονέων τους για τη δαπάνη σπουδών σε φροντιστήρια ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον αριθμό 210 72 99 171-2 ή στην ιστοσελίδα www.lascaristrust.gr, με e-mail: info@lascaristrust.gr ή στη διεύθυνση:
Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη
Υψηλάντου 21, Κολωνάκι 106 75

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πιστωτική του κάρτα είχε χρεωθεί με συναλλαγές 2.500 ευρώ από την Βραζιλία και την Ουρουγουάη χώρες στις οποίες ο ίδιος δεν είχε πάει ποτέ

Ο κύριος Δημήτρης Κρούσκος πριν από μερικές ημέρες διαπίστωσε ότι η πιστωτική του κάρτα είχε χρεωθεί με συναλλαγές 2.500 ευρώ από την Βραζιλία και την Ουρουγουάη χώρες στις οποίες ο ίδιος δεν είχε πάει ποτέ.
Όταν απευθύνθηκε στην τράπεζα του είπαν ότι σε ένα ταξίδι που είχε κάνει στην Αγγλία κάποιοι υπέκλεψαν το αποτύπωμα της κάρτας και κατασκεύασαν νέα κάρτα με την οποία έγιναν αυτές οι συναλλαγές.
Για καλή του τύχη μπόρεσε να αποδείξει από τον έλεγχο του διαβατηρίου του ότι δεν είχε πάει σε εκείνες τις χώρες άρα τα χρήματα κατά πάσα πιθανότητα θα επιστραφούν στον λογαριασμό του.
Το ερώτημα βέβαια που εύλογα τίθεται είναι το τι θα γινόταν αν οι συναλλαγές αυτές είχαν γίνει σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία κάποιος μπορεί να ταξιδέψει χωρίς διαβατήριο; Όπως του είπαν οι υπεύθυνοι της τράπεζας είναι πολλά τα θύματα αυτής της σπείρας η οποία ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία αποσπά το αποτύπωμα της κάρτας των κατά τα αλλά ανυποψίαστων καταναλωτών.
.................
Μιχάλης Αραμπατζόγλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ανάμεσα στα Μέγαρα και στη Σαλαμίνα υπάρχει, εδώ και 40 χρόνια, μια «γκρίζα ζώνη», την οποία διεκδικούν, ευτυχώς, Έλληνες... από Έλληνες

Οι βραχονησίδες Ρεβυθούσα και Μακρόνησος (συνώνυμη με τον τόπο εξορίας) αποτελούν το «μήλον της Έριδος» για τους δύο γειτονικούς δήμους. Στο μέχρι στιγμή εμφύλιο νομικό πόλεμο η Σαλαμίνα έχει κερδίσει προσωρινά (με απόφαση της Επιτροπής Ορίων του υπουργείου Εσωτερικών) τη Ρεβυθούσα, ενώ στον Δήμο Μεγαραίων κατοχυρώθηκε η Μακρόνησος.
.................
Περισσότερα: "Ελευθεροτυπία".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Βγήκαν από τα ρούχα τους συνταξιούχοι στη Μελβούρνη σε διαμαρτυρία για τον προϋπολογισμό που δεν έχει προβλέψει για αυτούς

Συνταξιούχοι στη Μελβούρνη διαμαρτύρονται για τον προϋπολογισμό που δεν έχει προβλέψει για αυτούς.
..........
Από την εφημερίδα "Απογευματινή"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

300.000 αποζημίωση σε αστυνομικό - θύμα του Ματέι

Δικαστική απόφαση - καταπέλτης καταλογίζει βαριές ευθύνες στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό της οδού Νιόβης πριν από 11 χρόνια στην επιχείρηση σύλληψης του εκλιπόντος κακοποιού Σορίν Ματέι και επιβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο να δώσει αποζημίωση 300.000 ευρώ στον αστυνομικό - συνοδό ασφαλείας του τότε αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., για την ψυχική οδύνη που υπέστη λόγω του σοβαρού τραυματισμού και ακρωτηριασμού του.
...............
Από την εφημερίδα "Έθνος".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξετάσεις Cambridge: Τα παιδιά δεν άκουγαν το κείμενο που έπρεπε να μεταφράσουν - Όταν διαμαρτυρήθηκαν, η απάντηση των εξεταστών ήταν «Σσσστ… γράψτε»

Μήνυμα αναγνώστη

.
Με το μήνυμα αυτό εκφράζω και τους υπόλοιπους γονείς των παιδιών και όλοι μαζί καταγγέλλουμε τηνπρωτόγονη διαδικασία των εξετάσεων για την απόκτηση του πτυχίου των αγγλικών του Cambridge. H ημερομηνία διεξαγωγής ήταν η 17η Μαΐου ημέρα Σάββατο και ώρα 09:15 στο κτίριο του 7ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ. Οι μαθητές έγραφαν σε τέσσερις αίθουσες και η ύλη ήταν χωρισμένη σε τέσσερις ενότητες:
1.Writing
2.Reading
3.Use of English
4.Listening
H τέταρτη και η τελευταία ενότητα, το Listening δηλαδή, στις αίθουσες 1 και 4 δεν ακουγόταν καθόλου.Τα παιδιά βγαίνοντας από τις αίθουσες, άλλα κλαμένα και άλλα πιο ψύχραιμα έτρεχαν στους γονείς τουςδιαμαρτυρόμενα ότι ο ήχος ήταν πολύ κακός, δεν άκουσαν τίποτα και τα περισσότερα τα γράψαν στη τύχη.Ο κύριος που είχε αναλάβει τη μικροφωνική, έκανε το παν για να διορθώσει τη βλάβη, έβαζε-έβγαζε τα βύσματαστον ενισχυτή, χτυπούσε τα ηχεία στις αίθουσες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.Όμως, προσέξτε, το Listening συνεχιζόταν. Τα παιδιά στις αίθουσες 2 και 3 έγραφαν κανονικά και τα δικά μαςτα παιδιά που έτυχε να ήταν στις αίθουσες 1 και 4 απορούσαν και κοιτούσε ο ένας τον άλλον. Και όταν ζήτησε κάποιο παιδί εξηγήσεις, του είπαν «σσσστ… γράψτε».
Αμέσως μετά τη λήξη των εξετάσεων, κάναμε μια αντιπροσωπεία γονέων και αναφέραμε τη διαμαρτυρία μαςσε μια κυρία που ήταν υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Πράγματι, παραδέχτηκε ότι είχε πρόβλημα ο ήχος και ότι τα παιδιά δεν άκουγαν. Μετά από πίεση μας υποσχέθηκαν ότι θα το αναφέρουν στους βαθμολογητές της Αγγλίας και ότι οι αίθουσες 1 και 4 θα βαθμολογηθούν με επιείκεια.
Και ερωτούμε εμείς σαν γονείς:
Έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει με τη ψυχολογία των παιδιών;
Είναι δυνατόν να βασιστούμε σε τέτοιου είδους υποσχέσεις;
Αν δεν ακουγόταν το Listening, ας το διόρθωναν και ας το επαναλάμβαναν.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος έκανε αποδεκτή σήμερα την παραίτηση του Ευάγγελου Λάζου, προέδρου του ΕΦΕΤ.
Προσωρινά καθήκοντα Προέδρου θα ασκεί ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Αντώνης Ζαμπέλας.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Και άλλο φορτίο 3.060 τόνων με ακατάλληλο ηλιέλαιο το οποίο ήρθε στη Χαλκίδα με το πλοίο «Κazan», στις 17 Μαρτίου, εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε στις 19/05/08 από το Γενικό Χημείο του Κράτους, αρμόδια αρχή διενέργειας ελέγχων κατά το στάδιο της εισαγωγής προϊόντων από τρίτες χώρες, ότι δείγμα ηλιελαίου ουκρανικής προέλευσης που εξετάστηκε τώρα, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, για πιθανή επιμόλυνση από ορυκτέλαιο, βρέθηκε να είναι επιμολυσμένο.
Το φορτίο (3060 tn) έφτασε στην Ελλάδα (τελωνείο Χαλκίδας) στις 17 Μαρτίου 2008 με το πλοίο «Kazan» και εισήχθη από την εταιρεία SOYA HELLAS Α.Ε.
Η εταιρεία ενημερώθηκε αμέσως από τον ΕΦΕΤ προκειμένου να προβεί σε απόσυρση/ανάκληση των σχετικών ποσοτήτων.
Επίσης, ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε χθες στις 18:30, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το ανωτέρω συμβάν, καθότι το συγκεκριμένο πλοίο δεν συμπεριλαμβανόταν στις μέχρι σήμερα ενημερώσεις.
Ο ΕΦΕΤ ήδη κατά τους προληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησε στις 14/05/08 έχει προβεί σε δέσμευση των ποσοτήτων και δειγματοληψία. Αναμένονται τα αποτελέσματα, ενώ περαιτέρω έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση για τη διακίνηση του προϊόντος.
...........................
Περισσότερα εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τι γίνεται με το "Πολιτικό Ημερολόγιο..." του Ευάγγελου Βενιζέλου

Όταν είχε δημιουργηθεί ο αριθμός των καθημερινών επισκέψεων χτυπόυσε... "κόκκινο". Ήταν η εποχή των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ... Τα σχόλια αν και υπάρχει "μετριασμός" ήταν εκατοντάδες.
Σήμερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο κύριος Βενιζέλος έχει από τις 22 Απριλίου να αναρτήσει κείμενο στο ιστολόγιό του. Στο τελευταίο του κείμενο, εύχεται καλό Πάσχα στους αναγνώστες του και υπόσχεται να τους κρατά ενήμερους για τη δραστηριότητα του στην Αμερική όπου βρισκόταν το συγκεκριμένο διάστημα.
Έναν μήνα μετά, κανένα νέο από τον κύριο Βενιζέλο...
Και ένας αναγνώστης του, του γράφει:
.
Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:
1. Ή ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ
2. 'Η ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
3. Ή ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΑΣ
Θέλω να πω ότι δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο μέσος χρόνος ανάρτησης ενός σχολίου είναι από 5 έως 15 ημέρες;
Εν τέλει καταργήστε το moderation, διότι σας βλάπτει πολύ.Ούτε ερώτηση στη βουλή να καταθέταμε.
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Γιώργος
Παρασκευή, Μάιος 02, 2008 6:06:00 μμ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πρόσβαση στο ιστολόγιο του Πέτρου Τατούλη επιτρέπεται μόνο σε προσκεκλημένους αναγνώστες


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προϊόντα περίπου 1.200 λίτρων δεσμεύτηκαν μετά από τους ελέγχους που διενήργησε η Νομαρχία Αθηνών για τον εντοπισμό ακατάλληλου ηλιέλαιου

Προϊόντα περίπου 1.200 λίτρων έχουν δεσμευθεί μετά από τους ελέγχους που διενήργησαν οι Διευθύνσεις Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας Αθηνών για τον εντοπισμό συγκεκριμένων παρτίδων ηλιελαίου, επιμολυσμένου με ορυκτέλαια, που είχαν ζητηθεί στις 13 Μαΐου από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα έχουν αποσυρθεί:
1.189 λίτρα ηλιελαίου διαφόρων εταιριών και συσκευασιών
22,5 λίτρα μαγιονέζας
Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Η υπόθεση με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο αναδεικνύει τις αδυναμίες και τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα ελέγχου στην παραγωγή και διακίνηση τροφίμων. Χρειάζεται πολιτική βούληση ώστε να ενισχυθούν πραγματικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Στην αντίθετη περίπτωση θα επιτραπεί στους ασυνείδητους επιχειρηματίες να «παίζουν» με τη δημόσια υγεία. Η Νομαρχία Αθηνών προσπαθεί να ελέγξει τις περίπου 120.000 επιχειρήσεις και φορείς υγειονομικού ενδιαφέροντος, που ανήκουν στην αρμοδιότητά της, με ελάχιστο προσωπικό καθώς από τις 3.600 οργανικές θέσεις που προβλέπονται σήμερα υπηρετούν μόλις 1.620.»
Οι έλεγχοι των Διευθύνσεων της Νομαρχίας Αθηνών συνεχίζονται.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε λεωφόρο του Πεκίνου οι οδηγοί στάθηκαν έξω από τα αυτοκίνητά τους πατώντας τις κόρνες για τρία λέπτά για να τιμήσουν τους νεκρούς του σεισμού

Σε κεντρική λεωφόρο του Πεκίνου οι οδηγοί στάθηκαν χθες έξω από τα αυτοκίνητά τους πατώντας τις κόρνες για τρία λέπτά, θέλοντας έτσι να τιμήσουν τους νεκρούς του σεισμού.
.
Από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τρέχει με έως και 215 χιλιόμετρα στην αττική Οδό με τη μηχανή του και βιντεοσκοπεί το κατόρθωμά του...


.
19.5.2008

Τρέχει με έως και 215 χιλιόμετρα στην Aττική Οδό με τη μηχανή του και βιντεοσκοπεί το κατόρθωμά του...

Το βίντεο έχει τίτλο "Fun in Grecce"...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...