Ειδήσεις

3 Ιουν 2008

Περί ασύλου, Μάνθου και φυλάκων...

Για να δούμε πώς έχει η ιστορία. Τα γεγονότα έχουν ως εξής…
Την Τετάρτη (28/5) το πρωί, συζητάει η Σύγκλητος του ΑΠΘ, τέλη Μαΐου, ως εικοστό θέμα στην ημερήσια διάταξη, το θέμα των τετραετών αναπτυξιακών προγραμμάτων που "πρέπει" να καταρτίσουν τα ΑΕΙ, με βάση το νέο νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε πέρυσι από τη Νέα Δημοκρατία.
Πρώτο στοιχείο: το ΑΠΘ συζητάει το θέμα, ως εικοστό και όχι ως πρώτο στην ατζέντα, η ημερομηνία είναι τέλη Μαΐου και ο Στυλιανίδης, ως Υπουργός Παιδείας, έχει δηλώσει πως όσα ΑΕΙ δεν καταθέσουν ως τέλος Μαΐου τον προγραμματισμό τους δεν θα χρηματοδοτηθούν από δημόσιες επενδύσεις.
Δεύτερο στοιχείο: ο Αντιπρύτανης, Γιαννακουδάκης, σε χθεσινή (2/6) τηλεοπτική εμφάνισή του, στο ALTER, στον Χατζηνικολάου, είπε πως το ΑΠΘ έχει από το 2004, οικονομικό προγραμματισμό βάσει σχεδίου που είχε καταρτίσει. Ο Ευθυμίου, ως καλεσμένος δε στην ίδια εκπομπή, τον διακόπτει ισχυριζόμενος πως είναι από το 2000. Λέγοντας πως ξέρει πριν από εκείνη την περίοδο, που γνώριζε ο Γιαννακουδάκης, πως υπήρχε σχέδιο καταρτισμένο από το ΑΠΘ.
…………….
Συνεχίζεται

Δηλαδή… το ΑΠΘ παρακούει τις "απειλητικές" δηλώσεις του Στυλιανίδη για κόψιμο της χρηματοδότησης και συζητάει το θέμα, τέλη Μαΐου… στο πέρας των προθεσμιών. Αν αυτό πυροδότηση του κλίματος, τουλάχιστον είναι η τοποθέτηση του δυναμίτη…
Τρίτο στοιχείο: την ίδια μέρα, με τη συνεδρίαση της Συγκλήτου (28/5), "εισβάλουν" στη Σύγκλητο φοιτητές, κυρίως των ΕΑΑΚ, με βάση και όσα είπε εκπρόσωπος των ΕΑΑΚ, στην ίδια χθεσινοβραδινή εκπομπή, αλλά δεν πείραξαν τον Πρύτανη. Άλλοι δηλώνουν πως ο Πρύτανης, απλά λιποθύμησε και στην προσπάθεια του να κάτσει στην καρέκλα, χτύπησε. Άλλοι, την στιγμή που γινόταν το περαστικό στη Σύγκλητο, ανέφεραν στο Βιολογικό, ότι ο Πρύτανης μαχαιρώθηκε… Ο Γιαννακουδάκης σε δήλωσή του την ίδια ώρα στην τηλεόραση, δεν ήταν ξεκάθαρος για το τι συνέβη… Παρ' όλα αυτά, διάφοροι έβγαιναν στα κανάλια και έλεγαν από προπηλακισμό μέχρι άγρια επίθεση στον Πρύτανη, που τον έστειλε στο ΑΧΕΠΑ… (σσ. Βγήκε από το ΑΧΕΠΑ μετά από 3 μέρες νοσηλείας)
Τέταρτο στοιχείο: την Πέμπτη (29/5) το βράδυ και ενώ υπάρχει πάρτι στο Αστεροσκοπείο, κάποιοι, 30 άτομα, όπως αναφέρουν μη αυτόπτες μάρτυρες, επιτίθενται στους 3 φύλακες, που βρίσκονται στο ΑΠΘ στην μπάρα που είναι απέναντι από την βόρειο είσοδο της ΔΕΘ. Ο ένας καταφέρνει να ξεφύγει, ενώ οι άλλοι δύο ξυλοκοπούνται τόσο άσχημα, που η κατάσταση του ενός ήταν σχεδόν κρίσιμη… Μεταφέρονται αμέσως στο ΑΧΕΠΑ. Ο ένας είπαν σχεδόν γυμνός.
Η έκρυθμη κατάσταση με την "άνανδρη επίθεση" στον Πρύτανη, πυρπολείται σχεδόν αμέσως, μία μέρα μετά από την επίθεση στους δύο φύλακες του ΑΠΘ.
Στο ίδιο μήκος κύματος, εμφανίζεται ο Στυλιανίδης, και λέει πως η Δημοκρατία πρέπει να επιβληθεί στα Πανεπιστήμια. Επισκέπτεται μαζί με άλλους τοπικούς και κυβερνητικούς "άρχοντες" τον Μάνθο στο ΑΧΕΠΑ. Στο μεταξύ κάποιες πρυτανικές εκλογές διεξάγονται, κάποιες αναβάλλονται. Σήμερα ο ίδιος Υπουργός Παιδείας (δεν παραιτείται είπαμε κανείς από τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ό,τι και να γίνεται) βγαίνει και λέει πως "η Δημοκρατία τελικά επεβλήθη".
Ο Πρύτανης μετά από 3 και κάτι μέρες νοσηλείας παίρνει εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ, την ίδια μέρα με τους άγρια και βάναυσα ξυλοκοπημένους φύλακες που νοσηλεύονταν για μια μέρα στο ίδιο νοσοκομείο.
Μέχρι χθες κανένας δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στους δύο φύλακες. Εχτές (2/6) στο Indymedia εμφανίστηκαν φωτογραφίες που βρέθηκαν, λέει, στα κινητά των δύο φυλάκων, που οι εκεί συγγραφείς αναφέρουν πως είναι φύλακες της ΑΣΠΙΣ Security. Επίσης σήμερα (3/6) αναλαμβάνουν την ευθύνη οι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ με κείμενο τους στο Indymedia. Τα σχόλια από κάτω πολλά και ποικίλης αντίδρασης. Από συγχαρητήρια ως κουβέντες για προβοκάτσια. Στο μεταξύ ο Αλαβάνος έτρεξε αμέσως να επωφεληθεί της κίνησης και της κόντρας και λέει στη Βουλή τον Καραμανλή προβοκάτορα.
Όλοι συμβάλλουν και ενισχύουν τον καίριο και επιτυχημένο αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα. Ακόμη και αν είναι εντελώς αυθόρμητα τα περιστατικά και οι εκδηλώσεις ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη βία για να επιβάλουν την άποψή τους, μέχρι το ενδεχόμενο αυτό να είναι όλο κατασκευασμένο προβοκατόρικο χτύπημα της κυβέρνησης, το σίγουρο είναι πως η κατάσταση στα Πανεπιστήμια δεν βελτιώνεται. Οι εργαζόμενοι μέχρι την Τετάρτη (4/6) απέχουν από τις δουλειές τους. Η Βιβλιοθήκη κλειστή και το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας ζητάει την Προστασία που "έλειπε" από τα ΑΕΙ. Τα σχόλια σας αναμένονται …. Αύριο είναι προγραμματισμένη η Ανοιχτή Σύγκλητος στο ΑΠΘ με θέμα την αντιμετώπιση της βίας στο πανεπιστήμιο…. στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
………….
Από: http://dentnews.wordpress.com/2008/06/03/asylo-manthos-fylakes/.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με τον τίτλο «Ο Ότο Ρεχάγκελ σε εξαιρετική φόρμα. Δεν ισχύει το ίδιο για την Εθνική» το αθλητικό ένθετο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung»

Η γερμανική εφημερίδα αφιερώνει εκτενές άρθρο στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην Φρανκφούρτη: Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με την Αρμενία, ο Ότο Ρέχαγκελ απέφυγε τους δημοσιογράφους τρέχοντας προς το λεωφορείο της ομάδας. Ως προς την τακτική που θα ακολουθήσει η Εθνική στον πρώτο αγώνα κατά της Σουηδίας ο Γερμανός προπονητής κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Από ότι όλα δείχνουν όμως θα δώσει ευκαιρίες σε νέους παίκτες και θα εγκαταλείψει –εν μέρει- το αμυντικό παιχνίδι που είδαμε στην Πορτογαλία το 2004.
………….
Από: DW

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο φίλος και συμφοιτητής του Μανώλη Χορευτάκη, που δολοφονήθηκε στο Ρέθυμνο «για ένα σουβλάκι», γράφει για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου...

"Γράφω για το πρόσφατο γεγονός που έγινε στην Κρήτη και αφαιρέθηκε άδικα η ζωή του φίλου μας Μανώλη Χορευτάκη, του 21 χρόνων φοιτητή και συμφοιτητή μας. Είμαι και εγώ ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης που ζει αυτή την αγωνία, τον τρόμο, την θλίψη και την αδικία. Δεν χρειάζεται να αποκαλύψω ποιος είμαι, γιατί είμαι όλοι αυτοί που τον αγάπησαν και όλοι αυτοί που τον πενθούν σήμερα.
Μου είναι δύσκολο να υπογράψω με ένα όνομα, ενώ στην ουσία θα έπρεπε να υπογράψω με τις χιλιάδες που παραστάθηκαν στην κηδεία και με τις χιλιάδες που πονάνε για αυτά σήμερα στην χώρα μας. Φοιτητές έχουν αγανακτήσει, μανάδες έχουν φοβηθεί, πατεράδες έχουν εξοργισθεί, αδέλφια έχουν σαστίσει. Ο Μάνος ήταν αδελφός μας και φίλος μας. Ένα παιδί που δεν ενοχλούσε κανέναν και τον αγαπούσαν όλοι.
……….
Συνεχίζεται

Στο εσωτερικό του καρπού του, ο αδικοχαμένος μας Μάνος έφερε ένα κινέζικο ιδεόγραμμα σε μορφή τατουάζ που σήμαινε ψυχή. Όμως το ίδιο «κινέζικο» ακούγεται αυτή η λέξη, όπως και αν την προφέρεις σε μερικούς, που δεν ξέρουν τι σημαίνει να έχεις ψυχή, να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Το αν έχεις ψυχή σημαίνει ότι ονειρεύεσαι και οραματίζεσαι. Έτσι και ο φίλος μας και συμφοιτητής μας, ονειρευόταν και οραματιζόταν. Ήθελε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσει νέες κουλτούρες και πολιτισμούς. Πόσο μεγαλύτερη παιδεία να χρειάζεται ένας άνθρωπος; Ψυχή, όνειρα, πολιτισμός είναι όσα χρειάζεται σήμερα η παιδεία μας, η κοινωνία μας. Ξεχάστε πια το ψωμί – παιδεία – ελευθερία που σας κυνηγάει από το παρελθόν μαζί με τα φαντάσματα των εποχών εκείνων. Το σημερινό μας σύνθημα είναι ψυχή, όνειρα και πολιτισμός.
Ένας φίλος μου είπε, ότι δεν είμαστε πια τη γενιά που ζητάει ψωμί, παιδεία, ελευθερία και είχε δίκιο. Σήμερα, αυτό που χρειαζόμαστε βρίσκεται στο χέρι, στην ψυχή και στο πνεύμα του φίλου που αγαπήσαμε. Το παράδοξο είναι ότι μας διδάσκει τόσο η δράση, όσο και η αντίδραση. Τόσο το καλό, όσο και το κακό. Δυστυχώς στην περίπτωση μας, μας δίδαξε το χέρι του Μάνου μας, όσο και το χέρι του φονιά του. Αυτό που μας διδάσκει είναι ότι το καλό και το κακό είναι δυο αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες, που πάντα θα κοντράρουν μεταξύ τους. Όμως, η οργή δεν πρέπει να μας κυριεύει. Σκοπός δεν είναι να καταστρέψουμε το κακό, αλλά να πολλαπλασιάσουμε το καλό και σίγουρα αυτός ο κόσμος διαθέτει τέτοιο υλικό, φτάνει να συσσωρευτεί και να δρομολογηθεί. Επιθυμώ όχι την εκδίκηση, αλλά ούτε την οργή. Ας αφήσουμε να φυτρώνουν άγονα δέντρα, εμείς θα κοιτάξουμε να καρποφορήσει το υπόλοιπο δάσος με πιο καλά δέντρα και θα δώσουμε τον καρπό τους, στα καλά δέντρα.
Φίλοι μου, ας τιμήσουμε όλοι μαζί τον αγαπημένο μας φίλο Μάνο και ας δούμε έναν κόσμο ομορφότερο. Ας καρποφορήσουμε. Ας μην στερέψει η ελπίδα μας, ας δώσουμε λίγο από τα όνειρα μας και λίγο από την ψυχή μας. Στις περιοχές αυτές γέννιονται και μεγαλώνουν γενιές με έλλειψη παιδείας, αλληλοσεβασμού και ήθους. Ας τους μάθουμε ότι Λεβέντες δεν είναι αυτός που φοβάται, αλλά αυτός που σέβεται!!!
Μάνο μας, θα σε σεβόμαστε και θα σε αγαπάμε πάντα. Είσαι στις καρδιές μας ένας Λεβέντης που μας δίδαξε. Ας γεμίσει η Κρήτη με τέτοιους λεβέντες λοιπόν, τέτοιους χρειαζόμαστε. Κόντρα στο μαχαίρι με ένα λουλούδι ...".
………….
Από: http://www.zougla.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ τα κέρδη των βιομηχάνων έχουν αυξηθεί κατά 278% τον τελευταίο χρόνο

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της VPRC που δημοσιεύει η εφημερίδα "Τα Νέα"για τα ελληνικά νοικοκυριά:


Το 18% των Ελλήνων (περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες) δεν είναι σε θέση να καλύψει τις βασικές του ανάγκες με το εισόδημά του.
Το 11% των συνταξιούχων καταφεύγει στην περιστασιακή εργασία για να επιβιώσει.
Το 1/3 των ιδιωτικών υπαλλήλων (550.000 περίπου 550.000 εργαζόμενοι των 700- 1.000 ευρώ) στρέφεται στην οικογένειά του για να καλύψει τις βασικές ανάγκες διαβίωσης.
Το 1/5 των δημόσιων υπαλλήλων κάνει δεύτερη δουλειά.
Το 15% των ιδιωτικών υπαλλήλων κάνει δεύτερη δουλειά.
Το 41% των Ελλήνων δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα έστω για μία εβδομάδα διακοπών τον χρόνο.
Το1/4 των Ελλήνων κάνει περικοπές ακόμη και στο φαγητό.
Το 39%, των Ελλήνων δεν μπορεί να καλύψει έκτακτες αλλά ανελαστικές δαπάνες.
Το 23% των Ελλήνων δεν μπορεί να βάλει στο τραπέζι του κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι κάθε δεύτερη μέρα.
Το 12% των Ελλήνων δυσκολεύτηκε να πληρώσει ενοίκιο τον τελευαταίο χρόνο.
Το 27% των Ελλήνων δυσκολεύτηκε να εξοφλήσει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.
............
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τη Eurostat, τα κέρδη των βιομηχάνων έχουν αυξηθεί μόνο τον τελευταίο χρόνο κατά 278% και η ακρίβεια μαζί με τη κερδοσκοπία έφεραν μέσα σε 2 χρόνια ανατιμήσεις που άγγιξαν ακόμη και το 60%.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στήριξη στον πρόεδρο της ΔΕΗ που ζήτησε διπλασιασμό (!) των τιμολογίων της Επιχείρησης προσέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το αίτημα του προέδρου της ΔΕΗ για διπλασιασμό των τιμολογίων έφερε αναστάτωση στους πολίτες.
Στήριξη στον πρόεδρο της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλο που ζήτησε διπλασιασμό των τιμολογίων της Επιχείρησης προσέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Για «πάρτι των ιδιωτών» στην ΔΕΗ κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές. Ο υπουργός Ανάπτυξης πάντως φανερά ενοχλημένος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο βγαίνοντας από την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.
..........

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέα πρόκληση από τα Σκόπια

Επέστρεψαν, τελικά, στην στρατιωτική βάση του Πολύκαστρου οι δύο ελληνικές φάλαγγες που δεν τους επετράπη η διέλευση στο ταξίδι τους για Κόσσοβο, προκειμένου να αναλάβουν θέση στην K-FOR, ώστε να αντικαταστήσουν την ήδη εκεί υπάρχουσα δύναμή μας, διαδικασία που επαναλαμβάνεται ανά εξάμηνο.

Η υπηρεσία του Τελωνείου των Σκοπίων, δεν δέχθηκε την συνήθη διαδικασία ελέγχου των Νατοϊκών δυνάμεων, δηλαδή, αυτή της επίδοσης απλών στρατιωτικών ταυτοτήτων, αλλά, ζήτησε την επίδειξη κανονικού διαβατηρίου ή την σχετική ταυτότητα που εκδίδει η K-FOR, την οποία όμως θα μπορούν να παραλάβουν μόνον όταν θα βρεθούν εκεί!
Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι το ότι εχθές άλλη Ελληνική φάλαγγα και μάλιστα, σε ανάλογη περίπτωση δεν είχε κανένα πρόβλημα.

.......
Περισσότερα: http://www.madata.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Αίσωπος αγορανόμος

Μήνυμα αναγνώστη
.............

«Έναν μύθο θα σας πω...» Έναν μύθο του Αισώπου βέβαια, του καθ’ ύλην αρμοδίου.
Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, ένας λύκος ακολουθούσε ένα κοπάδι πρόβατα, δίχως να βλάπτει κανένα τους. Στην αρχή ο βοσκός τον παρακολουθούσε με φόβο, αφού ήξερε πως ήταν «πολέμιος». Επειδή ωστόσο ο λύκος συνέχιζε να επιδεικνύει διαγωγή κοσμιωτάτη, ο βοσκός τον εμπιστεύτηκε κάποια στιγμή που βρέθηκε στην ανάγκη να κατέβει στην πόλη και του άφησε τα πρόβατα να τα φυλάει. Και για επιβεβαιωθεί πόση αλήθεια κομίζουν οι ρήσεις «ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες» αφενός, «ο λύκος κι αν εγέρασε...» αφετέρου, δεν έμεινε πρόβατο για πρόβατο ζωντανό.
Επιμύθιο;
……..
Συνεχίζεται…

Ο Αίσωπος είναι σαφής: «Ούτω και των ανθρώπων οι τοις φιλαργύροις την παρακαταθήκην εγχειρίζοντες εικότως αποστερούνται» – όσοι αφήνουν σε φιλάργυρους κάτι για να τους το φυλάξουν, φυσικό είναι να το χάσουν. Οι «φύσει πονηροί», πονηροί παραμένουν.
Γνωστός ο μύθος βέβαια, δεν φαίνεται πάντως να λειτουργεί διδακτικά. Για να υιοθετήσουμε έναν όρο της τρέχουσας κοινωνιολογίζουσας γλώσσας, ο καημένος ο βοσκός περίμενε από τον λύκο να χαλιναγωγήσει το ένστικτό του και να δείξει τη δέουσα «εταιρική κοινωνική ευθύνη», την ίδια ακριβώς «εταιρική ευθύνη» που αναμένει η κυβέρνηση από βιομήχανους και επιχειρηματίες. Αλλά αφού τέτοια ευχάριστα πράγματα δεν συμβαίνουν καν στα παραμύθια, πώς να συμβούν στην πραγματικότητα;
Βλέπουμε βέβαια τώρα ότι ελάχιστοι μεγαλέμποροι, αιρόμενοι στο ύψος των περιστάσεων, που λέει ο λόγος, δηλώνουν έτοιμοι να μειώσουν το ύψος των κερδών τους. Και, με γενναιοδωρία δυσεύρετη, κατεβάζουν την τιμή των μακαρονιών, π.χ., κατά τέσσερις ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες. Πριν όμως ο της Αναπτύξεως (της ακρίβειας) υπουργός τούς τιμήσει με κάποια από τα παράσημα του κράτους και τους ανακηρύξει εθνικούς ευεργέτες, καλό θα ήταν να λάβει υπόψη του ότι η τιμή των ταπεινών μακαρονιών είχε ήδη αυξηθεί, και σε πολύ μικρό διάστημα, κατά 40%.
Βέβαια, ο κ. Χρ. Φώλιας έχει κάπως ιδιότροπη άποψη για τα πράγματα, αφού διατείνεται ότι «ακρίβεια υπάρχει μόνο στα δελτία ειδήσεων των οχτώ». Ως εκ τούτου, πολύ σοβαρότερη από τα 41 συν 7 μέτρα που ανακοίνωσε είναι η έμμεση συμβουλή του να μη βλέπουμε ειδήσεις στις οχτώ, γιατί παρασυρόμαστε, αλλά στις έντεκα και στις δώδεκα το βράδυ, στα κρατικά κανάλια εννοείται. Είναι μια λύση κι αυτή. Διότι στις οχτώ μπορεί να ακούσεις και τον «αντάρτη» κ. Γιακουμάτο να φωνάζει «δεν πάει άλλο, η κυβέρνηση πρέπει να δράσει αμέσως» και να περιπέσεις σε ακόμα πιο βαθιά μελαγχολία, συνειδητοποιώντας ότι σου σφετερίζονται ακόμα και το δικαίωμα της αγανάκτησης.

Του Παντελή Μπουκαλα, από την «Καθημερινή»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένα άσχετο, αλλά και σχετικό κείμενο για το "γιο γνωστών ηθοποιών" που συνελήφθη για ναρκωτικά...

Μεσημέρι Δευτέρας, στην οδό Τοσίτσα. Δυο αστυνομικοί κατεβαίνοντας τον πεζόδρομο αποφάσισαν να κάνουν μια μικρή «επιχείρηση σκούπα» στους ναρκομανείς που κάθονταν κατά μήκος του δρόμου.Φωνές, απειλές και μια προτροπή αρκετά επιτακτική, «Άντε να κατεβαίνουμε προς τα κάτω. Ακούτε ρε; Σηκωνόμαστε τώρα! Μην αγριέψω!».
Το αδίκημά τους ήταν προφανές, βρίσκονταν επάνω και όχι "προς τα κάτω" όπως όφειλαν να μείνουν.

Με το «προς τα κάτω» ο αστυνομικός εννοούσε το κομμάτι μεταξύ 3ης Σεπτεμβρίου και πλατείας Βάθη. Ο χώρος, δηλαδή, γύρω από τον ΟΚΑΝΑ.
Με το «προς τα κάτω» εννοούσε το κομμάτι της Αθήνας, εκείνο, που αποτελεί εδώ και καιρό, το... χαλί που κρύβουμε από κάτω το υπαρκτό πρόβλημα των ναρκομανών.
Με το «προς τα κάτω» εννοούσε τον χώρο όπου δέκα άτομα παίρνουν μεθαδόνη μέσα στο κτίριο και άλλα εκατό γυρεύουν την δόση τους απ' έξω.
Με το «προς τα κάτω» ίσως να εννοούσε την Ομόνοια, εκεί που ο ευτραφής πενηντάρης αστυνομικός που, μάλλον, θα βγάλει σύνταξη στην πλατεία (όποιος περνάει καθημερινά από την Ομόνοια, σίγουρα τον έχει δει) αλλάζει πεζοδρόμιο όταν πλακώσουν τα βαποράκια για να μην είναι μπροστά την ώρα της διακίνησης.
Με το «προς τα κάτω» δεν εννοούσε, σίγουρα, την πλατεία Συντάγματος εκεί που κάτι άλλα παλικάρια, συνάδελφοι του, εάν δουν κάποιο ναρκομανή τον ξεβρακώνουν στην κυριολεξία, εξευτελίζοντας τον, ψάχνοντας για καμιά μικροποσότητα με κύριο στόχο να δώσουν το μήνυμα ότι εκεί κανένας κοινωνικά αποκλεισμένος δεν είναι ευπρόσδεκτος.
Το κράτος συνεχίζει να κρύβει ένα υπαρκτό πρόβλημα που μαζί με εκείνο των αστέγων παραμένει στην κορυφή των κοινωνικών προβλημάτων.
Μπορώ να κατανοήσω την μη επέκταση του προγράμματος μεθαδόνης λόγο αυξημένου κόστους (μπορώ άλλα δεν την κατανοώ).
Μπορώ να κατανοήσω ότι οι μεγαλέμποροι ποτέ δεν θα μπουν πίσω από τα κάγκελα, ελέω συμφερόντων.
Αυτό που μου είναι, όμως, αδιανόητο είναι το προφανές.

Στερείστε τους τα πάντα αφού είστε τόσο ανίκανοι να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Μην τους στερείται, όμως, την αξιοπρέπεια τους. Είναι το τελευταίο πράγμα που τους έχει μείνει και το μοναδικό που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να τους ξεκολλήσει από το βούρκο...
……………
Το κείμενο το βρήκαμε στην ιστοσελίδα
του Γιώργου Παπανδρέου, αναδημοσιευμένο από το blog «Πρόχειρο Τετράδιο».
...........
Ε.Κ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τύχη… βουνό είχε ο Κογκολέζος διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λούα– Λούα, που κινδύνευσε να πεθάνει από ρήξη σκωληκοειδίτιδας!

Ο Λούα-Λούα χειρουργήθηκε επειγόντως προχτές το βράδυ, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τον Διευθυντή Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη με απόλυτη επιτυχία.
Ο επιθετικός του Ολυμπιακού την 1η Ιουνίου και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Αιγύπτου- Κονγκό στο Κάιρο υπέστη ρήξη σκωληκοειδίτιδας, η οποία συνοδεύτηκε με αφόρητους πόνους. Να σημειωθεί ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής τις τελευταίες τέσσερις ημέρες εμφάνισε σοβαρή αδιαθεσία με ισχυρό πόνο στην κοιλιακή χώρα και πυρετό.
............
Συνεχίζεται…

Αμέσως μετά τον αγώνα Αιγύπτου- Κονγκό εσπευσμένα μεταφέρθηκε από το Κάιρο, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως αιτία της αδιαθεσίας και των ισχυρών κοιλιακών πόνων του ήταν « οξεία σκωληκοειδίτιδα, με ρήξη της σκωληκοειδούς αποφύσεως και γενικευμένη περιτονίτιδα με απόστημα κοιλιάς», μια κατάσταση, που αν καθυστερούσε λίγες ώρες ακόμα θα ήταν μοιραία για την ίδια του τη ζωή.
Οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο όπου με απόλυτη επιτυχία έγινε λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή, καθαρισμός της γενικευμένης περιτονίτιδας και παροχέτευση του ενδοκοιλιακού αποστήματος.
Ο ασθενής λίγο μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης οδηγήθηκε σε άριστη κατάσταση σε θάλαμο νοσηλείας του Ιατρικού Κέντρου, όπου και παραμένει.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του θεράποντος ιατρού κ. Κωνσταντινίδη ο διεθνής παίκτης θα παραμείνει λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο προκειμένου να λάβει ενδοφλέβια αντιβίωση λόγω της σοβαρής περιτονίτιδας .

ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Ευτυχώς δεν υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η οποία μπορούσε να αποβεί μοιραία για την ζωή του ποδοσφαιριστή» τόνισε αμέσως μετά το χειρουργείο ο κ Κωνσταντινίδης προσθέτοντας ότι «η χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε λαπαροσκοπικά, ήταν επιτυχής και ο ποδοσφαιριστής διέφυγε τον κίνδυνο».
Όπως εξήγησε ο διακεκριμένος χειρουργός η λαπαροσκοπική επέμβαση θα βοηθήσει σημαντικά στη γρήγορη ανάρρωση του επιθετικού του Ολυμπιακού.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η επέμβαση γινόταν με την κλασική χειρουργική μέθοδο άνοιγμα κοιλιάς, θα έπρεπε να γίνει μια τεράστια τομή σε όλη την κοιλιά προκειμένου εκτός από την αφαίρεση της σκωληκοειδούς να γίνει επιμελής καθαρισμός της περιτονίτιδας και παροχέτευση των πολλαπλών αποστημάτων.
Η τομή και μόνο θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους μετεγχειρητικά, όπως δημιουργία συμφύσεων στο μέλλον και επεισόδια ειλεού, μόλυνση – διαπύηση του τραύματος, δυσκολία στην αναπνοή με επακόλουθα προβλήματα από τους πνεύμονες ( ατελεκτασία, πνευμονία), μετεγχειρητική κήλη, μετεγχειρητικό πόνο και πολύ πιθανή νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ο παίκτης θα έμενε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων.
Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή της λαπαροσκοπικής μεθόδου, με τρεις τομές λίγων χιλιοστών και η μεγάλη εμπειρία της χειρουργικής ομάδας ήταν πραγματικά ένα ευτυχές γεγονός.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κωνσταντινίδης και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν στο τελευταίο τεύχος του “Journal of Laparoendoscopic & Advanced Surgical Techniques” τα άριστα αποτελέσματα Λαπαροσκοπική Σκωληκοειδεκτομής για όλες τις περιπτώσεις σκωληκοειδίτιδος ακόμα και σε προχωρημένες περιτονίτιδες. Το συγκεκριμένο άρθρο έχει τύχει μεγάλης επιστημονικής αποδοχής στα διεθνώς δρώμενα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργική.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στη φωτογραφία που βλέπετε η "γραμμή-οδηγός", "οδηγεί" τον τυφλό ακριβώς πάνω στο φανάρι...

Μήνυμα αναγνώστη
..............

Μου αρέσει που κάνουν πως νοιάζονται για τους τυφλούς, βάζουν στα πεζοδρόμια τις ειδικές "γραμμές-οδηγούς" για τους τυφλούς και τις "οδηγούν" - τις γραμμές, άρα και τους τυφλούς- όπου μπορείς να φανταστείς.
Στη φωτογραφία βλέπετε ένα πεζοδρόμιο που έφτιαξαν μόλις πριν έναν μήνα. Η "γραμμή-οδηγός", "οδηγεί" τον τυφλό ακριβώς πάνω στο φανάρι...


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η ιστορία του ρακένδυτου 46χρονου που μέσα από την τρώγλη όπου ζούσε διοχέτευε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου σε παιδόφιλους ανά την υφήλιο

Από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" - ("κλικ" για να μεγεθύνετε και να διαβάσετε τις σελίδες).

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση επέκτεινε 600 οπλισμένους αστυνομικούς για να απομακρύνει βίαια τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου από το μοναστήρι

Μήνυμα αναγνώστη
……….
Κάτω από την ηγεσία της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, όλοι οι δρόμοι στο μοναστήρι έχουν αποκλειστεί και η αστυνομία με πάνω από 200 άνδρες βρίσκεται τον Άθω, με μια πρόσθετη αστυνομική δύναμη 400 ανδρών.
Το σχέδιό τους είναι να απομακρύνουν βίαια τους ειρηνικούς και ανυπεράσπιστους μοναχούς και το Μεθόδιο από το μοναστήρι τους, και να τους αντικαταστήσουν με εκείνους που προσεύχονται σύμφωνα με τις προσταγές της ελληνικής κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση έχει εγκρίνει τη χρήση βίας για να επιλύσει μια θρησκευτική διαφωνία μετά από την αποτυχία της να λιμοκτονήσουν μοναχοί κατά τη διάρκεια ενός αποκλεισμού πέντε ετών.
……………….
Συνεχίζεται…

Σε αυτήν την περίοδο, έχουν αρνηθεί στους μοναχούς παραδόσεις τροφίμων, φαρμάκων, πετρελαίου θέρμανσης και ιατρική περίθαλψη υποβάλλλοντάς τους σε μια ατελείωτη εκστρατεία παρενόχλησης και εκφοβισμού.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, έχει καταστρέψει τους οικονομικούς πόρους αυτών των ειρηνικών μοναχών που επιδιώκουν να αφεθούν μόνοι να προσευχηθούν στο μοναστήρι τους.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Φλωρίδης έστειλε μια επιστολή στους ανώτερους κυβερνητικούς υπαλλήλους αποκαλώντας τους μοναχούς «εθνική απειλή» και απαιτώντας την απομάκρυνσή τους. Αυτό είναι ο ίδιος κατήγορος που τον Οκτώβριο του 2006 είχε απειλήσει με «σοβαρές συνέπειες» στον οποιονδήποτε που θα τολμούσε να διαμαρτυρηθεί για αυτές τις ενέργειες.
Οι μοναχοί επανειλημμένα έχουν ζητήσει διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση καθώς επίσης και με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να επιλύσουν αυτήν τη διαφωνία.
Ο πατριάρχης, που έχει κηρύξει τους μοναχούς «σχισματικούς», έχει αρνηθεί να βοηθήσει στην ειρηνική επίλυση αυτής της διαφωνίας.
Τα τελευταία πέντε έτη, η αμερικανική κυβέρνηση έχει αναφέρει την Ελλάδα για αυτή τη μεταχείριση των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου στη διεθνή της έκθεση για τη θρησκευτική ελευθερία της που παρουσιάζεται από το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε και το αγγλικό κείμενο από το http://esphigmenou.com/


Today the Greek government deployed hundreds of armed police to forcibly remove the monks of the Holy Monastery of Esphigmenou from their monastery.
Under the leadership of foreign minister Dora Bakoyannis, all roads to the monastery have been sealed off and over 200 police in full riot gear are on Mt. Athos , with an additional 400 police deploying to assist in the pending assault.

Their expressed plan is to forcibly remove the peaceful and defenseless monks and their long-standing Abbot Methodios from their monastery, and replace them with those who pray in accordance with the dictates of the Greek government.
The government has authorized the use of force to resolve a religious dispute after failing to starve the monks into leaving their monastery during a 5-year blockade.
In this time, they have denied the monks deliveries of food, medicine, heating oil, and access to medical attention while simultaneously subjecting them to a non-stop campaign of official harassment and intimidation.
The local Greek prosecutor, Vasilis Floridis, has destroyed the livelihood of these peaceful monks who seek to be left alone to pray in their monastery. Last week Floridis sent a letter to senior government officials calling the monks a “national threat” and demanding their removal. This is the same prosecutor who in October 2006 threatened “grave consequences” to anyone who dared raise their voice to protest these actions.
The monks have repeatedly requested dialogue with the Greek government as well as Patriarch Bartholomew of Istanbul to resolve this dispute. The Patriarch, who has declared the monks “schismatic,” has refused to aid in the peaceful reconciliation of this dispute.
For the last five years, the U.S. Government has cited Greece for its treatment of the Esphigmenou monks in its International Religious Freedom Report issued by the Department of State

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Προσβολή στην «καρδιά» της Αθήνας από το Δήμο! Θα τρίζουν τα… κόκκαλα της Αγγελικής Χατζημιχάλη.

Αγγελική Χατζημιχάλη. Πρόκειται για μια μεγάλη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε όλη τη ζωή της για τα δίκαια του Ελληνισμού και έδωσε αγώνες για να απελευθερωθεί η Μακεδονία μας από την τούρκικη κατοχή, αλλά και την βουλγαροκομιτατζίδικη απειλή.
Η Αγγελική Χατζημιχάλη, ζούσε σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό οίκημα στην Πλάκα. Στο οίκημα αυτό είχε συγκεντρώσει πολλά είδη από την λαϊκή μας παράδοση, με σκοπό την διάδοση του λαϊκού εθνικού πολιτισμού μας στις επόμενες γενιές. Αυτή ακριβώς η συλλογή της αποτέλεσε την βάση για την δημιουργία του "ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ"! Έλα όμως που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα του παραλόγου (και του ανθελληνισμού) και μας επιβεβαιώνει καθημερινά για τον ρόλο που παίζουν ορισμένοι εκ των "αρμοδίων"…

Επισκεφτήκαμε λοιπόν το Μουσείο που σήμερα ανήκει στο Δήμο Αθηναίων. Πλησιάζοντας λοιπόν προς τον αριθμό 6 της οδού Αγγελικής Χατζημιχάλη, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! Έξω απο το πανέμορφο νεοκλασικό, υπήρχε μια μεταλλική κατασκευή με ακαταλαβίστικα λατινικά γράμματα.
Εμβρόντητοι προσπαθούσαμε να καταλάβουμε το περιεχόμενο αυτών των λέξεων. Ήταν αγγλικά; Μπα! Ήταν γαλλικά; Όχι. Μήπως ήταν ιταλικά, ρουμανικά, ουγγαρέζικα; Ούτε! Αδύνατον να καταλάβουμε τι έγραφε η τεράστια κακόγουστη μεταλλική κατασκευή. Αποφασίσαμε να μπούμε μέσα και να ρωτήσουμε κάποιον από τους πασίγνωστους… υπεύθυνους. Μόλις ανοίξαμε την πόρτα, μας ήρθε κατάμουτρα η επόμενη έκπληξη. Εμφανίστηκε μια ιδιωτική αστυνομικός (σεκιούριτι), μας πέρασε από ειδικό μηχάνημα και ανεβήκαμε τα σκαλιά (που να μην τα ανεβαίναμε!).
Τα βιβλία του Δημήτρη Λαζογιώργου- Ελληνικού (που έδωσε αγώνα για το έργο της Χατζημιχάλη) είχαν αφαιρεθεί! Ρωτήσαμε την υπάλληλο ασφαλείας τι συμβαίνει και τι ήταν τα γράμματα στο εξωτερικό του οικήματος, για να πάρουμε την απάντηση πως πρόκειται για... τουρκικά! Μας παρέπεμψε σε μια ευτραφή δημόσια υπάλληλο, η οποία με σαρδόνιο χαμόγελο (τύπου Ντόρα) μας πληροφόρησε περιχαρής ότι η φράση στα τούρκικα (που φιγουράριζε έξω από το σπίτι της Χατζημιχάλη) λένε "Είσαι ένας από αυτούς που μπορούμε να εξευρωπαϊσουμε;"!

Η ίδια ευτραφής κυρία, γεμάτη καμάρι, μας ενημέρωσε ότι στο οίκημα της Αγγελικής Χατζημιχάλη δίνεται έκθεση Τούρκων καλλιτεχνών, υπό τον τίτλο "Sampling"! Στο σαλόνι λοιπόν είχαν μπει τα εκθέματα των Τούρκων.
Μάλιστα, για να μην... προκαλέσουμε τους "γείτονες" και "κουμπάρους" ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ πίνακα του ζωγράφου Θεόφιλου που υπήρχε πάνω από το τζάκι, και απεικόνιζε μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων! Είχαν αφαιρεθεί ακόμη η Ελληνική Σημαία και η σημαία του Δήμου Αθηναίων! Δεν υπήρχε τίποτα! Την θέση τους είχε πάρει ένα video wall που έδειχνε τα πόδια κάποιων μαυροφορεμένων Τούρκων να χορεύουν πολεμικούς τουρκικούς χορούς! Πηγαίνοντας και στα άλλα δωμάτια είδαμε ένα "καλλιτεχνικό έργο" του Ezogun, με τον τίτλο "Εθνική Ασφάλεια". Πρόκειται για ένα βίντεο που παρουσιάζει Τούρκους μαθητές να παρακολουθούν μια εθνική σχολική εορτή στην Τουρκία. Είναι ντυμένοι με παραδοσιακές τούρκικες στολές, ενώ ακούγεται κάποιος να τους εκφωνεί πατριωτικό λόγο για το μεγαλείο της Τουρκίας και τα μικρά τουρκάκια ψάλλουν πατριωτικά τραγούδια! Σε ένα άλλο σημείο βλέπουμε το έργο "Εγώ ο φαντάρος". Εδώ βλέπουμε ένα βίντεο με ένα Τούρκο φαντάρο, με το απαραίτητο βλοσυρό βλέμμα και τον καλλιτέχνη να επικεντρώνεται στην τουρκική ερυθρά ημισέληνο! Στον τρίτο όροφο του οικήματος της Χατζημιχάλη (που να ήξερε σε τι θα το μετέτρεπαν) υπήρχε ένα ακόμη "έργο" του Ezogun, με τίτλο "Η Σημαία". Σε αυτό το βίντεο, διάρκειας 9 λεπτών, ένα μικρό τουρκάκι φορώντας παραδοσιακή στολή υψώνει την τουρκική σημαία και ο πατέρας του το πλησιάζει, το φιλάει, το κοιτάζει στα μάτια και δακρύζει (τύφλα να' χει ο Ξανθόπουλος, το σενάριο!). Σε άλλες αίθουσες βλέπουμε την... πρόοδο του τουρκικού πολιτισμού, στην περιοχή της Ανατολίας. Εν έτει 2008 ζουν ακόμη σε συνθήκες 19ου αιώνα. Και ο καλλιτέχνης διερωτάται εάν θα πρέπει να... εξευρωπαϊσουμε την Τουρκία ή μήπως θα πρέπει να εκτουρκίσουμε την Ευρώπη!Και επειδή μπορεί όλα αυτά να τα θεωρείτε υπερβολικά, σας μεταφέρουμε το σκεπτικό με βάση το οποίο ο Δήμος Αθηναίων παραχώρησε τον χώρο του Μουσείου της Αγγελικής Χατζημιχάλη. Διαβάστε τι λέει η Αντιδήμαρχος (περί Πολιτιστικών) Σόφη Δασκαλάκη- Μυτιληναίου (και πρόεδρος του "9,84") στο μήνυμά της που περιέχεται στο βιβλίο της έκθεσης των Τούρκων:"Με αυτή την έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων προσεγγίζει τον πολιτισμό τον δικό μας και των άλλων -σε αυτή την περίπτωση των γειτόνων μας Τούρκων- από μια άλλη οπτική γωνία". Και λίγο παρακάτω συνεχίζει: "Με αυτή την έκθεση ο Πολιτιστικός Οργανισμός δίνει το νέο του στίγμα, το άνοιγμά του σε μια πολυπολιτισμικότητα με σάρκα και οστά μέσα απο την υπέρβαση της συνεύρεσης των διαφορετικών πολιτισμών. Ας γνωρίσουμε τον παλμό της σύγχρονης παραγωγής πολιτισμού της γείτονος και ας αφεθούμε σε μια ανταλλαγή εικόνων, διαφορών και ομοιοτήτων. Η νέα πραγματικότητα της Αθήνας περικλείει πολλούς πολιτισμούς, πολλούς "άλλους". Ας εκπαιδευτούμε σε μια δημιουργική συγκατοίκηση. Ας ταξιδέψουμε σε άλλους πολιτισμούς και άλλες ματιές, χωρίς καν να φύγουμε από την πόλη μας, μέσα σε ένα υπέροχο παραδοσιακό ελληνικό "σπίτι", αυτό της Αγγελικής Χατζημιχάλη"!Αλλά οι προσβολές στην μνήμη της Μεγάλης Ελληνίδας δεν σταματούν εδώ! Η εν λόγω έκθεση διοργανώθηκε σε συνεργασία με μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με την επωνυμία "LOCUS ATHENS". Η εταιρία αυτή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ! Αλλά συνεργάζεται με έναν φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Αθήνας. Υπεύθυνες είναι δυο κυρίες -που μάλλον είναι και τα μόνα μέλη- η Μαρία Θάλλια Καρρά και η Σοφία Τουρνικιώτη. Οι δυο αυτές κυρίες πήγαν πριν μερικούς μήνες στην Τουρκία, όπου σύμφωνα με δηλώσεις τους, ανακάλυψαν εκεί μια... ολοζώντανη καλλιτεχνική σκηνή (εννοούν την τουρκική προπαγάνδα που σας περιγράψαμε) και καλλιέργησαν "ένα σύνθετο δίκτυο επαφών", αποτέλεσμα του οποίου είναι όλα τα παραπάνω! Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι την έκθεση επισκέφτηκε και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, αλλά και ο πρέσβης των ΗΠΑ! Επίσης άξιο λόγου- και κυρίως προβληματισμού- είναι το άρθρο του Δημ. Ρηγόπουλου στην "Καθημερινή" (που μοιράζεται σε φωτοτυπίες στο οίκημα της Χατζημιχάλη!) όπου κυριολεκτικά προσβάλλεται η Μνήμη και οι Αγώνες της Αγγελικής Χατζημιχάλη. Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής αποκαλυπτικά και ενδεικτικά: "Το Αρχοντικό Χατζημιχάλη ανακαλεί εδώ και πολλές δεκαετίες συνειρμούς ελάχιστα συγγενικούς με μια έκθεση επτά νέων καλλιτεχνών από την Τουρκία... Στη μεσοπολεμική Ελλάδα (δηλαδή τότε που ζούσε η Χατζημιχάλη) η πληγή της Μικρασιατικής καταστροφής, η κατάρρευση των παλαιών μύθων, η νέα πραγματικότητα των προσφύγων οδήγησε ένα τμήμα της Αθηναϊκής διανόησης (δηλαδή ανθρώπους όπως την Χατζημιχάλη) σε αποξένωση από τις νεοκλασικές ψευδαισθήσεις"! Δηλαδή ψευδαίσθηση ήταν η απελευθέρωση των σκλαβωμένων Ελληνικών Πατρίδων και η Μεγάλη Ιδέα του Γένους ήταν ένας παλαιός μύθος! Αυτή είναι η άποψη των ανθρώπων που αποτελούν τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Αθήνας; Αγωνίζονται δηλαδή για να δημιουργήσουν στην πόλη της Αθήνας μια νέα πολυπολιτισμική πραγματικότητα, ενάντια στην Ελληνοκεντρική λαϊκή μας παράδοση για την οποία αγωνίστηκε η Αγγελική Χατζημιχάλη! Τα ξέρει όλα αυτά ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης; Τα έχει υιοθετήσει; Είναι επίσημη πολιτιστική θέση του Δήμου της Αθήνας η προώθηση του πολυπολιτισμού στην κοιτίδα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού; Βρέθηκαν δηλαδή άξιοι αντικαταστάστες της πασίγνωστης Λουλέ; Και τελικά αποδέχεται ο Κακλαμάνης πως θα πρέπει Οι Τούρκοι να εκτουρκίσουν ολόκληρη την Ευρώπη και όχι το αντίθετο; Ντροπή και αίσχος! Προσβάλουν αισχρά την μνήμη της Χατζημιχάλη και τους αγώνες της. Και το κερασάκι στην τούρτα... Η μια εκ των λεγάμενων κυριών της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας που ευθύνεται για την... ανεκτίμητης αξίας έκθεση των Τούρκων, είχε υπερασπιστεί το... καλλιτέχνημα της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑΣ ΥΠΗΚΟΟΥ Στεφανή, εκείνο το αισχρό βίντεο που πρόσβαλλε τον Εθνικό μας Ύμνο!

ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αγώνας για τη δικαίωση της Μονής Εσφιγμένου, με ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
..........

Την Πέμπτη 5.6.2008 και ώρα 18:30, έξω από τη Βουλή των Ελλήνων επί της Λεωφ. Αμαλίας (Σύνταγμα) , οι φίλοι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου - Αγ. Όρους από όλη την Ελλάδα και όσοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα δηλώσουν παρόντες στον αγώνα για δικαίωση της Μονής Εσφιγμένου, με ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία. Η φωνή χιλιάδων φίλων θα ενωθεί μαζί με την κραυγή αγωνίας των αποκλεισμένων μοναχών, ενάντια στις εισαγγελικές εντολές, που ζητούν άμεση αστυνομική επέμβαση στο Άγιο Όρος και δη στην πλέον παραδοσιακή Μονή, το έγκλημα της οποίας είναι να τηρεί τα πατερικά κείμενα, όπως υπάρχουν και να μην δέχεται η παγκοσμιοποίηση να πλήξει το Αγιον Όρος. Έτσι, λοιπόν, έχουν ποινικοποιήσει θρησκευτικές διαφορές και οδηγούν σε θανατική καταδίκη 107 μοναχούς.
………..
Συνεχίζεται…

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ !Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με συνεχείς ποινικές διώξεις, δυσχεραίνει στο έπακρον την επιβίωση των μοναχών (απαγορεύθηκε η μεταφορά τροφίμων, η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διεκόπη η επικοινωνία κλπ). Ο συνεχόμενος αποκλεισμός και η στέρηση των βασικών για την ανθρώπινη επιβίωση, οδηγούν με βεβαιότητα στο θάνατο των 107 αποκλεισμένων μοναχών.Οι 107 μοναχοί δεν είναι καταληψίες (αρκετοί εξ αυτών βρίσκονται εντός της Μονής συνεχώς για 60, 70 ή και 80 ακόμη χρόνια – το Μοναστήρι λειτουργεί 15 αιώνες με συνεχή διακονία και συνεχίζει). Δεν μπορεί στη Ελλάδα του 21ου αιώνα θρησκευτικές διαφωνίες να γίνονται θανατικές ποινές.Απαιτούμε την άρση όλων των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μοναχών της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου. Να αφεθούν οι μοναχοί της στην εκτέλεση του φιλήσυχου πνευματικού τους έργου.Εμείς θα είμαστε εκεί και θα διεκδικούμε δικαιοσύνη, προκειμένου να μην εμποδιστούν ξανά οι πιστοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, να συμμετάσχουν στην πανήγυρη (Αναλήψεως), όπως απαράδεκτα συνέβη και φέτος. Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν άμεσα. Απαιτούμε δικαιοσύνη!
ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ
Με εκτίμηση,
Οι φίλοι της Παραδοσιακής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου - Αγ. Όρους

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μπάρακ Ομπάμα: Αλλαγή ή επανάληψη;

Μήνυμα αναγνώστη
…….
Ο Νίξον είπε κάποτε ότι η υστεροφημία της κάθε προεδρίας στον αμερικανικό λαό συνοψίζεται σε μία φράση. Ο Μπάρακ Χουσεϊν Ομπάμα εν έτη 2008 ζητάει από τον αμερικανικό λαό να πιστέψει (I’m asking you to believe. Not just in my ability to bring about real change in Washinghton...I’m asking you to believe in yours) στην ικανότητα του ίδιου να φέρει την αλλαγή στην αμερικανική εσωτερική και εξωτερική πολιτική σκηνή. Αίτημα που τόσο πολύ μας θυμίζει τη διάσημη πλέον ρήση που διατυπώθηκε δια στόματος Τζον Φ. Κένεντι 40 χρόνια πριν: «αναρωτηθείτε όχι τι μπορεί η πατρίδα σας να κάνει για εσάς – αναρωτηθείτε τι μπορείτε εσείς να κάνετε για την πατρίδα σας». Οι ομοιότητες, εξάλλου, μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών είναι αδιαμφισβήτητες καθώς και οι δύο προβάλλουν το πρότυπο του νεαρού πολιτικού άνδρα που θα φέρει την αλλαγή.
……..
Συνεχίζεται…

Και οι δύο σε προεκλογικές ομιλίες τους παρουσίασαν τον εαυτό τους ως υπέρμαχο των καταπιεσμένων λαών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του δίκαιου αγώνα για ελευθερία και ειρήνη. Και καθώς ο Ομπάμα διατείνεται ότι θα τερματίσει τον πόλεμο στο Ιράκ αποσύροντας τα αμερικανικά στρατεύματα, θα κλείσει το Γκουαντάναμο, θα δώσει τέλος στη μάχη εναντίον της Αλ Κάιντα και τέλος θα οδηγήσει τον κόσμο σε σύγκρουση με τις μεγάλες απειλές του 21ου αιώνα (πυρηνικά όπλα, τρομοκρατία, κλιματικές αλλαγές, φτώχεια, γενοκτονίες και ασθένειες) το ερώτημα που ανακύπτει είναι εύλογο. Ένας μαύρος γερουσιαστής από το Ιλινόις μπορεί να φέρει την αλλαγή;
Και αν οι ουιλσονικού τύπου παραδοχές αυτές ξενίζουν τους πιο δύσπιστους και τους αφήνουν αδιάφορους, η αμερικανική κοινωνία πάλλεται από την αναμονή για ένα καλύτερο αύριο. Βρίσκει τον εαυτό της ακόμα μια φορά να ταυτίζεται μέσω του ταλαντούχου πολιτικού με την έννοια της «αμερικανικής μοναδικότητας» η οποία εμπεριέχει και θεοκρατικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Η.Π.Α. αποτελούν το νέο «περιούσιο λαό» και τη νέα «φωτεινή πόλη επάνω στο λόφο» (δηλαδή τη νέα Ιερουσαλήμ) έκφραση που χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν.
Αδιαμφισβήτητη απόδειξη για την συνέπεια των λόγων του Μπάρακ Ομπάμα με τους προηγούμενους πρόεδρους των Η.Π.Α. που ακολουθούσαν παρεμβατική πολιτική αποτελεί ο λόγος που εκφώνησε στο Σικάγο στις 23 Απριλίου του 2007 κατά τον οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «…απορρίπτω τη θέση ότι η εποχή της Αμερικής έχει περάσει…οδηγούμε τον κόσμο στη μάχη εναντίον του κακού και στην προώθηση του υπέρτατου καλού…Η ασφάλεια του αμερικανικού λαού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια όλων των ανθρώπων. Όταν η διαφθορά απειλεί τη δημοκρατία στη Λατινική Αμερική είναι πρόβλημα των Η.Π.Α. επίσης. Είτε είναι παγκόσμια τρομοκρατία ή πανδημία, δραματικές κλιματικές αλλαγές ή διασπορά όπλων μαζικής καταστροφής, οι απειλές που αντιμετωπίζουμε στον 21ο αιώνα δεν μπορούν πια να συγκρατούνται από όρια και σύνορα».
Και αυτός ο λόγος δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα άλλο παρά τη συνέχιση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής με τα ίδια μέσα κι αν ακόμα αυτά παρουσιάζονται σήμερα ηπιότερα, δεν παραμερίζεται ποτέ η εσχάτη των λύσεων – ο πόλεμος – όταν αυτός, διανθισμένος με μανιχαϊστικές αντιλήψεις περί καλού και κακού, κρίνεται απαραίτητος.
Η διαδικασία της άνισης ανάπτυξης που αποτελεί τον κεντρικό μηχανισμό της διεθνούς πολιτικής καθορίζοντας την άνοδο και την πτώση των μεγάλων δυνάμεων θα διαβρώσει μοιραία τη σημερινή διεθνή υπεροχή των Η.Π.Α.. Όμως ο ιστορικός κύκλος της αμερικανικής κυριαρχίας που ξεκίνησε το 1945 δε δείχνει να βρίσκεται κοντά στο τέλος του. Αυτό που ακολουθεί θα κριθεί από την ιστορία και θα είναι στην ευθύνη – εφόσον εκλεγεί – του νεαρού γερουσιαστή η διαχείριση της παρακμής ή της αναδίπλωσης ή αντίθετα της επαναχάραξης της αμερικανικής ηγεμονίας. Η προειδοποίηση όμως του ιστορικού του πολέμου Martin Van Crevelt (που το νόημα της άρχισε ήδη να διαφαίνεται από την 11/09/2001) ηχεί πιο επίκαιρη από ποτέ: «Όποιος έχει αυτιά για να ακούσει ας ακούσει: Η κραυγή Lucifer ante portas αντηχεί ήδη και νέες μορφές πολέμου απειλούν να τερματίσουν τον εύθραυστο πολιτισμό μας».

Γαρυφαλλιά Βιδάκη
Διεθνολόγος

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ένας Μακεδόνας επιστήμονας προσκεκλημένος στο Πάντειο

Έτσι, φαρδιά πλατιά: ένας Μακεδόνας επιστήμονας προσκεκλημένος στο Πάντειο. Από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Και στην ίδια ανακοίνωση (δημοσιευμένη στην «Αυγή»), αναφορά στη Δημοκρατία της Μακεδονίας...
Η καταγγελτική κοινοτοπία θα μπορούσε να εξαντλήσει την οργή της στην επιστράτευση χαρακτηρισμών, μιλώντας για θρασύτατη πρόκληση και βαρύ ατόπημα. Όμως το ζήτημα βρίσκεται αλλού: με ποιους όρους -ιστορικούς και άλλους- νομιμοποιούν οι επιστήμονες του συγκεκριμένου Τμήματος του Παντείου το δικαίωμα των γειτόνων να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες;Αρκούνται -και παραπέμπουν- στο «δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού»;

Συνεχίζεται…

Πώς κρίνουν την επιχείρηση ωμής παραποίησης της Ιστορίας και αυθαίρετης οικειοποίησής της από τους γείτονες; Η εξέλιξη αυτή, σφόδρα πιθανή σε περίπτωση που πάρουν το όνομα, ενθαρρύνει τον εθνικισμό; Τον νομιμοποιεί; Και βέβαια: υπάρχει κατά τη γνώμη τους ενδεχόμενο να εκδηλωθούν αλυτρωτικές τάσεις, με όχημα το Όνομα; Επομένως, αρκεί η ρητορική καταδίκη του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού, όταν τα δύο αυτά παθογενή εκπορεύονται από -και συνδέονται άμεσα με- το Όνομα; Καλώς να 'ρθει ο Ljubomir Frekovski ο «Μακεδόνας» επιστήμονας και να εκθέσει τις απόψεις του για το μείζον αυτό θέμα (και όχι μόνο για τις «σχέσεις Αθήνας - Σκοπίων από το 1991 ως σήμερα»). Αλλά εξίσου απαραίτητο και γόνιμο θα ήταν να μιλήσουν ευθέως οι επιστήμονες του Παντείου που χαρίζουν το Όνομα στους γείτονες. Σε ανοιχτές συζητήσεις και σε επιστημονικά Συνέδρια. Να υπερασπιστούν επιστημονικά την άποψή τους. Για το «έθνος», τη «γλώσσα» και την «ιστορική συνέχεια» των «Μακεδόνων». Να ανταλλάξουν απόψεις με αλλόδοξους, τιμώντας τον διάλογο και τις δημιουργικές συγκρούσεις. Εκτός και αν όλα αυτά έχουν πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλίες δικές του και δεν το ξέρουμε…
...

Από την «Ελευθεροτυπία»
............

Πάντως, στην ιστοσελίδα του Πάντειου, στη διεύθυνση: http://www.panteion.gr/wps/portal στο «Ευαισθησίες, ισορροπίες και προοπτικές στις σχέσεις Αθηνών - Σκοπίων από το 1991 ως σήμερα» υπάρχει η ανακοίνωση για την εκδήλωση χωρίς τις προηγούμενες αναφορές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θέλετε μέτρα κατά των πυρκαγιών στα δάση; Θα κλείνουν οι δρόμοι προς τις δασικές περιοχές όταν υπάρχει κίνδυνος φωτιάς...

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στις δασικές περιοχές αρχίζουν να εφαρμόζουν σταδιακά οι νομάρχες της χώρας προκειμένου να τις προστατεύσουν από τις πυρκαγιές. Το «χορό» άνοιξε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, με απόφαση της οποίας θα κλείνουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στις δασικές περιοχές Πεντέλης, Πάρνηθας, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Παιανίας όταν ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών που θα ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την ΕΜΥ, καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα είναι υψηλός.
Το δικαίωμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές εκχωρήθηκε στους νομάρχες και τους γενικούς γραμματείς της χώρας από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Με βάση τη διεθνή εμπειρία θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέτρα πρόληψης αλλά και ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στον κίνδυνο των πυρκαγιών.

Type rest of the post here

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Για πληκτρολογήστε www.realnews.gr... Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις!

Σε καλό δρόμο βρίσκονται, όπως όλα δείχνουν, οι προετοιμασίες για τη νέα εφημερίδα Χατζηνικολάου και Κουρή...

Από: tileorasakias.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ολυμπιακή χωματερή. Έκταση 240 στρεμμάτων στην παραλία του Μοσχάτου αντί να είναι πάρκο, γέμισε σκουπίδια

Σε μια ατέλειωτη χωματερή έχει μετατραπεί η έκταση 240 στρεμμάτων στην παραλία του Μοσχάτου, μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του γηπέδου beach volley. Μια έκταση που προοριζόταν για ένα μεγάλο παράκτιο πάρκο και αθλητικές εγκαταστάσεις έχει αφεθεί στην τύχη της .
Από: www.tanea.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το είπαν και το έκαναν. Δυο ζευγάρια ομοφυλόφιλων παντρεύτηκαν τα ξημερώματα στην Τήλο.

Έγιναν τα χαράματα οι δύο πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων στην Τήλο.
Με άκρα μυστικότητα στις 7 σήμερα σήμερα το πρωί δύο ζευγάρια ομοφυλόφιλων πέρασαν την πόρτα του δημαρχείου της Τήλου και παρουσία του δημάρχου Τάσου Αλιφέρη παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο .

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...